Dodaj do ulubionych

Wydanie książki ; )

28.01.11, 15:10
Tak jak w temacie. Chciałabym wydać książkę. I mam do was pytanie:
-gdzie najlepiej się udać(księgarnia, wydawnictwo itp.)
-ile kosztuje wydanie(załóżmy, że była by to książka z poprawionymi już błędami, czyli tylko za druk)

Mam nadzieję, że mi pomożecie. Z góry dzięki kiss
Obserwuj wątek
    • shakira_ Re: Wydanie książki ; ) 28.01.11, 15:15
      Z tego co wiem to najlepiej napisać maila do wydawnictwa, np. takiego jak akapit-press czy coś w tym stylu. Wyślij im swoją książkę i poproś o korektę i szansę na wydrukowanie. Co do drugiego pytania to nie mam pojęcia, ale wiedz, że twoje dzieło musi być bardzo dobre, żeby zdecydowali się je wydać. Życzę powodzienia w negocjacjach, no i napisz, czy się udało bo sama jestem ciekawa. POzdRO
      • cool_girl Re: Wydanie książki ; ) 28.01.11, 15:18
        dzięki kiss hymm ok jak mi się uda, albo i nie to napiszę tongue_out
    • theriotgirl Re: Wydanie książki ; ) 28.01.11, 15:18
      Musisz wysyłać kopie do różnych wydawnictw, najlepiej na początek tych mniejszych, mniej znanych.
      Jeśli dostaniesz się do wydawnictwa, wydanie książki nic nie kosztuje, ale zabiera masę pracy i czasu.
      Mimo to, masz bardzo małą szansę na wydanie książki i wybicie się. Jak każdy z resztą.
      • cool_girl Re: Wydanie książki ; ) 28.01.11, 15:18
        wiem, że nie będzie łatwo, ale chciałabym spróbować-chociażby dla samej siebie
        • little_pleasure Re: Wydanie książki ; ) 28.01.11, 15:49
          A tak wgl to co to za książka? Może nam prześlesz chociażby streszczenie ; )
          co do wątku, sama próbuję wydać własną książkę i chyba zrobię tak, jak radzą dziewczyny powyżej : D
          • cool_girl Re: Wydanie książki ; ) 28.01.11, 16:31
            Pisze książkę hym...o moich marzeniach. Tzn. bohaterowie "je spełniają". Chyba jest to bardziej powieść. Piszę tam o tańcu o trudnościach wybicia się z kraju i ukazania swoich umiejętności. O możliwościach za granicą i pogoni za własnym szczęściem. O tym, że jeżeli czegoś bardzo chcemy, to możemy to dostaćbig_grin to w takim wieeeeeeelkim skrócie
    • butterfly141 Re: Wydanie książki ; ) 29.01.11, 23:37
      Gdzieś czytałam, że wydanie książki własnym nakładem nie należy do najtańszych i że dość sporo trzeba kasy wyłożyć z ryzykiem, że książka się nie sprzeda. Ile kosztuje dokładnie- tego nie wiem, bo nie pamiętam smile
    • kotek.bieberka Re: Wydanie książki ; ) 29.01.11, 23:41
      Masz 14 lat ? . Poczekaj chociaż do 16 .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka