Mam takie pytanie. Czy ktoś oglądał ten film? Założyłam ten wątek, ponieważ przeczytałam mnóstwo opinii na temat tego filmu i wszystkie były negatywne (co mnie trochę zabolało). Mnie osobiści ten film strasznie się podobał. Ale wszyscy twierdzą, że jest bardziej skomplikowany niż Incepcja, nie dokładnie zrobiony, zawiera błędy. Ja żadnych błędów nie widziałam, chociaż film oglądałam ok. 5 razy. Może faktycznie trochę trzeba wysilić mózgownicę, żeby się połapać,(a ja musiałam wyjaśniać o co w nim chodzi mojej mamie),ale bez przesady. A do tych co nie widzieli: warto zobaczyć. Świetny film, jeden z moich ulubionych, podobał mi się prawie tak bardzo jak Złap mnie, jeśli potrafisz. Tylko lepiej nie oglądać z małymi dziećmi, bo jest scena, z odkrojonym kawałkiem ciała Coltera, tj. Jake'a. Aha, no i w scenie, kiedy Stevens rozmawia ze swoim ojcem, oczywiście, rozbeczałam się.
A tu opis filmu z filmweb:
Kapitan Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) budzi się w jadącym z dużą prędkością pociągu. Nie poznaje siedzącej obok niego dziewczyny, nie wie, gdzie jest. Po 8 minutach od jego przebudzenia pociąg eksploduje. Wtedy mężczyzna przekonuje się, że bierze udział w rządowym eksperymencie o nazwie: "Kod nieśmiertelności", który pozwala na wejście w ciało innego człowieka na ostatnich 8 minut jego życia. Zadaniem Stevensa jest rozpoznanie i powstrzymanie zagrażającego całemu Chicago terrorysty podkładającego bomby. "Kod nieśmiertelności" pozwala wracać na miejsce zdarzeń wielokrotnie i żołnierz z każdym powrotem na ostatnich 8 minut życia pasażerów pociągu będzie wiedział coraz więcej. Czy uda mu się znaleźć i powstrzymać atak bombowy?
No to tyle. Czekam na wasze komentarze.