Dodaj do ulubionych

Dyskusja na temat "Goodbye Lullaby"

24.03.11, 21:29
Chciałabym poznać waszą opinię, na temat albumu Avril Lavigne "Goodbye Lullaby". Chyba każdy zauważył, jak muzyka Avril diametralnie się zmieniła, jest piosenki nie są już buntownicze tak jak kiedyś, przeszły natomiast w miłosne ballady. Co sądzicie o nowej płycie? Przypadła wam do gustu, czy woleliście wcześniejsze? Ja osobiście otwarcie przyznaję, nie podoba mi się. Piosenki są denne, o jednolitej tematyce, ciągle miłosnej, przynudzają, niczym wyrwane z taniego romansidła. Nie przepadam za piosenkami o miłości, chyba że ktoś to ciekawie przedstawi, aczkolwiek Avril moim zdaniem zrobiła to w dość banalny sposób, śpię słuchając wolnej ballady, o nieszczęśliwej miłości. Na płycie Avril brakuje mi rytmu, melodii porywającej do tańca, czegoś co by mnie zaciekawiło, bo niestety rzewne miłosne tekściki, nie przemawiają do mnie wcale. Gdybym miała ocenić płytę, bez zastanowienia powiedziałabym - totalny niewypał. Jedynie What the Hell mogę posłuchać. Ale to tylko moje zdanie, byłabym wdzięczna, gdyby kotkowiczki je uszanowały. Tak więc, piszcie co sądzicie o płycie ^^

Jeśli było, to chyba już każdy wie co robić.
Obserwuj wątek
    • jessicakaulitz Re: umc, umc, odświeżam ^^ 24.03.11, 21:36
    • ciapolka __________________________________________________ 24.03.11, 21:42
      wole tamte jej piosenki, pamiętam do tej pory ją z krawatem, jak skakała po samochodach. Wolę tamtą Avril.
      • mikessa Re: _____________________________________________ 24.03.11, 21:52
        Z twoich opowiadań na temat tych piosenek wnioskuję, że są nudne. Też sądzę, że ta płyta to nie wypał, pamiętam stare piosenki Avril, gdy się je słuchało aż nogi rwały się do tańca. Jednynie, tak jak mówisz, What The Hell to świetna piosenka na tej płycie.
        • jessicakaulitz Re: _____________________________________________ 25.03.11, 18:07
          ktoś jeszcze?
          • charlotte__ Re: _____________________________________________ 26.03.11, 11:31
            Zgadzam się z Tobą, ale dobra ballada miłosna nie
            jest zła. Ale na płycie Avril niestety takich brakuję.
    • rokokoo . 26.03.11, 11:42
      to smutne , ale pewnie postanowiła przejść na tanią komerchę.
    • magic_mushroom Re: Dyskusja na temat "Goodbye Lullaby" 26.03.11, 12:18
      A wcześniejsze jej piosenki to niby miały jakiś głębszy sens? "Hej hej, nie lubię twojej dziewczyny' czy 'oh,zycie jest skomplikowane' to niby głębokie piosenki? xD
      Avril nigdy nie miała jakiegoś szczególnego przesłania w twoich piosenkach, tak samo jak i teraz.
      • chelsea12 Re: Dyskusja na temat "Goodbye Lullaby" 26.03.11, 12:22
        Do mnie jej piosenki nigdy nie przemawiały!
      • jessicakaulitz Re: Dyskusja na temat "Goodbye Lullaby" 26.03.11, 12:40
        Być może nie miały, ale przynajmniej dało się do nich potańczyć. Te ani nie mają porządnego tekstu, ani zatańczyć się do nich nie da. Zawsze lepsze są piosenki o głupotach, niż denne, miłosne ballady.
    • lays_x33 A mi się bardzo podoba ... aleee... 26.03.11, 12:33
      No cóż .Moim zdaniem płyta jest fajna smile podoba mi się Darlin , Everybody Hurts , Not Enought , Goodbye .. mimo to takie hity z Under My Skin jak " Nobadys Home " , " My happy ending " czy inne z jej poprzednich płyt, chyba były lepsze...
      • made_in_italia ;// 26.03.11, 12:41
        mam tak sam jak ty. kiedyś miałam totalnego świra na punkcie Avril a teraz mam już dość tych ballad !
        • roxy11 Re: ;// 26.03.11, 12:52
          myślę, że płyta zła nie jest.
          przecież nie będzie ko końca życia biegać po ulicach w krawacie i buntować się.
          Avril to już dorosła kobieta, zmieniła się wraz z upływem czasu, więc siłą rzeczy jej muzyka też musi się zmienić.

to nie takie trudne do zrozumienia.
    • selena_ Re: Dyskusja na temat "Goodbye Lullaby" 26.03.11, 12:59
      lubiłam Avril wcześniej i teraz też lubię, ale dlaczego wam się nie podobają te piosenki przecież wcześniej też miała kilka spokojnych piosenek. Teraz tylko tematyka troszeczkę się zmieniła tych piosenek.A na tej płycie jest nie tylko o miłości, jak nie umiecie angielskiego to sobie przetłumaczcie. Ja osobiście lobię tą płytę ale jednak muszę przyznać że wole poprzednie wink
    • blondzia Chyba wcześniejsze płyty były lepsze. 26.03.11, 13:18
      Ja mam takie same zdanie jak ty co do piosenek Avril z najnowszej płyty jedynie What the Hell też mogę posłuchać jest takie weselsze smile. Nie przepadam za wolnymi i smutnymi piosenkami i nie lubię ballad jedynie wysłucham wolnej piosenki ale naprawdę musi coś być w tej piosence refren musi być taki piękny i muzyka musi być taka fajna jak np Miley Cyrus - Stay i Selena Gomez - Ghost of you . Co do piosenki Selenki to mi się trochę znudziła bo chyba przez kilka miesięcy słuchałam tej piosenki po 100 razy dziennie więc miała prawo mi się znudzić ale słucham jej czasami. tongue_out
      • jessicakaulitz Re: wejdźcie. 26.03.11, 20:28
        Ja wcale nie mówię, że chcę, aby Avril wiecznie latała po ulicy w krawacie i była buntowniczką. Ale czy będąc dorosłym, nie można tworzyć ciekawej muzyki? Inni artyści tez są dorośli, a nie piszą prawie wszystkich piosenek miłości. Jeśli już tak się uparła na ten temat, to mogła chociaż to urozmaicić dźwiękiem, a tymczasem tworzy typowe, denne ballady. Poza tym, nie mam nic do tekstów o miłosnych, kiedy ta miłość jest przedstawiona ciekawie i oryginalnie, natomiast Avril zrobiła to w najbardziej typowy i oczywisty sposób.
    • marsjanka115 x__x 26.03.11, 20:58
      lubiłam starą - buntowniczą av i to daaawno temu ta nowa dla mnie jakaś sztuczna jest,
      • kara4454 Re: kara4454 27.03.11, 20:53
        ja lubiłam avril dawniejszą teraz to te piosenki nie mają rytmu i też jedynie what the hell lubie
    • wiki3113 Więc... 31.03.11, 20:14
      Kupiłam sb płytę niedawno i mi się spodobała.Lubię wolne piosenki a te z płyty "Goodbye Lullaby" są moim zdaniem świetnie.
    • sandrolaxd Re: Dyskusja na temat "Goodbye Lullaby" 31.03.11, 22:47
      What the Hell mi się podoba. ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka