Dodaj do ulubionych

Praca dla kotków :P

13.03.11, 17:24
Witam wszystkich kociaków smile Prawdopodobnie taki wątek już był, ale teraz potrzebuje odpowiedzi i nie chce mi się szukać. Więc, chciałam rozeznać, jeśli łapiecie się jakiejś pracy to jakiej? Piszcie gdzie można złąpać jakąś "fuchę" w wakacje, ale także teraz.
Obserwuj wątek
    • jonasofanka Re: Praca dla kotków :P 13.03.11, 17:33
      dziś sie zastanawiałam nad tym w CCC ;D. Myślę, nad roznoszeniem ulotek (by coś zarobić wink ) albo do schroniska dla zwierząt (by pomóc innym) . Sama nie wiem jakie mogą być prace dla 14-latki smile
      • avril993 Re: Praca dla kotków :P 13.03.11, 18:03
        W Poslce praca 14-latek jest chyba nielegalna tongue_out
        • kira13 Re: Praca dla kotków :P 13.03.11, 18:09
          tongue_outP Też mi się tak wydaje. POczątek jakiejkolwiek pracy w tym kraju jest możliwy chyba w wieku 16 lat, czyli dla mnie tongue_out Ulotki są spoko, gorzej jeśli musisz je roznosić po jakiś ciemnych klatkach schodowych itp. ale marnie zarobisz na ulotkach. A co do schorniska to głupio mi iśc tam do pracy, do schorniska wolę się zgłosić w formie wolontariatu, co zamierzam w najbliższym czasie smile
    • alice087 ____________________________ 13.03.11, 18:12
      zdajesz sobie sprawę, że szukasz pracy w kraju, w którym panuje duże bezrobocie?
      mając 16 lat możesz jedynie roznosić ulotki.
    • katsuumi_17 Re: Praca dla kotków :P 13.03.11, 19:49
      Promocje w supermarketach- jako hostessa. Ale trzeba mieć książeczkę sanepidowską, wyrobienie kosztuje sporo, bo trzeba zrobić wszystkie różne badania. I tak od 16= 17 lat minimum biorą.
      • answer Tu 13.03.11, 20:29
        Mam prawie 15 lat, ale do takiej " prawdziwej " pracy przyjmują od 16 lat.
        Więc akurat się łapiesz, bo na profilu masz podane 16.
        Ja pracowałam w zeszłe lato u znajomej rodziny - zajmowałam się psem.

No, ale jak nie ma wakacji to raczej nie wypali
        • gola. ._. 13.03.11, 20:39
          nie szukam prazy na lato, więc nie orientuję się.
          • gola. ._. 13.03.11, 20:41
            pracy *
            • kingura117 Re: ._. 13.03.11, 21:06
              Nie szukam pracy tongue_out
              • milk.a Mały Potwór 13.03.11, 21:23
                Ale ci śpieszno do pracy.... zwolnij, jeszcze się w życiu narobisz, że aż bokami ci to będzie wychodzićwink
    • trufla Re: Praca dla kotków :P 16.03.11, 14:01
      Możesz załapać się na roznoszenie ulotek. I to generalnie wszystko co można robić w Polsce...
    • madzia2710 Re: Praca dla kotków :P 16.03.11, 14:15
      No nie wiem.
    • klema Re: Praca dla kotków :P 16.03.11, 15:17
      Hej.
      Ja na wakacjach nie szukam żadnej pracy i w następnych też nie zamierzam, ale wiem co mniej więcej można robić, bo niektórzy moi znajomi tak zarabiają.
      A więc zawsze, możesz iść do jakiejś ciotki lub sąsiadki, która ma małe dziecko i się nim opiekować wieczorami.
      Możesz "zbierać" psy od sąsiadów i rano, wieczorem wychodzić z nimi na spacer.
      Jeśli mieszkam w domu, a niedaleko ciebie mieszkają jacyś starsi ludzie z ogrodem, możesz im pomagać.

To nic wielkiego, ale zawsze można coś zarobić.

Ogólnie to mieszkam na takiej jakby wsi. Ni to wieś, ni malutkie miasteczko, ale w każdym razie, słyszałam, że niektórzy chodzą zbierać truskawki na jakichś troszkę większych plantacjach (chyba, bo nie widziałam tego) i tak zarabiają.
      Ale to byś musiała bardziej poszukać i mieszkać blisko wsi, bo z miasta to może nie być warto dojeżdżać, chyba, że masz blisko.

Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy, to napiszę. wink
      • kira13 Re: Praca dla kotków :P 16.03.11, 19:30
        dzięki, Klema wink
    • patrysia441 Re: Praca dla kotków :P 16.03.11, 15:30
      do pracy możesz iść kiedy ukończysz 16 lat tak słyszałam .Ja w wakacje pomagam w schronisku i zajmuje się małym dzieckiem sąsiadkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka