Hmm , dość nietypowy temat na czwartkowy wieczór , prawda ?
Ale ostatnio na lekcji polskiego poruszaliśmy tematy różnych uzależnień i na pierwszym miejscu wystąpiły min.: narkotyki , papierosy , alkohol .
Chodzę do II gimnazjum , podobno chłopcy z mojej klasy piją i palą po lekcjach w lesie . Niektóre dziewczyny chodzą zapalić razem z nimi , a 2/3 osób z mojej klasy ma już za sobą tabakę . Wszyscy mówią o tym [jak już mówią} tak naturalnie ,jkaby było to dosłownie normą w życiu , a ja do tej pory nie mogę w to uwierzyć . No bo sorry , ja mimo wszystko traktuję siebie i ich jako dzieci . Wiem , jestem staroświecka , ale powiedzcie mi jak prawie 15 latek może już brać używki ? ja rozumiem ,17 , 18 ,ale 14,15 ? Ostatnio się ze mnie taka jedna Dominika śmiała , która ma już wszystko za sobą , że jestem dziwna i staroświecka , ale ja nadal w to nie wierzę , no bo szczerze lubię moją klasę i w życiu bym nie przypuszczała...
Czy u Was też tak jest ? A może same byłyście , lub jesteście od czegoś uzależnione ?
Dalej , podobno w uzależnienie popadają słabi ludzie . Czy zgadzacie się z tym ?
Ja nie . No bo w końcu największe gwiazdy rocka nadmiernie nadużowało różnego typu narkotyków, oraz wiele innych ważnych i sławnych , mądrych ludzi .
wypowiadajacie się