Dodaj do ulubionych

Fan Fiction DM/HG

01.07.11, 20:17
Po raz kolejny odświeżam. Kiedyś podobne wątki się pojawiały, ale zostały zarchiwizowane.

No więc czyta ktoś? A może raczej czytał, bo cóż, moda na ff zaczęła się jakieś parę lat temu, ale oczywiście obudziłam się z tym dopiero niedawno. Przeczytałam masę opowiadań o Draco i Hermionie i coś czuję, że powoli perełki się wyczerpują.. :c Może ktoś coś ciekawego poleci? A nuż będzie to coś, czego nie miałam jeszcze okazji przeczytać. (;
Obserwuj wątek
    • garcia Re: Fan Fiction DM/HG 02.07.11, 09:16
      Już parę lat temu zaczęłam czytać ff i nadal mnie to kręci, znam parę opowiadań o HG/DM a też o GW/DM. Mogę podać Ci tytuły
      HP i Zmowa Dziewic
      Szlaban, słodki szlaban
      Fałszywy Stopień
      Mały, przyjemny, niegroźny układ, czyli Opowiadanie o zaletach posiadania kota
      Paryskie Dni
      Wendetta
      All you need is love
      Out Winter
      Mugolle year

Większość przeznaczona dla bardziej dojrzałych czytelniczek.
      Może mogłabyś mi polecić jakieś inne tytuły?
      Pozdrawiam i życzę miłej lektury
      • taylor_ Re: Fan Fiction DM/HG 02.07.11, 10:50
        O, wielkie dzięki. Ostatnich czterech nie czytałam.

A więc te, które polecam:
        ice-and-fire.blog.onet.pl/
        draco-hermiona.blog.onet.pl/ (musisz przebrnąć przez pierwsze rozdziały, potem opowiadanie jest wręcz cudowne)
        Draco Malfoy - zdumiewająco skoczny... szczur? (najśmieszniejszy ff, jaki miałam przyjemność czytać)
        Draco Dormiens
        Everytime
        Vice Versa
        Pożądanie i Nienawiść (strasznie oddziałuje na psychikę)
        Narzeczona dla Draco (właściwie delikatny slash DM/HP, ale baaaardzo zabawny)

Tego jest znacznie więcej, ale większość co czytałam już po prostu zapomniałam.
      • taylor_ Re: Fan Fiction DM/HG odświeżam 03.07.11, 11:35
        • taylor_ Re: Fan Fiction DM/HG odświeżam 25.07.11, 11:10
    • niewiadoma_xxxx Re: Fan Fiction DM/HG 09.08.11, 15:11
      Ja miałam i nadal mam fioła na punkcie tego paringu. Ostatnio zainteresowałam się również paringiem Severus/Hermiona. Też ciekawe. Niestety wiele ciekawych opowiadań o DM i HG jest na angielskich stronach, takich jak fanfiction.net etc. Jak ktoś jest zdolny z angielskiego i da sobie radę z tłumaczeniem, to żyć, nie umierać big_grin
      • taylor_ Re: Fan Fiction DM/HG 10.08.11, 15:10
        Ja też. Głównie dzięki mrocznej88. Pewnie czytałaś jej (jakże cudowne!) opowiadanie. Niby SnapexGranger to coś nowego i w ogóle, czytałam kilka ff, były fajne, ale.. hm.. nie odczuwam tych samych emocji, które odczuwam, kiedy wpadnie mi w ręce jakieś dobre Dramione. Po prostu jestem przyzwyczajona do tej pary i nie mogę się odzwyczaić. :q
    • reigai Re: Fan Fiction DM/HG 09.08.11, 20:18
      trudno jest znaleźć dobre Dramione, zwłaszcza na blog.onet i na wszelakich polskich stronach. Jeżeli masz jakąkolwiek znajomość angielskiego, to polecam fanfiction.net, chociaż moim zdaniem, co dwudziesty fik jest zdatny do przeczytania. Polecam inne pairingi z HP, które nie są tak popularne, a co za tym idzie, łatwiej wyłowić z pośród przeciętnych historii te najlepsze. Jeżeli mogę coś zasugerować, to przede wszystkim Remus/Syriusz (chociaż to baaardzo popularne), Remus/Regulus, Hermiona/Luna, Albus/Gellert. Oczywiście, jeżeli nie masz nic do homoseksualnych slashy :3
      • taylor_ Re: Fan Fiction DM/HG 10.08.11, 15:12
        No właśnie! Zwykle piszą to jacyś grafomani, powtarzający wciąż te same schematy, robiący masę błędów i tworzący tępe, nudne postacie. Oczywiście, nie wszyscy. Znalazłam kiedyś kilka blogów, które były świetne. Z moim angielskim jest słabo.. Musiałabym mieć przez cały czas włączonego tłumacza lub otwarty słownik, a na to jestem za leniwa. c; Szczerze mówiąc, jakoś nie za bardzo mnie ciągnie do opowiadań tego typu (jak na razie zetknęłam się tylko z Drarrym), ale mimo wszystko dzięki. Skoro polecasz, to pewnie poczytam. (:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka