Dodaj do ulubionych

Wygląd a charakter

27.02.11, 16:51
Szukając sobie znajomych kierujecie się ich wyglądem czy charakterem? Najpierw byście podeszli do jednej z najpiękniejszych ludzi, czy do człowieka, który tryska pozytywną energią? I czy wolicie, kiedy druga osoba jest ładniejsza od Was, czy brzydsza?
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 17:12
      charakterem.
      • izka2594 Re: Wygląd a charakter 02.04.11, 18:22
        Charaketr na stoo smile
      • spalina3 Re: Wygląd a charakter 03.04.11, 18:44
        panato.pl/ad6a <--
    • miastowa. Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 19:36
      charakterem
      • hopeandsmile Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 19:43
        Zdecydowanie charakterem.
        • kara4454 Re: kara4454 28.02.11, 16:06
          charakter
          co mi z tego ze ktoś bedzie ładny jak będzie mnie np.obrażać confused
          • didi6 Re: kara4454 03.04.11, 21:23
            uważam że charakterem ale wybrałabym osobę brzydszą ode mniewink)
        • palaxd_12 Re: Wygląd a charakter 02.04.11, 17:28
          charakterem .
      • miley_55 moim zdaniem . . . 02.04.11, 20:52
        Powiem tak.: wygląd ma jakies tam znaczenie na pewno, szczergólnie gdy kogos poznajemy.

Pierwsze wrażenie też się liczy - tylko, że bywa mylne. Uprzedzamy sie do kogoś,. jeśli nie jest tak ' piękny', jak my to sobie wyobrażamy.

Tylko że to ogromny błąd. Możemy wiele stracić poprzez takie podejście.

Trzeba zawsze poznać czyjś charakter, żeby miec wyrobione zdanie o kimś.

Bo są puste lalki Barbie, które mają mnóstwo przyjaciół, choć charakter mają paskudny. I to mnie strasznie dziwi. No ale co , są śliczne, c'nie.? Fajnie się z nimi kolegować, bo przecież sa takie 'cool'

A są osoby naprawdę warte uwagi, które są mądre, inteligentne, mają poczucie humoru, a jednak często są odrzucani na samym początku z powodu wyglądu. To mnie bardzo denerwuje, bo takie osoby czesto są o wiele więcej warte niż ludzie oceniają. Wystarczy je bliżej poznać.

I co do mnie, staram się nie oceniac po wyglądzie, po popełniłam juz kilka takich błędów, oceniałam za szybko, za pochopnie, a teraz żałuję.
        A jesli chodzi o znajomych, to oczywiście mam takich, którzy mają wspaniały charakter, rozumieją mnie, i to chyba najważniejsze.

Bez obrazy dla nikogo.

• ladygaga2010 Re: Wygląd a charakter 03.04.11, 22:16
        Charakter.
    • marsjanka115 x__x 27.02.11, 19:46
      łatwiej mi podejść do takich brzydszych chociaż nie wiem czemu confused
      • urszulka2691 Re: x__x 27.02.11, 19:54
        oczywiście że charakterwinkA moge sie przyjaxnic z ładniejszymi i brzydszymiwink
    • madzia2710 Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 19:49
      Zależy to od tego, jaki ta osoba ma charakter.
    • trufla Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 20:07
      Wygląd jest ważny - to głównie po pierwszym wrażeniu dobieramy sobie przyjaciół. Charakter też jest rzeczą ważną - z człowiekiem, który ma mnóstwo energii i zainteresowania da się pogadać i powygłupiać...
      • koloorowa. Re: Wygląd a charakter 01.03.11, 17:48
        charakter wink
      • nick_jonas_jb Re: Wygląd a charakter 03.04.11, 14:08
        Charakterem, co z tego jak człowiek bedzie dobrze wyglądał a w środku bedzie jakimś gburem albo coś? XD
    • bad_alex ; )) 27.02.11, 20:11
      nie mogłabym się kolegować/przyjaźnić z kimś z kim nie mam tematów do rozmów i się kompletnie nie dogaduję. nie miałabym z tą osobą co robić, a to, że ten ktos jest najladniejszy nic nie znaczy. jezeli dana ładna osoba, tryskałaby energią to super.
      • kawaiikimie Re: ; )) 27.02.11, 20:20
        Charakter. smile

Pomóż!
        www.kotek.pl/kotek_forum/02,3006,122675537,122675537,Wybaczy_CZy_nie_wybaczy_.html
    • miss_mimi094 re: 27.02.11, 20:25
      pozytywna energia oczywiście big_grin
    • nikawika hmm. 27.02.11, 20:42
      na pierwszy rzut oka, patrzę jak wygląda.
      oceniam go w myślach, ale nie komentuje głośno.
      dopiero jak poznam jego charakter decyduję czy może być moim przyjacielem.
      i wtedy charakter jest najważeniejszy.
    • sopwil / 27.02.11, 20:48
      Nie zwracam uwagi na wygląd. Może trochę na buty. tongue_out
      Jak człowiek się lubi śmiac, to już go lubię. piwo
      • mary_ Re: / 27.02.11, 20:51
        'Nie zwracam uwagi na wygląd. Może trochę na buty. tongue_out'
        Haha, rozwaliłaś mnie. big_grin Ja już kilka razy się przejechałam i nie zwracam uwagi na wygląd. Poza tym ja nawet nie potrafię się kolegować z kimś, kogo nie znam. A przyjaciół dobieram sobie dosyć ostrożnie i nie za szybki jest to proces. cool
        • sopwil Re: / 28.02.11, 15:22
          Ej! Buty to bardzo ważna częśc garderoby. Mam na ich punkcie obsesję. -.- Wiem, dziwna jestem. sciana
    • piotruspan Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 20:50
      tak szczerze to ja nie zwracam uwagi na wygląd ale charakter i zachowanie jeżeli osoba wyróżnia się zachowaniem to jak najbardziej z nią zagadam ale zauważyłam że często fajne osoby fajnie sie ubieraja i fajnie wygladają ale wygląd nie ma dla mnie znaczenia. zdążyłam sie przekonać wiele razy że nie ocenia się książki po okładce
    • koralina94 Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 20:50
      Raczej nie sugeruję się wyglądem, a przynajmniej nie tak bardzo. Ktoś może być super ładny i nie mieć nic do powiedzenia, a ktoś inny z kolei może nie powalać urodą, ale można z nim porozmawiać na wiele tematów.
      Wybieram tą drugą opcje z osobą tryskającą pozytywną energią:p
      Jest mi to obojętne, czy ktoś jest ładniejszy, czy nie.
      • laurie TUTAJ 01.03.11, 17:43
        ej nooo bez jaj !
        każdy pisze 'charakter, charakter, charakter'
        a prawda jest taka, że osoby fajne wyglądają fajnie, a nie fajne, nie fajnie i tyle ^^
        nie chodzi mi tu o urodę ;d
        tylko o styl ; )
        no bo patrzcie na to , laska która słucha rocka, i ma na tym punkcie hopla, jak zobaczy na ulicy inną laske w ciuchach w tym samym stylu, z uśmiechem, i miło wyglądająca, to chociaż nie znasz jej , masz ochotę porozmawiać z tą osobą, poznać się ;d
        ja np. nie mam ochoty kolegować się z kolesiem, co ma spodnie za pępek podciągnięte, koszule , okulary i nie rozstaje się z książką. więc nie pieprzcie że w tyłku macie wygląd, bo tak nie jest.
        co prawda, może urode trochę tak, bo mało mnie obchodzi czy moja koleżanka ma długi nos, brzydkie włosy, czy krzywe nogi. ważne że ma zarąbisty charakter, ale i tak mi zalezy trochę na tym jak się ubiera, czy ma podobny styl do mnie, i czy mamy ze sobą dużo wspoólnego ; d
    • linda Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 20:52
      Pewnie gdybym miała do wyboru podejść do ładnej a brzydszej to podeszłabym do tej brzydszej. Bałabym się , że ta ładniejsza jest z tych " popularnych laluń " i zabiłaby mnie samym spojrzeniem. Po za tym wiadomo , że jak ktoś jest ładny to i ma powodzenie wśród ludzi a ja raczej nie lubię takich osób ;// Z resztą nie lubię dziewczyn , które o niczym innym nie rozmawiają tylko o tym jak to je chłopak wczoraj pocałował czy jaki to kosmetyk do twarzy sobie zamierza kupić ;// Nienawidzę po prostu zabiłabym devil Wolę zamiast uganiać się za chłopakami i chodzić godzinami po sklepach w celu " oglądnięcia " ciuszków , pośmiać się w domu czy zrobić coś głupiego - niezapomnianego.

Mam nadzieję , że mnie źle nie zrozumiałaś . W każdym razie nie chcę nikogo urazić a co do tych zakupów to był tylko przykład.
      • linda Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 21:00
        Acha ! Ja nie chciałam powiedzieć czy zasugerować , że mam same brzydkie koleżanki czy coś. Mam ładne koleżanki i brzydsze....chociaż wszystkie są ładne na swój sposób. Moja wypowiedź nawiązywała do tego , że nie lubię tzw. " laluń " a po osobach " ładniejszych " można się tego najbardziej spodziewać. Wszystko zależy od charakteru tongue_out
    • mila13 Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 20:53
      Strasznie trudne pytania zadałaś.Myślę że bardziej liczy się charakter aczkolwiek niestety najczęściej zwracamy uwagę też na wygląd.
    • cotton.caandyy. Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 21:03
      zależy. jakbym widziała że jakaś brzydsza zadziera nosa, a ładniejsza wygląda przyjaźniej no to chyba oczywiste! ale bym podeszła do takiej średniej ;p ani piękności jak z czasopisma albo do jakiejś brzyydkiejjj
    • californiagirls Pozytywana energia <3 27.02.11, 21:10
      • szatynka. ? : o 28.02.11, 15:44
        czy Ty się łudzisz że jakakolwiek osoba napisze Ci że podeszłaby do ładniejszej ?
        nie sądzę .
        bo prawda jest taka że ludzie wolą zadawać się z osobami mniej urodziwszymi od samego siebie by nie czuć zazdrości . : >
        • szatynka. Re: ? : o 28.02.11, 15:59
          nie twierdzę że każdy, i że się dana osoba nie będzie zadawała z ładniejszą, tylko dlatego bo jest bardziej urodziwa, jednak wolałaby, taki już jest dziwny nasz świat .
          a poza tym, ja i tak bym podeszła do osoby tryskającej energią . : >
        • julka_18 Re: ? : o 02.04.11, 19:36
          zgadzam się z szatynką.
    • bellacullenx Re: Wygląd a charakter 27.02.11, 21:22
      a więc, to zależy ; p ostatnio miałam warsztaty z aktorem/reżyserem Darkiem Starczewskim:
      https://www.bagatela.krakow.pl/aktorzy/starcz/P6060492.jpg
      I gdyby ktoś postawił mi koło niego najładniejszą laskę na świecie- wybrałabym Darka ; p ten facet jest tak naładowany dobrą energią że nie chciałabym spędzać czasu z nikim innym xd
    • spongebob. Re: Wygląd a charakter 28.02.11, 16:06
      ja osobiście do nikogo bym nie podeszła, bo jestem zbyt nieśmiała. ale oczywiście zwracam uwagę często na charakter, nie lubię jak osoba z którą rozmawiam nie jest zadbana.
      i chyba każdy woli, gdy jego przyjaciel jest od niego brzydszy. ale to jest właśnie psychika nastolatków. smile
    • piratka13 Re: Wygląd a charakter 28.02.11, 16:24
      Sama nie wiem dlaczego ,ale jestem uprzedzona do ludzi ładnych ,zdaje sobie sprawę ,że nie mam racji ,ale tak mam.
      Szczerze ? Myślę ,że podeszła bym do człowieka tryskającego pozytywną energią.

A co do tego czy wolę otaczać się ładniejszymi czy brzydszymi ode mnie to nie ma znaczenia ,choć większość moich znajomych jest ładniejszych ode mnie, haha.
    • sandrolaxd Re: Wygląd a charakter 28.02.11, 16:41
      charakter.
    • seneka4 Re: Wygląd a charakter 28.02.11, 16:53
      Podeszłabym do osoby ,która wygląda sympatycznie ,uśmiecha się lub po prostu sprawia miłe wrażenie. Wygląd nie jest bardzo ważny. (: Jak w przyjaźni także w miłości. ;D
    • klaudiau11 charakter /. / 28.02.11, 16:59
      Pewnie że charakter . To że ktoś nie ma pieniędzy na ładne ciuchy czy coś nie oznacza że nie może być dobrym kolegom . Niektórzy ludzie są naprawdę powierzchowni i płytcy i patrzą na wygląd .
      • sakura134 Re: charakter /. / 03.04.11, 12:11
        hmm.... nie miałam takiej sytuacji... Ale wydaje mi się, że przyjaxń we 3 może wypailić, zależy od ludzi, z którymi się kolegujesz. Tak ogl. to nie przejmuj się, nie zwracają na cb wagi to może sama zacznij oglądać się za innymi kumpelami. Jak odbije ci przyjaciółkę.
        • sakura134 Re: charakter /. / 03.04.11, 12:13
          AAAAAAAAAAAAa.... Sory to nie do tego tematu. btw. to ja patrzę na chakter, choć czasem wyglad też jest ważny. Załóżmy, że miałabym się przyjaźnić z takim emo, raczej nie. Za ładna kol. też nie powinna być, choć mi to nie przeszkadza. wink
    • honeybunnyx333 Re: Wygląd a charakter 01.03.11, 17:35
      podeszła bym do osoby która tryska energią.
      uwielbiam spędzać czas z takimi ludźmi.<3
      i na wygląd znajomych nie patrze, w ogóle on się dla mnie nie liczy.
      nie obchodzi mnie czy moja koleżanka jest ładniejsza ode mnie czy brzydsza ;d
    • positive_girl Re: Wygląd a charakter 02.03.11, 14:15
      Charakterem.
    • sylwek11 tuuuu . xdd 31.03.11, 13:31
      A ja uważam tak : Trzeba być ładnym ( czyli zadbanym ) żeby zwrócić na siebie czyjąś uwagę , ale być fajnym żeby ktoś cię polubił i zechciał się z tb. przyjaźnić .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka