Dodaj do ulubionych

'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży

13.01.11, 17:30
Jaki jest waszym zdaniem największy 'szpan' wśród dzisiejszej młodzieży. Chodzi mi o przykłady z życia codziennego.
np. W mojej szkole po sylwestrze, aby 'zabłysnąć' w oczach innych wszyscy powtarzali: ' Jaka impreza, nic nie pamiętam, tyle wypiłem/am'.

Czekam na wasze wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • maciaa Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 13.01.11, 17:44
      'szpanowanie' czymś takim jest według mnie po prostu żałosne. Mnie to wcale nie imponuje, a skłania do myślenia ile dana osoba jest warta. Ludzie mają w zwyczaju przechwalanie się. Myślą, że jak zaszpanują super ciuchami i gadżetami to stają się fajniejsi i bardziej lubiani. Niestety tak to już jest. Chwalą się dosłownie wszystkim. sciana I moje pytanie brzmi: gdzie podziała się inteligencja, błyskotliwość i inne naprawdę ważne cechy? Dlaczego ludzie już ich nie dostrzegają? uncertain
      • ledom Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 16:46
        oczywiście zgadzam się z większoscią osób szpan to w mojej szkole: palenie, picie, mocna tapeta, solarka, nowe markowe ciuchy,drogie rzeczy, puszczanie muzyki na fulla (to jest najczęsciej rap, nie lubię takiej muzyki więc druga osoba powinna to uszanować). Nie zgodzę się z tym że ubieranie się jak jakaś subkultura np. metal to szpan, bo ja mam styl rock moje koleżanki metal i się ubieramy ''trochę inaczej'', ale nie robimy tego na siłe po prostu podoba nam się taka muzyka i mamy taki styl ^^ A i malowanie włosów to też nie jest szpan jeśli nie robi się tego na siłe(coś typu pomaluje się to inni będą mi zazdroscić)
      • peppermint Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 17:04
        zgadzam się. Według mnie bycie sobą to podstawa. : )
      • wampireek Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 21.01.11, 01:42
        teraz według mnie wszyscy szpanują tym że piją alkohol i palą papierosy.nawet jeśli tak nie jest ciągle o tym gadają bo myslą że są wtedy fajni.jak dla mnie takie coś jest żałosne.
        Ale są też zwyczajne przykłady jak drogie telefony,iPody. Ogólnie największy szpan jest wśród gadżetów.
        • teqiulla 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 28.01.11, 21:36
          w mojej szkole szpanuje się przedewszystkim muzyką, bardzo wyrafinowanym słownictwem, ekhmmm
      • fanta.stic Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 12.02.11, 00:35
        nienawidzę, jak ktoś próbuje się dowartościować, przez wyśmiewanie innych uncertain
    • szalona12345 Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 13.01.11, 17:47
      Oj tak , zgadzam się z tobą u nas wszyscy ''szpanują'' że palą , że piją ...
      dla mnie to nie jest powód do dumy wręcz odwrotnie tongue_out -.-

No ale jak tak bardzo chcą to niech niszczą sobie życie ich sprawa tongue_out

A takim ''szpanowaniem'' nie ma co się przejmować wink bo takie osoby co ''szpanują'' czym kolwiek chcą w pewien sposób się dowartościować ,wywyższyć wink I moim zdaniem nie warto wchodzić w takie grupy ''szpanerów'' bo to jest po prostu żałosne -.- by robić to co wszyscy wokół . Najlepiej być sobą bo każdy jest oryginalny na swój sposób wink
      • princessaxd Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 12:45
        Tak, u mnie są takie osoby w szkole że szpanują że np. palą czy piją .
        Ale nie wszyscy .
        Są osoby które się ubierają w ciuchy od starszego rodzeństwa .np. kozaki na 15 cm obcasie
        -.- ... albo już nie chodzi że od rodzeństwa tylko ogólnie .
        Bluzki na ramiączkach ( gdzie z tyłu prześwituje stanik ) potargane spodnie, specjalnie .
        Albo wgl sie tak zachowują ... że są teraz przepisani do innej klasy 'B' na miesiąc
        za nie przestrzeganie regulaminu (są takie kary) .
        Makijaż .... nie będe komentować .

W naszej szkole nie można jakoś sie specjalnie malować stroić itp.
        Bo tego regulamin zabrania .

ps. chodze do 6 kl. i powiem że mam dość zachowania niektórych osób -.- uncertain
      • virginkaa Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 14:21
        To jest żałosne... Ale przynajmniej wiesz, że jako ktoś tak szpanuje jest nic nie warty.
      • bluetights Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 16:49
        Dokładnie.
        U mnie podobnie, jak opisałaś, ale może nie byłoby to takie dziwne, gdyby szkoła, do której chodzę nie była PODSTAWÓWKĄ!
        No własnie.
        Cóż, nic nie poradzimy.
        Chociaż... ja z takich osób się śmieję big_grin
        Kiedy u mnie tak gadali wybuchłam śmiechem im przed twarzą i nie umiałam się uspokoić ; )
        Serio, nie robiłam tego specjalnie xD.
        To po prostu było... śmieszne i żałosne .

Pzdr. ;*
    • trufla Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 13.01.11, 18:00
      U mnie w gimn. nie ma raczej takich chorych odchyłów, ale jak idę sobie spokojnie ulicą lub jadę w autobusie to wkurza mnie takie puszczanie "umcy umcy" na cały głośnik w komórce. Po prostu krew mnie zalewa...
      • linnel Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 13.01.11, 19:01
        Tak, dawno nie uslyszałam gdy ktoś chwalił się, że pomógł mamie, chorym czy starszym. A sądze że takie zachowanie jest godne podziwu.
    • werka197 'Szpan' jest dziecinny. 13.01.11, 21:44
      brawo Tyle powiem .cool
      • zmierzchowa33 Re: 'Szpan' jest dziecinny. 13.01.11, 23:47
        Hmm u mnie w szkole po sylwestreze O BOŻE ALE BYŁA IMPRA NIC NIE PAMIĘTAM.nie cierpie jak jakieś dresy,dresiki czy tapeciary puszczaja na fulla muzyka w autobusie...z telefonuindifferent nie lubie gdy ktoś na siłe próbuje się "modnie"ubierac.A juz wielkim szokiem i częstym bólem jest dla mnie fakt, że ludzie totalnie się zmieniają pod wpływem otoczenia....straciłam już przez to parę osób.....
    • seneka4 Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 14.01.11, 13:47
      To jak nie pamiętają nic z imprezy to skąd wiedzą czy było fajnie? ;D

No a szpan u mnie w szkole/mieście to upicie się, palenie papierosów( chociaż w tym nie wiem co jest ze szpanu sama lubię popalić. Oo'' ), chodzenie na imprezy, gruba tapeta na ryju (u dziewczyn) markowe dresy (u chłopaków) itd. w sumie nie bd w tym zbyt oryginalna co napisałam.
    • linnel Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 15:39
      Ma ktoś jeszcze zdanie na ten temat?
      • czarna_. Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 15:48
        Jak dla mnie "szpan" jest po prostu dowartościowywaniem samego siebie. Szukaniem akceptacji i podziwu ze strony innych ludzi. Jeszcze zależy co ktoś ma na myśli mówiąc "szpan" bo np. upicie się do nieprzytomności , jak dla mnie, nie jest powodem do dumy. Wręcz przeciwnie.... Albo chwalenie się komórką, itp. - bez sensu. Nie chciałabym tu nikogo obrażać, ale wywyższanie się nad innych jest denne.
        • bluetights Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 16:54
          O własnie!
          Jeszcze to.
          U mnie do niedawna kazdy miał normalny telefon, ale teraz kazdy się upiera na dotykowy.
          Ja rozumiem, że jak ktoś jużdługo ma poprzedni i chce nowy- OK.
          Ale niektóre laski u mnie strzelają fochy, bo rodzice im nie kupią nowego, dlatego że ostatni fon dostały dopiero miesiąc temu.
          To jest dla mnie chore.
          A one i tak potem NIE MAJĄ KASY NA KONCIE.
          Po co komu fon tylko do gier i szpanu, jak potem NIE DZWONIĄ ?
          Nie kumam.

Ja sama mam komórkę jedną już chyba 2 rok i pomimo tego, że rodzice chcą mi kupić nową ja .. nie chcę ! ^^
          Ta, którą mam teraz jest dla mnie sentymentalna i oryginalna. [ pomalowałam ją markerem w paski zebry, była biała wczesniej] I jest git !

Szpan jest żałosny . <lol2>

;D

Pzdr. ;*
    • martunia1 papierosy,alkohol,imprezy 15.01.11, 15:44
      • thepretty "Szpan" 16.01.11, 22:14
        'Bo ja jeżdżę takim samochodem!' i przeklinanie. OMG! Tego się nie da wytrzymać jak ulicą idzie 9-latek i przeklina, albo do przechodniów gesty pokazuje (związane z kontaktem płciowym i f*ck you).
        Denerwuje mnie to i tyle! confused
    • trylogia Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 15:45
      Największy szpan naszych czasów czyli: "Off j@K! TO J@ mAm doTYKowy FONIK !kiss* T@akiE SłłłłłłłłłłłłłłłliT fotki w KIBelku robi ZE SHOKKKK !!!" a tłumacząc na Polski to : "Och , jaki to ja mam dotykowy telefon! Takie słodkie fotki w toalecie robi, że to jest niewiarygodne!!!" ,
      • trylogia Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 15:50
        No i moda na przeklinanie wśród dzieciaków . Robią to dla szpanu , bo nawet nic ich nie zdenerwuje , a przeklinają tongue_out np:"O ku*wa , pierścionek w domu zostawiłam , a jest taki zaje*isty że ja pie*dol*e ." . tongue_out
      • tusiaa03 Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 13:08
        ja mam dotykowy telefon,ale się tym nie chwalę ,że drę się na całą szkołę '' patrzcie tata mi kupił dotykową Avilę o Jezus Maria . ! '' . Jest u mnie taka jedna laska , raczej dwie,w klasie . Po próbnym sprawdzianie jak poprosiliśmy panią,żeby nas nie puszczała na matmę,to mieliśmy jakąś godzinę wolną , i te dwie dziewczyny tak(moje byłe przyjaciółki) : No , ja wczoraj sobie kupiłam sukienkę na bal szóstoklasistów.-Oh Ja też . ! - No , i dzisiaj jadę z tatą do Bielska , do H&M,House'a,Cropp'a i w ogóle , wiesz tak na ciuchy . Ostatnio kupiłam sobie pełno kosmetyków za 200 zł , mama mi pozwoliła , pod warunkiem , że nie bd się do szkoły strasznie malować.
        albo raz było tak , że jedna z nich wyciągnęła stówę i tak : no , to moje miesięczne kieszonkowe.moi rodzice dużo zarabiają , więc mam dużo kasy.
        Ona chodzi w markowych ciuchach , wszyscy chłopcy ją uwielbiają i wgl , a jest taka straszną analfabetką na dodatek w 1-3 klasie zsikała się kilka razy w szkole -,-'' wtedy jej nienawidzili.ale od kiedy zaczęła robić szpan kasą , to wszyscy ją uwielbiają.teraz tworzy ''elitę szkolną'' z trzema innymi laskami . ona i ta druga z mojej klasy , i dwie z równoległej . moje byłe bff . juz nie mogę tego szpanu wytrzymać !
        • dorothy. Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 14:31
          Avila..dotykowa komórka...szpan to był pięć lat temu ;P
          U mnie w szkole chodzi dużo ludzi około 1500 bo mamy podstawówke,gimnazjum oraz liceum więc się można napatrzeć.Wiara jakoś specjalnie się nie stroi,w sensie w każdej klasie jest pare takich lasek co się "umieją" ubrać,ale tu nie chodzi o to,że szpilki,że tapeta.Tak chodzą tylko "ułomy" co mają wode w mózgu w mojej budzie xd No a czasami jak liceum,to niech se ma te obcasy czy makijaż(nie tapeta!)pełnoletnia jest,dobrze wygląda więc co...Po prostu ładnie wszystko łączą itp a nie że sprane ciuchy i jakieś brzydkie laczki albo w sumie obojętnie co,co z tego ,że nie pasuje/gryzie sie/uwalone.Zresztą komu to przeszkadza-ja lubię mieć oryginalne rzeczy np torbe czy buty,bo po prostu mi sie podobaja.I może jestem próżna ale kiedy jak nie teraz.?Lubię fajnie wyglądać..Nikt przez to nie umrze.Myslcie sobie co chcecie,ale nie nie jestem ani głupia,ani pusta.I nie wiem co wam tak ta wiara przeszkadza.Bo co:bo fajnie wyglądają? Czasami,żeby ładnie wyglądać nie trzeba mieć pełno kasy.Przecież w dobrych,fajnych butach np emu przechodzisz dwie zimy,a o adidasach nie wspomne,bo można je praktycznie cały rok nosić.Poza tym istnieje jeszcze takie coś jak GUST.Nie szpan.GUST.No,ale wg mnie jescze to,że się maluję będąc w wieku poniżej 15 to jest przeogromny żal.Nie chodzi mi o oczy,ew puder,ale podkład,puder,rzęsy,błyszczyk itp.
          • koloorowa. Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 20:52
            tak, u mnie wszkole jest szpan ! naprawde, naprawde to jest taka popisówa. Najbardziej chłopacy z równoległej klasy, 2 b. myślą, że są kimś bo palą, piją uciekają z lekcji, a co drugie słowo to ku***, ja pie***** i tak dalej. już mam ich dosyć. a jak sobie idą po korytarzu to mysla, że jakie gwiazdy z nich, bo tak sie zchowują. nawet pierwsza gim u mnie tak robie, chłopacy. ale oni mniej niż tamci. chocarz znam też laske, kiedyś sie z nią przyjaźniłam i to był koszmar. kasy ma po dziurki w nosie, a wgl ich nie szanuje. z każdym chłopakiem sie liże. i ona myśli , że ma kumpli jak coś powie, co jest "na topie" , a ona ma kumpli, bo ma kase, liże sie z każdym chłopakiem, a jest taka chamska, po wszystkich jedzie, ale nie przy tej osobie. bo jak by miała powiedzieć prosto w oczy, to by spiepszała. kiedyś ją zjechałam, przy niej, prosto w twarz. ale tak mnie wtedy wku...ła, że już wytrzymać nie mogłam, wygarnełam jej wszystko. a tak jej w pięty poszło, że zapamięta to sobie xd.
            osz kuurde, a sie rozpisałam;d pewnie nie bd chciało sie wam tego czytać ;p ale kit -,-
      • bluetights Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 19.01.11, 16:58
        Hah, dobre!
        Ale niestety- prawdziwe.

Jak można sobie robić zdjęcia w KIBLU ?!
        Tzn. się jak na samym tle ściany ok, bo nie widać, że to toaleta, ale jak jakś laska wymaluje się jak dziw.ka za przeproszeniem, a potem strzeli se "słiit fociiiiiie" w lustrze swoim dotykowym telefonem i w dodatku tak, że widać toaletę, kosz na brudy i ogółem brud to aż mnie coś bierze.

Sorrki, poniosło mnie. sciana
    • kararock Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 15:45
      no niestety bywa wśród młodzieży i nie tylko
      • arriane_ Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 16:09
        Teraz największym ,szpanem' wśród ludzi jest:
        a)alkohol
        b)papierosy
        c)nie raz dragi
        d)imprezy

U mnie po Sylwestrze,w szkole, najczęściej były teksty typu ,,Nic nie pamiętam po Sylwestrze'' ,,Ale dobra była ta wódka''

Ale nie tylko wśród młodzieży tak jest/
        • arriane_ Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 16:10
          arriane_ napisał(a):

> Teraz największym ,szpanem' wśród młodych są:
          > a)alkohol
          > b)papierosy
          > c)nie raz dragi
          > d)imprezy
          >
          > U mnie po Sylwestrze,w szkole, najczęściej były teksty typu ,,Nic nie pamiętam
          > po Sylwestrze'' ,,Ale dobra była ta wódka''
          >
          > Ale nie tylko wśród młodzieży tak jest/
    • vaniney Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 15:50
      jak ja kocham jak takie nudne dzieci na kotku żalą się,że w ich klasie dzieci palą,piją,ćpają i klną.macie problemy,że chłopak chodzi w dresach,że dziewczyna się maluje,że ktoś chodzi na imprezy i to nie jesteście wy.a na koniec stwierdzacie 'ale co mi tam,w końcu ich życie'.no to ch... wam do tego?może wy nie macie czym 'szpanić'? l o l.
      • dominique. Re: zgadzam się z vaniney 15.01.11, 16:03
        to ich życie i skoro lubią pić i palić i mówić o tym na około to ich sprawa. Jedziecie po nich, a możliwe, że same nie jesteście lepsze.
        znając życie to pewnie w szkole ze swoimi psiółami gadacie "jacy to idioci. jakby nie mieli czym szpanować". krytykowanie ich sposobu życia jest i tak bez sensowne, bo i tak nic to nie zmieni.

tyle ode mnie. dziękuje za uwagę.
    • pwe Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 16:06
      oczywiście w modzie jest wypasiony sprzęt ciuch i gadka : gdzie ja nie byłam co ja nie robiłam a co się później okazuje siedziała w domu z rodzicami popijając herbatkę. Większość dziewczyn tak robi znam to z własnego doświadczenia szkolnego.
    • juliaa1998 :D 15.01.11, 16:09
      np. wszyscy mówią : OGARNIJ , ŻAL ...
      • pamilly Re: :D 15.01.11, 16:15
        na kotku to sami porządni siedzą widzę,
        'siedzimy przed kompem i jedziemy całą resztę bo są żałośni'
        to że sie pije i pali to nie szpan - to norma,
        tak było jest i będzie
        • lilii_95 Re: :D 19.01.11, 12:57
          wreszcie ktoś kto myśli podobnie jak ja.

w sumie, gdyby się przyjrzeć mojemu środowisku, to tylko parę osób to takie 'odchyły'... nie ma się co bulwersować.
    • myslicielka123 Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 18:05
      chodzenie na fajki do kibla, przychodzenie do młodszych klas i zaczepianie, rzekome jebanie policji na sto procent, chwaleniem się kto ile wypił, celowe pokazywanie sie ze swoim partnerem i afiszowanie się publicznie, malowanie włosów(z brunetki na blond i odwrotnie) malowanie paznokci np. zielono itpsciana
      • kari116 Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 18:13
        picie, palenie, szpanowanie przed 1 klasą, zaczepianie pierwszaków, przeklinanie, markowe ciuchy.

nie lubię.
        • zozool15lol Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 18:26
          U nas chwalenie się markami alkoholi,
          Po prostu żałosne ;/
      • kkttooss Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 16.01.11, 20:24
        Farbowanie włosów czy malowanie paznokci na różne kolory to nie szpan . Każdy pokazujde swój styl i charakter poprzez wygląd bo właśnie w pierwszej kolejności ludzie na to zwracają uwagę.
    • heaven_queen Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 15.01.11, 18:23
      U mnie w znajomi też właśnie się chwalą ile to wypili i że następnego dnia taaaakiego kaca mieli. Porażka....
    • mweezy . 15.01.11, 18:56
      Oj tak, wielu nastolatków uwielbia lansować się czym popadnie... Tym, że mają chłopaka/dziewczynę i ciągle afiszują się z ich pseudouczuciem, tym, że palą, piją, ćpają, pyskują wszystkim, przeklinają, nie przejmują się niczym, bo są tacy wyluzowani.
    • linnel Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 16.01.11, 19:57
      A czy szpanem może być to, że mówi się: ja nie piję, nie palę, gardzę tymi którzy to robią, a osoba która wypowiada te słowa pali, pije kiedy tylko nadarzy się okazja. ?
      • muszelka Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 16.01.11, 20:03
        szpan ,czyli zażywanie publiczne używek między innymi. szpan to obrazanie oich rodziców. albo nie odrabianie prac domowych.

o żalu.
    • linda Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 16.01.11, 20:03
      Niektórzy ludzie codziennie mnie zaskakują nowymi " szpanami "
    • malowana505 Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 16.01.11, 20:08
      U mnie jest jedna taka koleżanka,która ciągle do wszystkich mówi "ogarnij się!!!". To jest strasznie wkurzające,bo ona tak CIĄGLE gada.uncertainI to dla szpanu!!!I nic do niej nie dociera,jak się mówi,ze to kogoś denerwuje!sciana Moim zdaniem szpanowanie,że w wieku 12 lat się już piło,paliło czy poszło do łóżka jest po po prostu chamskie. Albo (dziewczyny wyżej pisały) wpienia mnie jak idę do autobusu i idą jacyś goście i muzyka ze słabiutkiego głośniczka w telefonie np.rap czy hip-hop... Nie mam nic przeciwko temu typowi muzyki,ale nie za bardzo ją lubię,a inni powinni to uszanować,a nie 'raczyć' wszystkich muzą.angry
    • xxxnikusxxx +. 16.01.11, 21:51
      no tak, alkohol, papierosy to chyba największy szpan. ponadto ostatnio w mojej szkole, wśród chłopaków jest wielka moda 'kto pierwszy wymaca którąś tam dziewczynę", naturalnie się o to zakładają. głównie są to jakieś naiwne dziewczyny, które lecą na wszystkich.
      • fanka7137 Re: +. 16.01.11, 22:19
        U mnie to raczej na odwrót idzie ;D Dziewczyny chcą pseudochłopaków macać wink
    • fanka7137 Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 16.01.11, 22:00
      U mnie w klasie jest takie coś, że dziewczyny zachowują się jak kobiety prostych obyczajów(w tym sensie), mianowicie ta która choćby dotknie jakiegoś lewego chłopaka z mojej klasy, to ... podnieca się tak bardzo, choć udaje że nie.., w najprostrzej odpowiedzi na "hej, co tam" odpowie ci zdaniem z conajmniej 7 przekleństwami, podszywanie się pod metala, co doprowadza mnie do wylewu, kolczyk w pępku u dziewczyn, palenie, picie...
      To tak denerwujące i prymitywne, że aż wstyd przyznawać się, że takie rzeczy dzieją się w mojej klasie.
    • senseless Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 16.01.11, 22:16
      u mnie to samo xd
    • cyniczna Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 16.01.11, 22:21
      wstawianie fot na portale społecznościowe z piwem tudzież z kieliszkiem.. masakra
    • mileymandy Niestety u mnie jest podobnie 17.01.11, 12:54
      W szkole największym szpanem jest picie,palenie i ćpanieconfused.Za to w środowisku poza szkolnym,jakby to rzec,to markowe ciuszki,kosmetyki,kto jest bogatszy,kto ma lepszy samochód,dom,komórkę.
      Ogólnie to ludzie potrafią wszystkim zaszpanować byle znaleźć uznanie w oczach innych,realia XXI wieku,niestetyuncertain...
    • laleczka. Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 17.01.11, 13:01
      Nie mają 18 lat i chodzą do knajp piją sobie piwo palą fajki jakby to było nie wiadomo co ;/
      • nikki Re: 'Szpan' wśród dzisiejszej młodzieży 17.01.11, 13:27
        Szpan jest do kitu uncertain U nas ludzie szpanują na jakiej imprezie byli, z kim, i ile wypili smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka