17.03.11, 19:34
Jak wiecie zbliża się dzień wiosny . I u nas w szkole wymyśli , że w każdej klasie jedna osoba ma poprowadzić lekcje . I wyszło , że to być mam ja ;/
Kompletnie nie wiem co mam robić na takiej lekcji , chcę żeby było luźno i śmieszniee .
Ale nie wiem co mogę zrobić ;/
Może wy mogłybyście mi doradzić ! big_grin
Jak macie jakieś pomysły pisać ! Proszę kisskiss
Obserwuj wątek
    • ewellin Re: Lekcja ;/ 17.03.11, 19:37
      możesz np; najśmieszniejsza historia która zdarzyła się wiosna - latem.
      gdzie to było i kiedy ?
      jeżeli zrozumiałam to tak smile
      • kasiekkxd Re: Lekcja ;/ 17.03.11, 19:39
        ale tam będzie cała klasaa , i oni mają się dobrze bawić i wgl ;d
        Np. żeby mogli w coś pograć i w ogólee...
        I nie wiem czy takie coś by pasowało..
    • indianaa Weź radio ,płyty,słodycze i ... 17.03.11, 19:39
      urządź jakiś pojedynej tańca xD .
      Np.: Razem z dziewczynami ustal listę kilku najbardziejobciachowych,lub najlepszych znanych tancerzy i później każdy chłopak będzie przedstawiał tą postać (jak najlepsza to jako parodia,a jak najgorsza to wiesz tak ambitnie ^^ inni będą przyznawać mu punkty i za każdypunkt bd. dostawał czekoladkę) U nas to było,haha xD
      • kasiekkxd Re: Weź radio ,płyty,słodycze i ... 17.03.11, 19:41
        indianaa napisał(a):

> urządź jakiś pojedynej tańca xD .
        > Np.: Razem z dziewczynami ustal listę kilku najbardziejobciachowych,lub najleps
        > zych znanych tancerzy i później każdy chłopak będzie przedstawiał tą postać (ja
        > k najlepsza to jako parodia,a jak najgorsza to wiesz tak ambitnie ^^ inni będą
        > przyznawać mu punkty i za każdypunkt bd. dostawał czekoladkę) U nas to było,hah
        > a xD

fajne , ale u nas chłopcy to straszni przymuleńcy sad
        wątpię, żeby się bawili...
    • kasiekkxd odświeżam;] 17.03.11, 19:52
      Piszciee ! kiss
    • ewellin Re: Lekcja ;/ 17.03.11, 20:08
      my to grali w w klasie jedna osoba wychodzi z klasy my wymyślamy zadanie np; parodia Lady GaGa lub cokolwiek takiego smile . i tak weselej ale żeby i muzyka byłabym wink
      • klaudia10621 Mam pomysł ale troche głupi ; dd 18.03.11, 17:38
        możesz poprowadzić lekcje , taką jaką maja zerówka czy tam pierwszo klasisci w podstawówce, ale tak na luzie . na tablicy napisz np temat : poznajeemy literki i niby ze uszych pisac ... kolegów i koleżanki .. weż radio troche muzyki ,
        • cesautres nie ;d 18.03.11, 17:59
          • cesautres oj pomyliłam sie , to nie do tego wątku ;d 18.03.11, 18:00
        • crazy...girl lekcja:/ 18.03.11, 18:07
          może pójdźcie na boisko szkolne i zagrajcie w kosza big_grin jak dla mnie byłaby to fajowska lekcja big_grin a jak nie to urządźcie głosowanie na np. najbardziej luzackiego,nudnego,ładnego/przystojnego,wrednego nauczyciela lub coś w tym stylu
    • sopwil / 18.03.11, 18:33
      Ej! Improwizuj.
      Włącz radio, połóż nogi na stół i zacznij coś gadac na następny temat z książki....
      • alicia137115 Re: 18.03.11, 18:57
        a może zrób im lekcję muzyki??? wink
        każdy miałby zaśpiewać jakąś ulubioną piosenkę. takie coś w rodzaju... X-Factor??? Jury, ocenianie... nie żeby to był jakiś stresujący występ po prostu zabawa.
    • innanzwszyscy Re: Lekcja ;/ 18.03.11, 19:32
      Mam taką śmieszną zabawe którą możesz wykorzystać Z klasą nazywamy ją PAPIEROS tylko dlatego że kartkę skręcamy
      -Rozdajesz wszystkim kartki
      -zadajesz Pytanie Kto?
      -Wszyscy piszą na tej kartce np. Marta
      - zaginają karteczkę tak aby nie było widać Marty i podają osobie która siedzi po lewej
      - nie patrząc co było napisane wcześniej u góry osoba piszę historię do swojego wymyślonej historii nie ważne że inna kartka piszesz tak jakbyś miała swoją
      -potem kolejne pytanie np. z kim : Z Dzastinkiem Biberkiem, podajemy dalej
      -co robią? Siedzą w kiblu podajemy dalej
      -po co? bo krowy latają dajej
      -jak są ubrani? W czerwone majty z krowami
      Kilkanaście pytań i kończycie, odwijacie karteczke i czytacie to co tam jest napisane np. Marta z Danone pasą krowy gdzie w toalecie w spodniach z beżu itd ;D
      Strasznie śmiesznie potem wychodzi jak odczytujemy historię ;p
      I Akurat zajmuje nam całą lekcje wink
      Jak nie będziesz wiedzieć o co cho to pisz wink kiss devil
      • innanzwszyscy Re: Lekcja ;/ 18.03.11, 19:36
        tu inna instrukcja do gry w papierosa bardziej zrozumiała ;pp
        Instrukcja :
        1. Każdy ma kartke papieru i coś do pisania
        2. Umawiacie się, co piszecie, np. "Piszemy zdanie na 'Gdzie', np. Gdzie mieszka ktoś tam..." Może być też na co, jak, kiedy, kto, itp.
        3. Piszecie jakieś swoje wymyślone pytania i zaginacie kartke, tak, żeby tego pytania nie było widać
        4. Każdy przekazuje kartke osobie następnej, czyli ty masz kartke osoby za tobą, a swoją podajesz dalej.
        5. Na kartce, którą dostałaś, pod spodem czyli pod tym zagięciem piszemy odpowiedź na swoje pytanie ( oczywiście nie zaglądamy pod zagiętom kartke na pytania i odpowiedzi innych )
        6. Znów przekazujemy i np. piszemy pytanie na kiadey
        7. I Tak Dalej
        8. A, i na koniec, jak już się skończy kartka, to każdy rozwija swojego 'papierosa' i czyta wszystko po kolei, czyli pytania razem z (bezsensownymi wtedy) odpowiedziami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka