Dodaj do ulubionych

glupie pytanie...

30.04.11, 16:25
hej...
mam dosc nietypowe pytanie... czy jak sie ktos masturbuje to sa jakies skutki tego??

ps... mowilam ze to glupie pytanie, ale odpiszcie..
zeby nie bylo... to nie o mnie chodzi
Obserwuj wątek
    • hmmm15 odswierzam 30.04.11, 16:33

• klama_kcmil # 30.04.11, 16:34
        Chodzi Ci mam rozumiec fizyczne?
        • hmmm15 Re: # 30.04.11, 16:36
          tak
    • estera102 Re: glupie pytanie... 30.04.11, 16:45
      możesz chyba uszkodzić błonę dziewiczą . ale będzie ci łatwiej wkładać tampony xd no i jak będziesz u ginekologa to on może to zauważyć , a ma prawo powiedzieć o tym twoim rodzicom
      • kokoss. Re: glupie pytanie... 30.04.11, 16:58
        to jest normalne u nastolatków i starszych osób . !
        żadna błona dziewicza ci się nie uszkodzi ; / !!
        uszkodziłaby gdyby sobie wsadzała palce do środka.
        musisz tylko uważać żeby podczas masturbacji mieć czyste ręce ( umyte wcześniej ) , bo tak to mogą dostać się tam jakieś zarazki i te inne .
        a gdy będziesz miała iść do ginekologa musisz uważać , bo on to na pewno zauważy lecz to jest normalne i dozwolone .
        I - NIE MA PRAWA POWIEDZIEĆ RODZICOM - tajemnica lekarska !

więc nie strasz .. ; / do estera102
        • cuteola Re: glupie pytanie... 30.04.11, 17:01
          zgadzam sie z kokos !!!!
        • maryskaaa Re: glupie pytanie... 01.05.11, 21:20
          Do kokoss masturbacja raczej polega na " wkladaniu sobie palcow do srodka"
          Blona dziewicza raczej nie powinna sie przerwac, gdyz jest 10 cm wglab, chyba ze robisz to jakims przedmiotem.
          A czy ginekolog to zauwazy to watpie. MOzesz zawssze powiedziec ze poprostu uzywasz tamponow.
        • estera102 Re: glupie pytanie... 03.05.11, 18:30
          tego że ginekolog powiedział rmatce pacjentki że nie jest już dziewicą ( w tym przypadku nie była dziewicą a nie miała uszkodzonej błony dziewiczej przez masturbowanie ) nie wzięłam z powietrza tylko tak się zdarzyło mojej koleżance . oczywiście ginekolodzy są różni ale myślę że było to związane z tym że ta dziewczyna nie ukończyła 15 lat ( wiek kiedy możesz już to robić ) .
    • adelinde Re: glupie pytanie... 01.05.11, 12:13
      Nie martw się. Jest to normalne. Prawie wszyscy to robią, większość się nie przyznaje. Temat TABU. Musisz wiedzieć, że KAŻDE małe dziecko w jakiś sposób to robiło. Z czasem zaczynasz rozumieć co robisz i w niektórych przypadkach żałujesz i przestajesz. Nie wiem, czy jest w tym coś złego. Na pewno lepsze niż seks nieletnich. Nie byłam nigdy u ginekologa i nie zamierzam. Nie będę się obnażać obcym ludziom, także nie wiem, czy pozna czy nie.
      • wonka zgadzam się z adelinde :) 01.05.11, 21:29
        Ja też nie będę u ginekologa xD
    • zmierzchowka Re: glupie pytanie... 02.05.11, 11:33
      największy skutek tego to wieeelki orgazm i koniec.
    • alexis69 Re: glupie pytanie... 04.05.11, 19:26
      haha
    • kiwi tak, masz ciężki grzech. 04.05.11, 20:12
    • mari86 Re: glupie pytanie... 04.05.11, 21:28
      Ginekolog nie jest w stanie tego zauważyć, chyba, że przebijesz błonę, co raczej się nie zdarzy. W każdym razie, jeśli boisz się lekarza, możesz powiedzieć, że to przez tampon. Skutków ubocznych nie ma, ale czytałam artykuł, że jeśli za bardzo się w to zaangażujesz, możesz w przyszłości mieć problemy ze stosunkiem. Swoją drogą, nie ma się czego wstydzić smile Lekarz nie może też niczego powiedzieć Twoim rodzicom.
      • pola16 zmierzchowka-Twoja odpowiedź wymiata ;d. 04.05.11, 21:38
        Ginekolog, czy pozna nie wiem na 100%, ale raczej nie powinien. Rodzica też raczej nie powinien informować o tym, bo to wbrew zasadom lekarskim-tajemnica zawodowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka