Dodaj do ulubionych

wymarzone zaręczyny :)

05.05.11, 12:48
jako że większość osób nadal żyje ślubem Williama i Kate i zapewne każda z dziewczyn chciałaby mieć podobny ślub i zaręczyny.ruszcie może swoją wyobraźnią i powiedzcie gdzie chciałybyście aby chłopak się wam oświadczył...żeby było trudniej napiszcie jaki pierścionek chciałybyście dostać i wypiszcie wszelakie szczegóły które wam do głowy przychodzą big_grin

Mam nadzieje że temat wam się spodoba i dużo osób się udzieli...proszę o nieusuwanie i zapraszam do pisania...big_grin
Obserwuj wątek
    • myszqa13 moje...:D 05.05.11, 12:51
      chciałabym aby moje zaręczyny odbyły się albo w Paryżu albo w Wenecji gdyż uważam że te dwa miasta są bardzo romantyczne.Jeśli w Paryżu to najlepiej na wieży Eiffla wieczorem kiedy Paryż świeci tylko blaskiem lamp.a jak w Wenecji to albo w jakiejś romantycznej restauracji lub na gondoli.

chciałabym dostać pierścionek od Tiffaniego lub od Cartiera.najlepiej srebrny(nie lubie zbytnio złota) z diamentem na środku.

jak coś więcej wymyśle to dopisze...big_grin
      • maryskaaa Re: moje...:D 05.05.11, 15:02
        Po pierwwsze napewno bym nie chciala miec takiego slubu jak william i kate.
        po drugie beznadziejny watek.
        Dziekuje
        • karoooola20 Re: moje...:D 07.05.11, 12:20
          W Madrycie podczas meczu Real Madryt - FC Barcelona (w którym wygrają Królewscy big_grin). Pierścionek z białego złota z białym, dużym brylantem.
          Ojj, marzenia big_grin
          • mileylovexxx Re: moje...:D 07.05.11, 17:18
            14 lutego, Paryż, szczyt wierzy Eiffla i srebny pierscionek z diamentem... ach te marzeniasmile
    • my.versace Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 14:24
      Ja nie chcę mieć w przyszłości męża. Jedyne co mi się w zaręczynach podoba to pierścionek. Chciałamy dostać taki ze zwykłego, albo białego złota. Do tego z diamentami. Oczywiście od Cartierserce
      • myszqa13 nie chcesz mieć męża??dlaczego?? 06.05.11, 15:49
        • pola16 Re: nie chcesz mieć męża??dlaczego?? 06.05.11, 16:07
          Jakoś nigdy nie fantazjowałam w tym temacie, jedynie co wiem to tyle, że pierścionek powinien być srebrnywink.
        • my.versace Bo... 07.05.11, 13:14
          to jest bez sensu. Wolałabym żyć z mężczyzną bez ślubu.
      • blowie Do lasek, które NIE CHCĄ wziąść ślubu. 10.05.11, 16:09
        kotki, pewnie z wiekiem zmienicie zdanie. Ślub, oświadczyny i mąż to coś cudownego! Kobieta czuje się kobietą i jest pewna, że kocha swojego faceta do końca życia! I nie mówię, że macie brać ślub z pierwszym lepszym - wręcz przeciwnie - trzeba znać faceta długo, musisz być pewna, że on cie kocha i cię nie porzuci. Oczywiście, pewności nigdy nie można mieć, ale życie jest tylko jedno i trzeba z niego korzystać garściami! Oczywiście, o gustach się nie dyskutuje. Ja tylko wyrażam zdanie.

~~~~~~~~

Co do oświadczyn, za dużo nie wymagam od faceta. Potrzebny jest tylko pierścionek, jakieś intymne miejsce i pewność, że chcę z nim spędzić resztę życia.
    • shylv re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 16:07
      chciałabym aby mój chłopak oświadczył mi sie tam gdzie się pierwszy raz spotkaliśmy lub też pocałowaliśmy smile
    • lina... moje 06.05.11, 16:19
      Ja nie mam jakiś wielkich wymagań, lubię niekiedy gdy jest romantycznie ale na randki chodzę zwykle do parku, skateparku itp. więc jeśli chodzi o oświadczyny świetnie bym się czuła gdyby było to miejsce publiczne przy fontannie albo na jakimś placu....
      Ale ponieważ lubię błyskotki pierścionek powinien być dość duży, w kształcie zaokrąglonego oka wysadzany małymi brylancikami....
      Tak, to by było idealne smile
    • shanti1993 wymarzone zaręczyny... 06.05.11, 16:25
      jeżeli chodzi o mnie to moim wymarzonym miejscem jest Camp Nou (stadion FC Barcelony) ;D tam żadnemu bym nie odmówiła wink
    • innanzwszyscy Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 16:26
      Moje zaręczyny to na plaży przy zachodzie słońca lub, na takim moście dużym w Toruniu nad rzeką Wisłą w nocy bo widać piękny widok na oświetlony w nocy Toruń!

Chciałam bym aby pierścionek był srebrny a diament miał kształt róży wink
      • shanti1993 Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 16:29
        ja jakoś o pierścionku nie pomyślałam ... mam gdzieś jaki będzie... byle byłaby to Hiszpania tak jak już napisałam, najlepiej Camp Nou ... takie mam marzenie... no i oczywiście facet, którego kocham wink
        • miley_55 Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 18:04
          oczywiście musze dodac, że miałoby to by całkowitą niespodzianką.

Ale najważniejsze: musi to być osoba którą kocham i która mnie kocha. Ale tak na całe życie, że jesteśmy sobie przeznaczeni.

Ale jak narazie to do slubu jakos mi się nie garnie. ; D Może jak poznam kogoś takiego, kto bedzie wart mojego uczucia i bedzie dla mnie wsparciem, podporą, WSZYSTKIM, to zmienię zdanie. Jak poznam smak prawdziwej miłości. Jeszcze dluuga przyszłość przede mną. ; D
    • miki19958 Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 16:48
      Chciałabym by te zaręczyny były dla mnie zaskoczeniem.. by były nietypowe, ale zarazem romantyczne.. pierścionek ma być taki delikatny.. drobny.. z cyrkoni i oczywiście białego złota

Zawsze sobie wyobrażam jak chłopak wyznaje mi miłość przy blasku księżyca na dachu jakiegoś budynku wink
    • k_laudii Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 16:49
      Ja nie chce mieć męża ale jeżeli bym miała mieć to pomyślmy.... W Rio de Janeiro w czasie karnawału lub na kolacji na plaży . A o szczegółach nie myślę bo jak już napisałam nie chce wychodzić za mąż
    • happiness .;)))) 06.05.11, 16:55
      a więc ; )
      mój przyszły musi się wykazać inwencją twórczą big_grin
      taki moment musi być bardzo romantyczny.
      mógłby np. zabrać mnie do jakiegoś wyjątkowego miejsca,gdzie bylibyśmy tylkomy. może do jakiegoś miejsca,ktore jest tylko "nasze".fajnie jakby było dużo świec,kwiatów,wino. no ogólnie była atmosfera ; ))
      pierścionek jest ważny,ale to nie on odgrywa najważniejszą role.
      chciałabym,żeby to było coś,czego nie zapomnę nigdy,taka chwila,na której wspomnienie robi się cieplej na sercu smile
    • magdusia1 Nie bajka 06.05.11, 17:04
      Nie chcę ślubu jak z bajki : chcę spokojnych zaręczyn w gronie rodziny i malutki ale huczny ślub - a co do pierścionka to może srebrny z białym oczkiem - może diament kiss
      • tsst do Magdalenka1 06.05.11, 18:08
        jak mozna miec malutki i huczny slub ?! albo jedno albo drugie no kochana ...
    • julka_18 to nie ma znaczenia ;) 06.05.11, 17:26
      ważne, żeby to zrobiła osoba,
      która mnie kocha i którą ja też smile
    • miley_55 Moje idealne... 06.05.11, 17:59
      Ja idealne zaręczyny zawsze wyobrażałam sobie tak: Noc, szczyt wieży Eiffla tylko dla nas, pełno czerwonych róż i zapalonych świec w kremowym kolorze, na środku tarasu stolik z czerwonym winem nakryty kolorem ecru, widok na cudowne, płonące miasto... < 33 Ta, wiem, bujną mam wyobraźnie ; D
      A co do mnie to chciałabym wyglądać w tym momencie bajkowo: jakaś śliczna sukienka, mega fryzura, i mój facet. < 33
      A pierścionek to taki z całkiem sporym, brylantowym oczkiem. ; D

No, to tak to wygląda w mojej wyobraźni . ;D
      • screeney .. TU 07.05.11, 10:20
        Dla mnie nieważne gdzie, ważne aby facet był moim ideałem. : )
    • zbuntowana22 A ja pofantazjuję... 06.05.11, 18:04
      ..Chciałabym, żeby to było w Paryżu nocą lub na opuszczonej acz malowniczej plaży.. Romantycznie byłoby gdyby wygłosił jakąs mowę typu " Bardzo mi na tobie zależy..." a pierścionek najlepiej żeby był srebrny (złoto kojarzy mi się z kiczem, nie wiem czemu, ale jednak) i żeby miał brlantowe oczko, lub z granatowego szafiru. Nie znam sięza bardzo na markach ale gdy byłam w Paryżu zonaczyłam w szybie wystawowej salonu jubilerskiego "Cartier" srebrne cudo z szafirem, niestety o kosmicznej cenie uncertain
    • squashybanana Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 18:27
      chciałabym, żeby chłopak oświadczył mi się w jakimś wyjątkowo pięknym miejscu, w którym bylibyśmy akurat tylko we dwoje, np. na szczycie góry podczas zachodu/wschodu słońca. <3
    • xoxo_juska Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 18:32
      ja bym chciała żeby mój chłopak oświadczył mi się w Hiszpanii smile bo uwielbiam ten kraj <3 ja sobie to wyobrażam tak, że jesteśmy w ogromnym Hiszpańskim domu, stoimy na wielkim tarasie, jest gwieździsta noc i widać na wprost nas ogromny jasny księżyc. na tym tarasie są rośliny śródziemnomorskie, a niżej jest plaża i szumiący ocean. on stoi bez koszulki w samych spodniach, ja w ślicznej sukience i patrzy mi prosto w oczy i mówi : 'te quiero mi amor' serce klęka i daje mi pierścionek z jednym małym brylancikiem i napisem tuyo por siempre ( to znaczy twój na zawsze ) no i ja się oczywiście zgadzam, a co dalej to już chyba nie musze opowiadać smile hehe

troche sie rozmarzyłam i wiem że to jest prawdopodobnie nierealne, ale co mi tam smile trzeba wierzyć że marzenia się spełniają kiss
    • madalena Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 19:16
      na łodzi, najpierw romantyczna kolacja przy świetle księżyca, potem taniec, po czym on klęka i mi się oświadcza, bukiet róż, białych i pierścionek, później wtuleni w siebie oglądamy widok księżyca, gwiazd, jeziora/morza smile
      • monixx Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 19:22
        sama nie wiemm... np. w Hiszpanii, podczas finału Ligi Mistrzów albo mundialu... no nie wiem... za dużo pomysłów ;D
    • bellacullenx haha.. fantazja mnie poniosła ♥ 06.05.11, 19:55
      Moje... hmm trudne pytanie smile W głowie mam milion pomysłów, pierwszy który przychodzi mi do głowy to np. (zakładając że jest baaardzo bogaty (mój partner) xd)
      Rezerwuje najwyższe 'piętro' wieży Eiffela, jest późny wieczór.. gdy rano wchodze do hotelu/ domu w Paryżu widzę łóżko usypane różami i karteczkę, leżącą na pięknym pudełku. Napis: ' Załóż ją wieczorem. O 22;00, na ostatnim piętrze wieży Eiffela. Kocham ♥'. Otwieram pudełko a w nim jest piękna czerwona suknia od Valentino.
      Wieczorem zmierzam w kierunku danego miejsca, wjeżdżam na ostatnie piętro, Paryż z góry wygląda cudownie... miliony złotych lamp na ulicach... efektownie oświetlone budynki. Gdy wysiadam z windy widzę czerwony dywan, słyszę romantyczną muzykę - tą przy której się poznaliśmy- nikogo nie ma... idę za rozrzuconymi płatkami róż.. dochodzę do stolika z dwoma nakryciami, na środku wielki wazon z pięknymi kwiatami, wino. Przy stoliku stoi mój wybranek (oczywiście ubrany we frak/garnitur), wyciąga rękę, podchodzę... on klęka, zaczyna prosić mnie o rękę, otwiera małe pudełeczko w którym widnieje przepiękny pierścionek, białe złoto, owe cacuszko wysadzane jest diamentami iskrzącymi się w blasku świec. Przyjmuję oświadczymy..
      Tańczymy, później gdy już chce iść w stronę hotelu, mój ukochany bierze mnie na ręce, i usadza w kabriolecie z szoferem. Odjeżdżamy do ekskluzywnego hotelu na Placu Concorde. Piękny hotel, wszędzie róże, satynowa biała pościel, łoże z baldachimem... i bara bara devil
      haha świetne zakończenie.
      • myszqa13 właśnie widzę!!ale fajnie.o takie coś mi chodziło! 06.05.11, 22:14
    • yzz. . 06.05.11, 20:09
      hmm, może podczas wspólnych wakacji w italii? byłoby całkiem romantycznie. jakiś wieczorny spacer po plaży, kolacja no i pierścionek. gdybym miała niewyobrażalne szczęście i mój przyszły partner byłby bogaty to nie wzgardziłabym cartierem...
      • nisia237 :] 07.05.11, 23:29
        Moje wymarzone zaręczyny... to takie z zaskoczenia. Niczego sie nie domyślam a tu... dostaję pierścionek - srebrny z czerwonym diamencikiem smileserce
    • wiolcia.xd Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 20:10
      Ja bym chciała by wydarzyło się to gdzieś w Hiszpanii w otoczeniu tamtejszych róż i fontanny lub w Japonii przy kwitnących drzewach. Jakoś mnie nie kręci Paryż wole te co wymieniłam poprzednio, albo Wenecję. W sumie gdzie indziej przy romantycznym nastroju też może być. \
      Chciałabym pomysłowego faceta z wyobraźnia. Podam tutaj przykład oczywiście gdyby wymyślił coś równie cudownego też byłabym zachwycona. O tuż np. Chciał bym poszła np. kolo fontanny, tam bym znalazła karteczkę z napisem idź gdzieś gdzie indziej byłaby strzałki, która doprowadziła mnie do kogoś, kto by np. zadał mi zagadkę gdzie może być mój wybranek, gdy go znajdę będzie pełno Fiołków, lilii, orchidei (róże niekoniecznie, przyznam, że są piękne, ale nie lubię stereotypów, że daje się tylko róże).
      Pierścionek to zależy ile będzie miał kasy ;p Każdy byłby dobry, bo nie ważne jaki pierścionek dostanę tylko od kogo, więc mi to obojętne. Prawie każda dziewczyna marzy o brylancie, ale ja wole coś oryginalnego np. Pawie oko, tęczowy turkus, Ametyst, rubin, granat, topaz. Miło by dostać oprócz pierścionka np. na początek zawiesił by mi na szyi naszyjnik np. z perłą, a następnie klęknął wyznał miłość i spytał czy zostanę z nim do końca życia wink.
      Oczywiście wiem, że to byłoby spełnieniem mych najskrytszych marzeń, ale nawet jakiś tandetny pierścionek z automatu xD w jakimś zapchlonym klubie wręczony od mojego ukochanego byłby wielkim dla mnie szczęściem. (Przykład trochę głupi bo mój facet nigdy nie pójdzie do takiego klubu, a już na pewno ja i na pewno będzie go stać na coś lepszego, przynajmniej ja tego dopilnuje big_grin)
      • wiolcia.xd Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 20:14
        Teraz się kapłam, ze tak się rozpisałam wink
        Ale to nic tongue_out
    • jussyxd Re: Klasycznie, czyli ... 06.05.11, 20:13
      najlepiej nad jeziorem, w nocy, przy świecach. big_grin
    • yorkie Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 20:32
      A moje... hmm...

Koncert ulubionego zespołu. Niesamowity tłum. Stoimy gdzieś w samym środku.
      Nagle... wokalista prosi nas na scenę. ON wie o co chodzi, ale ja nie, i to wielki szok.
      Cały zespół odchodzi na bok, ew. gra jakąś powolną, fajną piosenkę a ON wygłasza "mowę" i pyta się przy wszystkich, czy za niego wyjdę... zespół przestaje grac, robi taką atmosferę napięcia... a ja się zgadzam smile Wszyscy biją brawo, a zespół gra specjalną piosenkę specjalnie dla nas, i zostajemy na scenie do końca koncertu... ^^
      Pierścionek... srebrny, z taką wielką różą z jakiegoś czarnego kamienia.

Haha, to jeżeli takie zaręczyny, to co musiałoby się dziac na ślubie smile
      • yorkie Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 20:55
        Albo druga opcja:
        Środek nocy. Przyjeżdża pod mój dom, każe mi zejśc. Jedziemy nie wiadomo gdzie. Jest baaaardzo, bardzo ciemno. Auto zatrzymuje się. Dalej nie wiem, gdzie idziemy. Wchodzimy do jakiegoś lasu. W końcu dochodzimy do takiej małej polanki, ze wszystkich stron są drzewa. Polanka jest ozdobiona biało-czarnymi świeczkami, nad ziemią unosi się mgła... I pyta się, czy wyjdę za niego... mówię, że tak, a on daje mi duuuży, srebrny pierścionek z czarnym kamieniem <3
        • benisia222 Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 21:39
          Na codzien nie jestem za romantyczna. Jakos mnie nie kręcą takie rzeczy, ale pomarzyć dobrze jest . . . Byłoby to w Nowym Yorku - mieście moich marzeń. Sa dwie opcje. Dach na Brooklynie - z widokiem na słynny most, albo Brodway. Oczywiście obydwie opcje nocą. Jestem fanka świec, wiec to tez byłoby mile widziane. Srebrny pierścionek z jakimś dużym kamieniem.. No i najważniejsze - wymarzony narzeczony .! big_grin
    • elena98 Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 20:42
      Sama nie wiem nigdy się nie zastanawiałam. smile Myślę,że najpierw poszlibyśmy na kolację do jakiejś fajnej restauracji, a potem gdzieś na pustą plażę, czy do lasu. On mnie pyta, czy chcę zostać jego żoną, ja się zgadzam, a potem żyjemy długo i szczęśliwie big_grin
      A pierścionek złoty z paroma małymi diamencikami smile
      • lovebug hihiihi 06.05.11, 20:51
        okej, dobra, moje wymarzone oświadczyny, okej, mam na myśli teraz tylko jedną osobę, chcę, żeby ta osoba powiedziała co o mnie myśli od dłuższego czasu, powiedziała mi, że mnie kocha i nie musi mi dawać żadnego pierścionka, chcę po prostu z nim zostać do końca życia i chodzić z nim na koncerty, podróżować po świecie i takie tam. c:
    • rokokoo - 06.05.11, 20:57
      przez telefon jak szanowny pan Chris B. to takie romantyczne z jego strony , nieprawdaż?
      nie no tak serio to tylko między mną a facetem, normalnie - w domu, bez świadków.
    • lolisia_xdd Re: wymarzone zaręczyny :) 06.05.11, 21:11
      atmosfera sama się zrobi ; ) to normalne. ale jak już marzymy to w takim razie na wakacjach, nad polskim morzem. przy zachodzie słońca, na plaży. pierścionek dla mnie jest nieważny. no pewnie fajnie by było, ale gdy ten 'ktoś' jest tym 'jedynym' mógłby nawet przyjść z bukietem kwiatów ja i tak bym się zgodziła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka