Dodaj do ulubionych

czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dzieje ?

11.03.11, 09:29

jak ja to zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć . taka tragedia. Bo trzesieniu ziemi i jeszcze tsunami . Najgłośniej jest o Japonii . Ale ja też syłaszałam o australia nowa zelandia meksyk chilr peru indonezja hawaje filipiny chiny rosja !!!! ;o . Przecież to straszne. co o tym myślicie ?
Obserwuj wątek
    • monik4 Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 09:44
      to że my tak nie mamy jak oni ;o
    • linda Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 10:07
      Trudno się mówi . Szkoda tych ludzi ....zaczynać wszystko od nowa na pewno nie jest łatwo a przy okazji trochę ich tam zginie.

[*] świeczka dla nich , ale mam inne sprawy na głowie niż zamartwianie się i oglądanie faktów.Mam o tyle dobrze, że nie wyszukuje takich informacji.....

Cóż powiedzieć! Trudno .....tak jestem bezduszna, ale to nic wink

Pozdrawiam smile
    • maue.zuo. Re: a księżyc? 11.03.11, 14:00
      a ja wczoraj czytałam pewnien artykuł o księżycu
      "Cykl obiegu Księżyca wokół Ziemi trwa miesiąc, za każdym razem określonego dnia osiąga perygeum, jednak tak blisko nie był od 19 lat. Odległość między Ziemią a Księżycem wyniesie w przyszłym tygodniu 355 665 km.W latach 1955, 1974, 1992 i 2005, gdy również obserwowano wysokie perygeum, zwolennicy spiskowych teorii łączyli ten fakt z występującymi w tym czasie na Ziemi kataklizmami. W 2005 roku, dwa tygodnie przed "Superksiężycem", Indonezję nawiedziło katastrofalne tsunami, a w 1974 roku w Australii wystąpił cyklon Tracy."

szczerze mówiąc nie wieżyłam ze coś moze sie teraz stać ale sami widzicie, ze to może mieć zwiazek
      • sysiek4444 Re: a księżyc? 11.03.11, 14:34
        dzisiaj o 23.49 wybuchnie kula ziemska. bójcie się.

przykro mi z powodu tego trzęsienia ziemi. ale w Japonii to normalne. często takie rzeczy się zdarzają wiec spk. są małe szanse, że coś dopadnie Polskę. ; )
        • jula_483 ... 11.03.11, 19:41
          Ale niektóre z was są głupiutki...
          Tu nie chodzi o to czy w Japonii są trzęsienia ziemii i tsunami często czy nie. Może i czesto sa trzęsienia ziemi ale takie że najwyżej pospadają ci w mieszkaniu książki z półek. A to było najwieksze trzęsienie ziemii od 140 LAT!
          I mówią że mogło zaginąć 88 tys. osób więc nie mówcie takich bzdur jak "często się u nich takie dzieje najwyżej zginie trochę ludzi". Każde życie ludzkie jest ważne a mi się serce kraje jak patrzę na tą tragedię. crying
    • song Apokalipsa!Koniec jest bliski! 11.03.11, 14:51
      Szybko!Trzeba gdzieś zakopać wszystkie ciasteczka oreo !
    • katsuumi_17 To jest masakra. 11.03.11, 15:49
      Nie od dziś wiadomo, że Japonia leży w miejscu styku płyt tektonicznych, dlatego to taki rejon "wstrząsowy"... nad naturą nie jest w stanie zapanować nawet tak rozwinięty kraj. Żywioł to żywioł. Bardzo mi przykro z powodu tego kataklizmu.
      • rikki zgadzam się z katsuumi! 11.03.11, 15:52
      • answer [*] 11.03.11, 15:53
        To straszne. Ale tak jak powiedziała katsuumi_17 Japonia jest krajem gdzie często zdarzają sie trzęsienia ziemi.

No ale to i tak mega straszne.
        Ale najgorsze to Tsunami.

Australia, USA, Chiny...
    • kara4454 Re: kara4454 11.03.11, 15:54
      babka z gegry nam dziś o tym mówiła
    • trufla Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 16:23
      To rzeczywiście straszne, wręcz okropne ale co tu dużo mówić: Japonia leży w niekorzystnym miejscu tak jak powiedziała katsuumi. Nie przypisujmy tego wszystkiego końcowi świata. Tragedie się zdarzały i będą się zdarzać
    • marchwk Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 16:35
      straszne. jak oglądałam w tv jak fala idzie i zalewa wszystko.. masakra. ._.
    • kingella24 Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 16:38
      oj, trzęsienia ziemi to jeszcze nic, w porównaniu z tym, co się dzieje z ludźmi...
    • light Pray for Japan. 11.03.11, 16:40
      Tyle osób już zginęło, a nadal wiele pozostaje zaginionych.
      Kiedy przeczytałam o tej katastrofie, to miałam żołądek w gardle, coś strasznego...
    • madzia2710 Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 16:43
      Straszne.
      Będzie koniec świata...
    • klaudiau11 ...... 11.03.11, 17:03
      Trzęsień ziemi i innych katastrof żywiołowych nie można przewidzieć. Można tylko przypuszczać kiedy się coś wydarzy, nigdy nie mamy 100% pewności .
      Na to nic człowiek nie poradzi, to taki kaprys naszej ziemi za to co mu jej robimy. Przez te wszystkie fabryki i tak dalej .
    • lady_cat Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 17:12
      Nie wiem o tmy zbyt wiele, musze obejrzeć jakiś program infomracyjny na wiezór. ; /
      • jessicakaulitz Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 18:27
        Co mogę o tym myśleć? Pomimo, że bardzo współczuję ludziom, którzy przeszli tsunami, czy trzęsienie ziemi, stracili dom, czy nawet bliskie osoby, to nic na to nie poradzę, trzeba się pogodzić z faktem, że na ziemi dzieją się takie rzeczy. Jeśli ktoś ma możliwości, to może też pomóc i cieszę się, że coraz więcej ludzi to robi.
    • rokokoo no. istna tragedia, serio. 11.03.11, 18:32
      ;<
    • anja_ Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 18:42
      wiesz, że przez ostatnie dwa tygodnie wiem, co się wokół mnie dzieje? kompletnie się nie orientuję, ale zaraz obejrzę fakty i się dowiem.
      • anja_ * nie wiem, co się dzieje ;) 11.03.11, 18:43
    • coldprincess Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 18:54
      Tak, to co się dzieje teraz to coś strasznego i najgorsze jest to, że to wszystko się dzieje po kolei nowa katastrofa za drugą i już nie wiadomo co myśleć. Mówią, że nie może być końca świata. Dlaczego? To jest ludzka naiwność. Kometa może na nas spaść dziś w nocy i wszystkich pozabijać, a czemu nie? To co spotkało tych biednych ludzi w Japonii może nas spotkać dzisiaj.
      • demixxd tak.. 11.03.11, 18:57
        Tragedia normalnie !
        Współczuję im ...
    • hera.xd Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 19:00
      W Japonii trzęsienia ziemi są częste ale ta katastrofa jest straszna , szczerze im współczuję.
      Nad żywiołem nie można zapanować , my powinniśmy sie cieszyć ze mieszkamy w miarę spokojnej Polsce.
    • kicia377 Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 19:07
      Wielka tragedia. Wiele strat. Spółczuje tym ludziom w Japonii oraz tym co odczują falę lub wstrząsy np. Kalifornia, Filipiny, W. Wielkanocne czy Hawaje.
      Link do zdjęć: Japonia (przypominają sceny z 2012): zdjęcia
    • zozool15lol Re:czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dzieje 11.03.11, 19:41
      czego się dziwisz? przecież zbliża się 2012! big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      ale tak na serio to straszne co się teraz dzieje. Ale nie mamy co się załamywać tylko żyć dalej .
    • grenade Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 20:02
      To jest straszne. Szkoda mi tych wszystkich ludzi w Japonii i innych miejscach, dotkniętych katastrofą uncertain
      Na dodatek moje ukochane Hawaje...
      Współczuję z całego serca tym ludziom.
    • kakusiaa__ Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 20:02
      Strasznie współczuje tym ludziom oni wszystko stracili to okropne . Niestety nic na to nie możemy poradzić, tsunami czy trzęsienia ziemi nie możemy przewidzieć . sadsad .
    • ianlove Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 20:13
      rzeczywiście ogólnie rzecz biorąc na świecie jest bardzo źle, by nie powiedzieć tragicznie... Możemy liczyć, że będzie lepiej, bo nie mam pojęcia co mamy robić, po za modlitwą... sad
    • chocolatex Re: czy widziecie co sie dzisiaj na świecie dziej 11.03.11, 20:17
      Co chwilę coś się dzieje. Dzisiaj Japonia, jutro USA, pojutrze RPA. Życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka