stranger17 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 13.07.11, 19:19 Miałem jedno opowiadanie podzielone na dwie części. Skończyłam jakimś cudem, ale po jakimś czasie usunęłam, bo wydawało mi się to strasznie głupie xD Teraz mam kilka zaczętych opowiadań (dokładnie to chyba prawie 10). Mam sporo pomysłów, ale kiedy dochodzę np. do połowy to.. Wena po prostu odchodzi. I koniec. Dlatego nie publikuję opowiadań. Kiedy (w co nie wierzę) skończę jakieś opowiadanie to może założę bloga.. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia003 :) 13.07.11, 20:03 taa,ja tez próbuje swoich sił w pisaniu. robię to raczej na 'luzie',nie podchodzę do tego strasznie poważnie i przede wszystkim nie planuje co zrobię z tym fantem jak już skończę książkębo znając mnie to więcej planuję niż działam,więc skupiam się na treści. po prostu piszę,kiedy mam ochotę i podoba mi się to. sprawia mi to przyjemność. piszę o miłości, ale z humorem. główna bohaterka jest faktycznie odzwierciedleniem mnie,sama chciałabym przeżyć takie przygody. z natury jestem cholerną romantyczką i fanką happy endów i tak już mam ;D ;p zdradzę wam,że strasznie inspiruje mnie pewien aktor,który natomiast jest odzwierciedleniem bohatera płci męskiej. nie mogłam się oprzeć,żeby nie zaczerpnąć do książki kilku jego cech i zachowania z filmów,w jakich grał. ach...boski jest ;D ;p życzę powodzenia wszystkim,którzy próbują a tym,którzy się wahają mówię ; warto próbować ! Odpowiedz Link Zgłoś
dagetto..22 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 13.07.11, 23:01 Chciałabym kiedyś książkę i ją wydać. W ogóle chciałabym być pisarzem. Ja wolę pisać książki fantastyczne bądź takie jakby ,, z życia wzięte ,, . Odpowiedz Link Zgłoś
dagetto..22 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 13.07.11, 23:02 ....napisać książkę* Odpowiedz Link Zgłoś
stepini333 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 14.07.11, 12:30 Ja pisze ksiazke przygodowa.To juz moja ósma. Odpowiedz Link Zgłoś
sheinlove_ ;) 14.07.11, 12:41 Obecnie opowiadanie o FC Barcelonie ; ).Możecie je przeczytać na divina-barcelona.blog.onet.pl gdyby Wam się nudziło ;p.Tak to zawsze piszę jakieś opiwadania, bez przerwy cos skrobię... Odpowiedz Link Zgłoś
willowfields Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 14.07.11, 19:41 Zainteresowałam się tym jakieś 3 lata temu. Chodziłam wtedy do 5 klasy. Mam na koncie jakieś 7 książek. Piszę w zeszytach, na komputerze i wszędzie gdzie się da. Moi bohaterzy są fikcyjni. Piszę fantasty, ale niekiedy też coś o zwykłej nastolatce. Pomysły czerpię z wyobraźni, ze snów, czy ze zdarzeń realnych, ale troszeczkę przerabianych. Kocham to. Kiedy skończę pisać daje to do przeczytania mim koleżankom. Zwykle im się podobają i mówią, że mogę zostać pisarką. Tak naprawdę to moje marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia177 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 14.07.11, 21:14 To co piszę nazwijmy książką w wersji roboczej, sama nie wiem czy opisuje w niej siebie?opisuje główną bohaterę taką jaką ja chciałbym być gdybym była w jej sytuacji Większość bohaterów jest fikcyjna chociaż niektórzy mają cechy moich przyjaciół Odpowiedz Link Zgłoś
nicola8888 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 16.07.11, 18:33 To co piszę to sen nie dający mi spokoju. Główna bohaterka to ja taka jaka jestem naradę, ale nikt tego nie wie. Bohaterowie w niej są prawdziwi tylko z zmienionymi imionami i z pokazanymi cechami, które próbują ukryć. To co piszę można zaliczyć do fantastyki, ale też do romansu. Jeżeli ktoś chciałby to przeczytać zapraszam na mojego bloga, na którym jest to opowiadanie zamieszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
agge Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 20.07.11, 10:23 ja opowiadania pisze, bo jak zaczynam książke to nie moge skończyć bo zawsze pisze z koleżanką Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 21.07.11, 22:30 piszę opowiadanie. xd piszę o typowym życiu, bohaterzy to typowi nastolatkowie. xd Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 22.07.11, 18:02 napisałam raz jeden rozdział lecz stwierdziłam ze jest bez sensu więc przestałam Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. . 24.07.11, 23:40 Piszę i to od kilku lat. Bardzo to lubię, ale z pisarstwem nie wiążę żadnych nadziei na przyszłość. O czym piszę? Wybieram różne tematyki w zależności od tego, co akurat przyjdzie mi do głowy. Nie piszę na siłę, ale pod wpływem weny i zauważyłam, że wychodzi mi to na dobre. Nie, nie uwzględniam siebie w opowiadaniach, chociaż często postaci mają moje cechy wyglądu bądź charakteru. Tak, w s z y s c y bohaterowie w moich opowiadaniach są fikcyjni, wolę nie mieszać bliskich mi osób w twórczość artystyczną - raz tak zrobiłam i dość dziwnie to się skończyło. Kiedyś pisałam nawet opowiadanie na blogu, ale zniesmaczyły mnie nastolatki piszące kolejne denne opowiadania, które nie miały żadnej fabuły, były płytkie i nudne. Do tego pisane z okropnymi blędami i ortograficznymi, i estetycznymi, i interpunkcyjnymi. No cóż, teraz trudno znaleźć w internecie dobre opowiadanie. Jeśli faktycznie takowe się znajdzie, autor bądź autorka zawiesza je po napisaniu zaledwie kilku rozdziałów, bo gdzieś w połowie pisania dzieła gubi wenę twórczą. Tak to bywa. W ten sposób, za pisanie biorą się osoby, które nigdy nie powinny się do tego zabierać i kaleczą niezmiernie język polski zdobywając pochlebne komentarze. Ach, ta ironia losu! Odpowiedz Link Zgłoś
nika_sz Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 25.07.11, 10:11 ja piszę fantasy. uwielbiam przedstawiać świat, który tylko ja wiem jak dokładnie wygląda he he. wszyscy bohaterowie są fikcyjni a główna bohaterka jest taka jaka chciałabym być ;p Lubię opisywać jakieś brutalne sceny, pełne grozy. nie obejdzie się bez jakiś "nieludzi" jakieś pół roboty, wymyślone stwory. Wymyślam jakiś ludzi z nadzwyczajnymi zdolnościami i nie lubię używać wampirów bo to ma większość tych co piszą. są przereklamowane. niezła frajda polecam Odpowiedz Link Zgłoś