Dodaj do ulubionych

liceum - profile

13.06.11, 12:38
Witam. ;D
Mam ogromny problem i chciałabym się do was zwrócić, a zwłaszcza do tych osób, które chodzą już do liceum , najlepiej na profil biol-chem albo mat-geo. Otóż ja od września mam zamiar wybrać się do LO do jednego z wyżej wymienionych kierunków. Na początku wybrałam mat-geo , ale potem zdałam sobie sprawę, że nie jestem pewna do końca czy to mnie kręci.... I pomyślałam o biol-chem. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić...problem w tym , że nie umiem za bardzo chemii , bardziej interesuję się biologią. Chemia u mnie leży... Niby mam dobre oceny, ale miałam w gim taką babkę , która nie nauczyła nas praktycznie niczego. Jedyne co pamiętam, to pierwiastki i parę wartościowości... I boję się o to , czy sobie w tym liceum poradzę. Nie wiem sama co jeszcze chce robić dalej. Myślałam nad ochroną środowiska , tylko kurcze, cały sęk w tym, że ja jestem raczej humanistka, a nie ścisła i nie wiem czy dam radę..
Jeśli jest ktoś obeznany w tych tematach to proszę o radę wink bd bardzo wdzięczna ;**
Obserwuj wątek
    • sook Re: liceum - profile 13.06.11, 12:44
      chemią sie nie martw, na początku liceum są zawsze powtórki z gim wiec po prostu ty bedziesz musiała to potraktować jako nowy materiał i przy tym troche posiedzieć ale na pewno nadrobisz zaległości. smile
    • katsuumi_17 Re: liceum - profile 13.06.11, 14:37
      Spokojnie dasz radę, trzeba się tylko trochę przyłożyć. Sama byłam na biol-chem-fiz i poszłam tam w ciemno po klasie humanistycznej w gimnazjum, z chemią niemal teoretyczną. A teraz idę na studia, na których będzie i dużo chemii i dużo biologii smile
    • jane_ Re: liceum - profile 13.06.11, 18:35
      u mnie w mieście są profile humanistyczno-biologiczne. poszukaj takiego. c:
      • katsuumi_17 Re: liceum - profile 13.06.11, 19:08
        Humanistyczno- biologiczne? O ja, a przecież to nijak ma się do siebie smile ciekawie smile
        • jane_ Re: liceum - profile 13.06.11, 20:29
          bo ja wiem, czy nijak... biologia jest spoko, też jestem typową humanistką, a mam z niej piątkę. choć mi bardziej przydałby się profil humanistyczno-geograficzny, haha. :3

btw, znalazłam też biol-wos. ;dd
          • super_star Re: liceum - profile 13.06.11, 20:32
            mi pasowałby geografia/biologia/angielski - ale gdzie taki znaleźć wink
            • minka95 Re: liceum - profile 14.06.11, 17:51
              super_star u mnie jest właśnie taki profil....bardzo dużo chętnych jest... ja bym chciała iśc na połączenie chemii z geografią albo geogr- biol...niestety u mnie takiego nie ma sadsad
              • elisss92 Re: liceum - profile 17.06.11, 01:10
                u mnie w szkole był przez rok profil his-geo wink teraz jest wos- ang
                • elisss92 Re: liceum - profile 17.06.11, 01:11
                  no, a sama chodziłam na bio-geo. Generalnie byłam z niego zadowolona wink
          • katsuumi_17 Re: liceum - profile 13.06.11, 22:11
            No popatrz smile a myślałam, że biologia tylko w połączeniu z chemia i fizyką wystepuje big_grin
            • anusia14 Re: liceum - profile 14.06.11, 16:39
              no co wy, u mnie nie ma takich profili... za małe miasto, żeby tak kombinować, a szkoda. ale już zdecydowałam. Wybieram się chyba na ten biol- chem . x DD

dla mnie najlepszy profil to byłby chyba biol-geo- ang-hist ; D
              • petka Re: liceum - profile 15.06.11, 20:39
                ja widziałam w liceach np. biol-ang-pol, czy biol-geo-wos wink
                • igusiaaa Re: liceum - profile 15.06.11, 20:47
                  ja osobiście idę na filologiczny, ale znalazłam w miescie profil matematyczno - językowy.
                  jeśli chodzi o biol-chem, to nie martw się. jest na pewno cieżko, ale jeśli będziesz systematyczna, to dasz sobie radę
                  • anusia14 Re: liceum - profile 15.06.11, 20:56
                    Ja nie wierzę x DD wy to macie fajne te profile. U mnie są do dupy ;X ale w sumie co się dziwić jak tylko 2 ogólniaki są ..
                    • norrmalna Re: liceum - profile 15.06.11, 22:49
                      Jestem na profilu mat-geo ;p, więc jakbyś miała jakieś pytania to śmiało
                      • anusia14 norrmalna 16.06.11, 19:27
                        o to super ; ) w takim razie powiedz mi, jak podoba Ci się ta klasa. Nie chodzi mi oczywiście o ludzi , tylko przedmioty , czy materiał jest trudny itp. itd. I jakie studia można po tym skończyć. Wiem, wiem , że nie zawsze od profilu zależy na jakich studiach wylądujemy , ale lepiej już na początku warto chyba mieć jakieś w tym pojęcie, tak uważam : ))
                        pozdrawiam .
    • beautiful_ Re: liceum - profile 16.06.11, 19:39
      Skoro interesujesz się biologią, dobrym pomysłem byłoby iść na profil sportowy lecz nie wiem czy lubisz wf bo z tego co w wielu liceach widziałam to w sportowych jest w-f i właśnie biologia.
      Jeszcze nie chodzę do LO ale wybieram się od września hehe.
      • igusiaaa Re: liceum - profile anusia. 19.06.11, 11:46
        u mnie też są tylko dwa ogólniaki. mimo wszystko można wybrać coś fajnego.
        interesuje cię biologia, ale chemia juz nie bardzo, tak?
        niekoniecznie musisz isc do biologiczno-chemicznej. w kazdej klasie jest duzo biologi, bo jest to jeden z wazniejszych przedmiotów. moze lubisz cos innego oprocz biologii? zastanow sie. na pewno znajdziesz cos dla siebie.
    • joasiiaa Tu. 19.06.11, 13:02
      Chemia jest w liceum trudna. Rozszerzona tym bardziej. Nie idź tam, bo nie dasz rady. Polecam mat-geo. Ja jestem na takim i jest łatwo, a humanistką jestem. Polecam też profile biologiczne. Ochrona środowiska ma chyba rozszerzoną fizykę, więc nie polecam. Trudna. Najlepiej ten mat-geo.
    • pauline_demi Re: liceum - profile 23.06.11, 14:44
      Ja złożyłam do dwóch humanów i jednej mat-geo w tej szkole, gdzie baaaardzo chcę się dostać i mam wielką nadzieję, że tak będzie smile
    • michaelmontana Re: liceum - profile 24.06.11, 13:43
      Ja mam taki mętlik w głowie że nie wiem co mam zrobić! ; (

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka