Dodaj do ulubionych

wielcy projektanci dla H&M

07.07.11, 22:57
jak zapewne każdy wie co jakiś czas H&M zaprasza do współpracy sławnych projektantów.Ostatnio był to Lanvin ale przed nim byli tacy projektanci jak Sonia Rykiel,Jimmy Choo czy Karl Lagerfeld.Każdy z projektantów tworzy niesamowitą kolekcje po którą wyznaczonego dnia sprzedaży stoją setki.Niedługo(bo już w listopadzie) H&M opanuje Donatella Versace.Po pierwszych zdjęciach widać że kolekcja będzie niesamowicie stylowa i każdy znajdzie coś dla siebie.Ja osobiście zamierzam pójść na takie coś po raz pierwszy gdyż na wcześniejsze kolekcje nie zdążyłam.Zamierzam polować na czarną ramoneske poozdabianą ćwiekami.Tutaj możecie obejrzeć pierwsze zdjęcia kolekcji:www.vogue.co.uk/news/2011/06/21/versace-collaborates-with-handm (jak wejdziecie do galerii na 1 zdjęciu jest właśnie ta kurtka)

Macie może coś z poprzednich kolekcji?Jak tak to napiszcie co i jak znajdziecie zdjęcia to podajcie linki. big_grin
Wybierzecie się do H&M w listopadzie?

PS:nie usuwajcie wątka i nie piszcie głupich komenatrzy.bardzo was o to proszę smile
Obserwuj wątek
    • myszqa13 odświeżam 07.07.11, 23:45
    • my.versace Re: wielcy projektanci dla H&M 08.07.11, 12:21
      Uwielbiam Donatellę Versace. Między innymi dlatego, że projektuje takie świetnie stroje. Jednak kiedy dowiedziałam się, że będzie projektować do H&M bardzo się zdziwiłam. Versace to bardzo luksusowa marka. A H&M to właściwie normalny sklep z ubraniami. I szczeże mówiąc ja na jej miejscu nie zgodziłabym się na projektowanie tej kolekcji. Nie wiem, może zachowuje się jak jakaś nienormalna, ale po prostu mi szkoda. Wyobrażasz sobie jakby nagle w H&M ukazała się kolekcja Louis'a Vuittona? I to ze znacznie niższymi cenami? Przecież to nie byłby tak przez nas znany i uwielbiany Louis Vuitton. Ale dobra, niech robià co chcą. Pewnie Donatella dostała za to pełno kasy i dlatego się zgodziła. Miejmy nadzieję, że Varsace pozostanie Versace.
      Ramoneska świetna. Ja ogólnie uwielbiam Ramoneski. Sama mam czarną z ochnika i jest moją najfajniejszą kurtką skórzaną. Więc cóż, musisz ją kupić. Tylkp radzę ci kupić mniejszy rozmiar, bo ja kupiłam taki w sam raz i teraz jest na mnie za duża. Ale i tak nieźle wygląda. Mam nadzieję, że będzie ci się ją fajnie nosiło smile

A tak w ogóle, nie zważając na wątek, to bardzo polecam Ci nową kolekcję Tommy'ego, Ralpha Laurena, Marc by Marc Jacobs i Burberry. Właśnie wróciłam z wakacji i kolekcje są po prostu świetne. Szczególnie TH. Ja sobie kupiłam rurki, taką różową polo, pasek (taki fajnie pleciony) i czapkę. Ale kolekcja jest po prostu genialna. Bardzo polecam. big_grin
      PS Mówię ci to, bo wiem że znasz się na modzie. I mam nadzieję, że uaszanujesz moje zdanie. Jeśli cię uraziłam tym co napisałam o Varsace i h&m, to przepraszam, ale tak właśnie uważam.
      Pozdrawiam smile
      • myszqa13 odp. do my.versace 08.07.11, 15:39
        doskonale cię rozumiem.no coś ty!gdyby Louis Vuitton byłby w H&M to bym się załamała chyba...tyle kasy wydaje się na torebki,buty,sukienki,szale itd. a tu nagle sprzedadzą ci sukienke za 800zł...śmieszne to by było...ale moim zdaniem takie coś jest fajne że wielcy projektanci wkraczają do sieciówek...do pewnego momentu to jest fajne bo potem nagle osoby z bloków(nie mam nic do takich osób więc nie czujcie się urażeni) noszą rzeczy z metką Jimmy Choo,Stelli McCartney,Karla Lagerfelda itd.

taaak!!widziałam te nowe kolekcje...jutro idę do browaru wszystko dokładniej obejrzeć!btw jak tam wakacje...byłaś już gdzieś chyba prawda?
        • my.versace Re: odp. do my.versace 08.07.11, 17:08
          Pojechałam 21 czerwca w nocy. Nie byłam na zakończeniu roku szkolnego. A byłam znowu na Gran Canarii. Teraz wydaje mi się, że jest tam jeszcze piękniej. Hotel wprost cudowny. Włoże jeszcze jakieś zdjęcia to będziesz mogła sobie zobaczyć jak to wygląda. Jest tam też taka promenada Meloneras, przy której są tylko najdroższe sklepy. I jest tam przepięknie. Ogólnie to chce tam wracać smile A pogoda zawsze radosna. Temperatura ponad 30 stopni bez przerwy. Ja byłam tam 2 tygodnie i nie widziałam deszczu. Kocham to miejsce. serce
          • myszqa13 Re: odp. do my.versace 08.07.11, 17:37
            jak tak chwalisz ciągle Wyspy Kanaryjskie to coraz bardziej się do nich przekonuje!Musi być tam cudownie!Spróbuje rodziców namówić na przyszły rok chociaż nie wiem czy da rade bo za rok chcemy do Australii lecieć ale może jak nie polecimy do Australii to na Wyspy Kanaryjskie.wstawiaj zdjęcia..jestem ciekawa...a w jakim hotelu byłaś?
            • my.versace Re: odp. do my.versace 08.07.11, 18:29
              Hotel nazywa się Riu Palace Maspalomas. Jest na liście stu najlepszych hoteli na świecie i jest najlepszym hotelem na tej wyspie. Szczerze, to bardziej podoba mi się Gran Canaria niż Teneryfa, ale na tej drugiej więcej do zwiedzania (Loro Parqe gdzie są show z delfinami, orkami, pingwinami i innymi zwierzętami, wulkan Teide, Masca i można popłynąć promem na piękną La Gomere.

Postaram się jak najszybciej wstawić zdjęcia.
              • myszqa13 Re: odp. do my.versace 08.07.11, 18:49
                świetny hotel!właśnie takie uwielbiam...a dokąd jeszcze się wybierasz w te wakacje??
                • my.versace Re: odp. do my.versace 08.07.11, 19:08
                  Zdjęcia już dodałam.
                  Najprawdopodobniej do Portugalii pod koniec wakacji. Jeśli z tym nie wyjdzie to Włoch albo Izraela.
                  A zimą jadę na Dominikanę.
                  • myszqa13 Re: odp. do my.versace 08.07.11, 21:39
                    to świetnie.byłaś już kiedyś w Izraelu??ja dopiero za 2 lata tam jadę bo za rok niestety nie moge bo szkoły nie moge opuszczać na więcej niż 2 dni a latem nie pojade do Izraela skoro mam do Australii lecieć.Gdzie najczęściej jeżdzisz jak jedziesz do Włoch(chodzi o miasto)?
                    • my.versace Re: odp. do my.versace 08.07.11, 22:54
                      Do Ligurii. Kocham Toscanie. Ale ostani raz byłam tam mając 3 lata. I jak będziemy tam to od razu pojedziemy do Mediolanu (zakupy u LV!!!) i do Francji, bo do Saint-Tropez jest z tamtąd 200 km.
                      Ale jakoś bym chciała do tej Portugalii. Chyba ze względu na hotel. Też jest Riu.
                      A gdzie ty wybierasz się w te wakacje?
                      • myszqa13 Re: odp. do my.versace 09.07.11, 00:22
                        nie no!!zazdroszcze takich wakacji!

ja w tym roku nie szaleje bo jak rodzice chcieli już zamawiać hotele i wszystko(zawsze robią to na przełomie grudnia i stycznia) to wtedy ja i mój brat mieliśmy poparzenia 2 i prawie 3 stopnia(ja na nodze a on na barku i twarzy) więc rodzice nie mogli wybrać zbyt słonecznego miejsca...czyli takiego gdzie jest ok. 40 stopni.więc ja w tym roku jadę jutro na dwa dni do Międzyzdrojów(na koniec festiwalu gwiazd do hotelu Amber) zaraz potem na obóz pod namiotami a po obozie wraz z rodzicami i bratem do Chorwacji na 2 tygodnie. ale jakoś się nie ciesze bo musze uważać na słońce...bo jak wiadomo poparzonych miejsc nie wolno zbytnio wystawiać na promienie słoneczne a ja nadal mam wielką blizne na udzie.ale mam nadzieje że za rok te wakacje będą milion razy lepsze!big_grin
                        • my.versace Re: odp. do my.versace 09.07.11, 14:25
                          Moja siostra jutro jedzie do Międzyzdrojów! Tylko, że na jakiś obóz, bo razem z koleżanką chciały jechać.
                          Ja miałam jeszcze na obóz harcerski, ale doszłam do wniosku, że nie poradziłabym sobie na nim.

Mam do ciebie pytanie- czy w starym browarze jest sklep Tommy'ego albo Ralpha Laurena? Bo możliwe, że za niedługo pojadę z rodzicami do Poznania i muszę to wiedzieć.

PS Moja mama rezerwowała wakacje w marcu i już wtedy zostało mało pokoi. Bo my chcieliśmy być w suicie (czyli apartamencie) i została już ostatnia na całe wakacje. I na szczęście byliśmy w niej big_grin
                          • myszqa13 Re: odp. do my.versace 11.07.11, 17:18
                            przepraszam cię że nie odpisywałam ale nie miałam czasu w międzyzdrojach!było cudownie!!mam autografy i wogóle!!

tak,w browarze są 2 sklepy Hilfigera:zwykły Tommy Hiliger i Hilfiger Denim.Ralpha Laurena nie kojarze czy jest jego sklep ale chyba nie.jak już to są połączone sklepy że np.:Armani i coś tam jest razem.mogę sprawdzić dzisiaj bo idę...napisze ci na prywatnych wiad. chyba że chcesz tutaj! big_grin
    • gumis114 Re: wielcy projektanci dla H&M 08.07.11, 14:28
      >kliknij< smile
    • katyk Re: wielcy projektanci dla H&M 08.07.11, 18:10
      Kolekcja Lanvin dla H&M miała wielki potencjał. Zakochałam się w projektach i w mistrzowsko zrealizowanym pokazie mody, nawet nie wysokie ceny mogłabym znieść - niestety, jakość była FA-TA-LNA. Już bardziej opłacało by się kupić "oryginalne" Lanvin albo samemu uszyć uncertain

Fanką Versace nie jestem, ale zobaczymy, co będzie z tą kolekcją.
    • mari86 Re: wielcy projektanci dla H&M 10.07.11, 00:58
      Nie do końca uważam, żeby projektowanie dla sieciówek typu H&M przez tak wielkich projektantów typu Versace było dobrym pomysłem. Owszem, ale do pewnego momentu. Niesamowicie zawiodła mnie kolekcja Lanvina. Wszyscy czekali na nią z zapartym tchem, a ostatecznie ubrania skończyły na wieszakach z przecenami. Nie mam nic do H&M, bo sama się tam ubieram, chociaż wielką fanką tej sieciówki nie jestem. A co do kurtki, to rzeczywiście jest świetna. Jestem bardzo ciekawa nadchodzącej kolekcji, więc oczywiście zagoszczę w H&M w listopadzie. Liczę na 'upolowanie' jakiejś fajnej sukienki big_grin
      • emisia1 =) 12.07.11, 13:18
        Ja już nie mogę się doczekać, pewnie sukienki będą podobnie jak Lanvin za 600zł, ale tym razem na pewno coś kupię big_grin

https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/90761.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka