ruda24 02.01.11, 20:46 Heej , Mam strasznie suchą skórę , aż takie białe , chropowate w niektórych miejscach na twarzy . Głównie przy ustach i czoło . Macie jakieś sposoby .? Baaardzo Was proszę o pomoc .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oczarowana Re: Sucha Skóra. 02.01.11, 20:55 No to przede wszystkim krem nawilżający, najlepiej nivea. Smaruj buzię na noc, wtedy unikniesz świecenia. Jeśli to nie pomaga to jest też takrem Dermedic Hydrain 2 (niestety kosztuje ok. 30 zł) ale mi pomógł, bo mi skóra schodziła po kremie na wypryski, który wysuszał. Odpowiedz Link Zgłoś
flo.. NIE !!!! 02.01.11, 21:19 Nie nievea ! na zimę i mrozy używaj tłustych kremów, a jak sa wakacje i ciepoło jest to używaj wtedy nivea , Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: Sucha Skóra. 02.01.11, 22:25 ja kupiłam w drogerii maseczkę intensywnie nawilżającą... szaszetka, starczy na dwa, może trzy użycia... coś koło 4zł kosztowała nie pamiętam jakiej firmy, taka zielona... chyba Perfecta. nakładałam razy w tygodniu i juz po pierwszym użyciu widać było poprawę Odpowiedz Link Zgłoś
superoolah Re: Sucha Skóra. 03.01.11, 12:07 Czasami mam strasznie suchą skórę, i mam pewny trik, ale nie wiem czy to tylko na mnie tak działa. Na noc wylej na twarz tonę, powtarzam tonę oliwki, tak żeby twoja twarz się swieciła. Rano będzie nawilżona. Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Sucha Skóra. 03.01.11, 12:11 Czasami mam dokładnie tak samo i nakładam na twarz krem nawilżający, czyli tak jak w odpowiedziach powyżej Tylko nie za dużo i nie od razu działa. Z początku skóra staje się dziwna ( nie umiem opisać ) po prostu beznadziejna , ale po kilku dniach wraca do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Sucha Skóra. 03.01.11, 12:13 Wiesz ? ja nie jestem pewna co do tej oliwki Bo jeśli masz podatną skórę na wypryski to będzie jeszcze gorzej Jak chcesz to tak zrób , ale z początku radziłabym nakładać stopniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
soulik. Klik. 03.01.11, 12:51 Na zimę nie używaj kremów nawilżających.! Wtedy zrobisz sobie krzywdę.! Najlepiej tłuste [Np. krem oliwkowy z Ziaji] ,Lub półtłuste [Także krem oliwkowy z Ziaji ,Tyle że wersja półtłusta.]. A najlepiej ,To posmaruj sobie twarz na noc warstwą wazeliny. Skóra będzie gładka ,I nawilżona. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy002 Re: Sucha Skóra. 03.01.11, 16:01 krem nawilżający - ale tylko jak nie wychodzisz na dwór!!! bo jak się posmarujesz i wyjdziesz na zimno - będzie jeszcze gorzej. polecam cethapil DA ultra (galderma) [do kupienia tylko w aptece, ok 38zl] Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth_ Re: Sucha Skóra. 03.01.11, 17:21 krem bambino, albo krem nivea (oczywiście chodzi mi o ten tłusty ) Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.creme Kremy tłuste i mocno nawilżające, 03.01.11, 17:31 Zero peelingów, no i w żadnym wypadku nie myj twarzy wodą z mydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila13 Re: Sucha Skóra. 03.01.11, 17:31 Oj chciałabym mieć taki problem jak Ty ja niestety mam tłustą cerę i nie jest to za fajne,ale moja mama ma suchą i używa z garniera takiego kremu jest taka specjalna seria kosmetyków do bardzo suchej skóry.Mają takie czerwone opakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbelajn. Re: Sucha Skóra. 05.01.11, 17:15 Polecam krem z Garniera, taki czerwony do bardzo suchej skóry, naprawdę pomaga. + ochronny krem bambino, do wyboru/zamiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
aileen Re: Sucha Skóra. 07.01.11, 10:53 używaj kremów nawilżających, a przed wyjściem na mróz używaj kremu ochronnego np. Krem na każdą pogodę z Nivea Baby. Odpowiedz Link Zgłoś
ooonanaooo Re: Sucha Skóra. 07.01.11, 11:02 Nie używaj kremów nawilżających przed wyjściem na mróz. Użyj wtedy lepiej czegoś ochronnego i delikatnego np. kremu dla dzieci Bambino (Nivea) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx +. 07.01.11, 11:04 do twarzy używam bambiono, bardzo skuteczny. na ciało do bardzo suchej skóry z garniera (w takim czerwonym opakowaniu) też nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinguska594782 Re: Sucha Skóra. 09.01.11, 19:26 kinguska269890.blog.onet.pl/ to mój blog;dd powinnas tam cos znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
jackllison ja jestem znawca, posłuchaj się mnie! :D 09.01.11, 20:00 Ja Ci serdecznie polecę krem Emolium, kosztuje ok. 26 zł do kupienia w aptece. Nie żadne tam kremy nivea, bo one nawilżają tylko wierzchnią warstwę skóry, więc efekt będzie krótkotrwały. Ja sama miałam ooolbrzymi problem, bo skóra schodziła, byłą ściągnięta, odwodniona. Stosowałam już krem Avene Cicalfate ( taki sobie, za szybko się skończył, za długo trzeba było czekać na efekty) taką super odżywkę (nonabase, ale to taki lek doraźny, cudownie odbudowuje zniszczony naskórek ^^) i teraz emolium. Tak więc, biegiem do apteki, po emolium ! <br /> Odpowiedz Link Zgłoś
klaretka Re: Sucha Skóra. 17.03.11, 18:24 Przedewszystkim pij wodę, oprócz tego poleciłabym ci jakis krem - niekoniecznie drogi i suplement jakiś diety- dla ciebie chyba najlepszy byłby proskin, jest bardzo nawilżający z tego co wiem. Nie chodzi o to zeby zainwestować dużo pieniędzy, ale zeby zaatakowac z kazdej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
domaa Re: Sucha Skóra. 17.03.11, 19:49 ja poprostu kocham na suchą twarz/dlonie Dove !!! jest superowy ! ja mam ten sam problem na dłoniach i na noc(przed wejsciem do lozka) kremuje sobie dlonie gruba warstwe, ide spac a rano mam raczki jak pupcia niemowlecia ! POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś