Dodaj do ulubionych

Jak szybko się wyleczyć

24.01.11, 17:49
Od tygodnia jestem chora boli mnie gardło głowa i mam katar. znacie jakieś domowe sposoby by się wyleczyć jak najszybciej???
Obserwuj wątek
    • kasiekk2 Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 18:49
      Ciepła herbatka no i ciepłe łóżko . : )
    • linda Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 18:53
      Gripex , fervex itp wink Dotego gorąca herbatka i od razu do łóżka wink .....zawsze działa
    • katsuumi_17 Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 18:58
      Domowy to taki nie jest, ale na pewnie BARDZO skuteczny- fervex.
      • samokrytycznie Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 19:04
        Fervex nie. Mój brat miał b. podwyższone ciśnienie po nim. Wylądował na pogotowiu.
        Najlepiej pójść do lekarza.
        Pozdrawiam, samokrytycznie. kwiat
        • mary_ Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 19:11
          Syrop z cebuli, płukanie gardła wodą z solą (pół szklanki wody, łyżeczka soli) - to na gardło. No i dużo ciepła.
          • sandy Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 20:38
            Jeżeli chodzi o wizytę u lekarza to byłam w sobotę i dziś. W sobotę w izbie przyjęć lekarz powiedział że to zwykły wirus a dziś lekarka przypisała mi antybiotyk. Chodzi o to że chce jak najszybciej wyzdrowieć bo mam zwolnienie lekarskie do końca tygodnia w nie chcę całego tygodnia spędzić w łóżku tylko mieć jeszcze czas by pozałatwiać wszystkie zaległe sprawy.
            • sysiek4444 Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 20:41
              Sok z cebuli miodu i tym podobnie. działa, najlepiej leż wciąż w łóżku, pij dużo gorącego...
            • arasha super watek :) 24.01.11, 20:55
              wlasnie tez sie rozchorowalamtongue_out
              najlepiej pomaga syrom z cebuli, herbata z miodkiem i rutinoscorbin!
              nie radze fervexu:
              1. jest obrzydliwy
              2. nie pomaga tak szybko jak mówia
          • myszqa13 Tu!! 24.01.11, 20:52
            Moja mama ostatnio była chora i wogóle a musiała się szybko wyleczyć i tata kupił jej theraflu...podziałało centralnie!Następnego dnia mama już nie leżała w łóżku tylko robiła normalne codzienne czynności-miała tylko lekki katar...ale nadal brała theraflu...i na serio...po 2 dniach wyglądała już normalnie...smak jest taki z lekka grajfrutowy ale skoro chcesz być zdrowa to zabierz theraflu.smile

Mam nadzieje że pomogłam...powrotu do zdrowia życze!big_grin
            • winter.summer Jaaaaaa mam sposób wyleczyłam sie w 1 dzień 25.01.11, 10:53
              Miałam bardzo wysoką gorączke
              i mama kupiła mi Theraflu
              może i nie jest najlepszy w smaku ale po godzinie gorączka spadła mi o 4 stopnie !
              i katar i ból wszystko przeszło . !
              następnego dnia byłam już zdrowa i ogólnie GIT
              !
    • kasiunia222 Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 20:52
      Ehh nie wiem, ale koleżanka mówiła, że jej pomaga, jak wypije mleko z miodem i z cytryną;pp Sama nie próbowałam, nie lubię miodu xdd
    • trzpiotka Właśnie przed momentem 24.01.11, 21:01
      oglądałam w telewizji, że najlepszym sposobem na przeziębienia nie są środki chemiczne, ale gorący napój, najlepiej z czarnej porzeczki, który nie zaszkodzi, a z pewnością pomoże. I o dziwo najnowsze badania wykazały, że bardzo dobra na kaszel jest czekolada : D Ja chyba wypróbuję te metody ; )
      • trzpiotka + 24.01.11, 21:04
        Jeszcze bardzo skuteczne, ale okropnie nie smacznie jest mleko z czosnkiem i masłem. Pomagać pomaga, ale ja prawie płaczę, jak mam to cholerstwo pić xD
    • gabi_xd Re: Jak szybko się wyleczyć 24.01.11, 21:12
      syrop z cebuli.
      przygotuj cebulę cukier i jakiś szeroki kubeczek
      pokrój cebulę w paski i wrzuc do kubka
      dodaj cukier ( może być 6 łyżek dużych)
      składniki w kubku wyciskaj łyżką albo widelcem.
      poczekaj godzinę aż się wymoczy wszystko.
      syrop smaczny i zdrowy.
      Życzę powrotu do zdrowia. tongue_out
    • jagoda4426 Re: Jak szybko się wyleczyć 25.01.11, 00:07
      jestem w takiej samej sytuacji. mi zawsze pomaga aspiryna C. życzę powrotu do zdrowia.kiss
      • molinka Re: Jak szybko się wyleczyć 25.01.11, 10:48
        mleko z miodem i czosnkiem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka