20.04.11, 15:28
A więc mam problem. Nie mam ubrań! Na serio! Mam 2 bluzki na długi, 5 na krótki, 1 sweter, 1 bluza, 2 spodnie, 3 leginsy...! ...i obecnie 4 złote w moim portfelu!
Więc pytanko: Jak zarobić forsę i jak nakłonić rodziców do kupna bluzki czy czegoś?
Moja "sterta" ubrań to nawet nie jedna kupka, a moja sis? 3 i to takie że z szafy eksplodują zaraz. Nie mam ubrań a według mojej mamy mam ich tyle ile powinnam. Rosłam teraz już nie i co? I brak bluzek bo są za małe!
Nie jesteśmy biedni żeby w lumpach kupować ale moja mama nie chce mi nic kupić. Tata przyjeżdża co tydzień,2 bo jest 400km od nas. Jak mam namówić mamę? Mama kupuje se ubrań dużo.
Sama chcę forsę uzbierać ale nie mogę bo a to loda teraz kupię.
Chcę mieć coś ładnego na Wielkanoc bo rodzinka się zbierze a ja ... w za małej bluzce? Co jeszcze?!
Obserwuj wątek
    • glamour Re: Ciuchy 20.04.11, 15:46
    • mila13 Re: Ciuchy 20.04.11, 15:46
      Mam ten sam problem ;/
    • donia.19 Re: Ciuchy 20.04.11, 15:47
      pogadaj o tym z mamą ,ale się nie kłóć .. podaj argumenty , które powinny ją przekonać. natomiast jeśli to nie pomoże odkładaj swoje pieniądze ..
      • nataliagorka Re: Ciuchy 20.04.11, 15:59
        hmm.. na szczęście nigdy nie miałam takiego problemu...
        Podaj mamie argumenty i powiedz jej to ci napisałaś na forum wink
        Ja mam dużo ubrań ( 3 szafy i jeszcze się nie mieści) ale też niby nie mam w czym chodzić wiec mówie mamie że biore moją kartę kredytowa albo kase wypłacam z banku i ide na zakupy.Powodzeniawinkwinkwink
    • anja_ Re: Ciuchy 20.04.11, 16:12
      no i ubierz się w za małą bluzkę. niech Cię rodzina wyśmieje. obgaduje za plecami. może Twoja mama zrozumie, że potrzebujesz nowych ubrań.

jak masz 4 złote to spokojnie zajrzyj to second-handu i sobie coś wygrzeb wink naprawdę, żeby kupić sobie coś porządnego nie trzeba dużo kasy. moje bogate koleżanki z klasy od niedawna zaczęła kupować w sh i ubierają się całkiem nieźle, więc - nie wstydź się.
    • milus Re: Ciuchy 20.04.11, 20:18
      Wiesz, myślę, że potrzebna Ci silna wola ''albo to albo to''. Sama nie lubię, gdy rodzice kupują mi coś ze swoich pieniędzy z ubrań czesto, gdyż dziwnie się czuję, wolenprzyzbierać swoje. Dostaję 15 zł kieszonkowego co tydzień, odmawiam sobie nie raz czegoś, ale nie żałuję..może Twoja mama też ma krucho z pieniądzami i nie chce kupowac rzeczy, które są nie potrzebne, choć nie twierdze, że nie masz źle, ale też nie twierdzę, że dobrze. jeżeli nie kupujesz ciuchów w lumpeksach, tylko w jakichś porządnych sklepach dużo ci ich nie potrzeba, bo możesz nosić je długo. : ) Nie martw się, dasz radę smile
    • glamour Dzięki :D jutro idę z mamą na zakupy ;* 20.04.11, 21:46
      Sama już chce iść smile
      Nie no może zbyt pochopnie oceniłam sytuację ;*
      Dziękuję Wam ;***
      • milus Re: Dzięki :D jutro idę z mamą na zakupy ;* 20.04.11, 23:49
        glamour napisał(a):

> Sama już chce iść smile
        > Nie no może zbyt pochopnie oceniłam sytuację ;*
        > Dziękuję Wam ;***

To powodzenia i udanych zakupów : ))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka