Dodaj do ulubionych

Sony Ericsson xperia x10- pomoc

18.05.11, 18:30
Za niedługo być może będę kupować telefon. Mój wymarzony to Sony Ericsson xperia x10 www.youtube.com/watch?v=FcptOpIG8JA Jednak nie wiem czy brać mam ten przed chwilą wspomniany czy ten sam model tylko, że w wersji mini (sony ericsson xperia x10 mini pro). Na początku chciałam tę wersję mini, szczególnie ze względu na wysuwaną klawiaturę qwerty, ale ekran jest mały, a to w końcu smartfon. Zwykła x10 jest większa, ale nie ma klawiatury qwerty. Co prawda na większym ekranie na pewno będzie się lepiej pisało, ale do klawiatury qwerty też mnie ciągnie. Nie wiem co mam zrobić. Kupiłybyście/ kupilibyście mniejszy telefon, z mniejszym ekranem (nie wiem czy będzie wtedy wygodnie klikać coś na ekranie) czy też większy bez klawiatury, ale z lepszym ekranem? Proszę o pomoc smile
Obserwuj wątek
    • paulusia098 . 18.05.11, 18:38
      mam mini i nie jest wcale taki malutki ekran i da się na nim pisać , qwerty jest wygodna , choć muszę przyznać , że mnie znudziła już i w lipcu wymieniam telefon ; )
      • manual. Re: . 18.05.11, 18:40
        A na jaki wymieniasz? smile I ile masz ten telefon? Ja mam SE W995 od września 2009 i marzy mi się tak xperia smile
        • paulusia098 Re: . 31.05.11, 22:27
          z 8 miesięcy go mam , chciałabym wymienić na Samsunga Galaxy Ace , ale zobaczymy , zastanawiam się też nad htc wink
    • jane_ Re: Sony Ericsson xperia x10- pomoc 18.05.11, 21:17
      przereklamowane.

mam mini pro, straszna cegła z niej. ekran dość duży, spokojnie da radę.
      jak już chcesz xperię, to trochę przepłać i weź sobie arc albo którąś z tych nowszych, są fajniejsze, bo szczerze mówiąc ja strasznie jęczałam za tym telefonem,a po czasie jestem rozczarowana.
      • manual. Re: Sony Ericsson xperia x10- pomoc 18.05.11, 21:46
        Patrzyłam na xperię arc i neo, ale niestety nie mam tyle pieniędzy, bo to za moje uzbierane ma być, a rodzice teraz nie wydzadzą tyle pieniędzy na komórkę, w szczególności kiedy mam wymianę za ponad rok sad A co powiesz o tej xperii x10 mini? Aż taka zła? Ma fajne funkcje, aplikacje? Mam nadzieję, że mi się nie znudzi, jeszcze nigdy nie miałam smartfona, a bardzo mi zależy. No i uwielbiam Sony Ericssony.
        • jane_ Re: Sony Ericsson xperia x10- pomoc 18.05.11, 22:11
          ja na mini pro też czekałam, aż stanieje. wyszło na to, że uwikłałam się w ten telefon na trzy lata w abonamencie, a dopłaciłam jeszcze 250 zł. ale to i tak jedyny telefon, jaki na tamtą chwilę mi się spodobał od kilku lat.
          jeśli teraz nie masz pieniędzy - poczekaj. nic na siłę, prawda? jeśli bardzo Ci się mini pro podoba, to bierz. może też mam taką złą opinię, bo nie wiem, czego oczekiwałam. ale co będziesz miała w tym telefonie, zależy tylko od Ciebie, aplikacje to bardzo osobista sprawa, ja korzystam tylko z innego odtwarzacza niż standardowy i scrobblera last.fm. poza tym potrzebuję telefon do sprawdzania maili, dzwonienia i smsowania, i xperia ma to wszystko oczywiście. z tym, że nie ma fajerwerków. moze gdyby faktycznie to było mniejsze rozmiarami, chodzi o grubość, to spoko. ale teraz nie robi to na mnie już wrażenia. nie chcę zniechęcać, to Twoja decyzja, a to są tylko moje bardzo subiektywne odczucia.
    • xx_gosia_xx12 Re: Sony Ericsson xperia x10- pomoc 19.05.11, 06:41
      wersja mini jest dobra. na ekranie też się dobrze klikawink a na zwykłym ekranie lepiej się pisze ale różnica jest niewielka.
      PS. tylko bierz z gwarancją bo się szybko psują mi mini zaledwie 2 miesiące działała, a potem telefon źle odczytywał baterie i był do wywalenia i to nie tylko mi
    • hell0kiciara wiem ze nie dzialaja ruchome tapety :D 19.05.11, 14:12
    • szafirowa Re: Sony Ericsson xperia x10- pomoc 30.05.11, 21:17
      Ja mam mini pro i jest ok. Poprzednio miałam 3 calowy ekran dotykowy, a teraz jednak jest mniejszy ale po kilku dniach przyzwyczaja się do ekranu mini pro. Ja bym na twoim miejscu wybrała mini pro. Klawiatura qwerty jest bardzo wygodna i szybko piszę się na niej sms, telefon też jest ogólnie dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka