Dodaj do ulubionych

YORKI yoreczki

27.05.11, 21:31
Czy ktoś z was kotkowiczki ma yorka ? Planuje zakup tego pieska ,Już sporo wiem o tej rasie ale chciałabym się spytać paru rzeczy ?
1.Gdzie kupić yorka do 600 zł .Więcej nie dostane (od razu muwie ze nie chce ze schroniska )rodowód mi jest nie potrzebny , chociaż wolałabym żeby choć rodzice go posiadali

2.Co ile trzeba kąpać psa , aby włos był jedwabisty i lśniący
3. Czy łatwo się je szkoli ?
4.Czy znacie jakieś fajne strony o yorkach ?
Prosze was o odpowiedz to dla mnie ważnekiss
Obserwuj wątek
    • sami. Re: YORKI yoreczki 27.05.11, 21:31
      ...
    • sami. Re: YORKI yoreczki 27.05.11, 21:32
      .
    • arasha ... 27.05.11, 21:58
      kolejny rozpieszczony bacgor ktoremu marzy sie idealny pisesk z kiteczka na glowieuncertain
      kobieto! jakbys nie mogla ze schoniska przygaranic co ci szkadzi tam tez sa ladnie pieski!! bedizesz szczesliwa a przy okazji uszczesliwisz rowniez psa.
      a co do yorkow... wg sa tonajgorsze psy male szczekaja ze ch** gryza i jak tylko z kads spada od razu sb cos lamia, tersura jest dosc ciekza przynajminiej dla moje kol. jednym slowem NIE POLEACMA
      i zastanow sie czy dobrze robisz wybierajajc rasowego pieska uncertain
      • caramell Re: ... 27.05.11, 22:40
        nie amsz racji arasha , gó... wiesz...ja do tej pory miałąm duże psy nie zawsze rasowe ale teraz kiedy sie wyprowadziłam i moje stare pieski są z moją rodzinom mam yorka , nie jest to piesek e wstąszką (jak chcesz to obacz na mojego bloga są zdj ) ty nie masz yorka i nic nie wiesz a w dodatku czytac nie umiesz , sami napisała że nie chce koniecznie rodowodowego psa...one wcale nie gryzą nie szczekaja są grzeczne i ciche ...może to twoja koleżanka nie poświęca jej uwagi???Wychodzi z nim do parku ????one też poczebuja sie wybiegać!!!! W 2 żeczach sie zgadzm ....sami mogłaby wziaśc pod uwage psy z eschroniska ale jak nie chce to jej sprawa....a co do delikatnych kości to też sie zgadzam bo to prawda ale nie bd mi głupot tu wygadywała....Ten pies jest cholernie mądry - nie wspomne że okaują emocje jak ludie- potrafią sie uśmiechać , obrażać , byc smutnym ...no i czasami czeba je wziąsc na ręce ale one poprostu uwagi poczebują...więc przestań klepać tą mordą jak ty dosłownie GÓWNO WIESZ!!!!!
      • caramell Re: arasha nie gadaj... 27.05.11, 22:41
        nie masz racji arasha , gó... wiesz...ja do tej pory miałąm duże psy nie zawsze rasowe ale teraz kiedy sie wyprowadziłam i moje stare pieski są z moją rodzinom mam yorka , nie jest to piesek e wstąszką (jak chcesz to obacz na mojego bloga są zdj ) ty nie masz yorka i nic nie wiesz a w dodatku czytac nie umiesz , sami napisała że nie chce koniecznie rodowodowego psa...one wcale nie gryzą nie szczekaja są grzeczne i ciche ...może to twoja koleżanka nie poświęca jej uwagi???Wychodzi z nim do parku ????one też poczebuja sie wybiegać!!!! W 2 żeczach sie zgadzm ....sami mogłaby wziaśc pod uwage psy z eschroniska ale jak nie chce to jej sprawa....a co do delikatnych kości to też sie zgadzam bo to prawda ale nie bd mi głupot tu wygadywała....Ten pies jest cholernie mądry - nie wspomne że okaują emocje jak ludie- potrafią sie uśmiechać , obrażać , byc smutnym ...no i czasami czeba je wziąsc na ręce ale one poprostu uwagi poczebują...więc przestań klepać tą mordą jak ty dosłownie GÓWNO WIESZ!!!!!
        • arasha Re: arasha nie gadaj... 28.05.11, 21:57
          nie gadam dobrze a jakbys chciala wiedziec kazy ma prawo do wypowiedzi!
          i nie wiem gowna bo wiem o yorkach cholernie duzo bo moje kolezanki (a jest 5) maja te psy i troche z nimi spedxam czasu i mowie to co widze! sa nieogarniete, wredne szczekliwe!
          wiec laskawie nie obrazaj mnie a jaki masz jakis problem ze ktos sie nie zgadza z twoim zdaniem no ta masz dziewczyno probel ...
    • asia0012 Re: YORKI yoreczki 27.05.11, 22:09
      hahah zapomnij o yorku z rodowodem do 600zł xD te psy są wyjątkowo drogie big_grin
      • song popieram "arasha"! 27.05.11, 22:22
    • caramell Re: YORKI yoreczki 27.05.11, 22:28
      tak!!!!!jak najbardziej polecam yorka .Jest to wspaniałą rasa lecz czeba mieć dla niego czas!!Yorki bardzo przywiązuja sie do ludzi , lecz nie lubią asamotności , no i maja naprawde wyrafinowany gust do jedenia!!!nie prawdą jest że poczebują specjalnej pielęgnacji, poprostu czeba je kapać raz na 1-2 tygodni . yotk nie ma siersci lecz włosy które całyczas rosna jak u człowieka więc ceba je czesac , ale jeżeli nie jest to pies który ma byc wystawiany na wystawach spokojnie można przycinać włoski pieska samemu!!!!WAŻNE ŻEBY TO PIES CZÓŁ SIE WSWOBODNIE!!!Jak najbardiej polecam ta rase , jeśli chcesz mieć pieska którego będziesz chciała mieć pieska którego będzies nosiła i przytulała to naprawde polecam!A on sie odwdzięczy!!SĄ wdięcznymi pieskami i poceba im bardo duuuużo miłości!Mitem jest że sa głośne!!!Aha co do kotów jeśli masz jakiegos w domu to spoko , do kota w domu sie prezwyczai!!!moje to sie nawet całują!!!!!Aha al jeśli chodzi o inne nieznane mu koty , to m mój targał jednego z a ogon...Ale to względy szkolenia.
    • kiwi wiem jedno...yorki są wredne. 27.05.11, 23:01
    • just...me Re: YORKI yoreczki 27.05.11, 23:08
      1. Hahaha!big_grin Za 6 stów pies po rodowodowych rodzicach xD. Chyba sobie jaja robisz, takie coś zwyczajnie się nie opłaca hodowcy, wykosztował na rodowody rodziców min. 3tyś. to będzie sprzedawał szczeniaki poniżej 600zł. Bez sensu. Btw. nie kupujesz psa z rodowodem, możesz mu go sama wyrobić jak chcesz. Jak nie masz kasy na psa to go nie kupuj, bo York to pies, który niestety dużo kosztuje nie tylko na początku, ale przez całe swoje życie.

2. Jak jest brudnyuncertain A to czy ma jedwabiste włosy to zależy czy poprostu ma ładne z natury, czy nie i w jakim szamponie jest kompany. (Wskazana jest też odżywka czy taka mgiełka do rozczesywania w sprayu.)

3.Bardzo łatwo, jest bardzo pojętny.

4.Znam.
    • czaqdra_ Re: YORKI yoreczki 27.05.11, 23:25
      weź dziewczyno ze schroniska pieska , polecam ! smile

a co do yorków , one są zazdrosne i wredne ale nie każde , czasami są agresywne gdy widzą że spotykasz sie z kimś innym niż nim samym , jak chcesz kupić yorka to prosze bardzo ja tam nie bronie , trzeba ciągle o niego dbać , jeździć prawie co miesiąc do weterynarza to po prostu masakra - zamiast np 600 zł wydasz na niego z 2000 zł ?
    • marcella_ nie nawidzę tych psów! -.- 28.05.11, 12:50
    • domi.bieber.xdd one są super ! 28.05.11, 22:56
      No więc nie mam tego psa, ale namawiam rodziców na zakup. Nie zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, ponieważ mam pozytywne zdanie na temat yorków. Są to mądre pieski. Potrafią bardzo szybko i mocno przywiązać się do domowników. Naprawdę polecam Ci zakup. Oczywiście są to małe pieski, które trzeba mieć non stop na oku. Musiałabyś wychodzić z nim na dwór ... nie mogłabyś wypuścić go samego, ale to raczej normalne. Co do tego, że trzeba jeździć z nim co miesiąc do weterynarza to jakaś plotka. Trzeba jeździć, ale to na szczepienia i na kontrole - tak jak z każdym psem. Są takie specjalne szampony do yorków. One właśnie sprawiają, ze sierść jest ładna. Na prawdę polecam Ci zakup tego psiaka. Sama bym chciała, ale rodzice ...
      Pozdrowionkaa .
    • arasha kolejny powod dlaczego te psy sa glupie!!! 29.05.11, 19:07
      jestem osoba ktora nie miala nigdy nic zpamane ani uszkodzona ake w zyciu ujeb***ly mnie juz 3 yorki!!
      w kostke- york miniaturka
      w noge- york terrier
      w druga node- york

te psy sa wredne dzieki i nieporzewidywalne!!!
      • gorzata.14 arasha 30.05.11, 14:59
        Ty się w ogóle nie znasz na tych psach. A chwalisz się jakbyś wiedziała o tej rasie wszystko a tak na prawdę nie wiesz nic bo nigdy nie miałaś a że twoje głupie koleżanki tak wychowały psy to już wina właściciela a nie psa jakbyś nie wiedziała. Nie ma czegoś takiego jak york miniaturka. Nie ma yorków miniaturek!!! I nigdy nie było. Ludzie je tak nazwali bo są po prostu mniejsze. To tak jak z ludźmi niektórzy są wysocy a inni niscy. To że ktoś jak niski to nazywasz go miniaturką?!
        Podstawowa ich nazwa to YORKSHIRE TERRIER i zdrobniale york ale nigdy miniaturka. Bo to jest Terrierek jak inne.
    • shunra Re: YORKI yoreczki 29.05.11, 19:15
      Znam dwa takie pieski pierwszy to york mojej koleżanki strasznie rozpieszczony i wredny to pies, ona chodzi z nim co miesiąc do fryzjera. Gdy raz u niej byłam to na mnie skoczył i później cały czas szczekał i warczał podobno jest taki dla każdego. Drugi to piesek moich sąsiadów i ten jest fajny i miły cały czas przy mnie chodził i ślinił ale jeśli nie masz czasu wychodzić z nim codziennie na spacer to lepiej go nie kupuj sąsiedzi nie mają więc go wypuszczają na dwór a jak wraca jest strasznie brudny i paskudnie pachnie i znów trzeba go kąpać. Mam nadzieje że nie chcesz go tylko dlatego że ładnie wygląda i będzie się można nim koleżanką pochwalić każdy zwierzak to odpowiedzialność. Wątpię także że znajdziesz czystego rasowo yorka do 600zł, taki piesek to mnóstwo wydatków odpowiednie jedzenie (bywają wybredne), szampony, zabawki, wizyty u weterynarza czy fryzjer to wszystko będzie cię dużo więcej kosztować ( słyszałam też że yorki są bardzo wrażliwe ten mojej koleżanki cięgle na coś choruje) Osobiście nie podobają mi się takie psy wole te które bardziej przypominają swoich dzikich krewnych bo takie yorki bardziej kojarzą mi się z karykaturami stworzonymi przez ludzi dla własnej wygody brakuje im takiej dzikości i tego wspaniałego błysku w oku jakie mają duże psy są sprowadzone do roli zabawek które się czesze i ubiera w ciuszki jak lalki dla mnie to nie jest piękne.
    • gorzata.14 Kochane pieski to są ;) 30.05.11, 14:33
      No więc ja mam yorka smile
      To są cudowne pieski. Mój nie jest taki malutki tylko trochę większy. Jak zapewne wiesz nie uczulają.
      1. Poszukaj sobie na "ale.gratka" albo "allegro". Ja swojego kupiłam na alegratce.
      2. Ja swojego kąpe 2 razy w miesiącu. Niektórzy kąpią je raz w tygodniu ale ja uważam że to przesada.
      3. To zależy od psa chyba. Mów nauczył się załatwiać na dwór w miesiąc (a mieszkam w blokach nie w domu gdzie można go wypuścić żeby sobie pobiegał, tylko musiałam z nim często wychodzić). Ogólnie mój nie sprawia trudności. W domu nie rozrabia (w każdym razie coraz rzadziej bo mój jest jeszcze szczeniaczkiem i nie ma jeszcze roku więc niektóre rzeczy mu daruję)
      4. A co do stron to musisz sobie poszukać. Jak się posiedzi dłuższą chwilę to można znaleźć ciekawe strony na temat yorków wink

Życzę udanego zakupu smile
      Pozdrawiam kiss
      • gorzata.14 Re: Kochane pieski to są ;) 30.05.11, 14:40
        I są w miarę ciche. Nie szczekają za dużo. Chociaż zapewne zdarzają się wyjątki jak to bywa wink
        • k.u.k. ... 30.05.11, 17:47
          ja ma yorka.. Zależy jaki charakter bo moja nienawidzi kotów i goni jak oszalała za nimi. Nie ustępuje nigdy.. ; D
          Słyszałam że yorki się trudno szkoli ale mój się złamał i no umie pare komend.
          Kąpię go co ok. tydzień.
    • mickey.mouse YORKI yoreczki ;* 01.06.11, 20:26
      Yorki najlepszy pies na całym świecie serce

DO arasha ;
      napisałaś " moich 5 koleżanek go ma " - nie wierzę ci że 5 tongue_out jeżeli kłamiesz to kłam mądrze suspicious i wogóle jak czytałam co ty pisałaś to od razu pomysłałam że nie znasz nie 1 rzeczy o YORKACH tongue_out
      zato fail dziewczyno ;D :p

do sami : smile
      kupuj go smile mówię są super , nie glośne , na sprawy big_grin go prowadzę 2 razy dziennie , myję około 3 razy miesięcznie, plus niemam z nim nie 1 problemy smile

Mam nadzieję , że cokolwiek pomogłam ; ]
      mickey.mouse kiss
      PS . kupuj i nie słuchaj takich osób jak arasha smile
    • princeskaa Yorki 11.06.11, 13:15
      Pies jest taki jakiego go wychowasz a nie że wszystkie yorki szczekają , to dziwne bo mój york chyba nie jest yorkiem skoro nie szczeka . ?
      Wkurzają mnie wypowiedzi typu wygląda jak szczur i szczeka nie kupuj , weź se ze schroniska .-,- Jeżeli chce takiego psa to chyba jej sie podoba jak wygląda c'nie ?

arasha nawet nie wiesz dokładnie co to york , nie ma czegoś takiego jak york miniaturka pełna nazwa to : yorkshire terrier . Samo to że nie znasz nawet rasy tego psa świadczy o tym że wiesz gó... i jesteś zazdrosna że twoje koleżanki te psy mają a ty nie , żałosny dzieckiak . -,-

Sam mam yorka Mikusie , mam ją ma już 1,5 roku i jest meeega kochana nie zamieniłąbym ją na żadngo innego psa , kupowałam po rodzicach z rodowodem za 1200zł , ale może znajdziesz za 500-600 zł tylko ze pieska a nie suczkę , życzę powodenia w wychowywaniu pieska . serce Mogę ci dać kilka linków , ale to zależy z jakiego miasta jesteś i gdzie byłoby ci blisko po niego przyjechać . smile

allegro.pl/yorki-yorkshire-terier-york-sliczne-szczeniaki-i1640712117.html
      allegro.pl/sliczne-yorki-york-yoreczki-jorki-slask-czestochow-i1641009298.html
      allegro.pl/piekne-yorki-york-wlkp-szamotuly-i1648803194.html
      allegro.pl/york-sliczne-yorki-po-rodzicach-z-rodowodami-tanio-i1643342624.html
    • izys Re: YORKI yoreczki 18.06.11, 22:07
      Wydaje mi się, że będzie Ci ciężko kupić psa tej rasy w takiej cenie. Yorki przeważnie kosztują ok. 1000 zł. No ale jeżeli już będziesz miała tego psiaka, to na pewno przyda Ci się ten profil: www.facebook.com/ekarmaPL Są tam różne ciekawostki, oraz porady jak pielęgnować zwierzaki różnych ras, także na pewno Ci się przyda smile
    • thelilqqaaa Re: YORKI yoreczki 19.06.11, 14:27
      Siemanko . ; D
      Ja mam Yorka . Nazywa się Andy i jest samcem , bo suczki nie chciałam < ciąża i te sprawy > . Nie wiem gdzie można kupić Yorka za 600 zł , bo sama mojego psa kupiłam po znajomości . Swojego psa myję średnio co tydzień , półtorej . Niektóre Yorki mają problem z całkowitym przyzwyczajeniem się do załatwiania swoich potrzeb na dworze , bo mój pies jeszcze czasem załatwia się w domu chociaż ma już prawie 9 miesięcy . A ze szkoleniem to różnie bywa . Niektórzy piszą , że Yorki są wredne , ale ja tak nie sądzę , bo znam wiele Yorków i żaden , którego znam nie jest ani trochę wredny . ; ) Jest bardzo dużo blogów o Yorkach i jest tam bardzo wiele informacji o nich . ; ] Myślę , że chociaż troszkę pomogłam . ; D ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka