mejsii Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 20.02.11, 18:15 Myślę że warto się uczyć jak największej ilości języków obcych . Przecież w ten sposób wzbogacasz swoją wiedzę . Zawszę może się przydać taki np.Hiszpański jeśli będziesz chciała wyjechać za granicę . Będzie ci łatwiej się dogadać (: Ja uczę się Angielskiego i Rosyjskiego w szkole a w gimnazjum będę uczyła się Niemieckiego . Myślę że warto się uczyć Rosyjskiego bo Rosja to nasi sąsiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
peace_rocks ;] 20.02.11, 19:02 Jeśli chcesz się nauczyć francuskiego i hiszpańskiego to możesz się nauczyć, to są łatwe języki, jak dla mnie ;].. ja się uczę francuskiego i angielskiego w szkole, j.francuski jest łaty nisz myślałam. Poza tymi językami jeszcze bym się chciała nauczyć Włoskiego i Hiszpańskiego ^^ Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dulcecita Re: Uczę się trzech obcych języków ;> 21.02.11, 13:36 Niemieckiego uczę się najdłużej bo już siódmy rok a angielskiego czwarty Od jakiegoś czasu uczę się sama hiszpańskiego, bo bardzo mi się podoba; kupiłam sobie samouczek i już wiele rzeczy umiem. W wakacje jednak załatwię sobie jakiś kurs (korepetycje?) z hiszpańskiego bo z nauczycielem lepiej się nauczę i będę miała pewność, że nie popełniam błędów - bo teraz nie mam takiej pewności... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szukajmnie Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.02.11, 17:36 Oczywicie , że warto Każdego języka obcego warto się uczyc. Na pewno kiedyś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
spongebob. Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.02.11, 18:36 cała Ameryka Południowa opiera się głównie na hiszpańskim, w Europie jest to także powszechny i często używany język. po drugie, należy on do rodziny języków romańskich, czyli jeżeli nauczysz się hiszpańskiego, nie będziesz miała problemów z przyswojeniem francuskiego czy naprzykład włoskiego. ja, zważywszy na fakt, iż uczę się francuskiego, chcę go kontynuować, a po dobrym zapoznaniu się z nim, zacząć się uczyć właśnie hiszpańskiego, Odpowiedz Link Zgłoś
shou Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 26.02.11, 14:15 Każdego obcego języka opłaca się uczyć Jeśli Ci się ten język podoba, to taka nauka zawsze się przyda... jak już poprzedniczka napisała - akurat hiszpańskiego używa się w Ameryce Południowej, a i na południu Europy dogadasz się w tym języku Ja niestety uczę się tylko angielskiego, no ale to podstawa...dlatego 2 razy w tyg. śmigam na kursy do Axona - bo niestety ze szkoły za dużo nie wyniosłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 02.03.11, 15:58 Jedynie Ci się przyda język angielski. Wyjątkowo jeszcze niemiecki. Ale jeśli chcesz się nauczyć to się ucz, może pojedziesz kiedyś do tych krajów to Ci się przyda znajomość tych języków. Odpowiedz Link Zgłoś
yourdrug Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 14.06.11, 09:42 Jasne ze tak to jest piękny jezyk . Ale dam ci rade naucz sie jakiegos jezyka b.dobrze . Albo masz talent do j.obcych Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 14.06.11, 10:26 Każdy język przyda się w życiu. Wcześniej czy później, ale na pewno. Hiszpański jest wspaniałym językiem. Ja uczę się angielskiego i niemieckiego. Z pierwszym nie mam problemów, z drugim za to jest ich więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
alice_16 Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 14.06.11, 12:19 Warto uczyć się jezyków, to chyba każdy potwierdzi. Jeśli chcesz uczyć sie hiszpańskiego i on cię interesuje, to jak najbardziej powinnaś zacząć. Ja uczę się niemieckiego,angielskiego i rosyjskiego (który wprost uwielbiam) Odpowiedz Link Zgłoś
caribaa Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 15.07.11, 21:17 Warto! Przepiękny język, na pewno nauka nie będzie na marne! Sama się go uczę, skończyłam już kurs podstawowy. Uczę się jeszcze angielskiego (jak chyba wszyscy) i francuskiego ~ w szkole. Poza szkołą uczę się jeszcze katalońskiego i włoskiego, ale chcę jeszcze portugalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
shunra Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 16.07.11, 21:18 Jeśli lubisz ten język i kraj to czemu nie. Oczywiście podstawą jest język angielski bo bez niego nigdzie nie dostaniesz pracy, ale hiszpański też może ci się przydać. Ja osobiście uczę się angielskiego trzy lata i w miarę coś umiem za to niemieckiego uczę się 9 lat i nie umiem się nawet przedstawić po prostu nienawidzę go i wiem że nigdy się go nie nauczę. Dodatkowo uczę się języka fińskiego i norweskiego. Nauka fińskiego idzie mi bardzo dobrze, szybko zapamiętuję słowa i gramatykę. W Norwegi mam znajomych którzy by mnie przygarnęli gdybym wyjechała tam do pracy i dla tego też uczę się tego języka, tylko jest on trudniejszy od fińskiego i mam problemy z wymową nie bardzo wiem jak się czyta. Gdybym mogła wybierać zamieniłabym niemiecki na norweski lub fiński ale niestety się tak nie da. Uczę się z internetowych kursów a tych jest niestety nie wiele, w przyszłości planuję wyjechać do Finlandii lub Norwegi i tam zamieszkać, i wolę mieć już opanowane podstawy zanim zapiszę się na prawdziwy kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymee Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.07.11, 17:36 To zależy od ciebie. Ja w szkole uczę się angielskiego i niemieckiego plus dodatkowo pozalekcyjne chodzę na hiszpański, a poza tym kocham cały świat hiszpańskojęzyczny i w przyszłość zamierzam z nim jak najściślej związać, więc uczę się tego języka jak opętana Francuzki jest niewątpliwie pięknym językiem, ale dosyć trudnym i z pewnością mniej powszechnie używanym niż hiszpański, który jest i prosty i nawiązuje do innych języków, np. włoskiego, którego potem można się w mig nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.07.11, 17:41 hiszpański to piękny język,ale nie wiem czy warto.czy się kiedyś przyda w życiu? no możliwe,ale wolę angielski on się zawsze przydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.07.11, 17:55 warto, warto. ja się uczę angielskiego, umiem czytać po francusku i niestety 'umiem' niemiecki -,- ja lubię jeszcze włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
buniaczek541 Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.07.11, 18:35 Każdego języka warto się uczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiuniaxpp Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 31.07.11, 19:54 zawsze warto spróbować czegoś nowego ;p Odpowiedz Link Zgłoś
natusia1627 Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 31.07.11, 19:58 chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
niegrzeczna... Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 01.08.11, 11:57 zawsze warto znać dodatkowy język !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ilovevampires16 Najlepiej.. 01.08.11, 22:20 Najlepiej najpierw naucz się angielskiego! A Hiszpański zostaw sobie na deser Zawsze CI się może przydać dodatkowy talent Odpowiedz Link Zgłoś
lace Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 14.08.11, 20:05 Jeśli masz zamiar w przyszłości podróżować po Ameryce łacińskiej to przyda ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_thorne Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 17.08.11, 22:35 warto :] Odpowiedz Link Zgłoś
inna_xd Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 18.08.11, 09:41 Warto uczyc się każdego języka Odpowiedz Link Zgłoś
nutellaismylove Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 21.08.11, 17:04 Ja bym chciała się uczyć hiszpańskiego, ale u mnie w mieście go nie uczą, więc w liceum jako drugi musiałam wybrać francuski. A tak poza tym to uczę się anglika. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda87 Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 01.09.11, 10:33 pewnie , że warto lepiej mieć jakiś język w zanadrzu bo teraz wszyscy umieją angielski a język hiszpański jest jedna językiem mniej popularnym, co powoduje, że będziesz miał więcej szansy na znalezienie fajnej pracy z takim językiem, po za tym będziesz się wyróżniał, no i hiszpania też jest w dechę , ale najlepiej uczyć sie w jakiejś fajnej szkole np w Axonie, gdzie dobrze cię nauczą Odpowiedz Link Zgłoś
nastyangel słuchaj 11.09.11, 11:17 ZAWSZE warto uczyć się języków obcych! Ale najważniejsze, żeby nauka sprawiała ci przyjemność, żebyś nie podchodziła do tego z przymusem. Ja uczę się angielskiego (to chyba jak większość) i francuskiego w szkole. Niedługo mam zamiar zacząć naukę hiszpańskiego (lub włoskiego, jeszcze debatuję) i holenderskiego samodzielnie. A w dalszej przyszłości jeszcze paru. Odpowiedz Link Zgłoś