Dodaj do ulubionych

bardzo dziwne zjawiska.

25.06.11, 02:32
Mieszkam na odludziu. kawałek za miastem. pola, kilka domów, lecz w dużej odległości od siebie. Koło mojego domu jest las. Coraz częściej zostaję sama w domu na noc i dzieją się dziwne rzeczy, mianowicie słychać płacz dziecka. Nie potrafię nawet określić skąd on dochodzi. Żaden z sąsiadów nie ma dzieci, z resztą nic nie było by u mnie słychać, gdyż sąsiadów mam daleko xd

Płacz dziecka to nie wszystko. Z mojej sypialni mam widok na las. Często patrzę przez okno zanim zasnę i poprzedniej nocy zobaczyłam dziwne światła. Krążące kółka. Bylo ich kilka.

Ponadto bodajże o 3 w nocy usłyszałam niepokojący hałas w kuchni. Poszłam tam i okazało się, że wszystkie krzesła, które dostawione są do stołu jadalnego są poprzewracane. Bez chwili namysłu wróciłam do łóżka. Wystraszyłam się. Uznałam, że rano zrobię porządek, ale gdy wstałam krzesła stały tak jak powinny być..

Co o tym myślicie? Powinnam iść do psychiatry?
Obserwuj wątek
    • ingrid Re: bardzo dziwne zjawiska. 25.06.11, 07:40
      Jeżeli to co piszesz jest prawdą powinnaś zgłosić się do psychologa...
      Porozmawiaj z rodzicami,a jeżeli nie uwierzą to powiedz,że sama w noicy w takim domu nie będziesz i ich sprawa co z tym zrobią...
      Jeżeli to co piszesz jest prawdą naprawdę nie możesz zwlekać...
      • song Re: bardzo dziwne zjawiska. 25.06.11, 07:55
        Psycholog nie załatwia takich problemów ...-.-
        Na twoim miejscu pokropiłabym cały dom wodą święconą i w każdym pokoju postawiła jakiś święty obrazek. Zobacz co będzie później.
        • pinky33 zgadzam sie z song 26.06.11, 15:38
          .
      • abbey_girl Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 20:15
        Pomyślałam "O kur*a". Na razie poobserwuj co się dalej będzie działo. Jeśli się powtórzy...to nie wiem, najlepiej pogadaj z rodzicami... Postaraj się znaleźć jakieś racjonalne wytłumaczenie tych zjawisk, żeby samą siebie uspokoić na następny raz jak Cię zostawią. A może po prostu naoglądałaś się za dużo horrorów i teraz tak wychodzi. Nie za bardzo wiem jak Ci pomóc, ale się starałam.
        Trzymaj się kisskisskiss
    • katsuumi_17 Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 18:53
      3 w nocy to godzina szatana. Tak, jak mówią dziewczyny wyżej- pokrop pokoje wodą święconą, porozstawiaj krzyże...
      • marsjanka115 x__x 26.06.11, 19:47
        weź nie pier** -.- jesteś jakaś psychiczna sądząc po tym co piszesz i Twoim avatarze, pierwsze co zrobiłby każdy to na pewno nie szedł sprawdzać tej kuchni tylko przykrył się kołdrą i starał zasnąć a następnego dnia leciał do rodziców !
        za dużo horrorów się naoglądałaś .
        • aggg Re: x__x 26.06.11, 21:43
          Ja uważam że to po prostu twoja psychika podsuwa ci takie obrazy. Ja tam nie wierzę w takie coś jak duchy itp. i żadne ustawianie krzyży i woda święcona tu nie pomogą O.o Ja też jak sie czasem boje to wydaje mi sie że słyszę jakieś głosy albo coś ale zwykle wtedy wtulam się do poduszki i nakrywam szczelnie kołdrą xD A jak chodzisz w nocy spać to lepiej nie zaglądaj przez okno ;>
    • milejdi Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 19:00
      skoro wierzysz w duchy i takie tam, możesz to zrobić..przepraszam, ale ja nie wierzę i trudno mi uwierzyć w opowiadania ludzi na takie tematy, zwłaszcza, kiedy tych ludzi nie znam. jakoś nikt do tej pory nie udowodnił istnienia duchów, telekinezy itp.
      • igusiaaa Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 19:03
        rzeczywiście dziwne. powinnaś porozmawiać o tym z rodzicami lub ewentualnie z księdzem. i tak, jak dziewczyny poradziły - woda święcona i krzyż to nie jest zły pomysł.
    • blizniaczkii Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 19:15
      Nie strasz mnie!!! A może to twoja fantazja??? Albo twój dom został zbudowany na cmentarzu??

Powinnaś porozmawiać z rodzicami, i to w pierwszej kolejności

Powodzenia, trzymam kciuki wink
    • natanek666 Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 19:19
      nocnyszejker.pl/?pwid=e7baf4124c98432e91b6e5c89c5bdcde
    • deedee ^_^ 26.06.11, 19:21
      zgadzam sie z wypowiedziami dziewczyn . woda święcona i jakieś krzyże albo obrazki świętych .
    • mala12345 Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 19:52
      trochę mnie przestraszyłaś , ale jeśli tak się dzieje to porozmawiam koniecznie o tym z rodzicami i święcona woda powina pomóc.
    • rozalie32 Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 19:55
      a według mnie ściemniasz, bo jeśli to wydarzyło się naprawdę to nie pisałabyś tutaj tylko leciała do rodziców uncertain
    • rozalie32 Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 19:58
      a jeśli to prawda to napisz potem co się dalej stało i jak rozwiązałaś problem
    • robpattinson tu. 26.06.11, 20:06
      zgadzam się z song.
      i tak jak większość pisze - pokrop dom wodą święconą albo zaproś księdza żeby pobłogosławił dom.
      • karoola.006 zgadzam się z song. ;p 26.06.11, 21:13
    • linda Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 20:20
      Wiesz nie sądzę aby to była prawda. W przeciwnym wypadku nikt stąd nie jest w stanie ci pomóc. Idź z tym do rodziców bo normalny człowiek już dawno był by z rodzicami u jakiegoś księdza czy medium. Nie wierzę ci i tyle.
      • estrellaa Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 21:22
        uhuhu nie dobrze , jeśli to prawda zgadzam się z song . ; p
    • oliiviia . . . 26.06.11, 21:27
      przestańcie z tymi krzyżami, wodą święconą >.<
      to twoja wyobraźnia, po prostu wcześniej kładź się spać. pozostawiaj włączony telewizor z ustawionym na automatyczne wyłączenie. powtarzaj sobie, że nic złego się nie dzieje. zapomnij o tym, a przejdzie.
      to tylko twoja wyobraźnia.
    • domcia.95 Re: bardzo dziwne zjawiska. 26.06.11, 21:35
      Może to zabrzmi śmiesznie ale kup sobie psa. One podobno wyczuwają duchy.
    • beauty12 Re: bardzo dziwne zjawiska. 27.06.11, 15:31
      nie wiem co ci poradzić, ale na pewno nie zwariowałaś, porozmawiaj o tym z rodzicami, bo tego nie należy lekceważyć
    • dosia321 Re: bardzo dziwne zjawiska. 27.06.11, 20:46
      ooo ku... ~!
    • mroweczka_xxx Re: bardzo dziwne zjawiska. 27.06.11, 20:52
      3 to godzina duchów ;d
      • song Re: bardzo dziwne zjawiska. 27.06.11, 21:02
        A tak wgl. jeżeli masz psa, a on piszczy/szczeka/jest przestraszony i ogólnie się inaczej zachowuje,to wtedy możesz mieć pewność ,że coś jest nie tak...
        Jeżeli twój pies nic nie odczuwa ,to na pewno twoja wyobraźnia.
        A jak nie posiadasz psa...to masz problem.
    • by_moonlight Re: bardzo dziwne zjawiska. 28.06.11, 13:37
      Sądzę, że przyczyną może być fakt, że zbyt późno kładziesz się spać lub oglądasz filmy/czytasz historie, które źle na ciebie wpływają. Na "granicy snu" (nie wiedziałam jak to nazwać, ale chodzi mi o moment, gdy jesteś już tak zmęczona, że przysypiasz, ale jednak jeszcze częściowo myślisz o rzeczach, które wydarzyły się w ciągu dnia) niektóre rzeczy mogą wydawać ci się realne, choć wcale takie nie są. Dodatkowo mieszkanie na odludziu, daleko od sąsiadów i samotne siedzenie w nocy w domu też robi swoje.
      Moim zdanie powinnaś na początku porozmawiać z rodzicami. Nie masz pewności, że ci uwierzą, ale może przekonasz ich do tego, że nie chcesz zostawać sama na noc w domu. Natomiast, jeśli te "zjawiska" nie miną, to możesz wziąć przykład z "Paranormal Activity". xD Postaw kamerę cyfrową w pomieszczeniu, w którym według ciebie dzieje się najwięcej niespotykanych rzeczy i nagrywaj przez całą noc, a rano będziesz miała okazję obejrzeć cudowny dokument o zmianach oświetlenia zachodzących w danym pomieszczeniu, w zależności od ilości światła słonecznego wpadającego przez okno. Bo mogę się założyć, że nic na owym filmiku byś nie ujrzała.

Może to idiotyczne, ale ja podchodzę do tego bardzo sceptycznie. Innymi słowy - nie wierzę w to, co napisałaś, no ale co ja tam wiem. Nie było mnie tam. :] Zatem strzeżmy się godziny duchów, szatańskiej liczby 666, latających światełek nad lasem, poprzewracanych krzeseł oraz wszyscy śpijmy z różańcem pod poduszką (plus, oczywiście, czosnek, kołek i woda święcona - tak na wszelki wypadek, gdyby zechciały odwiedzić nas wampiry) by w razie potrzeby odegnać złe demony. devil Amen.
      • partyinthe_usa By_moonlight 28.06.11, 21:26
        Zgadzam się z poprzedniczką. Mimo, iż nigdy nie miałam sytuacji typu koszmary po horrorze czy coś (rzadko je tez oglądam) albo po zobaczeniu jakiejś fotki, ale w nocy wszystko wydaje się inne smile. Wzrok nie rejestruje wszystkiego i dopowiada sobie pewne rzeczy, role tu tez odgrywa wyobraźnia smile. Ja mam tak głęboki sen, ze tylko budzik mnie budzi smile albo ból...
    • pauu26 Re: bardzo dziwne zjawiska. 02.07.11, 00:40
      albo to prowokacja, albo masz bardzo bujną wyobraźnię. te całe płacze to mogą być po prostu koty, światełka mogą być czymkolwiek, a gdybyś zobaczyła w domu poprzewracane krzesła to odruchowo pobiegłabyś do mamusi i tatusia, a nie poszła spokojnie spać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka