Dodaj do ulubionych

Owłosione nogi!

13.02.11, 20:26
Wiem,że to zabrzmi dziwnie.Mam 12 lat i jak na swój wiek dojrzewam bardzo szybko.Mam taki jedny problem.O urodzenia miałam czarne włoski na nogach-od urodzenia.A teraz kiedy dojrzewam,te włoski rosną i...mam okropnie owłosione nogi.I ręce,i nogi i miejsca intymne,pachy.Wszystko muszę golić.A nie chcę golić tego woskiem,a depilacja maszynką jest uciążliwa.Nie mam pojęcia co robić,ponieważ na basenie w szkole wszyscy się ze mnie śmieją.uncertain
Obserwuj wątek
    • domaa Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 20:30
      jak jak byłam w 4 klasie to goliłam sobie takimi kremami.krem nakłada sie na nogi(co chcesz) pozostawia na 5 min. i potem recznikiem wycierasz(ja tak robie), i masz spokój na ok. 1 tydzien z goleniem !
      włoski sa potem miekke i traca kolor
      przynajmniej u mnie.
      też mam 12 lat, ale teraz gole sie maszynka
    • rokokoo . 13.02.11, 20:30
      no to chyba nie masz wyjścia, musisz się golić maszynką , a jeśli tak szybko odrastają to idź raz na jakiś czas do kosmetyczki, która się tym wszystkim zajmie.
    • caterina97 Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 20:35
      to weź krem ;3
    • marsjanka115 x__x 13.02.11, 20:47
      a laser ? spytaj rodziców.
    • sexy_girl Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 20:50
      nic innego jak maszynką golić.
      chyba że chcesz wyrywać XD ale to dopiero uciążliwe ;d po jednym ; d
    • moonlight_002 Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 21:16
      Ja myśle że powinnas isć do lekarza bo to moga byc zaburzenia hormonalne......
    • morphine_ No Gól ! Nie masz wyboru.. wybacz .. chyba że .. 13.02.11, 21:32
      możesz też używać kremów do depilacji.
      • 07tofik zacznij używać.. 13.02.11, 22:17
        kremów do depilacji.
    • glam_skarpeta glam skarpeta radzi: 13.02.11, 21:37
      codziennie przed czy po kąpieli gól nogi maszynką . To nie uciążliwe, godzinka w łazience i już .
      • secret Re: glam skarpeta radzi: 13.02.11, 21:42
        Muśisz niestety golić ,teraz jesteśmy w wieku dojrzewania jedni dojrzewają szybciej drudzy wolniej kup sobie jakiś krem naturalny nie wszystkie są drogie a te dla młodzieży tanie .a co do koleżanek one mogą mieć potem z tym problem a ty będziesz miała to za sobą i wtedy ty będziesz się z nich śmiac
    • angel1117 Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 21:38
      są dobre kremy do depilacji veet może ich używaj smile
      • mania14 Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 18:08
        angel1117 napisał(a):

> są dobre kremy do depilacji veet może ich używaj smile

zgadzam się, kremy veet są super! sama używam kiss
    • magdalena13072 Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 21:57
      Cóż wiem co czujesz:I niestety nic na to poradzić się nie da trza się golić eh ale rąk nie gol też mam dużo włosów ale to kwestia przyzwyczajenia pamiętaj nie jesteś jedyna co ma ten problemsmile serce
    • katsuumi_17 Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 22:11
      Próbowałabym dalej maszynką. Najbardziej sprawdzony sposób.
    • enigmatic91 Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 22:13
      Ja proponuje taki krem do golenia np z veet , nawet do miejsc intymnych ,nakładasz pozostawiasz na 3 minuty i szpatułką usuwasz krem wraz z włoskami . , ale to tylko na nogi .. Pod pachy maszynka ..
      ... , ale wiesz są również pianki , bardzo wydajne wystarczy na reke nałozyc pianke w rozmiarze orzecha włoskiego i rozprowadzic na cała nogę to wystarczy , dobra maszynka i juz , naprawde szybkie i skuteczne nie takie uciążliwe ... polecam Ci Gillette for women Satin Care www.overstockdrugstore.com/product_images/d/047400141490.jpg ja mam akurat do skóry suchej i wrażliwej gdyż taką posiadam cena 13 zł rossman w promocji za 10 ileś ...za taką cenę warto naprawdę .
    • alicesz Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 22:25
      Możliwe, że to wina hormonów i masz za dużo testosteronu. Ja też mam ten problem i włosy mi rosną pod pępkiem;/ Dlatego nie lubię nosić bikini.
      • pimpusia Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 22:36
        alicesz napisał(a):

> Możliwe, że to wina hormonów i masz za dużo testosteronu. Ja też mam ten proble
        > m i włosy mi rosną pod pępkiem;/ Dlatego nie lubię nosić bikini.

no ja tez tak mam, trudno.. widocznie to przez geny xd faktycznie moze byc wina hormonow jak wszedzie masz widoczne wloski, nawet na brzuchu czy plecach to wypada isc do jakiegos lekarza.. no a poki co to depiluj sie maszynkami, kremami, plastrami, czym ci wygodniej tongue_out
    • mila13 Re: Owłosione nogi! 13.02.11, 22:47
      Kup sobie krem do depilacji. smile
    • inaaaa xDD 14.02.11, 18:02
      zapal sb xD
    • nikuchova. Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 18:07
      proponuję kremy do depilacji. a włoski na rękach zostawiłabym w spokoju, bo potem będziesz miała z nimi problem. rozumiem nogi, pachy itd, ale ręce? moja koleżanka również ma ciemniejsze włoski na rękach i ich nie depiluje/goli. nikt nie czyni jej uwag na ten temat, Tobie też nie powinni.
    • forsaken Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 18:10
      pewnie masz za dużo męskich hormonów.
      chociaż moim zdaniem to normalne, jak byłaś młodsza to był tylko meszek, a teraz w wieku lat 12 zaczynasz dorastać, i włoski rosną, hm?
      Jest dużo sposobów na depilację, wygooglaj sobie, znajdź najlepszy i jedziesz, nie masz innego wyjścia, sorry.
    • olinetka Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 18:17
      kiss
      • olinetka Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 18:19
        Krem. Po depilacji nóg maszynką gdy włosy będą odrastać mogą Cię swędzeć. Poza tym niektóre mogą wrastać w skórę ( wiem że to strasznie brzmi, ale spokojnie to nic strasznego).smile
    • umiko Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 18:24
      Zapuść włosy na nogach i zrób warkocze.
    • dancehall_gueen Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 18:25
      każda dziewczyna ma z tym problem. nie jesteś jedyna smile
      nie ma wyjścia , jeśli chcesz wyglądać jak cżłowiek- DEPILACJA >!
    • gorzata.14 Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 18:47
      Nogi możesz golić depilatorem a pachy maszynką.
    • dagmarka1998 Re: Owłosione nogi! 14.02.11, 19:00
      No musisz ... Chyba że zaczniesz używać kremów do depilacji.
      • kingura117 Re: Owłosione nogi! 15.02.11, 10:30
        Radzę krem do depilacji.
    • dulcecita Re: Owłosione nogi! 17.02.11, 21:02
      No radzę ci golić nogi oraz pachy, skoro już zaczęłaś to musisz teraz to ciągnąć;p W żadnym wypadku nie ręce! To będzie okropnie wyglądać. A ludźmi postaraj się nie przejmować (może pomoże ci jak pomyślisz co z nimi jest nie taksmile nikt nie jest idealny). To, że się z Ciebie śmieją może Ci się tylko wydawało- no ale ja tego nie mogę wiedziećsmile Pozdrawiam smile
    • corba ♥ 18.02.11, 07:46
      idź do kosmetyczki - niech ci coś poradzi .
      może laser ?
      bo takie depilowanie będzie u cb bardzo uciążliwe . wiele osób ma ten problem . i najlepszym sposobem jest laser .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka