Dodaj do ulubionych

czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ?

• mejsii Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 20.02.11, 18:15
      Myślę że warto się uczyć jak największej ilości języków obcych .
      Przecież w ten sposób wzbogacasz swoją wiedzę . Zawszę może się przydać taki np.Hiszpański jeśli będziesz chciała wyjechać za granicę . Będzie ci łatwiej się dogadać (: Ja uczę się Angielskiego i Rosyjskiego w szkole a w gimnazjum będę uczyła się Niemieckiego . Myślę że warto się uczyć Rosyjskiego bo Rosja to nasi sąsiedzi .
    • peace_rocks ;] 20.02.11, 19:02
      Jeśli chcesz się nauczyć francuskiego i hiszpańskiego to możesz się nauczyć, to są łatwe języki, jak dla mnie ;].. ja się uczę francuskiego i angielskiego w szkole, j.francuski jest łaty nisz myślałam.
      Poza tymi językami jeszcze bym się chciała nauczyć
      Włoskiego i Hiszpańskiego ^^
      Życzę powodzenia smile
    • dulcecita Re: Uczę się trzech obcych języków ;> 21.02.11, 13:36
      Niemieckiego uczę się najdłużej bo już siódmy rok wink a angielskiego czwarty smile Od jakiegoś czasu uczę się sama hiszpańskiego, bo bardzo mi się podoba; kupiłam sobie samouczek i już wiele rzeczy umiem. W wakacje jednak załatwię sobie jakiś kurs (korepetycje?) z hiszpańskiego bo z nauczycielem lepiej się nauczę wink i będę miała pewność, że nie popełniam błędów - bo teraz nie mam takiej pewności... Pozdrawiamwink
    • szukajmnie Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.02.11, 17:36
      Oczywicie , że warto wink
      Każdego języka obcego warto się uczyc. Na pewno kiedyś się przyda. smile
    • spongebob. Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.02.11, 18:36
      cała Ameryka Południowa opiera się głównie na hiszpańskim, w Europie jest to także powszechny i często używany język. po drugie, należy on do rodziny języków romańskich, czyli jeżeli nauczysz się hiszpańskiego, nie będziesz miała problemów z przyswojeniem francuskiego czy naprzykład włoskiego.
      ja, zważywszy na fakt, iż uczę się francuskiego, chcę go kontynuować, a po dobrym zapoznaniu się z nim, zacząć się uczyć właśnie hiszpańskiego,
      smile
      • shou Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 26.02.11, 14:15
        Każdego obcego języka opłaca się uczyć wink Jeśli Ci się ten język podoba, to taka nauka zawsze się przyda... jak już poprzedniczka napisała - akurat hiszpańskiego używa się w Ameryce Południowej, a i na południu Europy dogadasz się w tym języku wink
        Ja niestety uczę się tylko angielskiego, no ale to podstawa...dlatego 2 razy w tyg. śmigam na kursy do Axona - bo niestety ze szkoły za dużo nie wyniosłam....
    • karola_483_th Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 02.03.11, 15:58
      Jedynie Ci się przyda język angielski. Wyjątkowo jeszcze niemiecki. Ale jeśli chcesz się nauczyć to się ucz, może pojedziesz kiedyś do tych krajów to Ci się przyda znajomość tych języków.
    • yourdrug Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 14.06.11, 09:42
      Jasne ze tak smile to jest piękny jezyk . Ale dam ci rade naucz sie jakiegos jezyka b.dobrze . Albo masz talent do j.obcych
    • trufla Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 14.06.11, 10:26
      Każdy język przyda się w życiu. Wcześniej czy później, ale na pewno. Hiszpański jest wspaniałym językiem. Ja uczę się angielskiego i niemieckiego. Z pierwszym nie mam problemów, z drugim za to jest ich więcej...
      • alice_16 Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 14.06.11, 12:19
        Warto uczyć się jezyków, to chyba każdy potwierdzi. Jeśli chcesz uczyć sie hiszpańskiego i on cię interesuje, to jak najbardziej powinnaś zacząć.
        Ja uczę się niemieckiego,angielskiego i rosyjskiego (który wprost uwielbiam) big_grin
    • caribaa Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 15.07.11, 21:17
      Warto! Przepiękny język, na pewno nauka nie będzie na marne! wink
      Sama się go uczę, skończyłam już kurs podstawowy. Uczę się jeszcze angielskiego (jak chyba wszyscy) i francuskiego ~ w szkole. Poza szkołą uczę się jeszcze katalońskiego i włoskiego, ale chcę jeszcze portugalskiego big_grin
    • shunra Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 16.07.11, 21:18
      Jeśli lubisz ten język i kraj to czemu nie. Oczywiście podstawą jest język angielski bo bez niego nigdzie nie dostaniesz pracy, ale hiszpański też może ci się przydać. Ja osobiście uczę się angielskiego trzy lata i w miarę coś umiem za to niemieckiego uczę się 9 lat i nie umiem się nawet przedstawić po prostu nienawidzę go i wiem że nigdy się go nie nauczę. Dodatkowo uczę się języka fińskiego i norweskiego. Nauka fińskiego idzie mi bardzo dobrze, szybko zapamiętuję słowa i gramatykę. W Norwegi mam znajomych którzy by mnie przygarnęli gdybym wyjechała tam do pracy i dla tego też uczę się tego języka, tylko jest on trudniejszy od fińskiego i mam problemy z wymową nie bardzo wiem jak się czyta. Gdybym mogła wybierać zamieniłabym niemiecki na norweski lub fiński ale niestety się tak nie da. Uczę się z internetowych kursów a tych jest niestety nie wiele, w przyszłości planuję wyjechać do Finlandii lub Norwegi i tam zamieszkać, i wolę mieć już opanowane podstawy zanim zapiszę się na prawdziwy kurs. kwiat
    • onlymee Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.07.11, 17:36
      To zależy od ciebie. Ja w szkole uczę się angielskiego i niemieckiego plus dodatkowo pozalekcyjne chodzę na hiszpański, a poza tym kocham cały świat hiszpańskojęzyczny i w przyszłość zamierzam z nim jak najściślej związać, więc uczę się tego języka jak opętana wink
      Francuzki jest niewątpliwie pięknym językiem, ale dosyć trudnym i z pewnością mniej powszechnie używanym niż hiszpański, który jest i prosty i nawiązuje do innych języków, np. włoskiego, którego potem można się w mig nauczyć.
    • bloody_ Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.07.11, 17:41
      hiszpański to piękny język,ale nie wiem czy warto.czy się kiedyś przyda w życiu? no możliwe,ale wolę angielski on się zawsze przydaje...
    • rememberina Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.07.11, 17:55
      warto, warto.
      ja się uczę angielskiego, umiem czytać po francusku i niestety 'umiem' niemiecki -,-
      ja lubię jeszcze włoski.
    • buniaczek541 Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 25.07.11, 18:35
      Każdego języka warto się uczyć !
    • mysiuniaxpp Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 31.07.11, 19:54
      zawsze warto spróbować czegoś nowego ;p
    • natusia1627 Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 31.07.11, 19:58
      chyba tak smile
    • niegrzeczna... Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 01.08.11, 11:57
      zawsze warto znać dodatkowy język !!! wink
    • ilovevampires16 Najlepiej.. 01.08.11, 22:20
      Najlepiej najpierw naucz się angielskiego!
      A Hiszpański zostaw sobie na deser smile
      Zawsze CI się może przydać dodatkowy talent big_grin
    • shadow_ uczyłam się, ale.. 01.08.11, 22:28
      zaprzestałam.;q nie chciało mi się.
    • lace Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 14.08.11, 20:05
      Jeśli masz zamiar w przyszłości podróżować po Ameryce łacińskiej to przyda ci się.
    • bella_thorne Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 17.08.11, 22:35
      warto :]
    • inna_xd Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 18.08.11, 09:41
      Warto uczyc się każdego języka wink
    • nutellaismylove Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 21.08.11, 17:04
      Ja bym chciała się uczyć hiszpańskiego, ale u mnie w mieście go nie uczą, więc w liceum jako drugi musiałam wybrać francuski. A tak poza tym to uczę się anglika.
    • jagoda87 Re: czy warto uczyć się języka hiszpańskiego ? 01.09.11, 10:33
      pewnie , że warto lepiej mieć jakiś język w zanadrzu bo teraz wszyscy umieją angielski a język hiszpański jest jedna językiem mniej popularnym, co powoduje, że będziesz miał więcej szansy na znalezienie fajnej pracy z takim językiem, po za tym będziesz się wyróżniał, no i hiszpania też jest w dechę , ale najlepiej uczyć sie w jakiejś fajnej szkole np w Axonie, gdzie dobrze cię nauczą
    • nastyangel słuchaj 11.09.11, 11:17
      ZAWSZE warto uczyć się języków obcych! Ale najważniejsze, żeby nauka sprawiała ci przyjemność, żebyś nie podchodziła do tego z przymusem. Ja uczę się angielskiego (to chyba jak większość) i francuskiego w szkole. Niedługo mam zamiar zacząć naukę hiszpańskiego (lub włoskiego, jeszcze debatuję) i holenderskiego samodzielnie. A w dalszej przyszłości jeszcze paru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka