Dodaj do ulubionych

Włosy. ;/

03.04.11, 18:36
Cześć! Proszę pomóżcie mi!
Chodzę teraz do 3 gimnazjum. Przez całą 1 i 2 klasę codziennie myłam rano włosy, suszyłam i prostowałam. Ciągle były długości do żeber. Ale były bardzo, ale to bardzo zniszczone- wiadomo. Ale jakoś w listopadzie postanowiłam, że dosyć tego! Przestałam je suszyć i prostować. Robiłam różne maseczki i nakładałam odżywki. Nie udało mi się ich odratować, dlatego je obcięłam jakieś dwa miesiące temu. Teraz są do ramion. Myślałam, że to pomoże. Nie niszczę ich już niczym, ale dzisiaj tak się przyjrzałam i każda końcówka jest rozdwojona! Czy już zawsze będę miała takie słabe włosy przez moją głupotę? Czy da się je jakoś odratować? Miał ktoś taki problem? Jak sobie z nim poradziłyście? Niedługo idę do liceum, chciałabym fajnie wyglądać, a tym czasem przez te ohydne włosy wyglądam okropnie! Są cienkie, oklapnięte, krótkie, a do tego rozdwojone. Masakra. ;/
Błagam, pomóżcie, jestem załamana. : (
Obserwuj wątek
    • estera102 Re: Włosy. ;/ 03.04.11, 18:45
      nie wiem jak ci pomóc . nie niszcz ich już ale nie nakładaj też za dużo odżywek bo one też obciążają włosy . . lepsze są domowe maseczki . i kup sobie odżywkę na same końce włosów , tak żebyś nie obciążała mieszków . możesz też udać się do trychologa . w twoim wypadku obawiam się że tylko to może dać widoczne efekty
    • eziek11 Re: Włosy. ;/ 03.04.11, 18:47
      Ja jestem w 2 gimnazjum. Włosy zaczęłam prostować w grudniu (jak dostałam wreszcie porządne prostownicę, która chociaż prostowała ;p).. Robiłam to prawie codziennie. Oprócz tego suszyłam suszarką. Przy tym wszystkim stosowałam różne odżywki, specyfiki nabłyszczające, np. jedwab itp. itd. Niestety (całkiem niedawno, jakieś 2 tygodnie temu) zauważyłam, że moje włosy są OKROPNE!! Mam z natury falowane - kręcone włosy (takie dziwne..). Nienawidzę ich, ale postanowiłam, że skończę z prostownicą, bo przez to będę miała jeszcze gorsze, a to już wg byłaby kompletna załamka... Więc nie prostuję ich od dwóch tygodni. Mam rozdwojone końcówki, włosy są przesuszone, płaskie!! Używam tych samych odżywek co wtedy, bo dla moich włosów są całkiem dobre. Nic z nimi nie robię.. Widzę lekką poprawę. Oczywiście nie zachwycają ale nie jest już tak źle. Tobie też radzę - cierpliwości.. W końcu zauważysz różnicę, albo ku odpowiedni szampon i odżywkę - do włosów suchych i zniszczonych. Z Dove są bardzo dobre do tego rodzaju włosów. Ja teraz tylko nie wiem jak mam poradzić sobie z oklapniętymi, płaskimi włosami (sięgają mi za biust) i są coraz cięższe, dlatego też oklapnięte. Nie chcę ich tapirować bo to tez je bardzo niszczy.. ;'(( sciana sciana
    • domi.bieber.xdd Tuuuu .! 03.04.11, 21:26
      Jedyne rozwiązanie to obciąć je na tzw. 'chłopięco' czyli bardzo krótko . Wybierz się też do fryzjera , żeby doradził Ci jakich odżywek stosować , żeby były ładniejsze . Kup sobie szampon 'Timotey' (nie wiem czy dobrze napisałam) taki biały . Są różne rodzaje , ale wybierz różowy . Mi pomogły , mam nadzieję , że Tobie także . Pozdro . smile
    • light Re: Włosy. ;/ 03.04.11, 21:35
      Trzeba zaznaczyć, że zbyt częste mycie włosów i nakładanie odżywek także mogą je zniszczyć. To chemia.
    • hera.xd Re: Włosy. ;/ 03.04.11, 21:59
      Radziła bym ci nie myć codziennie włosów i rzadziej nakładać różne odrzywki bo one strasznie obciążają włosy, najlepiej lekko podetnij końcówki i jeśli nie masz to możesz je tez lekko pocieniować żeby były bardziej uniesiona ja maiałam podobny problem i ściełam włosy pocieniowałam i prostuje tylko dolną warstwę bo górna jest prosta i jest ok i ja zawsze przed prostowaniem spryskuje włosy termoochroną z dove xD
      mam parę włosków rozdwojonych ale nie przeszkadzają mi, jak jak wcześniej pisałam prostuję dolną warstwę i zapuszczam zawsze je i jakby co to podetnę do krótszej warstwy [do ramion] xD
      ps. jakbyś je już lekko podcięła i pocieniowała to zapuszczaj je smile

pozdrawiam, i mam nadzieję że się troche przydałam smile
    • rurushu Re: Włosy. ;/ 03.04.11, 22:06
      ja też tak robię i mam bardzo zdrowe i błyszczące włosy. a sekretem jest umiejętne prostowanie włosów, używanie sprayu termoochronnego, oraz oczywiście właściwa pielęgnacja włosów. polecam serie joico k-pak. wiem że droga ale działa cuda na zniszczone włosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka