Dodaj do ulubionych

Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers...

28.02.11, 19:55
Hej. Założyłam ten wątek w konkretnym celu. Dzisiaj ksiądz uczący mnie religii próbował mnie uświadomić, iż "Najbardziej znana płyta Red Hotów przedstawiająca wklejone twarze ... Jest tworzona pod natchnieniem szatana, ponieważ na okładce jest wklejona twarz autora biblii szatana"
Bez zastanowienia wiedziałam, że chodzi o krążek "Blood Sugar Sex Magic" ponieważ była to jedna z ich najsławniejszych płyt i to właśnie na niej są te twarze.
Więc teraz mam do was pytanie...
Kto jest na tej okładce?
Przeglądałam dzisiaj różne fora fanowskie etc, ale nie znalazam tam żadnych informacji, że ta płyta ma powiązania z satanizmem...
...Osobiście uważam, że są to twarze członków zespołu, co potwierdza wikipedia, ale co wy o tym myślicie? Chce w końcu uświadomić dla Księdza, że to ja mam racje i wasze zdanie na ten temat może mi bardzo pomóc. (:
Z góry dzięki

Btw. Sorry, że tak niestylistycznie i wgl, ale pisałam to na szybko big_grin

Aveprezent
Lieb
Obserwuj wątek
    • lieb_de_sekunde Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 28.02.11, 19:55
      piszcie prezent
      • lieb_de_sekunde Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 28.02.11, 19:58
        btw. To jest ta okładka
        https://1.bp.blogspot.com/_0Ds6GcHMhNk/TIYvOeMHtLI/AAAAAAAAAVY/EdoFmZn9Cb4/s1600/red_hot_chili_peppers___blood_sugar_sex_magik_front.jpg
    • ciapolka Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 28.02.11, 20:07
      nie słuchaj księży bo robią wody z mózgu.
      tak samo jak u mnie, że nie mogę nie wierzyć w kosciół, bo od razu że nie wierzę w Boga ;/
    • never_ Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 28.02.11, 20:11
      ja nie rozumiem katechetów wgl. ogólnie to kościół ma jakąś tendencje do krytykowania zespołów rocka. na przykład TU. kpina jakaś -.- nie mam nic do kościoła, bo sama jestem wierząca, tylko bez przesady. to ze ktoś czasem porusza odmienne tematy, to nie znaczy ze jest satanistą od razu.
      • lieb_de_sekunde Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 28.02.11, 21:01
        dokladnie. A z tej listy to pianie niezle (:
        Szczerze mowiac to wlasnie przez tego ksiedza niedawno przeszlam na agnostycyzm (wrawdzie teistyczny, bo jedyne, co z wiary mi pozostało to Bóg, nic więcej nie wierzę w kazanie kościoła ni nic) -A to właśnie przez księży, którzy robią watę z mózgu... ;/
        Moim zdaniem to chore, o się teraz w kościołach dzieje, a najgorsze jest to, że moi znajomi w to wszystko wierzą
      • lost_in_life Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.03.11, 19:46
        osz, cholera. patrząc na tę 'listę' to ja jestem na autostradzie do piekła. O.o co za brednie... śmiałam się jak idiotka, czytając tę listę. gratuluję wyobraźni i jednocześnie inteligencji [a raczej jej braku] autorowi... -.-
      • rabid_squirrel Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 13.03.11, 11:09
        never_ napisał(a):

> ja nie rozumiem katechetów wgl. ogólnie to kościół ma jakąś tendencje do krytyk
        > owania zespołów rocka. na przykład TU. kpina jakaś -.- nie mam n
        > ic do kościoła, bo sama jestem wierząca, tylko bez przesady. to ze ktoś czasem
        > porusza odmienne tematy, to nie znaczy ze jest satanistą od razu.

Zgadzam się z tobą.
        Ten kto wymyślał tą liste chyba na głowę upadł. Jak to czytałam to prawie ze śmiechu umarłam. A co do okładki tego albumu to myśle ze ten ksiądz jest jakiś dziwnywink
    • chocolatte Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 02.03.11, 19:09
      lubię ten zespół : ) a na okładce są jacyś faceci...NORMALNI faceci z językiem czy czymś... ten ksiądz to sam jaki natchniony szatanem jest!
      • miahania Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.03.11, 21:45
        tylko Jonasów tam normalnie brakuje...
    • piratka13 Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 03.03.11, 16:46
      dobre ,ksiądz ,który uczy mnie religii twierdzi ,że szatan mnie do siebie przekonuje i boi się ,że po szkole z siekierą będę biega i ludziom brzuchy rozpruwać , hahaha ,idiota.
      Wszystko dla tego ,że nie ubieram się na "różowo" i mam inne zdanie na temat kościoła niż on i cała ta banda .

co do okładki to olej to. ci cali księża mają nie równo pod sufitem (przynajmniej ci ,których ja znam )
      • pola16 Nasz 'księciu' jest spoko, a na dodatek pyta 03.03.11, 16:54
        nas czy chcemy jakieś tematy poruszyć, a jeśli nie to wtedy narzuca sam jakiś temat, wypowiada się. Ma dużo racji, w końcu człowiek światowy. Często opowiada jakieś zagraniczne historię, a my w miarę możliwości jesteśmy cicho na lekcji wink.
    • pauliska1212 Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 03.03.11, 17:43
      dobrze, że nie słyszysz tekstów naszego księdza ; )
      • jessicakaulitz Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 03.03.11, 20:50
        Masz popierniczonego księdza, ale jeśli można z nim podyskutować i nie wpisuje za to od razu uwag, to po prostu znajdź informacje, poszperaj w internecie, wyjaśnij mu, kto tak naprawdę jest na tej okładce i powiedz, że przekopałaś pół internetu i wszędzie pisze, że na okładce są twarze członków zespołu, a nie jacyś sataniści. Dziwne, żeby on wiedział lepiej, niż internet. Po prostu musisz mieć informacje, logiczne informacje, to wtedy go zagniesz.
        • lieb_de_sekunde dzieki ;3 08.03.11, 14:51
          on nie wpisuuje uwag ale jemu nie da sie nic wytlumaczyc ..
          mowie jak do slopa a ten ma wszystko w dupie i tylko powtarza swoje racje.
          Ale od czego sa ksierza? Przeciez to oczywiste ze ich zadaniem jest napie...nie nam glupot.;/
    • mweezy . 10.03.11, 19:32
      Dlaczego coraz częściej mam wrażenie, że 99,9% księży to banda ograniczonych, zaślepionych i niemyślących ludzi, a co więcej HIPOKRYTÓW? Sami nie są święci, a innym wytkną wszystko co w ich mniemaniu złe. Jakoś nie widzę podobieństwa między twarzami z płyty, a twarzą Laveya.
      • lovesick Re: . 10.03.11, 19:43
        Dla kościoła tylko Arka Noego nie jest satanistycznym zespołem.
    • honest_ yhm. 10.03.11, 19:41
      nic mi o tym nie wiadomo. popytam sie księdza, jak coś, bo on może się orientować, wiecie, glany, koszulki 'branie zaczyna sie po trzydziestce', a nad koszulką koloratka, słucha fajnych zespołów. popytam.
      • ixxprincessxxi :P 10.03.11, 20:28
        Spytam katechety w szkole. Ale wątpie, że aż 99,9 % księży tacy są. U mnie jakoś tego problemu nie ma w podstawówce sobie słuchałam różnych takich łupu tupu na przerwach a ksiądz : daj posłuchać. I posłuchał całą, podobała mu się i git.
        W poniedziałek popytam mamy religie.
    • innocence_ Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.03.11, 19:51
      Dla nich chyba wszystko co nie jest związane z kościołem jest złe -.-
    • mary_ Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.03.11, 20:34
      Kolejna bzdura, niektórzy księżą na prawdę przesadzają To stwierdzenie można porównać do tego o znakach 'szatana' czytaj: jednorożcach, tęczach i motylkach. Tak na marginesie red hot to świetny zespół i wątpię, żeby ktoś uwierzył w takie bzdury.
      • klama_kcmil # 10.03.11, 20:38
        Lubią wyolbrzymiać. Pewnie był przekonany, że na okładce jest szatan x4 -.-"
        • ixxprincessxxi 1 ksiądz to nie wszyscy. Spytam może mają inne zd. 10.03.11, 20:39

• mila13 Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.03.11, 20:41
      Ten twój ksiądz to jest jakiś nawiedzony, powiedz mu żeby się ogarnął bo to są twarze chłopaków z zespoły a jak nie uwierzy to niech se looknie na neta jak wyglądają muzycy z RHCP.
    • mila13 Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.03.11, 20:51
      W ogóle to ta lista zakazanych zespołów to jest chyba jakiś żart.Noo patologia normalnie!Hahahaa The Beatles,MJ,Linkin Park i reszta ja pierdziele oni to mają nie równo pod sufitem.
      • mila13 Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.03.11, 20:52
        "oni to mają
        > nie równo pod sufitem. " chodzi mi o kościół rzecz jasna smile
        • mikessa Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.03.11, 20:58
          Haha... To jest idiotyzm. Mój ksiądz ( co mnie uczy religi ) też ma nie równo pod sufitem. Ja nigdy nie zrozumiem po co my sie uczymy tej religi ( nasz ksiądz nas pyta ; /). Najważniejsze, że jestem wierząca i chodzę w niedziele do kościoła. Czy to nie wystarcza ? Według naszego księdza nie confused To chore.
    • kiwi no chyba go coś nieteges >.< 10.03.11, 21:03
      • kari116 Re: no chyba go coś nieteges >.< 10.03.11, 21:19
        hahahahahaha, ale się uśmiałam, gdy czytałam tą listę zakazanych zespołów ;q ja to już nie wiem co mam myśleć o księżach/kościele.
        • song ..... 10.03.11, 22:09
          O.o . Ale większość księży z reguły jest cool cool Są ,że tak powiem przyjaźni i nie straszą cię szatanem na każdym kroku,bo katecheta to powinie mówić o wspólnocie, miłowaniu ludzi,braterstwie itp. a nie nawijać 24h na dobę o złu.Nie powinien straszyć lecz pokazywać,że świat mimo wszystko jest piękny. A co do zespołów rockowych to niekażdy musi być satanistyczny , przecież tak wiele zespołów śpiewa o miłości , braterstwie itp. .....
    • monik4 Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 11.03.11, 08:34
      Nie znam to nie wiem co sądzić
    • itsjustmee Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 11.03.11, 11:10
      Ja mam tak samo z rodzicami, którzy ostatnio stwierdzili, że Marsi mają dziwne symbole, pewnie satanistyczne i okładkę A Beautiful Lie z czaszkami, pewnie szatan nimi kierował i w ogóle. I trudno ich teraz przekonać. tongue_out
    • agnes_ hahahahahaha, masz rację przecież. 11.03.11, 12:37
    • creeping_death Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 26.03.11, 15:12
      katecheci zazwyczaj przesadzają
      moja uważa,że Potter to Zuo.
    • marsjanka115 x__x 26.03.11, 15:21
      taa co on kurde moze wiedzieć -.-
      nie sądzę aby to była twarz autora biblii szatana sciana gdzie tam podobieństwo ?!?
    • pauu26 Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.04.11, 02:06
      księża często wszystko wyolbrzymiają. ja w podstawówce byłam uczona, że jednorożec jest znakiem sekty, bo jest używany przez homoseksualistów, pacyfka i jing-jang zresztą też oO.

a co do listy: ok rozumiem KILKA zespołów typu Marilyn Manson, ale co do cholery robi tam chociażby David Bowie xDD
    • kaja.emm Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.04.11, 08:44
      wiesz coś jest w tym co mówi ksiądz, ale nie w zespole tylko w okładce płyty
      popatrz się na ich języki, twojemu księdzu chyba o to chodziło, że oni wyglądają jak szatan czy coś ( tak ja to postrzegam, ale to jest tylko moja opinia, tak że wiesz ;] )
      a i sory za błędy jak coś ,ale nie chciało mi się poprawiać big_grin
    • lara12 osobiście... 10.04.11, 09:18
      ... nie jestem fanką tego zespołu ani nie mam pojęcia, kto jest na tej okładce, ale słuchania tego księdzowego pieprzenia o muzyce&szatanie mam dosyć, bo to nie pierwszy taki raz, kiedy ksiądz nazywa jakąś muzykę/wykonawcę/etc. satanistyczną.
    • coldprincess Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 10.04.11, 09:51
      nie słuchaj księży -,-
      niedawno dostałam na urodziny płytę Eminema konkretnie The Marshall Mathers LP od koleżanek z klasy, jak ksiądz to zobaczył to mi powiedział, że słucham szatańskiej muzyki *.*
      wyśmiałam go i przez pół lekcji się z nim kłóciłam. a on dalej utrzymywał, że należę do sekty sciana
    • jo. Re: Ksiądz na temat okładki Red Hot chili peppers 12.04.11, 19:33
      wtf? przecież to red hoci są na okładce. ten ksiądz ma przewidzenia.
    • edith_ Re: Ksiądz na temat okładki 13.04.11, 20:31
      Ten ksiądz ma chyba problem z oczami jeżeli na okładce Red Hotów widzi twarz autora biblii szatana...a co do tej listy zakazanych zespołów, to jakaś bzdura.
      • roxy11 Re: Ksiądz na temat okładki 14.04.11, 15:00
        całe szczęście, że u mnie księża są normalni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka