Dodaj do ulubionych

farbowanie włosów

• vaniney Re: farbowanie włosów 15.08.11, 00:41
      po co ci zgoda matki?szamponetka zeszła mi po 2 myciach,a myślałam,że zejdzie chociaż po 4.czyli podsumowując nie zdąrzyłam się nawet nacieszyć kolorem,a już go nie było.za to włosy były po nałożeniu tej pseudo farby takie mięciutkie i błyszczące,że byłam w siódmym niebie.
    • ada789 włosy :D 09.02.12, 16:44
      Hej . big_grin gdzieś czytałam,że szamponetka palette jest zła uncertain. wie może ktoś dlaczego . ? ;p ważne bo jutro sb robię na ferie smirk
    • fuckthebanana Re: farbowanie włosów 10.02.12, 10:40
      Blond szampotnetka rzadko łapie. A jak już,to tylko delikatnie. Ale tobie właśnie o to chodzi,więc nie widzę problemu. A co do schodzenia koloru, to tylko rudy i niektóre ciemne zostają. Blond nie ma szans. A jeśli twoja mama nie zgadza się na szamponetkę ani na farbę, to spróbuj robić płukanki z cytryny lub rumianku,one rozjaśniają. A po za tym,jak ja sobie przyciemniałam włosy szamponetką,to nawet nie zauważyli. A przyciemniłam o 2 tony jakoś, z mysiego blondu na jasny brąz.
    • loveboy. TUTAJ:) 10.02.12, 11:06
      może kup odpowiednią szamponetkę, potem porozmawiaj z mamą i zaproponuj(nie zdradzając nic o kupnie szamponetki), że na próbę użyjesz szamponetki na małym kosmyku włosów i sprawdzisz czy rzeczywiście nie schodzi. jeżeli się zgodzi-zrób to. w przypadku, gdyby twoja mama nie wyraziła zgody i tak 'zafarbuj' kosmyk i jej pokaż. przecież cię o jeden kosmyk nie zabije, a gdy zobaczy, że zmyje ci się ten kolor po kilku dniach/tygodniach na pewno zgodzi się na całe włosysmile
      napisałam dniach/tygodniach, bo mi szamponetka zmyła się po kilku dniach, ale to chyba dlatego, że baaardzo często myję włosy.
      +++gdy ja pierwszy raz użyłam szamponetki nic nie mówiłam o tym mamie. po prostu zrobiłam to, usiadłam koło niej i robiłam wszystko żeby zwrócić jej uwagę, ale ona i tak nie zorientowała się, że używałam szamponetki. dopiero gdy sama jej powiedziałam uznała, że faktycznie coś się zmieniło.
      +++ja użyłam szamponetki minimalnie ciemniejszej niż moje włosy(bo mam brązowe) i efektu tak na prawdę u mnie nie było widać. chciaż włosy pięknie się błyszczały(nie, nie były tłuste) i były milusie w dotyku. w twoim przypadku(masz jasne włosy) efekt też nie powinien być spektakularny, ale chyba o to chodzi twojej mamie? xoxo

~loveboy.
    • beemazzy Re: farbowanie włosów 10.02.12, 11:35
      oczywiście, że szamponetka schodzi. mi w ogóle nie złapało, ale mam za ciemne włosy -.-' tylko musisz wziąć na 6-8 myć, bo ta na 24 to jest szampon koloryzujący i działa jak stała farba. nie wiem, jak ją przekonać, moja mama od razu się zgodziła... może postaw ją przed faktem dokonanym? o ile nie będziesz miała przez to problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka