Dodaj do ulubionych

Nierozumiana

12.04.11, 20:43
No więc jestem nierozumiana przez swoich rodziców w szczególności...
A więc zacznijmy od tego . Mam 14 lat moja siostra 10 a brat 12.
No więc mamy też psa i rodzice mi mówią że wychodzę z nim kiedy chcę, moja siostra zawsze ma swoich obrońców - rodziców a ja jak sierota. Denerwuje mnie to bo każdy staje po jej stronie. Nie rozumieją tego że ona mnie prowokuje, zaczyna awanturować się ważne że ja powiem że jest głupia to już się skarży. Ona gada o wiele gorsze rzeczy ode mnie ale ja nie chcę zbytnio się skarżyć że "ona powiedziała że jestem debilem" czy coś w tym i nie tylko tym rodzaju. Ona u koleżanek to aniołek uśmiechnie się do mnie i wgl ale jak nie ma koleżaneczek u boku to to diabeł w czystej postaci. Zawsze ma to co chce. Chce do koleżanki - oczywiście. Rozkazuje mi np. nie byłam w sql bo są testy gimnazjalne no to ja weszłam na kompa, za minutę moja siostra przychodzi i rozkaz że mam wyjść, mówię że nie to ona zaczyna gadkę że cały dzień siedzę, a ja u koleżanki byłam. No i skarga do mamy...i tak ze wszystkim, a ja później mam szlaban i to o mnie opowiadają rodzince że jaka TO JA JESTEM NIEDOBRA....!!!!!!!!

Też ma ktoś taki problem?
Pomóżcie bo nie mogę się dogadać z siorą! Plis nie kasujcie wątku przynajmniej do piątku!
Obserwuj wątek
    • glamour będę wdzięczna za pomoc! 12.04.11, 20:46
    • olcissia_1998 Re: Nierozumiana 12.04.11, 21:06
      Gdy ta sytuacja się powtórzy, nagraj dyskretnie to co mówi twoja siostra, albo niech zrobią to twoje kumpele w ukryciu smile

• doggy Re: Nierozumiana 12.04.11, 21:14
      tak, mam podobny problem. moja siostra ma 11 lat i w sumie jest prawie identycznie jak u Ciebie. jak mnie prowokuje to nie potrafię się opanować, a potem wychodzi, że to moja wina. ale walczę o swoje i się nie daję ;D
    • caterina97 Re: Nierozumiana 12.04.11, 22:16
      a może powiedz rodzicom jak ona się do Ciebie odzywa? + jak nie uwierzą, to dobry pomysł z nagraniem.
      • myszqa13 mam podobnie ale... 13.04.11, 08:52
        to ja jestem najmłodsza...jak nazwe brata od czegoś to oczywiście na mnie rodzice wrzeszczą ale jak on mnie wyzwie od jeba**ch grubasów to oczywiście nic rodzice z tym nie zrobią...i to mi się zawsze dostaje...tez nie wiem co z tym zrobić..uncertain
    • glamour dziękuję :* 13.04.11, 08:28
      będę próbowała waszych rad
    • keshablabla Re: Nierozumiana 13.04.11, 08:57
      Prawie każde rodzeństwo tak ma ; / ; O też się kłuce o kompa to akurat nie , ale tak jak mówisz o Psa czy wychodzenie .. Zawsze młodsi mieli łatwiej , bo rodzice mysla , że jak już jedno wychowali to teraz młode bd. miało co chce .. Powiedz rodzicom , żeby wyznaczyli wyprowadzanie psa i godz. kompa .; ) Wtedy się dogadacie i mloda nie bd. ci przeszkadzac jak bedziesz miala godziny wink / A co do "Debil" To zaszantarzuj , że jak ona na cb. powie to ty na nią i tyle big_grin
    • hera.xd Re: Nierozumiana 13.04.11, 10:24
      Opowiedz to wszystko rodzicom, pod nieobecność siostry, okaż ze to ty jesteś zawsze pokrzywdzona itp. Albo ... możesz spróbować ją jakoś nagrać zeby te nagranie demaskowało ją i pokazało jaka jest na prawdę i że ona się z tb zaczyna !
      A jak to nie wypali to ty zaczni jej niszczyć życie, i skarżyć ...heh xd

Ja mam podobny problem ale nie z rodzeństwem tylko z matką , ona kompletnie mnie nie rozumie, wyzywa wogl. Nie kocha mnie indifferent
      to dopiero jest problem gdy żyć się nie chce i zastanawiasz sie nad samobójstwem ;/

Ale licze że z siostrą Ci się jakoś ułoży. smile
    • blondzia Mam podobnie ;( 13.04.11, 10:26
      Ja w tym roku skończę 15 lat a moja siostra skończy 7 lat ,mam tylko jedną siostrą . No i ciągle się z nią kłócę crying i nawet bije i zawsze jest moja wina bo jestem straszna i powinnam jej odpuścić no wybacz ,że ona mnie bije a ja mam się nie bronić tylko stać i patrzeć do takich ludzi nie należę jak zawsze mnie ktoś uderzy to ja oddam i jeszcze mocniej tongue_out I w ogóle ona mi wszystko zabiera cryingsciana w wakacje kupiłam sobie bransoletki takie modne były różne kolory i w ogóle a ta debilka mi je zabrała zaczęłam się z nią kłócić i w ogóle a rodzice powiedzieli ,że ona jest młodsza i mam jej oddać te bransoletki no wnerwiłam się po prostu crying ona mała gó...ara i na co jej to aby ,żeby leżało w półce i lubię czytać więc kupuję sobie gazety a ta debilka mi zabiera dodatki np plakaty ,kolczyki itp sciana a sama to w półkę chowa ,żebym tylko ja tego nie miała uncertain nie cierpię jej a jak się wkurzy to wygląda jak szatan wstąpienie diabła .devil

A rodzice powiedzieli,że ona ma więcej do powiedzenia niż ja bo jest młodsza żal. nie mogę się doczekać kiedy wyprowadzę się z domu big_grin już nawet upatruje sobie kandydatów na męża bo chcę jak najszybciej się ożenić i wyprowadzić suspicious
    • moulin Re: Nierozumiana 13.04.11, 14:31
      jest młodsza, więc pewnie bardziej rozpieszczona i dlatego myśli, że wsyztsko może. wytłumacz rodzicom jak jest, a jeśli nie chcą słuchać to po prostu rób swoje : nie prowokuj jej, olewaj a nie odpowiadaj chamskimi odzywkami... jeśli jesteś osobą spokojną i ugodową pokaż jej, że możecie się dogadać. i nie daj sie wykorzystywac!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka