02.02.11, 15:45
` No więc może znacie jakieś dobre wypróbowane diety . ?
po których rzeczywiście schudłyście .
szukam takiej jakieś zdrowej , nie tylko odchudzającej .
wpływającej na zdrowo wyglądającą cerę i ładne włosy i paznokcie .

Proszę bez ; - ćwicz , nie jedz słodyczy , i pij dużo wody , bo to już wiem .

z góry dzięki . ; d
Obserwuj wątek
    • miss_mimi094 re: 02.02.11, 17:22
      moja mama stosowała tzw dietę kapuścianą shock i powiem ci że pomogło jej, zrzuciła parę dobrych kilo. Moim zdaniem jest to trochę takie no fuuj, sama ie stosowałam bo osobiście wolałabym troszkę przytyć ...
      Tu masz hm nazwijmy to przepis: smacznego^^

• monik4 Re: ` Dieta . 02.02.11, 17:24
      jedz warzywa i owoce xD
      • to.tylko.ja Re: ` Dieta . 02.02.11, 17:35
        miss_mimi094 , a czy Twoja mama oprócz tej kapuścianej diety, stosowała jeszcze jakieś zasady? wink
        • miss_mimi094 Re: ` Dieta . 02.02.11, 17:40
          szczerze ? to nie wiem .
        • technoamfa Re: ` Dieta . 02.02.11, 17:41
          Wstajesz i nic nie jesz, potem idziesz do szkoły i zapominasz śniadania, wracasz do domu i odłączasz prąd, więc znow nic nie zjesz. Potem przed spaniem jesz kolację, ale że nie je się po 19, a Ty chodzisz spac o 24 to znow nic nie jesz. Chudniesz zajebiscie szybko. Dieta cud.
          • miley123236 Re: ` Dieta . 02.02.11, 17:46
            Jeśli mogę coś zauważyć to stosując porady technoamfa tylko przytyjesz.
            Bo twój organizm bedzie wyczerpany po głodówce i to co zjesz na kolacje (której właśnie nie powinno się jeść) odłoży się w tłuszcz.
            Jak to moja mama powiadała: Jedz często ale małymi porcjami ... Seriobig_grin
          • lovememanytimes Re: ` Dieta . 02.02.11, 17:58
            Chyba jesteś nie poważna technoamfa .

Musisz jeść 4-5 posiłki dziennie . Regularnie , dajmy np 7:00-śniadanie 11:00-drugie 15:00-obiad 19:00-kolacja . ok wyszło 4 XD ale jeszcze podwieczorek powinien być. I codziennie jesz w tych samych godzinach wtedy po kilku dniach organizm będzie wiedział kiedy dostanie koleją porcję jedzenia i nie będzie musiał nic magazynować.
            Musisz przestrzegać piramidy żywieniowej, ćwiczyć a na podwieczorek jesz np jakieś owoce.
    • klaudia2081 Re: ` Dieta . 02.02.11, 19:24
      najważniejsze jest śniadanie. musisz je jeść przed wyjściem do szkoły albo w szkole. moja mama się tego dowiedziała od lekarza. chociaż pół kromki musisz zjeść wink ja od pewnego czasu zaczęłam jeść śniadanie przed wyjściem do szkoły i wieczorem ćwiczę, żeby się lepiej rozciągnąć i zbić trochę z ud. i od połowy stycznia schudłam 2 kg wink
      • mada144 Re: ` Dieta . 02.02.11, 19:28
        wiesz ja się teraz wzięłam za siebie i poprostu jem to co wcześniej tylko w małych porcajch i o stałych porach :
        np.
        7.10-śniadanie płatki fitness i danio
        potem jestem w szkole więc owoce
        w domu ok 15.30- obiad to co jest ale w mniejszych ilościach
        i kolacja jakiś jogurcik a czasmi od obiadu do kolacji jakieś owocki lub po kolacji
        i widok słodyczy jest mi już obojętny więc poradzisz sobie ;p
    • corba 02.02.11, 19:29
      dla mnie świetne okazały się brzuszki .
      robiłam je codziennie , codziennie o 10 więcej niż poprzedniego dnia. tak doszłam do 200 . i schudłam 2 kilo . i mój brzuch wyglądał bardzo ładnie.
      można łatwo dzięki temu schudnąć . ; )

a jeśli nie to jedz 4 małe posiłki w ciągu dnia. możesz jeść wszystko, ale muszą to być 4 małe porcje.
    • igusiaaa Re: ` Dieta . 02.02.11, 19:37
      Ja jestem na diecie od trzech miesięcy i schudłam 3 kg. Jeszcze nie jestem zbyt zadowolona. Chcę zejść jeszcze kolejne trzy, czyli do 50 kg.
      Moja dieta wygląda tak:
      przede wszystkim zaczęłam jeść śniadania - wcześniej nie miałam takiego zwyczaju. nie chciało mi się rano jeść. zaczęłam się zmuszać i rzeczywiście mam więcej energii. jem muesli z mlekiem.
      do szkoły biorę kanapkę z ciemnym pieczywem (wybieraj takie z dużą ilością ziaren)
      jem zupy normalnie, ale staram się nie jeść smażonych rzeczy, w ogóle nie jem ziemniaków i ograniczam makaron (jest on praktycznie tylko w zupach).
      nie jem po 18 - a przynajmniej się staram, bo czasem mam straszną ochotę coś przegryźć. na kolację jem zazwyczaj jakąś kanapkę. po prostu nie jedz wieczorem ciężkich rzeczy. może jakiś owoc lub sałatkę? byłoby super.
      no i oczywiście ćwiczenia. jeszcze trzy mies. temu nie mogłam zrobić 15 -stu brzuszków. teraz robię bez problemu 100. opłaca się. proponuję też skłony i skręty (są dobre na tak zwane 'boczki'). mam nadzieję, że pomogłam. powodzenia!
    • princeskaa Re: ` Dieta . 02.02.11, 20:28
      ` dzięki wszytkim , ale nie chodziło mi o głodówkę czy też rady jak mam schudnąć , i to ze mam jeść owoce i warzywa .
      Bo to wie nawet dziecko . Chiałam konkretne diety wypróbowane przez was lub wasze mammy , najlepiej podane wraz z jadłospisem . Potrzebuję z chudnąć do 46 , czyli 3 kilo .
      Mam 160 wzrostu , i chcę sie pozbyć nie chcianego brzucha i boczków , w tamtym roku pomógł basen , ale teraz bardziej wypróbowałabym jakąs diete . Bo na ćwiczenia nie mam czasu i ochoty . Więc jeszcze raz chcę Dietę wypróbowaną i skuteczna wpływajacą na włosy cere i paznokcie . ;d ! dawajcie dziewczyny .
      • originalnick Re: ` Dieta . 02.02.11, 20:36
        A co ty chcesz schudnąć?! Ja Ci zazdroszczę tej wagi .!
        Wracając do diety na początku chciałam Ci zaproponować dietę Dukana (proteinową) ale napisałaś, że ma być zdrowa, a diety te raczej nie są zdrowe. Niestety nie mogę Ci pomóc...crying
        • tusia2701 Re: ` Dieta . 04.02.11, 22:09
          po dukanie strasznię się niszczy watroba ii emm zapomniałam.. nerki bodajże?
      • ola_ Re: ` Dieta . 02.02.11, 20:39
        no to jak chcesz schudnąć tylko 3 kilo to NA PRAWDĘ wystarczy robić codziennie brzuszki jeść pięć posiłków pić wodę niegazowaną i ograniczyć słodycze.
        w miesiąc schudniesz jakieś 2 kilo i co najważniejsze nie będzie efektu jojo!
        powodzenia! ; -*
    • buziaczek1995 Re: ` Dieta . 02.02.11, 20:35
      1000 kcal najlepsza wink
    • scarrlet Re: ` Dieta . 03.02.11, 10:36
      princeskaa napisał(a):

> ` No więc może znacie jakieś dobre wypróbowane diety . ?
      > po których rzeczywiście schudłyście .
      > szukam takiej jakieś zdrowej , nie tylko odchudzającej .
      > wpływającej na zdrowo wyglądającą cerę i ładne włosy i paznokcie .
      >
      > Proszę bez ; - ćwicz , nie jedz słodyczy , i pij dużo wody , bo to już wiem .
      >
      > z góry dzięki . ; d

No to dobrze że wiesz! Jeśli chcesz schudnąć, zapominając o piciu wody, ćwiczeniach, jedząc słodycze i fast foody to życzę powodzenia. To jest własnie najlepsza dieta. A ty widać chcesz tego uniknąć, więc może lepiej sobie odpuść. Bo żadne tabletki Ci nie pomogą. Gdyby były sposoby na szybkie i efektownie pozbycie się zbędnych kilogramów bez wkładu i wysiłku, to nie istniałaby otyłość
    • shadow_95 najlepsza 03.02.11, 22:45
      na tej diecie schudłam już bardzo dużo i naprawdę ci polecam (ile schudłam powiem ci jeśli odezwiesz sie na priv bo wszyscy nie muszą wiedzieć o moich "problemach") no wiec tak podstawa jest dosłownie zero cukru ! nie chodzi tu tylko o słodycze ! nawet w zwykłej kostce rosołowej jest cukier ! Podstawa są warzywa, na śniadanie i obiad 50% a na kolacje 70 % . Jeśli cie interesuje naprawdę skuteczna, efektowna i zdrowa dieta napisz na priv bo nie wiem czy ma sens sie rozpisywać.

Ps ta dieta jest ustalona przez dietetyka.
      • sysiek4444 Re: najlepsza 03.02.11, 23:01
        podobno dieta dukana jest dobra. w googlach poszukaj, w tym tygodniu na mks gadali o tym.
        • ooonanaooo tu 04.02.11, 21:59
          Po takich większych posiłkach (np. obiad) jedz jogurt naturalny i przed pójściem spać.

Nauczycielka od bio mówiła, że pomaga. big_grin

Z 4 kg spokojnie schudniesz.

Powodzenia wink
          • temptation . 05.02.11, 17:16
            Ja jestem teraz na diecie i wygląda ona tak :

*rano musli z mlekiem na śniadanie ( zaczęłam jeść śniadanie zwłaszcza przed szkoła ) .
            *obiad jakieś owoce i warzywa
            *kolacja kanapka z serem i pomidorem bądź z czymś lekkostrawnym wink

• tokio_hotel483 Re: ` Dieta . 06.02.11, 22:10
      możesz brać tabletki typu SKRZYPOWITA
    • filifionka Dieta królów 30.04.11, 23:24
      Bardzo fajnie,że tak podchodzisz do sprawybrawo Dieta nie może być dobrana i stosowana "ot tak". Zdrowa na pewno jest dieta królów/program królów. Jeszcz bez ograniczeń tylko w odpowiednim zestawiniu i w każdym z 15 tygodni to, co Ci poradzi ich dietetyk (radzi za free, masz np. ankiete do wyp. na www studio zdrowia).
    • allgood chudnąć łatwo 02.05.11, 12:25
      polecam porady z tego posta, pokazują jak chudnąć łatwo, a jednocześnie nie zagłodzić się smile homedicspolska.blogspot.com/2011/04/porady-chudnij-latwo-czyli-technologia.html
    • zeroplastic Re: ` Dieta . 02.05.11, 12:51
      Jak stosujesz dietę to będą ci się niszczyły paznokcie i włosy chociaż włosy nie koniecznie. A jak chcesz schudnąć to po prostu jedz mniej niż zwykle i się może więcej ruszaj a jak nie chce cie się dużo ćwiczyć to na wieczór zrób ze 100/150 brzuszków i nie jedz po 18:30 i staraj się jeść do 650kcal dziennie bo sama tak jem i chudnę i już schudłam 5kg w ciągu miesiąca i przy tym nie ma efektu jojo big_grin
    • super_star Re: ` Dieta . 02.05.11, 13:24
      podobno dieta dukana jest bardzo skuteczna, ale osobiście jej wypróbowywałam wink
    • just...me Re: ` Dieta . 02.05.11, 16:03
      Tak żeby było i odchudzanie i pozytywny wpływ na włosy, skórę i paznokcie to nie ma... Zwłaszcza w przypadki włosów, bo jak ktoś się odchudzał to wie, że prawie zawsze wypadają. Na skórę to jak nie jesz badziewia i uzywasz kremu to już jest dobrze, a paznokcie to albo się ma mocne, albo nie. Jak nie to odrzywka i już. No i na pewno nie obgryzać, ale to wiadomo. Dieta tu nie ma za dużo do rzeczy. Nie będę Ci nic polecała, bo nie wiem ile chcesz schudnąć, ale jakbyś nie kombinowała to na samej kapuście za długo nie pociągniesz, więc w takie rzeczy się nie baw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka