Dodaj do ulubionych

damskie sposoby na ...

11.06.11, 13:44
.26.6.11 ( sobota po zakończeniu roku szkolnego ) wyjeżdżam do chorwacji . bardzo się cieszę na ten wyjazd bo jadę z koleżanką , i pierwszy raz za granicę itp. ale jest taki problem że okres wypada mi na 25.6 czyli dzień przed wyjazdem sad ... trwa około 5 dni a szósty to już taka końcówka , wiecie o co chodzi smile jadę na 12 dni więc połowa wyjazdu zmarnowana sad próbowałam w czasie ostatniego okresu zaaplikować tampon ale strasznie mnie to boli chociaż dobrze to robię bo dużo o tym czytałam itp. więc tampony odpadają , nie jestem gotowa .
koleżanka powiedziała mi że jak wezmę 3 (?! ) listki rutinoscorbinu to będę miała okres szybciej ale boję się że to dużo . wypowiadajcie się o tym sposobie z rutinoscorbinem i może znacie jakieś inne sposoby na przyśpieszenie albo opóźnienie okresu ?
Obserwuj wątek
    • avril1028 Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 13:47
      ginekolog może on ci coś doradzi.
      bo ja nie mam pojęcia .
      • meredith. Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 13:50
        są tabletki na opóźnienie okresu, ale nie polecałabym.
    • estera102 Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 13:48
      sory , to jest niedziela smile a przy okazji odświeżam
    • estera102 Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 14:12
      odświeżam
    • sandrolaxd Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 14:21
      Wydaje mi się, że był taki wątek. Poszperaj coś w wyszukiwarce może znajdziesz. ;D
      Powodzenia. ;D I życze udanego wyjazdu.
      • pinky33 Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 14:28
        jasli bedziesz tam pływac na basenie czy cos to tampony sie przydałby .
        ALe jesli nie to nie wiem czy rutinoscorbin pomoze ale spróbuj.Popros o rade mamę.
        Spokojnie moj trwa 10 dni ;/;/ ostatnio rok temu na wakacjach dostałam i nie mogłam pływac <ku... mac > okres skonczył mi sie dzien przed powrotem do Polski;d;d

oby w tym roku dostac jeszcze w roku szkolnym;/devil
    • estera102 Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 14:43
      dobra , biorę ten rutinoscorbin , i odświeżam smile
    • katsuumi_17 Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 14:55
      Lepiej nie ingerować w naturę. Przez pierwsze dni nie będziesz mogła się kąpać, ale cały ostatni tydzień będziesz mogła- tym bardziej, że w Chorwacji pogoda zwykle jest ładna wink
    • asica Hibiskus! 11.06.11, 16:53
      Wypij sobie ze 2 kubki herbaty z hibiskusa. Taki kwiatek, herbatkę z niego kupuje się normalnie w sklepie. Ja wypiłam 4 dni przed planowanym pojawieniem się okresu i tego dnia co wypiłam dostałam. Też mam właśnie taki problem, bo mi wypada okres na początku mojego wyjazdu nad morze, więc sobie wypiję 3 dni przed, bo mój okres trwa na szczęście tylko 3, czasem 4 dni tongue_out
    • ramzesik Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 17:01
      jejku... masakrauncertain współczuje.. wez sobie na ten wyjazd jakieś tabletki przeciwbólowesmile a z tym rytinoscorbinem nie polecamwink
      • klama_kcmil # 11.06.11, 17:07
        Radziłabym spróbowac z tym tamponem, mimo wszystko. Może za blisko go wsadzasz?
    • estera102 Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 19:22
      ktoś jeszcze ? smile
      • jessicakaulitz Re: damskie sposoby na ... 11.06.11, 19:33
        Idź do ginekologa, on da Ci tabletki na przyspieszenie, bądź opóźnienie.
    • zeroplastic gorąca kąpiel ;D 11.06.11, 19:46
      Próbowałam i się udało przyspieszył mi się o 4 dni. Jednego dnia wzięłam gorącą kąpiel rano a wieczorem gdzieś tak o 23:00 dostałam okresu big_grin Ale moja siostra też tak zrobiła to jej się przyspieszył tylko o 2 dni. Radzę Ci spróbować bo myślę że to dobry sposób. A z tym rutinoscorbinem coś tam słyszałam ale ja myślę że lepiej nie bierz tego aż tyle bo ci jeszcze zaszkodzi niż pomoże smile
    • lara12 ... 11.06.11, 20:20
      pani na wdż-cie opowiadała nam kiedyś o jakichś tabletkach hormonalnych, którymi można sobie 'wyregulować', np. bierzesz je i nie masz okresu, ale nie możesz tego zrobić na własną rękę - musisz iść do ginekologa i on ci je przepisze. jakoś tak to było, najlepiej właśnie iść do lekarza i się dowiedzieć smile miłego pobytu życzę smile
    • doggy . 11.06.11, 21:03
      idź do ginekologa jeśli tak bardzo ci na tym zależy. ja miałam identyczną sytuację i przeżyłam.
    • igusiaaa Re: damskie sposoby na ... 19.06.11, 12:26
      propnuję jednak tampony. spróbuj go zaaplikować. moze na początku rzeczywiście odczujesz mały ból, ale potem nie bedziesz nic czuła. to jedyne wyjscie. z podpaskami sie po prostu umęczysz.
    • natalie_ NIE !! 19.06.11, 12:45
      Nie słuchaj koleżanki :] Pierwszy raz słysze o rutin.i to 3 listkach. W życiu, nic nie da.
      I myśle żeby nie kombinować z tym przyspieszaniem okresu, bo potem przy następnym mogłabyś mieć jakieś bóle mógłby ci sie spoźnić, różniee... Więc nie ma co smile Jeżeli boisz się tamponów, to poprostu podpaski. Najlepsze są alwaysy fioletowe smile Trudno to na szczęście połowa tylko, nie bedziesz się mogła kąpać to fakt, ale na plaże zaopatrzyj sie w jakies meega spodenki i wykorzystaj tą połowe na opalanie a tą drugą na szaleństwa w wodzie smile
      pozdrrrawiam smile)
      • kitek14 ech... 19.06.11, 14:15
        Ja rok temu dostałam podczas pobytu nad morzem (10 dni) i kur... pierwsze dni były do kitu, a wtedy gdy spokojnie mogłam sobie pływać przywlekł się on ;/ Wakacje przerypane na maxxxxx indifferent Teraz mi wypada na 5 dni przed wyjazdem, ale jeszcze się spóźnia. Wypróbuję sposób z kąpielą, moze sie coś uda cool
    • blanus Re: damskie sposoby na ... 19.06.11, 14:45
      Nie próbowałam tego Rutinoscorbinu, ale dla własnego bezpieczeństwa bym tego nie brała.. W sumie to są chyba tylko witaminy, więc nie powinno CI się nic stać, ale lepiej nie.
      Zgodzę się z koleżankami - gorące kąpiele pomagają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka