Dodaj do ulubionych

Włosy długie kontra krótkie

24.03.11, 23:10
Jestem zwolenniczką długich, ale zadbanych włosków. Nie wyobrażam sobie siebie w krótkich, nie podobają mi się u innych. A wy jak myślicie jakie są lepsze??

wiadomo krótkie fryzury są praktyczniejsze, szybciej się je układa i mniej czasu im się poświęca,a efekty wizualny zależy od gustu. Długie natomiast trudniej utrzymać w ryzach, poza tym zniszczone wyglądają masakrycznie i niechlujne. A wiec co lepsze Długie czy Krótkie?
Obserwuj wątek
    • made_in_italia no to tak ... 25.03.11, 07:02
      mi strasznie podobają się długie włosy i marzę o tym żeby takie mieć ale (niestety) mam bardzo gęste włosy i długie mi nie pasują. Tak mówiąc szczerze to mieć krótkie włosy to niezła sprawa bo wystarczy rano przeczesać i gotowe ; )
      • abbey_girl Re: no to tak ... 14.04.11, 14:41
        Zależy jakie komu pasują, Ja wolę długie ,ale moja przyjaciółka wygląda super w krótkich.
    • iikkaa932 Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 07:14
      Miałam długie ale dlatego że mam kręcone ciągle miałam kołtuny itd. W tamtym roku ściełam i mam teraz powiedziałabym bardzo krótkie i wszyscy mi mówią że w krótkich mi lepiej a poza tym mam z nimi mniej problemów
      • klaudia_25 Długie *-* 25.03.11, 08:42
        • chelsea662 Re: Długie *-* 25.03.11, 09:50
          krótkie albo średniej długości ale nie długie przynajmniej jeśli chodzi o mnie tongue_out
          • donia.19 Re: Długie *-* 25.03.11, 10:32
            ja miałam strasznie długie [ poza tyłek sporo] ale już tak zaczęły mnie wkurzać ..no bo mycie takich włosów to koszmar uncertain z czesaniem nie jest tak źle ,ale ja musiałam to robić spokojnie 3 razy na dzień .. poszłam do fryzjera i mam za ramiona zcieniowane wink jestem zwolenniczką długich włosów , ale nie aż tak bardzo długich xD ja nie wyobrażam sobie siebie w krótkich włosach ^^ , no ale to już zależy od gustu i jak się czuje z fryzurą big_grin
    • katsuumi_17 Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 13:34
      Długie, zadbane.
      • ola_ Re: Włosy długie kontra krótkie 01.04.11, 16:27
        Długie! Ale nie za długie, bo to już potem nawet ładnie nie wygląda... wink
        (Ja zapuszczam włosy, mam już do połowy pleców, ale chcę mieć takie do bioder, nigdy nie miałam takich długich włosów, i chcę zobaczyć jak się będą zachowywać ;P)
        Ale krótkie włosy też mają swój urok, jednakowoż ja osobiście wolę długie!
    • nick_jonas_jb Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 13:42
      Długie, ale tylko dlatego że sama się w krótkich nie widzę ;P
    • foreversmile Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 13:51
      To zalezy, bo do niektórych pasują włosy krótkie, a do niektórych długie.
      Skoro nie podobają ci się krótkie włosy, zostaw długie. To w końcu twoje włosy !
      ; D
    • laurilla długaśne ^^ 25.03.11, 13:52
    • martynka5008 Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 14:07
      Średnie smile .Zwykle troszkę za ucho.big_grin (Mam strasznie gęste i jeszcze dodatkowo czarne wlosy smilesmilesmilesmilesmile )
      • xxfankajbxx średnie za ramię :D 25.03.11, 14:09
        miałam kiedyś długie ale dużo z nimi roboty a lepjej mi w śrenich big_grin
        • pola16 Re: średnie za ramię :D 25.03.11, 14:18
          Podpinam się pod wypowiedź koleżanki;d.
    • marsjanka115 x__x 25.03.11, 14:24
      a nie bo ja wole takie do ramion tongue_out
    • trufla Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 16:00
      Długie. Chociaż krótkie u niektórych bardzo fajnie wyglądają...
    • anahi_loveyou Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 16:35
      długie. i takie mam wink
    • buuu. Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 17:49
      ja zawsze ścinam tak do ramion, ale to zależy czy komuś pasują długie włosy czy krótkie ;]
      • koloorowa. Re: Włosy długie kontra krótkie 29.03.11, 20:19
        ja chce mieć słuuuuuuuuuuuuuuuuuugie ;d
        • koloorowa. Re: Włosy długie kontra krótkie 29.03.11, 20:19
          sory długie* big_grin
    • indigo Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 18:18
      Niektórym ładniej w długich włosach ,innym w krótkich.
      Ja mam krótkie włosy.Aczkolwiek i tak je codziennie prostuję bo mi się wywijają .Długie włosy też prostowałam .Więc nie sądzę ,aby te krótsze włosy się szybciej układało.
    • pauliska1212 Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 22:51
      a więc.
      w moim przypadku posiadanie krótkich włosów jest praktycznie niemożliwe bo strasznie szybko mi rosną i ciągle mam długie choć do fryzjera chodzę raczej często.
      najlepsze są takie do łopatek.
    • kiwi Re: Włosy długie kontra krótkie 25.03.11, 23:40
      krótkie...tzn takie do ramion.
    • honorata_s Długie ;P 26.03.11, 22:15
    • klama_kcmil # 26.03.11, 22:27
      Jeśli włosy są zadbane i długie to świetnie, ale niezadbane to po prostu masakrycznie wygląda. Ja obecnie kilka dni temu podcięłam do ramion, no bo końcówki rozdwojone i w ogóle włosy zniszczone od prostownicy, dlatego mam zamiar je 'naprawic' i zapuszczac.
      • gaba97 Nie rozumiem was 27.03.11, 10:24
        Mówicie, że nie wyobrażacie sobie siebie w krótkich włosach, to czemu nie spróbujecie? Nie musicie mieć włosów jak chłopak, ale np. takiego boba, jak np ja miałam.
        Niby kiedy będziecie eksperymentować z włosami? Jak będziecie mieć koło 40? Ja nie mogę wytrzymać w jednej fryzurze całego roku, a co dopiero cały czas w niej chodzić. Miałam włosy mniej więcej do pasa i nosiłam je 3 lata! W sierpniu ścięłam na krótko i normalnie odżyłam. Jak ma się krótkie włosy można mieć tyle różnych fryzur, a u długich?
        Co do włosów to mi się wszystkie podobają, ale muszą być zadbane.
        • urszulka2691 gaba97 27.03.11, 10:34
          a w dlugich jeszcze wiecje fryzur można miec wink
          A ja miałam prawie ze do pasa ale wczoraj obcielam i mam troszeczke dluzsze niż do ramion no bo długie mi wypadały i wogóle ja mam gęste wlosy i mi sie tak brzydko puszyły wiec musiałam je sciąc wink)))
        • scarrlet Re: Nie rozumiem was 28.03.11, 16:11
          gaba97 napisał(a):

> Mówicie, że nie wyobrażacie sobie siebie w krótkich włosach, to czemu nie sprób
          > ujecie? Nie musicie mieć włosów jak chłopak, ale np. takiego boba, jak np ja mi
          > ałam.
          > Niby kiedy będziecie eksperymentować z włosami? Jak będziecie mieć koło 40? Ja
          > nie mogę wytrzymać w jednej fryzurze całego roku, a co dopiero cały czas w niej
          > chodzić. Miałam włosy mniej więcej do pasa i nosiłam je 3 lata! W sierpniu ści
          > ęłam na krótko i normalnie odżyłam. Jak ma się krótkie włosy można mieć tyle ró
          > żnych fryzur, a u długich?
          > Co do włosów to mi się wszystkie podobają, ale muszą być zadbane.

Ja nie spróbuje bo nie podobają mi się takie fryzury, to po co ryzykować i żałować póżniej, skoro nie podobają mi się na kimś to na sobie tym bardziej. Kilka lat temu scielam na krótko i żałowałam długo tej głupoty, tyle czasu zapuszczania. To wy krótkowłose nie wiecie co to długie piękne włoski, bo co chwile kombinujecie i ścinacie, nie dajecie im szans urosnąć.
    • koniara8 Re: Włosy długie kontra krótkie 27.03.11, 10:32
      Żadne z tych, ja mam włosy średniej długości i takie mi odpowiadają. =)
    • kropeczka23 Długie 27.03.11, 11:03
      Hej. Ja mam włosy do pasa i bardzo się z tego cieszę.Zastanawiałam się nad obcięciem, ale co jakby mi nie pasowały, albo byłyby głupio ścięte itp... Musiałabym poczekać ok 2 lat żeby były chociażby za ramiona. Oczywiście są plusy i minusy długich włosów ale możne też kombinować z fryzurkami. =) Fakt, faktem że długie włosy to porażka w upały, czasem jest problem z rozczesywaniem lub suszeniem na basenie w zimę. ;/ Ale fajne jest to że można robić z długich włosów przeróżne fryzury, jest więcej możliwości i wgl.
      Więc ja stawiam na długie. ;];];]
    • marzka Re: Włosy długie kontra krótkie 27.03.11, 11:04
      Ja osobiście wolę długie włosy wink
      • zuzia_29 Re: Włosy długie kontra krótkie 27.03.11, 11:21
        Mi się podobają długie włosy takie za pas, jakie miley cyrus sobie dopinala. Ja osobiście brzydko wygladam w krótkich i nigdy sobie nie zetnę nawet do ramionsmile
    • lily53 tu~~~~♥ 27.03.11, 11:20
      Osobiście całe życie nosiłam długie, bardzo długie włosy. Miałam takie praktycznie od zawsze, ponieważ moja mama nie chciała ich obcinać. W gimnazjum zaczęły się wysuszać, elektryzować, łamać i rozdwajać końcówki. Od pół roku mam krótkie włosy (tak mniej więcej do ucha) i sądzę, że obcięcie było dla nich najlepszą drogą. c: Wyglądają ładniej, są miękkie, lśniące (brzmi jak tekst z reklamy, ale tak jest (: ) i układanie ich nie zajmuje mi wcale dużo czasu, wystarczy, że wysuszę po kąpieli i rano są idealne. A i najważniejsze, wyglądam w nich zupełnie inaczej niż w długich, dodały mi powagi. c:
      dziękuję za uwagę i pzdr. : D
    • vampiresfan Re: Długie 27.03.11, 11:27
      Mi bardziej pasują dlugie wlosy, najlepiej fale do pępka big_grin
    • patrysia441 Re: Włosy długie kontra krótkie 27.03.11, 11:35
      do 5 klasy podstawówki miałam włosy do pasa ale coś mnie naszło i je ściełam do ramio. Od dwóch lat zapuszczam je i mam już za łopatkismilesmile
    • kokoss_ Re: Włosy długie kontra krótkie 27.03.11, 11:59
      zależy do kogo jakie włosy pasują. nie uważam, że krótkie są złe, mi się podobają, ale nie u każdego. ja osobiście mam średniej długości, ale nie widzę przeszkód żeby kiedyś ściąć je na krótko.
      • scarrlet Chłopacy wolą kiedy dziewczyny mają długie 29.03.11, 00:07
        i tak jest prawda, te obcięte krótko na chłopczycę nie mają wielkiego powodzenia.
        • scarrlet Re: Chłopacy wolą kiedy dziewczyny mają długie 03.04.11, 00:18
          mówią że kompromisem są włoski średniej długości, ale tak na prawdę to klasyfikuje się je pod długie, bo przecież krótkie łatwo odróżnić, a co do średnich są spory, ale długie to moim zdaniem zaczynają się od ramion w dół.
    • anja_ Re: Włosy długie kontra krótkie 29.03.11, 20:15
      krótkie, takie do ucha c; właśnie zastanawiam się na ścięciem x dd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka