Dodaj do ulubionych

Suche dłonie.

17.02.11, 20:02
Czy macie jakieś pomysły, porady?<br />
A może jakieś maseczki na dłonie? Bo żadne kremy ani balsamy mi nie pomagają, a mam naprawdę bardzo suchą skórę na dłoniach i jest to dla mnie uciążliwe.<br />
POMOCY!
Obserwuj wątek
    • enigmatic91 Re: Suche dłonie. 17.02.11, 20:12
      a może po prostu krem do rąk ? polecam z Zajii ogórkowy .big_grin specyficznie podchodze do tej firmy , ale akurat krem do rąk fajny .
      • memories_ Re: Suche dłonie. 18.02.11, 22:08
        Próbowałaś kremu Neutrogena?
        Bardzo suche dłonie to mój odwieczny problem, ale ten krem daje niesamowite efekty smile spróbuj wink
    • pink.kaja tu! 17.02.11, 20:23
      nasmarowac na noc gruba warstwą kremu np nivea a nastepnie zalozyc welniane rekawiczki : ) powinno pomoc!
    • corba 17.02.11, 20:25
      ja niestety nie pomogę, bo ja nie mam tego problemu .. wręcz przeciwnie, często mi sie pocą i wgl . to jest wkurzające .
      • nikki712 Re: ♥ 21.02.11, 15:26
        Znam ten problem...
    • dulcecita Re: Suche dłonie. 17.02.11, 20:36
      Ja bym poleciła krem GARNIER Skin Naturals albo DOVE pro-age (jest naprawdę bardzo dobrysmile)
    • katsuumi_17 Mam ten sam problem. 18.02.11, 12:41
      Mam bardzo suche ręce, używam kremu z firmy Laura Conti, nawet pomaga, ale nie na długo.
    • chocolatex Re: Suche dłonie. 18.02.11, 19:42
      Nivea. smile Używany od wieków i skuteczny, tylko nie ma ładnego zapachu i pewnie nie użyjesz. tongue_out
    • domaa Re: Suche dłonie. 18.02.11, 21:27
      Ja tez mam bardzo suche rece, i uzywam na noc kremu Dove. Nakładam grubą warstwe i ide spać, rano rece sa masakrycznie nawilzone smile smile
    • trufla Re: Suche dłonie. 18.02.11, 21:37
      Ja używam kremów z Ziaji i muszę Ci powiedzieć, że mnie pomagają...
    • evanescence24 Re: Suche dłonie. 18.02.11, 21:53
      kremy z Neutrogeny, wazelina, oliwa z oliwek... to rzeczy, które mnie najbardziej pomagały, chociaż cudownego środka jeszcze nie znalazłam - a też mam baaardzo wysuszone dłonie.
    • luiza1344 Re: Suche dłonie. 18.02.11, 22:47
      Krem do rąk ziaja kokosowy. Fantastyczny albo garnier big_grin
      • goofy. Re: Suche dłonie. 21.02.11, 15:29
        Ma ten sam problem. Polecam krem Garnier, tak czerwony z alantoiną do rąk bardzo suchych i zniszczonych.
    • aileen Re: Suche dłonie. 21.02.11, 15:38
      kosmetyki z Neutrogeny bądź też kremy i peelingi z masłem shea.
    • kiwi tak, krem do rąk. 21.02.11, 16:02
      • pola16 Rumiankowe działają, ale śmierdzą. Jeszcze ew. 21.02.11, 16:08
        NIVEA, teraz będzie krytyka tego drugiego, ale pomaga wink.
    • olciabuziaczki Re: Suche dłonie. 21.02.11, 16:26
      ja używam koziego mleka z ziaja , może nie jest typowo do rąk, efekt nawet, nawet, ale to jeszcze nie to, też nie mogę się z tą moją suchą skórą uporać, tylko, ze ja mam nie tylko ręce takie suche, ale skórę twarzy i wgl.
    • blondzia ;) 21.02.11, 17:23
      Suche ręce możesz mieć od mrozu np nie nosisz rękawiczek albo po prostu ci się odmroziły mocno kiedyś <moja koleżanka tak miała> i ona poszła z mamą do apteki i pokazała ręce i aptekarka dała jej specjalną maść która pomogła smile Albo kup sobie krem nie pamiętam nazwy ale reklamują go dość często `netrogena` czy jak to się piszę wspominają w tej reklamie te słowo smirk i teraz jeszcze reklamują taki balsam czy krem który nawilża skórę na 24 godziny i zatrzymuję wodę smile
    • madzia2710 Re: Suche dłonie. 12.03.11, 08:08
      Polecam kremy z firmy Biotherm. Można kupić w perfumerii Douglas.
    • mocnocukierkowa Też tak miałam, ale... 12.03.11, 15:31
      Też tak miałam, ale ostatnio byłam u dermatologa i przepisała mi dwie maści na noc i krem na dzień. Tylko nie wiem czy ty masz tak bardzo jak ja miałam, bo mi to aż się rany robiły i pękała mi skóra. Jak masz podobne do mnie to idź do dermatologa, bo ci się zrobi jeszcze gorsze. Ja mam maść Aksoderm i krem Tetrx to bez recepty, a jak by były strasznie suche to maść Belogent - ale to już z receptą. Mam nadzieję, że pomogłam tongue_out.
      • jessicakaulitz Re: Też tak miałam, ale... 12.03.11, 15:37
        Nie wiem, ja osobiście po każdym umyciu rąk kremuje je, a nawet kiedy po prostu przechodzę koło kremu. Myślę że jeśli będziesz często kremować, to nie powinnaś mieć problemu. No a jeśli naprawdę to Ci nie pomoże, to udaj się do specjalisty.
        • sysiek4444 Re: Też tak miałam, ale... 12.03.11, 15:51
          narzygaj na nie. będzie lepiej.
          • candys Re: Suche dłonie. 12.03.11, 16:16
            Moja kosmetyczka wspominała mi, że ma takie zabiegi.
            Działa się na nie ciepłą parafiną.
            Moja mama była na takim i mówiła, że jest zachwycona.
            Zresztą dłonie miała gładkie i widać było, że nie są suche.
            Popytaj w zakładach kosmetycznych, na pewno coś takiego mają, a pomaga.
            Poza tym nie sądzę, żeby był to jakiś specjalny wydatek, a efekt jest ; ))
            • allgood Maseczki 20.04.11, 16:30
              ja polecam przepis na własnoręcznie zrobiony krem albo maseczkę nawilżającą do rąk smile działają cuda smile homedicspolska.blogspot.com/2011/01/porady-na-poniedziaek-pielegnacja-doni.html
            • allgood maseczka "zrób-to-sama" 20.04.11, 16:35
              osobiście jestem zwolenniczką kremów i maseczek zmieszanych osobiście big_grin chociaż wanienka parafinowa to też niezły szał, a jaki przyjemny... jedno i drugie możecie znaleźć tutaj homedicspolska.blogspot.com/2011/01/porady-na-poniedziaek-pielegnacja-doni.html chociaż osobiście polecam ich przepis na maseczkę z avokado, jest mega! smile
    • madalena Re: Suche dłonie. 12.03.11, 16:26
      dobry krem i jakieś kapsułki . a jak nie to dermatolog.
    • by_moonlight Re: Suche dłonie. 12.03.11, 23:59
      Myślę, że tylko kremy mogą tu pomóc, ale musisz po prostu często ich używać.
      • kuleczka23412 Re: Suche dłonie. 13.03.11, 07:09
        Mam taki sam problem .... ja smaruje co ok.30 minut kremem Ziaji z koziego mleka ... mi pomaga ... po każdym myciu rąk smaruj nawet byle jakim kremem byle żeby były choć trochę nawilżone , koniecznie na noc i do i w szkole bo od kredy ci się bardziej wysuszają .... odpowiedni krem ci pomoże na 99,9% ... możesz iść do tego jak-mu-tam od skór .... dermatologa czy jakoś tak ...smile
    • dacey eh . 13.03.11, 08:31
      Nic nie mów ... Ja mam śmieszny problem , tylko prawa dłoń jest sucha , lewa nie. Nie wiem . Może to dlatego , że zimą miałam gips ? Nie mam pojęcia .. W sumie przed złamaniem nie miałam problemów z dłonią . IDK .

Do rzeczy. próbowałam różnych kremów : ziaja , AA , Emolium .
      gó... mi każdy daje. tak już mam . od listopada , gdzieś do kwietnia ..
      przejebka .
      • dacey Re: eh . 13.03.11, 08:32
        neutrogena też była.. ją najdłużej stosowałam . i nic : ./
    • monik4 Re: Suche dłonie. 20.04.11, 16:35
      krem do rąk najlepszy
      • allgood Poradnik - zadbaj o dłonie 20.04.11, 21:47
        hej dziewczyny smile ja polecam dbać o dłonie maseczkami i robić sobie takie małe domowe spa - na tym blogu są fajne porady homedicspolska.blogspot.com/2011/01/porady-na-poniedziaek-pielegnacja-doni.html
    • love_r.h.c.p. Re: Suche dłonie. 20.04.11, 17:08
      Miałam ten sam problem. naprawdę pękały mi do krwi. moja mama dostała od swojej przyjaciółki, dermatolożki Cetaphil. wydaje mi się że będzie dość drogi, i możesz go kupć lub zamówić tylko w aptece, ale jeśli naprawdę masz ten problem, to gorąco polecam. nazwa: Cetaphil
      • lena_ Re: Suche dłonie. 21.04.11, 10:16
        ja robię peeling grejpfrutowy na dłoniach, potem smaruje kremem Neutrogeną i jest w porządku smile
    • trufla Re: Suche dłonie. 22.04.11, 21:50
      Ja używam kremów z Ziaji. Miałam juz kokosowy, teraz katuję czekoladowy. Ładnie pachnie i nieźle działa...
    • pauliska1212 Re: Suche dłonie. 25.04.11, 22:35
      ja w zimie ciągle gubię rękawiczki , więc moje też były w masakrycznym stanie heh .
      u mnie pomógł krem do rąk z Avon chyba.
    • elena98 Re: Suche dłonie. 25.04.11, 22:40
      Mi pomaga Nivea. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka