Dodaj do ulubionych

Podróż autokarem

30.04.11, 10:55
Hej big_grin Myślę, że wątek przyda się wielu osobom, zwłaszcza, że zbliżają się wakacje i tak dalej. smile

Za kilka dni jadę do Włoch i nie mam pojęcia co zabrać na podróż.
Głównie chodzi mi o buty, bo raczej ubiorę t-shirt, spodnie do kolan i bluzę, więc - baleriny, adidasy, trampki czy japonki?

I czy brać jakiś koc/poduszkę? smile

jak macie jeszcze jakieś porady, to piszcie, proszę. smile
Obserwuj wątek
    • light Re: Podróż autokarem 30.04.11, 11:09
      Ubierz się wygodnie i radzę do autokaru włożyć adidasy - zawsze możesz je ściągnąć w razie czego. Weź sobie małą poduszkę. Ja koca nie brałam, ponieważ kiedy zrobiło się chłodno po prostu spałam pod bluzą. I zajmij miejsce przy oknie!^^
      No i standardowo: drobne euro, złotówki na płatne toalety na postojach.
      Aha i jeśli słuchasz mp3 na baterię, to kup sobie zapas przed wyjazdem - u nas baterie były najbardziej pożądaną rzeczą w drodze powrotnej, bo się ludziom sprzęt rozładował, a dobrze jest mieć muzykę do słuchania na taką długą jazdę [mi przynajmniej było łatwiej zasnąć ze słuchawkami w uszach]. No, chyba, że masz na ładownie.
    • zwierzyna Re: Podróż autokarem 01.05.11, 21:12
      Najlepiej załóż trampki, bo są lekkie. a adidasy dosyć ciężkie i na podróż nie będą najlepszym rozwiązaniem. wink i w autokarze buty zdejmuj, bo będzie Ci wygodniej i gdzieś na stacji w toalecie zmień sobie z raz w ciągu podróży skarpetki. wink no i weź w razie czego koszulkę na zmianę, gdyby się przepociła.
      możesz wziąć i jaśka i jakiś mały kocyk. w tamtym roku w drodze do bułgarii mi się przydał, w tym roku też biorę. w autobusie pod kocykiem śpię, a później na plaży można na nim leżeć. big_grin
      + też jadę do Włoch, tylko dopiero za 2 tygodnie serce
    • dorothy. Re: Podróż autokarem 02.05.11, 15:15
      skoro jedziesz do włoch to będzie to długa podróż.ubierz się wygodnie ale "na cebulkę" czyli warstwowo.Spodnie do kolan to dobry pomysł-wiadomo jak to jest,raz zimno,raz gorąco,a taki krój jest idealny.Zwykły,wygodny(!) t-shirt warto założyć.Tylko naprawdę wygodny,a nie opinający się, z falbankami i cekinami-nie warto się w nim męczyć przez pare dobrych godzin.No i bluza-zwykła,ale nie jakieś grube polary.Co do butów to wzięłabym wygodne adidasy a do plecaka jakieś małe japonki/sandały.Poduszka jest dobrym pomysłem,ale weź raczej małą.Koc-raczej nie.smile
      • pola16 Chciałam odp., ale koleżanki już to zrobiły ;d. 02.05.11, 15:20
    • paramore_lol Re: Podróż autokarem 02.05.11, 15:25
      W tamtym roku jechałam autokarem do Grecji(24 godzbig_grin)miałam na sobie:
      -alladynki dresowee
      -t-shirt
      -adidasy
      -jakiś sweterek

weź ze sobą jakiś kocyk i poduszke małąą
      ps.nie jest tak strasznie jak się czasem słyszy ja np.bardzo polubiałam jazde autokaremm . smile
      ja jechałam do Grecji a ty jedziesz do Włoch więc masz blizej i mniej godzin spędzisz w autokarze więc myśle że będdzie dobrzeee.smile
      my mieliśmy co 3 godziny postójsmile
    • natalia8696 Re: Podróż autokarem 02.05.11, 17:43
      Podróż autokarem jest bardzo mecząca, uwierz raz jechałam do Anglii wlasnie autokarem. Radziła bym Ci a byś wziela jakąś poduszkę, "jaśka", a koc no to juz zalezy od ciebie mozesz wziąśc jakis cienki wrazie czego jesli bedzie ci zimno w nocy lub w dzień albo poprostu bluze. Ja aby sie nie nudzic wziełam dużo gazet,mp4 mozesz wziąść jakąś ksiązke dla zabicia czasu. A co do butów to to zalezy od Ciebie wktórych sie czujesz najwygodnie (jabym odradzala japonki) najlepiej trampki ale to juz ty zdecydujesz! A wiec udanego wyjazdu do Włoch ,by sprzyjała pogoda i miłej podróży! smile)kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka