Dodaj do ulubionych

Książki - recenzje.

12.03.11, 16:52
Cześć Kociaki wink
Mam do Was pytanie (wiem, że było już 89653859654965293 wątków o książkach, ale tutaj chodzi o konkretne wink): czy możecie polecić mi jakieś książki, które czyta się lekko i szybko? Potrzebuję przeczytać jakąś, żeby napisać recenzję do szkolnej biblioteki, a moja domowa biblioteczka składa się głównie z dość obszernych dzieł wink
Mogłabym także wypożyczyć jakąś z biblioteki, ale jestem chora i mam mało czasu.

Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziękuję. big_grintongue_outkiss
Obserwuj wątek
    • klaudiau11 ; d 12.03.11, 16:56
      Percy Jackson i Bogowie Olimpikscy : Złodziej pioruna (jak wczytałam się w tą książke to przeczytałam ją w 2 dni .
      Możesz też przeczytać My, dzieci z dworca Zoo . Mi się ta książka podobała .
      • laney. Re: ; d 12.03.11, 17:06
        Wielkie dzięki, może na coś się skuszę ^^ big_grin

Ktoś jeszcze? tongue_out
    • beemazzy :D 12.03.11, 17:03
      hmm, sama nie wiem XD. to zależy od gatunku... ja chyba wybrałabym pottera, wiadomo big_grin. ale tyle osób już to czytało... może może opowieści z narnii? chociaż to też jest znane. kurde, nie wiem XD. mi się bardzo szybko czytało nowe przygody mikołajka. ale to dość gruba książka, a jeśli się nie spodoba, to potrafi się ciągnąć w nieskończoność big_grin. nie mam pomysłów, wszystkie moje książki są ogromne wręcz XD.
      • laney. Re: :D 12.03.11, 17:09
        Dzięki za propozycje: przeczytałam wszystkie książki, które wymieniłaś i niestety wszystkie są już u nas zrecenzowane sad

Dziękuję jednak za chęć pomocy kiss
        • laney. c: 12.03.11, 18:42
          odświeżam c:
          • laney. Re: c: 12.03.11, 19:58
            awww, nikt, nic? sad
        • dusia980 A może być licząca z 600 stron książka ? 17.03.11, 21:35
          Bo ja tylko takie czytam xDDD
          Nie no nie znam żadnych cienkich innych (nie czytam poniżej 450 stron) .
          A w dodatku biorę trudny język - dla mnie łatwy , dla innych trudny .

Wybierz np. W pustyni i w puszczy , bo mam akurat ;DDD
          Tylko ,że wszyscy to już przeczytali ,więc ... ;/
    • e.m.m.a Re: Książki - recenzje. 13.03.11, 10:46
      Weronika postanawia umrzeć z tego co pamiętam to cienka, ale czy lekkaindifferent
      Czerwony Smok jak wyżej
      o mam już Ostatni wykład Randy'ego Pauschawink
      • laney. Re: Książki - recenzje. 13.03.11, 12:24
        Dzięki za propozycje, teraz muszę się tylko dokopać do książek i je przeczytać big_grin
        • elisss92 Re: Książki - recenzje. 13.03.11, 12:33
          Seria "pośredniczka" Meg Cabot wink jest bardzo lekka, przyjemna, szybko się ją czyta i niesamowicie wciąga smile Niestety wiem, że jest dość ciężka do uzyskania, sama znalazłam ją tylko w bibliotece gimnazjalnej (kiedy jeszcze do niej chodziłam). Jednak warto potrudzić się z jej poszukaniem wink
          "Szkoła dla blondynek" Kieran Scott nawet gruba, ale jeden, góra dwa dni się czyta, bo jest zabawna i tak samo lekka. (jej autorstwa jest jeszcze zakochana cheerleaderka i brunetki kontratakują, czytałam jedną z nich, ale nie pamiętam którą, chyba tę 1. wink też fajna, kontynuacja szkoły..)

Są to baardzo lekkie i przyjemne książki, które nie są ani ambitne, ani jakoś szczególnie wartościowe, ale warto je przeczytać dla samej przyjemności wink
    • ehe_ Tutaj :) 14.03.11, 17:44
      Może ci się to wydawać kolejnym romansidłem ale książka jest naprawdę boska. Jestem w trakcie czytania trzeciej części - '' W cieniu klątwy ''. Wszystkie są boskie.
      A więc..
      I cz. '' Ever ''
      16-letnia dziewczyna o imieniu Ever traci w wypadku całą rodzinę; mamę, tatę, młodszą siostrę i psa Maślankę. Od tamtej pory słyszy myśli ludzi, przez jeden dotyk poznaje całe ich życie a na dodatek widzi ich aury, przez co może wyczytać ich nastroje. Nagle do jej szkoły trafia chłopak, nieziemsko przystojny, IDEALNY pod każdym względem. Potrafi dosłownie wszystko. Ever ma wrażenie, że gdzieś go już widziała, jednak chłopak nic jej nie mówi. Ogólnie książka jest bardzo tajemnicza i bardzo przyjemnie się ją czyta. Czytałam ją dosłownie jednym tchem. Każda kolejna część jest lepsza od drugiej. I nie jest to kolejne romansidło o wampirach ( jak się później okaże, dla wampirów w tej książce nie było miejsca i w ogóle nie było o tym mowy, chociaż przez pół książki, ba! Przez większą połowę, wydawało mi się, że tajemniczy chłopak to wampir. Byłam tego wręcz pewna! Książka jest jedną z najlepszych, jakie dotąd czytałam, a uwierz mi, czytałam BARDZO dużo.
      + Książka była wydana dwa lata temu, albo w tamtym roku. Jeszcze nie ma jej w bibliotekach, ale spokojnie, za darmo możesz ściągnąć sobie ebooka z chomikuj - WARTO POD KAŻDYM WZGLĘDEM!

• ehe_ Re: Tutaj :) cz.2 14.03.11, 17:44
        Kolejną książką wartą polecenia jest książka ''Proroctwo sióstr''. Nieziemsko tajemnicza, trzymająca w napięciu, w niektórych momentach jak horror, a w innym jak wyciskający łzy dramat. Recenzja tyłu książki sprawia wrażenie, że książka ma banalną fabułę i będzie to jakieś powieścidło o dobru i złu itd. ale książka jest NIEZIEMSKA!

Wypiszę jeszcze parę książkek, naprawdę godnych polecenia w skali 0/10:
        - Oskar i pani Róża 10/10
        - Nieśmiertelni: Ever, Błękitna godzina, W cieniu klątwy - 9/10, gdyż pierwsze strony były fascynująco nudne.
        - Strażnicy Nocy 8/10
        Kurde, uciekły mi nazwy książek kiedy pisałam tamte :q. Jak sobie coś przypomnę, to walnę smile
        • ehe_ + xd 14.03.11, 17:49
          + jeszcze tak jak wyej koleżanka wspomniała, super książka Pośredniczka. Ale jest baardzo trudna do znalezienia. W mojej bibliotece była chyba tylko część czwarta, albo szósta, nie pamiętam. Mimo tego, książka super!

+ Mała rada: Jeśli chcesz szybko i bez wychodzenia z domu znaleźć i przeczytać książkę, polecam ebooki chomikuj. Jak narazie od czwartku przeczytałam około 8 książek po 200+ stron i to jeszcze z 1,5 dniową przerwą.
    • dizziness Re: Książki - recenzje. 15.03.11, 19:29
      Kati w Ameryce autorstwa Astrid Lindgren.
      Dalsze części to Kati we Włoszech i Kati w Paryżu. Niestety, te książki są raczej trudno dostępne.
    • itsjustmee Re: Książki - recenzje. 15.03.11, 19:42
      Cała seria "Jeżycjada" Małgorzaty Musierowicz, a szczególnie książka "Dziecko piątku". Akcja toczy się na poznańskich Jeżycach, bardzo lekki i miły styl pisania. big_grin
    • phraine Książki - recenzje. 15.03.11, 21:44
      Ja ostatnio w tydzien przeczytalam 3 ksiazki Sophii Kinseli z serii Confessions of a Shopaholic (Wyznania Zakupoholiczki).Ja je bardzo lubie i szybko sie czyta (nie wiem jak jest z polska wersja bo czytalam angielskie)
    • ftsx3 Re: Książki - recenzje. 18.03.11, 18:15
      "Całując klamki"
      "Odlot na samo dno"
      "Bez odwrotu"
      "Umrzeć ze strachu"
      "Hera, moja miłość"
      "Lot Komety"
      Ksiązki są tak ciekawe, że czyta się je jednym tchem. Ja nie mogłam się od nich oderwać. Są także bardzo pouczające. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka