Dodaj do ulubionych

Dieta - co jeść?

16.01.11, 18:46
Zdecydowałam, że muszę iść na dietę, ponieważ mam dość patrzenia na mój wielki brzuch, pełny tłuszczu. Znalazłam taką, w której je się:

1) śniadanie 200 kcal

2) drugie śniadanie 150 kcal

3) obiad 350 kcal

4) podwieczorek 100 kcal

5) kolacja 200 kcal

Co powinnam jeść na śniadanie, co na drugie śniadanie, co na obiad, co na podwieczorek i co na kolację aby mieściły się w tych normach? I jak pozbyć się "oponki"?

PS: Nie piszcie, że nie powinnam iść na dietę, bo w moim wieku jest to niedorzeczne, iż powinnam się sobie podobać itp. ponieważ łatwo tak mówić osobom szczupłym.
Obserwuj wątek
    • myszqa13 mam tak jak ty... 16.01.11, 18:48
      też mam brzuch pełen zbędnego tłuszczu...i w udach też mam go dużo i chce mieć szczupłe nogi i brzuch...napiszcie jak to zrobić...bo np.:Kelly Osbourne się udało świetnie schudnąć i to naprawde...chce mieć taką figure jak ona ma teraz a może i nawet szczuplejszą być...nie jestem mega gruba..zresztą zobaczcie w moich zdjęciach...xd
    • vampirediaries MENU ! - Dobra dieta ! 16.01.11, 18:53
      Menu
      Dzień I ;
      śniadanie ; sok pomarańczowy, kiwi, kanapka z chleba pełnoziarnistego z tuńczykiem w sosie własnym, sałata, herbata bez cukru !
      Obiad; cielęcina duszona z warzywami, ogórki kiszone, galaretka owocowa bez cukru
      Kolacja ; bigos z kurczaka, sok z marchewki

Dzień II
      śniadanie ; sok jabłkowy, pomarańcza, musli z pełnych ziaren z mlekiem o% <będzie to sama woda, więc możecie jeszcze 2%>
      obiad ; zupa ogórkowa bez tłuszczu, gołąbki z farszem mięsno-pieczarkowym i sosem pomidorowym bez zasmażki.
      Kolacja ; kanapka z wędzonym łososiem, sałata

Dzień III
      śniadanie ; sok pomarańczowy, chudy twarożek
      obiad ; zupa pomidorowa bez tłuszczu
      kolacja ; kanapka z szynką i pomidorem

Dzień IV
      śniadanie ; sok z cytryny, jajecznica z pomidorem i papryką
      obiad ; surówka z kapusty pekińskiej
      kolacja ; jogurt, kanapka z masłem

Dzień V
      śniadanie ; sok owocowy bez cukru, płatki owsiane
      obiad ; sałatka z kilkoma kroplami oliwy i sokiem z cytryny
      kolacja ; kanapka z chudej szynki z indyka

Dzień VI
      śniadanie ; jogurt naturalny, kanapka z twarożkiem
      obiad ; surówka z marchwi
      kolacja ; kalafior gotowany posypany świeżym koperkiem

Dzień VII
      śniadanie ; mleko
      obiad ; kotlet z sałatką gyros
      kolacja ; sok z kaktusów i kanapka z szynką + pomidor + ogórek

Przekąski ; JEDEN MAŁY BATONIK NA CAŁY TYDZIEŃ !!!!
      Uwagi : ŻADNYCH FAST FUDÓW !!!!!!!
      Jeśli będziesz przestrzegała tej diety to w ciągu miesiąca możesz schódnąć 2KG !!!

-VD-
    • salivia Tutaj! 16.01.11, 19:03
      Żadnych słodyczy, chipsów , fast fudów...
      Rano zjedz tam 2-3 kromki chleba z szynką, serem pomidorem lub czymś takim i herbate
      NA drugie śniadanie owoc: jabłko , mandarynka, pomarańcza, kiwi , banan
      Obiad zjedz normalnie zupa i drugie bez kombinowania drób nie drób ryba czy tylko sałatka
      Na podwieczorek owoc
      I kolacja najpóźniej o 20 2 kromki chleba
      A no i najważniejsze RUSZAJ SIĘ! Odejdź od komputera , jesli masz psa to wyjdź z nim na dłuższy spacer, umów się ze znajomymi do parku lub gdzieś połazić, pogadać , nie obijaj się na w-f , ale też nie katuj się ćwiczeniami. ( Poza tym twoim szarym komórką spacer nie zaszkodzi) Jeśli jeszcze nie masz to pewnie za niedługo będziesz miała ferie. Idź na lodowisko jeśli masz gdzieś w pobliżu nawet jeśli nie umiesz jeździć to sie naucz, idź na spacer zimowy porobić zdjęcia czy coś.

I robiąc tak też da się schudnąć.
      Bez głodzenia się lub zamęczania ćwiczeniami.
    • senseless Re: Dieta - co jeść? 16.01.11, 22:06
      nie jedz chleba i nie pij kolorowych napojów smile
    • pinezzkaaa Re: Dieta - co jeść? 17.01.11, 10:07
      Przede wszystkim powinnaś dużo ćwiczyć. Sama dieta nic nie da, bo nabawisz się efektu jojo. Sa juz ferie ( przynajmniej ja mam - nie wiem gdzie mieszkasz ) To najlepszy czas. Rób codziennie brzuszki tyle ile dasz radę, codziennie dodawaj po 5-10 brzuszków. Tylko musisz to robić systematycznie. A jak nadejdzie wiosna polecam bieganie smile Świetnie robi nie tylko na "oponkę"
    • pofu Re: Mam tak jak Ty ; D . 17.01.11, 17:15
      Dołączam się do pytania wink .

Pozdro kwiat .
    • izys Re: Dieta - co jeść? 23.01.11, 15:08
      Moim zdaniem dobrym sposobem na zrzucenie paru zbędnych kilogramów jest udanie się o dietetyka. Jest to na pewno najzdrowsze i najpewniejsze rozwiązanie. Np. w Klinice Diety Medlinea dietetyk powie co mamy jeść, trener powie co ćwiczyć, a jeżeli zajdzie potrzeba to można również skorzystać z usług psychologa. Przy takiej opiece na pewno o wiele szybciej się schudnie.
    • positive_girl Re: Dieta - co jeść? 23.01.11, 15:13
      rób codziennie dużo brzuszków. ograniczaj słodycze i będzie ok. smile
      • pink_rulez Re: Dieta - co jeść? 23.01.11, 20:44
        Wystarczy, że odstawisz słodycze, gazowane napoje i fast foody + 40 brzuszków dziennie. Efekt gwarantowany.
    • papiszonek Re: Dieta - co jeść? 23.01.11, 21:03
      dziewczyny... jak bedziecie mniej jesc albo duzo mniej to z tego nie zchudniecie.. a organizm potrzebuje duzo witamin..
      Najlepszy sposob na jakby to nazwac... pozbycie sie przucha.. zeby miec plaski... jest robienie brzuszkow.... ja jem wszystko kiedy zechce... i co chce.. i mam plaski brzuch od robienia brzuszkow najskuteczniejsza medota.... 100 brzuszkow dziennie.. no na poczatek moze 50.. ale potem sto.. i nie naraz sto.. rano 50 wieczor 50big_grin oto moja metoda naprawde polecambig_grin
    • psycho_ Re: Dieta - co jeść? 23.01.11, 21:05
      to co koleżanki wyżej - zero słodyczy, ćwiczenia. dodałabym jeszcze jedzenie dużo białka i błonnika - wzmaga perystaltykę jelit i zmniejsza uczucie głodu
      ja odkąd 1 stycznia odstawiłam produkty zawierające czekoladę schudłam 2,5 kg, a nie stosowałam żadnych ćwiczeń i nie ograniczałam napojów gazowanych, a nawet piłam ponad pół litra coli dziennie. więc z ćwiczeniami powinien być jeszcze lepszy efekt c;
    • emisia1 =) 23.01.11, 22:31
      Ja duużo schudłam.
      Nie byłam na diecie tylko zmieniłam styl żywienia.
      Diety pomagają, ale jak od niej odejdziesz to znów to samo co wcześniej smile
    • wera55 Re: Dieta - co jeść? 26.01.11, 00:18
      Zrezygnuj z ziemniaków, makaronów, smażonych i tłustych potraw, a pieczywo zastąp takim lekkim bez cukrowym, np żytnim chlebkiem Obst (pyszny smile ). Na efekty długo nie będziesz musiała czekać smile
    • just...me Re: Dieta - co jeść? 26.01.11, 00:43
      Od razu Ci mówię, że masz beznadziejny plan i nie obrażaj się na mnie tylko doczytaj do końca. Poprostu, to Ci się nie uda, bo jest nieprawidłowo skonstruowane. Wiem dużo o odchudzaniu i nie zamierzam prawić Ci morałów o dietetyku albo "jesteś za młoda na diety". Wiem ja to wkurza, mi też tak gadano. Policz sobie BMI jeśli masz poniżej 22 to nie mamy o czym gadać, bo dieta nie pomoże. Wtedy tylko ćwiczenia, ale jeśli masz nadwagę albo BMI powyżej 22 to możesz napisać do mnie na priv. i powiem Ci jak powinnaś się odrzywiać, żeby być zdrowa i szczupa.

Pozdrawiam i życzę płaskiego brzucha tongue_out
    • wunia a więc. 26.01.11, 14:36
      moim skromnym zdaniem diety są mocno przereklamowane.
      jak tak dalej będziesz liczyć kalorie to oszalejesz..tongue_out
      wystarczy poćwiczyć siłę woli i nie jeść słodyczy.

kwiatwunia
      • blondi_girl Re: a więc. 26.01.11, 14:45
        wunia napisał(a):

> moim skromnym zdaniem diety są mocno przereklamowane.
        > jak tak dalej będziesz liczyć kalorie to oszalejesz..tongue_out
        > wystarczy poćwiczyć siłę woli i nie jeść słodyczy.
        >
        >
        >
        >
        > kwiatwunia

Dokładnie, liczenie kalorii nie ma sensu.
        Jakiś czas temu chciałam trochę schudnąć, zaczęłam liczyć kalorie, kontrolować każde danie, żeby czasem nie było więcej kalorii niż ma być i wpadłam w paranoję. Później, na cokolwiek bym nie spojrzała z jedzenia, obliczałam w głowie ile to może mieć kalorii!
        Na szczęście szybko przestałam tak świerować i już jest ok, haha ;D

No, ale w każdym razie radzę Ci ograniczyć do minimum słodycze, fast foody, napoje gazowane itp., jeść więcej warzyw, no i ćwiczyć.
        Wtedy schudniesz zdrowo, a chyba to jest najważniejsze.
        • karollllllina chcesz schudnąć? 26.01.11, 14:52
          ja też. i te diety całe.. głupota po całości! po prostu nie żryj tyle. na śniadanie jedna kromka, zamiast dwóch. ja też na taką "dietę" przechodzę. cudów nie wymyślaj. po prostu nie żryj tyle. wink
    • badgirldoda Re: Dieta - co jeść? 27.01.11, 00:41
      Czesc . Powiem ci jaką dietę ja stosuje . Najważniejsze jest to , aby odrzucić słodycze . To ci najbardziej pomoże w odchudzaniu . Ja to sie nie odchudzam zbytnio ale staram sie dobrze sie odżywiać i dbać o sb . Na śniadanie jedz jakąś mała kanapkę z kiełbasa najlepiej drobiowa , na obiad zjedz to co twoja mama zrobi lecz w mniejszych ilościach a kolację jedz o 18.00 . Po tej godzinie radzę ci nic nie jeść ani pić . A między posiłkami pij dużo wody i herbaty zielonej . Bez cukru oczywiscie . big_grin . Rób brzuszki . smile na wf w szkole bardziej wysil sie na wf-ie . Da sie tak przyzwyczaić smile . Raz w tygodniu to mozesz sb pozwolić aby zjeść batona , czy cos innego słodkiego ( odradzam chipsow ) bo gdy wgl nic nie bd jadła słodkiego to jak skończsz sie odchudzać to szybko mozesz przybrać na wadze . sad . Masz jakiej pytania do mnie ? Napisz do mnie na gadu : 22097500 pozdrawiam i Zapraszam na www.queen-diamond-doda.bloog.pl smile
      • 07tofik Re: Dieta - co jeść? 28.01.11, 22:10
        najlepiej to nie jeść na noc - małe kolacje i zero słodyczy po 16.00. Za to śniadanie ma być porządne smile

powodzeniabig_grin
    • obscenity Re: Dieta - co jeść? 28.01.11, 19:25
      Jedz dużo owoców i warzyw, nie jedz słodyczy itd., nie jedz ze 3 godziny przed snem. I pij dużo wody. I ćwicz! Jak się siedzi przed komputerem cały dzień to się tyje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka