Dodaj do ulubionych

irytująca przyjaźń

10.02.11, 14:49
cześć trochę się rozpiszę
Mam 16 lat i mam bardzo denerwujące koleżanki w klasie. Mianowicie na początku roku jedna z nich spytała czy będę z nią siedzieć bo pokłóciła się ze swoją naj przyjaciółką. Ok zgodziłam się choć miałam wątpliwości bo tak jest co roku. |Przed każdą klasą wszystkie się kłócą i jedna z nich leci do mnie. No dobra na początku było ok, przez kilka miesięcy narzekała mi jak to tamta ją skrzywdziła, bo pisała jej obraźliwe sms i takie tam. Teraz tak jakby się pogodziły i znowu jest tak że wszędzie razem chodzą a ja zostaję sama. to jest bardzo irytujące bo jak już wspomniałam jest tak co roku choć miałam tę kropelkę nadzieji że teraz będzie inaczej. Nie wiem co mam robić bo nie mogę jej tego powiedzieć co czuję bo się "obrazi" i będą na mnie wszystkie gadać a owalić sobie tego też nie mogę bo będzie jeszcze gorzej.
Wiem że może to być nudne albo żałosne ale po prostu nie mam z kim o tym pogadać
Obserwuj wątek
    • majson Re: irytująca przyjaźń 10.02.11, 16:10
      też tak miałam big_grin znaczy no właśnie koleżanki się kłóciły i od razu jedna leciała do mnie to wnerwia strasznie big_grin no ale ja tego nie potrafiłam rozwiązać możesz kiedyś wspomnieć tej "przyjaciółce" że to trochę denerwujące jak tak raz się z tobą przyjaźni a raz z inną i jak to jest czy ona woli ciebie czy tam tą druga
      • pudel Re: irytująca przyjaźń 10.02.11, 16:42
        o ja mam podobnie. tylko to tak jest, że gdy jedna się z drugą pokłóci to obgaduje ją strasznie i siada z inną dziewczyna w ławce, a później narzeka na nią 2 tygodnie, aż się wkońcu pogodzą.

nie przejmuj się, powiedz wprost tym dziewczynom co sądzisz i po sprawie wink
        • nika_98 też tak miałam, ale.. 10.02.11, 16:48
          ale dałam sobie z nimi spokój i teraz mam dwie wspaniałe kumpelesmile
          zostaw je ty i znajdź sobie kogoś wartego uwagi.
          pzdr;*
          • sysiek4444 dla pocieszenia... 10.02.11, 16:52
            ...powiem, że zostało ci pół roku, przeżyjesz. : *
    • klama_kcmil # 10.02.11, 16:51
      Ja na Twoim miejscu porozmawiałabym z nimi, bo traktują Cię jakby na zapas, miej gdzieś, że sie obrażą, czy coś. Znajdź sobie inne koleżanki.
      • lily_95 też tak mam..ale wiesz co.. 10.02.11, 17:06
        znajdź sobie lepsze towarzystwo..które cię będzie doceniać. miałam i wiesz co? znalazłam sobie nowe koleżanki i jest o wiele lepiej. rozmawiamy, wygłupiamy się wszystkie razem i nie ma czegoś takiego, że któraś jest mniej lubiana lub bardziej. a te stare" kumpele? dalej sie "przyjaźnią", ale znów innych "depczą" innych po drodze, tak jak najpierw traktowały mnie. jakbym tylko była ich "nagrodą pocieszenia" jak się ze sobą pokłócą, ale miałam już tego dośc, nie chciałam być już więcej pomiata. powiedziałąm swoje i znalazłam nowe kumpele, oczywiście z początku było ciężko, ale teraz jakoś już jest OK.
        powodzenia smile kiss
        • ashleyy . . . 10.02.11, 17:23
          tak tylko w mojej szkole prawie wszystkie to wielkie panny nic nie zrobią bo sobie paznokieć złamią a te to jedyne z którymi czasami da się normalnie porozmawiać. Ale czasami to czuję się jak piąte koło u wozu że potrzebna jestem tylko wtedy kiedy druga osoba jest sama ale mną to się nikt nie przejmuje.

ABY DOTRWAĆ DO LICEUM !!!!!!!
          • candys Re: . . . 10.02.11, 17:31
            Nie zostało Ci dużo czasu, odpuść sobie wygarnianie im bo to nic nie da.
            Ja się czuję źle w mojej klasie bo prawie wszystkie dziewczyny zachowują się jak głupie blondynki i idiotki. Najbardziej wkurzające jest jak śmieją się z tak głupich rzeczy, że jest mi ich żal.
            Tak jak mówisz, byle do liceum! : ))

• majoolowa Re: irytująca przyjaźń 10.02.11, 21:19
      Najlepszym rozwiązaniem będzie jak pokażesz im, że jesteś twarda i nie po każdej kłótni mogą przylecieć do Ciebie. Nie możesz im następnym razem uleć, a jeszcze lepiej by było gdybyś znalazła kogoś (niekoniecznie z klasy) z kim mogłabyś spędzać czas. A one jakby do Ciebie przyszły po kłótni, a Ty byś je przysłowiowo "olała" to by zrozumiały co robią co roku Tobie. I może by zmądrzały wink
    • alicjaaa Re: irytująca przyjaźń 10.02.11, 22:03
      U mnie jest podobnie, trzymam się z kumpelą pewną już od podstawowki. Kiedy nasze dziewczyny w klasie sie poklócą jedna zaraz do nas gna. Moja kumpela łazi z nia wszedzie chociaz wiem dobrze ze jak sie tamte przestaną boczyc to zaraz ona poleci i kumpela bedzie gnac do mnie. Czyli one se gadają, a ja je olewam, gadam z tamtymi dziewczynami bo dałam jasno do zrozumienia ze to one sie kłocą a nie ja i nie mam zamiaru sie na nikogo obrażać,
      na Twoim miejscu poszukałabym nowych przyjaciół

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka