Dodaj do ulubionych

Moje niby-przyjacółki

17.02.11, 17:46
Cześć!
Więc tak jak w temacie, od września zaczęłam nauke w gimnazjum razem z moimi dwoma najlepszymi koleżankami z podstawówki. Nazwe je: Gabi i może Paula
Chodzi mi o to, że Paula cały czas jest lepsza odemnie i od Gabi w nauce zawsze, a właściwie prawie ma lepsze oceny lub takie same nie zdarzyło się, żeby miała słabsze od Nas. Gabi też jest troche lepsza w angielskim i rosyjskim i w biologi ma lepsze oceny a ja mam lepsze od niej z geografi. Paula to taka paniusia jej mama ma wykształcony zawów pielęgniarka ma dwóch braci starszych i nie mieszka z tatą, a Gabi ma dwie siostry brata mame i tate, który pracuje za granicą. Ja mam brata i rodziców obydwoje w Polsce. Ale chodzi o to, że ostatnio mielismy kartkówke z rosyjskiego Gabi zapomniała mi o niej powiedziec bo jest lekko zacofana, a znowu Paula specjalnie by mi o niej nie powiedziała, zeby miec lepsza ocene ode mnie. A wracając do tej kartkowki napisałam ja chociaż miałam sciąge- jak pisze sie imiona zdrobniale. Z odcojstwem jakos sobie poradziłam bo byłam na tej lekcji ale na tej ze zdrobnieniami nie byłam no i każdy na tej kartkowce siedział osobno bo na rosyjski chodzi 20 os. Gabi siedziała z martyna bo nie było miejsc. Gabi i Paula- One tez miały sciagi. Kiedy pani oddała te kartkowki wczoraj ja dostałam 4, Gabi 1, a Paula 3. Zaczeły na poczatku ze mnie zartować, ze teraz gdyby pani mnie spytała nic bym nie umiała (miała racje w 50% bo połowe umiałam) Przesiadłam się, a one mnie obgadywały ja to słyszałam i chciało mi sie płakać. Płakałam po cichu bo nie myślałam, że takie są. W drodze do domu chciały mi powiedzec, ze to zart ale ja ich nie słuchałam i poszłam dalej. Dziś rano bezczelnie mnie obgadały i nie odezwały się choc myslałam, że rano bedzie wszystko w porządku. Powiedziały na informatyce dziewczyna, że niby się chwale ocena, a to nie prawda bo tylko Martyna spytała sie mnie co dostałam powiedziałam, że cztery. Nie chciałam się chwalić bo to nie w porządku skoro sciagałam (tak uważałam)crying Kiedy one są lepsze ja im nie mówie takich rzeczy tylko przyjmuje to, że poprostu są lepsze i nie gadam takich bzdur! Na kazdej lekcji maja sciagi i to, że ja dostałam 4 z testu z geografi, a Paula 6 i miała ściągi nic jej nie mówiłam, że coś mi się nie podoba tylko przyjełam to do wiadomości. Cały czas chce mi się płakać. Kiedy dowiedziałam się od kolezanek z klasy, że mnie obgadały poprostu się rozpłakałam na w-f bo juz nie wytrzymałam. co ja im takiego zrobiłam. Potrzebuje rady prosze! Dobrze, że mam przynajmniej cztery koleżanki, które mnie pocieszają bo poznali sie na Pauli. Bo kto mądry kiedy ma szczesliwy numerek uczy sie!? Specjalnie to robi aby pani widziała to!
P.S przepraszam za błedy.
Obserwuj wątek
    • umiko Re: Moje niby-przyjacółki 17.02.11, 17:56
      Na Twoim miejscu bym je po prostu zaczęła olewać. Nie zwracałabym uwagi. Pewnie przyjdzie czas, że one czegoś będą chciały i dopiero wtedy do Ciebie podejdą. Dobrze, że masz inne koleżanki, trzymaj się z nimi. A Paulę i Gabi najlepiej olej i miej gdzieś. To moje zdanie, oczywiście nie musisz się słuchać, ale ja bym tak zrobiła, taka jestem.
    • marcella_ Re: Moje niby-przyjacółki 17.02.11, 18:00
      no nie za ciekawie. wiesz sądzę , że powinnaś z nimi porozmawiać. a szczególnie z tą pauliną. odbieram to jako ich zazdrość , wyśmiewają się z ciebie ponieważ byłas od nich lepsza. powiedz im , że chyba masz prawo dostać dobrą ocenę? ( po mimo tego , że ściągałaś) z resztą mówiłaś , że też miały ściągi! więc o co im chodzi? porozmawiaj z nimi szczerze i powiedz , że ci przykro kiedy one się tak wobec ciebie zachowują. mówisz , że paula to lalusia. aj , no nie może się z tym pogodzić że byłaś lepsza! nie przejmuj się nimi , pogadaj z nimi i wszystko będzie dobrze. a jeśli to się będzie powtarzać to po prostu ignoruj to i wygrarnij im. napisz mi w wiadomości jak poszło wink trzymam kciuki! <3 będzie dobrze serce
      • kaka_97_sc Re: Moje niby-przyjacółki 17.02.11, 18:02
        Dzieki dziewczyny! Mam nadzieje, że coś z tego wyjdziesmile
      • koloorowa. Re: Moje niby-przyjacółki 17.02.11, 19:36
        Takich dziewczyn nie nazywa sie 'przyjaciółką' no przyjaciółkami.
        W każdym razie, olej je. Pokaż, że masz wy****ne. I nie płacz, pokaż im że nie dasz im sie tak łatwo, zadrzyj im nosa smile
    • kaka_97_sc Re: Moje niby-przyjacółki 17.02.11, 18:05
      W sobote mam urodziny jutro wezmę cukierki- może wtedy ani od biologi mnie nie spyta, ale ciekawa jestem czy one przyjmą? Miełayśmy razem z Paulą wyprawiać urodziny w sobote w C.H ja zapraszam na jedno ona na drugie bo ona miała ur.16.02 ale raczej nic nie wyjdziesad Trudno
    • corba 17.02.11, 18:13
      Olej je, nie warto zadawać sie z takimi ludźmi.
      Nie płacz, pokaż , że jesteś lepsza, że potrafisz znaleźć sobie lepsze koleżanki .
      Nie daj sie .
      A jak będą czegoś chciały to powiedz im, że kiedy potrzebowałaś ich pomocy to cie zawiodły , wiec ..

Trzymam kciuki . ; )
      corba
      • charlotte__ Re: ♥ 17.02.11, 18:19
        Hmm. trudna sytuacja. Ale myślę, że
        najlepszym rozwiązaniem będzie je
        po prostu olać. Wiem, że to trudne,
        ale tak będzie o wiele lepiej dla Ciebie.
        No bo po co Ci 'przyjaciółki', które Cię
        obgadują.

Trzymam kciuki. Dasz radę.
    • koaal może mi ktoś napisać streszczenie tego? :DDDDD 17.02.11, 18:35
      • urszulka2691 może mi ktoś napisać streszczenie tego? napisałam 19.02.11, 20:43
        ja ci napisze:
        Po poerwsze ona ma dwie przyajciółki które sa od niej lepsze w nauce. Wszyscy tam mają sciagi na każdej lekcji. Coś o rodzinie (nie wiem po co) no i był sprawdzian z rosyjskiego i ona dostała 4 a przyaciółki 1 i 3 no i one ją obgadywały...A ona im tak nie robi jak dostaną lepsze oceny.

Moje zdanie:
        po pierwsze panikujesz po drugie pogadaj z nimi;/fakt że wszyscy macie sciagi na każdej lekcji to troche chore;/ Ale ty masz podobne pojecie "poznały sie na Gabi" z was są takie przyjaciółki że jak sie potrzebujecie to nimi jestescie a jak nie to sie gryziecie jak pies z kotem za przeproszeniem;/
    • agge Re: Moje niby-przyjacółki 18.02.11, 18:03
      life is brutal , gimnazjum jest beznadziejne. poradzisz sobie
      • caterina97 Re: Moje niby-przyjacółki 18.02.11, 18:50
        po co się tym przejmujesz? x| wgl nie rozumiem dlaczego chcesz się nadal z nimi przyjaźnić [ tak sądzę po przeczytaniu tego wątku ] . one tak Ciebie potraktowały a ty ryczysz i zapewne chciałabyś pobiec , Bóg wie za co przeprosić i bd super ? olej je i tyle o,O to nie są przyjaciółki jak tak się zachowują ; ]
    • inka13 Re: Moje niby-przyjacółki 18.02.11, 19:00
      Daj sobie z nimi spokój.. Po prostu je olej . Wszystko będzie dobrze. Zobaczysz . ; )
    • ley . 18.02.11, 20:07
      wiesz, nie dawaj im satysfakcji. sama możesz je obgadać, a jeśli nie chcesz zniżać się do ich poziomu, przy całej klasie spytaj się, dlaczego cię obmawiają. i dogryź im, że dowartościować się w tak banalny sposób każdy potrafi.

kurdę, czasami zastanawia mnie, jak ludzie mogą być tak beznadziejni. współczuję Ci, serio. nie pozwól im na coś takiego. (;
    • bellacullenx Kłócicie się o oceny?wtf? 18.02.11, 20:15
      To dziwna jest ta wasza przyjaźń, ja sie o takie bzdety nie kłócę z przyjaciółką.
      Nie wiem co ci poradzić, nie płacz bo zobaczą że jesteś słaba.
      Może z nimi pogadaj? Wyjaśnij że co z tego że pierwszy raz dostałaś lepsza ocene jak i tak ściągałaś? I że to tylko głupia ocena i nie ma się o co kłócić.. ale słyszałaś jak cie obgadywały i to cie zraniło i że to pierwszy i ostatni raz, ale Ty im odpuszczasz bo nie chcesz wywoływać kłótni.
      Powodzenia
    • secret dobra rada 18.02.11, 20:31
      Ja tez tak miałam takie sa przyjaciółki ale fałszywe im nie zależy na tobie ale żby tylko mieć się przed kim po chwalić jakie one są dobre w szkole podejć do nich i powiedz co o nich myslisz musza wiedzieć że jesteś odważna i nie dajesz sobą żądzić jak lalki zostaw takie przyjaciółeczki i znajdz sobie takie dla których ty będziesz się liczyć a nie oceny
    • dancehall_gueen hmmm 18.02.11, 20:33
      po przeczytaniu tego doszłam do wniosku, ze jesteście zazdrosne o swoje oceny ( co jest na maxa zjebane) i nie potraficie przyjąć do sb tego, że ktoś jest 'lepszy' bądź 'gorszy' od np. Cb . Skoro taka zazdrość o oceny to pewnie wszystkie się dobrze uczycie ....
      ale dobra nie o tym ... !
      sadzę, że taka przyjaźni to ch...nia z grzybnią i tyle .! Pogadaj z nimi, ze masz je uwagi głeboko w dupie i znajdź sb normalne przyjaciółki .!
    • evanescence24 Re: Moje niby-przyjacółki 18.02.11, 21:20
      wiem, że to banalne, ale: nie przejmuj się.to nie jest żadna przyjaźń.
      i wiesz, gimnazjum to taki durny okres, w którym moim skromnym zdaniem lepiej trzymać innych na dystans. chyba, że chce się komuś non stop lizać tyłek.
      • allie. Re: Moje niby-przyjacółki 18.02.11, 21:26
        Robisz z igły widły. Powinnaś mieć na to wyebane, taka przyjaźń to nie przyjaźń.
    • koralina94 Re: Moje niby-przyjacółki 18.02.11, 21:38
      Ojej, nie przejmuj się. One nie są warte Twoich łez i nerwów. Skoro są takie chamskie, to już ich problem. Teraz praktycznie każdy ściąga, więc nie wiem, o co się czepiają. Skoro masz nowe, lepsze koleżanki, to z nimi się trzymajwink
    • pusia21 Re: Moje niby-przyjacółki 19.02.11, 14:34
      Masz problem z chłopakiem, przyjaciółką? Może nie umiesz dogadać się z rodzicami? Zapraszam na wyznania-i-porady-nastolatek.blog.onet.pl/ [ wyznania-i-porady-nastolatek.blog.onet.pl/ ] odpowiemy na każde pytanie !
    • laurie Re: Moje niby-przyjacółki 19.02.11, 20:33
      nie wydaje mi sie żeby to były prawdziwe przyjaciółki.skoro cie obgadują to są fałszywe. pogadaj z nimi , powiedz jak sie czujesz.
    • pauliska1212 Re: Moje niby-przyjacółki 19.02.11, 20:45
      haha
      wy się na serio kłócicie o oceny?
    • buntowniczkaxd o,o 19.02.11, 21:32
      kłócicie się o oceny? ile wy macie lat ? :o boże skoro tak to wygląda to się z nimi nie zadawaj haha :3
    • dulcecita Re: Moje niby-przyjacółki 20.02.11, 17:54
      Łał rozpisałaś sięsmile Mam tylko jedną radę: nie przejmuj się nimi bo takie s*ki wszędzie się zdarzają... Ja też to przerabiałamsmile Dobrze, że masz inne koleżanki- zadawaj się z nimi a na tamte nie zwracaj uwagismile
      Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka