Dodaj do ulubionych

Czy byliście kiedyś na diecie ?

• elena1 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 15:24
      Ja mam 14 lat i aktualnie stosuję diete która pomaga mieć płaski brzuch to mój dopiero 1 dzień więc nie powiem ci czy się sprawdza. Ta dieta polega ta tym by dotarczać jak najwięcej białka i składników które pomogą trawieniu. Trzeba jeść dużo jogurtów naturalnych bardzo pomocne jest siemię lniane ( można się przyzwyczaić do jego smaku). Należy wystrzegać alkoholu fast- foodów i rzeczy ociekających tłuszczem
    • sweetpaula Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 15:29
      Ja byłam na chyba z 10 i diety stosowałam jak już miałam z 7\9 lat a teraz mam 13 i polecam tobie dietę na każdy wiek i to chyba najlepszą możesz ją stosować po rozmowie z mamą( na pewno sie zgodzi) a dieta jest następująca
      - nie jesz słodyczy
      - nie jesz fast food
      - nie jesz kolacji
      - trochę biegasz lub jeździsz na rowerze
      ps. ja na tej diecie schudłam 10kg przez 2 miesiące i jestem płaska jak decha
      aha jak schudniesz to nie odstawiaj jej od razu!!!
      ŻYCZĘ POWODZENIAsadsmilebig_grintongue_outkisssurpriseduncertainindifferentsmirkshockangryconfusedcryingdevilsuspiciouscoolscianapiwokwiatbrawoserceshockcryscaredsantachoinkaprezent

• autre Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? -Nigdy 04.05.11, 15:39
        jem za dwóch, ale nie idzie mi ani w brzuch, ani w uda, ani w tyłek. nie wiem po kim to mam, bo u mnie w rodzinie wszyscy są zaokrągleni wink oczywiście staram się odżywiać zdrowo, bo miał fioła na punckie nie doboru witamin. ale to nie ważne. wink

• leesh Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 15:52
      nigdy nie byłam na diecie.
    • montanacyrus Tak byłam. 2 godziny xD 04.05.11, 15:55
    • stokrootka Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 16:21
      Nie byłam i nie zamierzam byc ;D
    • m.ysz.a Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 16:49
      na diecie nie byłam, ale w pewnym czasie schudłam ( sama tego nie zauwazyłam, ale koleżanki i nauczyciele pytali co się stało ze taka chuda jestem - wkurzało mnie to)
    • m.ysz.a Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 16:50
      po prostu nie obżerałam się na noc i schudłam smile
    • kokoss_ Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 16:54
      byłam kiedyś. dużo ćwiczyłam, jadłam do 800 kalorii dziennie, słodycze raz na tydzień. efekty były widoczne według mnie.
    • kittykarolabee Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 17:57
      tak ja byłam na diecie 1000 kalorii i pomogła smirksmilebrawo
    • mala661 taaaaaak 04.05.11, 18:10
      owszem, byłam, jestem i jeszcze jakiś czas będę.. dość popularna dieta
      dr Pierre'a Dukana. nie dla wszystkich jest odpowiednia, ale mi pasuje, schudłam już
      13 kg i utrzymuję wagę. Polecam www.dieta-dukan.pl/ smile
      • cynamonowa Re: taaaaaak 04.05.11, 20:15
        Niestety Dukan jest koszmarnie szkodliwy i bardzo łatwo o jojo. oczywiście jest to dieta do końca życia i do końca musisz sobie tak naprawdę odmawiać drobnych przyjemności jak czekolada. najlepszą dietą jest racjonalne żywienie. nasz organizm ma to do siebie, ze kumuluje to czego może mu zabraknąć. Jeśli nie dostarczasz organizmowi odpowiednich węglowodanów w odpowiedniej ilości on natychmiast zaczyna je kumulować, a tkanki tłuszczowej nie można się pozbyć. Odchudzanie to opróżnianie komórek tłuszczowych, a nie niszczenie ich. Przykładowo koleżanka schudła 15 kg w dwa miesiące dzięki biegom i racjonalnemu żywieniu. I nie 3 posiłki, a 5 małych.
    • alice_bela Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 18:28
      Powiem ci krótko i na temat.
      Nie istnieje żadna cud dieta smile
      Musisz bardzo chcieć i mieć motywację
      a następnie musisz zastosować się do zasad:
      (sama to stosuje przez 2 tygodnie i schudłam 2 kg smiledevil

1.Staraj się ograniczyć słodzenie herbaty.
      2.Nie pij napojów gazowanych, energetyzujących i kolorowych oraz itp.
      3.Ruch,ruch i jeszcze raz ruch!!! Bieganie, pływanie, taniec i inne szaleństwa.
      4.ZERO słodyczy !!!!
      5. Jedz w ciągu dnia 5 posiłków w małych porcjach.
      6. W ciągu dnia zjedz min. 1 owoca lub 1 warzywo.
      7.Śniedanie jest podstawą twojej diety.Nie wychodz bez niego z domu.
      8.Nie jedz chleba.
      9.Ćwiczenia + YOGA (przykłady ćwiczenia na youtube.pl - wpisz exercise tv )
      10.Kolacje jedz jak ubogi. Im mniej tym lepiej.Jedz ją do 4 godz, przed kimonem)
      11.Rano po wstaniu i wieczorem pij szklankę wody - wypłukuje toksyny dzięki czemu mamy płaski brzuch)
      12. POWTARZAM JESZCZE RAZ RUCH,RUCH- bez niego nic nie osiągniesz.
      13.Pij zieloną lub czerwoną herbatę.
      14. W ciągu dnia wypij min. 1,5 l wody niegazowanej.
      15. Słodkości zastąp nestle fitness z czekoladą lub gorzką czekoladą.piwo
      16.Wyrzuć wszystkie słodycze z domu.brawo
      17. Zacznij sama przyrządzać sobie posiłki.smirksmirk
    • teamtwilight Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 18:58
      Ja tam dietuje całe życie xd. Jednak najlepszą dietą jest MJ, czyli "mniej jeść" . Oczywiście bez przesady, nie żeby głodować czy coś.
    • kinia.. Tak. I zajrzyj tu ;] 04.05.11, 18:59
      Tak byłam . I żałuję. Nie polecam. Rozwijasz się i potrzebujesz wszystkich witamin. Waga to tylko liczba. Jeżeli aż tak chcesz być chudsza to :
      1. Jedz mało ale często.
      2. Odstaw słodycze tzn. chipsy, czekoladę. Sięgnij po owoce !
      3. Pij wodę mineralna niegazowaną. Ok 1.5 l.
      4. Jedz białko. Tzn. serki białe chude, jogurty.
      5. Możesz rano albo wieczorkiem sobie pobiegać, pojeździć na rowerze.
      6. O 18.00 zjedz kolację i juz do rana nic nie jedz.
      7. I najważniejsze !! Nigdy, przenigdy nie głoduj ! Tak jak powiedziałam masz 14 lat i POTRZEBUJESZ WSZYSTKICH WITAMIN. Tez tłuszcze. smile

P.S Mam też 14 lat wink Mam nadzieje że pomogłam i wyraziłam jasno ŻEBYŚ NIGDY NIE PRZYSZŁO CI DO GŁOWY GŁODOWAĆ ! suspicious
      Pozdrawiam ;*
    • kasiaaxoo Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 20:52
      nie, nie byłam na diecie. Ale osobiście sądzę, że mogłabym zrzucić coś.. nie wiem dlaczego tak sądzę, przyjaciółki i rodzina mówią że nie mam z czego i może mają rację bo mam trochę nawet niedowagi.. ale no zawsze jakąś oponkę można zrzucić na lato przed wakacjami. Prawda ? ;d
    • marco_greco Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 21:35
      Nie, nie byłem na diecie
    • eessttii Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 22:46
      Tak byłam...jest to dieta "Dukana" ... kup sobie książkę i przeczytaj, jest to dieta bez chleba, mąki ziemniaków i wszystkiego co ma w sobie skrobie, trzeba pić bardzo dużo wody ,a i jeszcze bez cukru i mało solismile
      • eessttii Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 04.05.11, 22:48
        I tyle w 2 miesiące schudłam 15 kilo, jest ona podzielona na etapy.... kiedy je skończysz i dojdziesz do przewidywanej wagi musisz stosować ja jeszcze przez następne dni( 1 kilo=10 dni diety) No i koniec polecam tą dietę dla osób o silnej woli smile
    • agradable Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 05.05.11, 08:38
      dziewczyno masz dopiero 14 lat! nie powinnaś się odchudzać kiss , dorastasz itp. a jak już to powinnaś zgłosić się do lekarza dietetyka.
      • allgood łatwo i zdrowo 05.05.11, 10:33
        ja polecam posta o ZDROWYM gubieniu kilogramów smile homedicspolska.blogspot.com/2011/04/porady-chudnij-latwo-czyli-technologia.html
    • linda Dieta to istne zło !!!!!! 05.05.11, 12:29
      Każda dieta ( nawet jeżeli da rezultaty ) odbija się efektem jojo , dwukrotnie w przyszłości. Jest to spowodowane tym , że dieta to zmuszanie organizmu do innych przyzwyczajeń a to nigdy nie trwa wietrznie. Każdy ma swoje słabości , w których wraca do dawnej postawy ( przyzwyczajeń ) w tym momencie tyje się 2 razy więcej. Nie dzisiaj to i jutro. Jedynym dobrym rozwiązaniem jest dieta na całe życie. wink
    • wercia233 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 05.05.11, 14:38
      nie , nie byłam i nie zamierzam smile hehe. ja osobiście zrobiłam sobie taki kalendarz kiedy jest dzień bez słodyczy a kiedy go nie ma. i codziennie biegam i gram w kosza z kumpelkami smile polecam smilesmirk
    • aleksandra25 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 05.05.11, 15:54
      nie
      • wonka Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 05.05.11, 18:03
        big_grin
    • slodkiporanek Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 05.05.11, 21:33
      Jestem teoretycznie całe życie.
      Praktycznie chudnę troszeńkę, i znowu przybieram na wadze.
    • jo. Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 06.05.11, 13:52
      tak, na dukanowskiej.
      żadna. moja mama po tej wyżej wymienionej miała kamienie nerkowe. jeśli ktoś u ciebie też miał te schorzenie, nawet jej nie próbuj. ćwicz, zdrowo się odżywiaj, czyli to, co ja teraz robię. w tydzień schudłam kilogram i czuję się o wiele lepiej, i o to mi chodziło.
    • k_stew748 Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 06.05.11, 16:18
      nie, nie bylam i jak narazie nie mam zamiaru bo jestem baardzo szczupla i probuje przytyc wink pozdrO. xD
    • kara4454 Re: kara4454 06.05.11, 16:48
      tak teraz jestem od 2 miesięcy nie jem po 18 i nie wiem czy schudłam bo sie jeszcze nie wazyłam
    • lace Re: Czy byliście kiedyś na diecie ? 10.05.11, 21:19
      Najlepsza dieta to ograniczenie słodyczy i więcej sportu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka