24.06.11, 23:18
problem w tym, że w tym roku skończyłam gimnazjum...
wybrałam liceum i teraz chciałabym przenieść się do tego, które oznaczyłam jako drugie.... jest na tym samym poziomie, może trochę lepsze od pierwszego...
byłam w tej szkole i powiedzieli że muszę ryzykować drugi nabór, jednak boję się, że nie będzie już miejsc, miałam 137 punktów, a w zeszłym roku na profil, który wybrałam przyjmowali od 111....
boję się, że jak zabiorę papiery z pierwszej szkoły, nie przyjmą mnie do tej drugiej ;/
co jeśli złożę oryginał do pierwszej szkoły,a mimo to będę starała się o przeniesienie do drugiego liceum ?
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • redhead Re: pomocyy 25.06.11, 00:25
      Nigdy nie miałm takich problemów, więc ci chyba nie pomogę... A nie możesz tych papierów jakoś skopiować i dać do tej drugiej szkoły? Ale wsumie jak masz to 137 pkt. to się nie przejmuj - na pewno cię przyjmą.
      • pauliska1212 Re: pomocyy 28.06.11, 21:37
        ze 137p. przyjmą cię do każdej szkoły wink
    • estera102 Re: pomocyy 25.06.11, 08:41
      moim zdaniem na pewno cię przyjmą ponieważ w tym roku był niższy poziom więc próg pewnie będzie niższy , a ty i tak masz ponad tamten z zeszłego roku
    • kiwi Re: pomocyy 25.06.11, 10:02
      jak pójdziesz 1 lipca do szkół to będą wywieszone listy kto się zakwalifikował. jeśli się zakwalifikowałaś do jednej i do drugiej zanosisz oryginał świadectwa i oryginał wyniku gimnazjalnego do tej szkoły, do której koniecznie chcesz iść. i tylko czekać: albo cię przyjmą, albo nie.
    • lov_aa Re: pomocyy 25.06.11, 20:57
      zawsze mozesz podjąć inny zawód ;d po co ci szkola xd
    • ksenodyka Re: pomocyy 26.06.11, 21:05
      Jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało, to możesz mieć nadzieję, że nie dostaniesz się do szkoły pierwszego wyboru i automatycznie przeskoczysz do drugiej, czyli do tej, do której chciałabyś iść.

A jeśli by się tak nie stało, to sprawa moim zdaniem będzie głownie zależeć od tego jak dobra to jest szkoła. Bo jeśli np. ta druga szkoła jest naprawdę dobra, tak że ludzie walą drzwiami i oknami, to ja nie liczyłabym na jakieś wolne miejsca w drugiej rekrutacji. Bo ci co się dostali będą chcieli tam iść i zapełnią wszystkie miejsca.
      Ewentualnie zawsze możesz się starać przepisać na początku rokuwink
    • igusiaaa Re: pomocyy 26.06.11, 21:26
      proponuję jednak poczekać. może jeszcze będzie miejsce w tym drugim liceum i to tam cię wcisną. jeśli zrezygnujesz z tego na pierwszym, a do tego na drugim Cię nie przyjmą to będziesz miała problemy... radzę się wstrzymać.
      jeszcze tylko kilka dni. ja tez czekam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka