meigh_ 15.08.11, 16:56 Heeej ) Jak było to kosz Poszukuje jakieś fajnej książki.. Poleciłybyście coś? Ale bez ŻADNYCH FANTASTYCZNYCH POSTACI Przynajmiej 250, 300 stron... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampire13 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 15.08.11, 17:01 100 wątek o tym samym. Czy nie możesz sobie poszukać w innych?! Z tego co widziałam, padawali różne gatunki i tytuły, nie tylko te fantastyczne. Nie wiem jak ci mam pomóc, bo czytuję właśnie fantastykę. Chyba , że " Przeminęło z Wiatrem ", które dostałam ostanio od mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
rose_alie Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 02:24 Nie ma innych książek które bym poleciła... Tylko właśnie fantastyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 02:35 Studnie Piekieł. \m/ gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.jb. Hej:) 16.08.11, 09:10 mam dokładnie to samo nie mogę znaleźć dla siebie jakiejś fajnej książki nie fantastycznej ale z tego co czytałam kiedyś tam mogę ci polecić : Małgorzata Musierowicz: "Ida sierpniowa" "Kłamczucha" i "Kwiat kalafiora" Zimmermann Zimmermann: "Matma+stres=miłosne kłopoty" Irene Zimmermann: "Miłość, gips i stokrotki" "Jak odzyskać chłopaka" jak pewnie zauważyłaś lubię książki młodzieżowe z wątkiem miłosnym;D Odpowiedz Link Zgłoś
uchiha Re: Hej:) 16.08.11, 09:56 Letnia akademia uczuć 1 i 2. naprawdę polecam! właśnie czytam i jest świetna. i jeszcze "pierwsza miłość" Odpowiedz Link Zgłoś
ilovevampires16 "Michał jakiśtam" 16.08.11, 10:32 ta książka jest świetna xD Wgl książki tej serii są fajne ;d Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1602 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 10:40 Ja czytam zazwyczaj fantastykę, ale polecam z tych "normalnych (nazywam je tak, bo koleżanka mi mówi, że cały czas nienormalne książki czytam)" ostatnią piosenkę i anioły i demony (pomimo nazwy nie ma tam aniołów ani demonów, tylko ludzie) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczkii Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 10:41 "Poczwarka"- Dorota Terakowska "Kamienie na szaniec"- Aleksander Kamiński Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
angela19_96 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 11:21 Polecam ci "Arabską żonę" Oparta na faktach, żadnych postaci fantastycznych, więc myślę że ci się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
martynag.1990 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 03:12 ksiazki-dla-nastolatek-i-nie-tylko.bloog.pl/ Zapraszam na bloga, tam dowiesz się wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina336 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 15:02 Ja gorąco Ci polecam kryminały Agaty Christie. Są naprawdę świetne. Tutaj masz parę tytułów: "I nie było już nikogo" "Nemezis" "Zło czai się wszędzie" "Słonie mają dobrą pamięć" "Przyjdź i zgiń" Odpowiedz Link Zgłoś
beatlemania Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 15:27 Duma i Uprzedzenia i biografia Johna Lennona Odpowiedz Link Zgłoś
justyna1997 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 15:42 harlan coben bez skrupułów i inne książki tego wspaniałego pisarza Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 15:43 Przeczytaj Diabeł ubiera się u Prady Odpowiedz Link Zgłoś
petka Najlepsze: 17.08.11, 15:46 świetna książka o przyjaźni dziewczyn, które postanawiają wyruszyć w podróż dookoła Ameryki, by odnaleźć matkę i powstrzymać chłopaka przed ślubem z inną. Niestety podróż nabiera charakteru ucieczki, gdy nastolatki biorą autostopowiczkę o imieniu Candy, którą ścigają źli ludzie. Jak się okazuje Candy jest 17-letnią prostytutką, która ma 4-letnie dziecko i chce je za wszelką cenę uratować. Powieść jest cudowna, tylko zakończenie strasznie smutne... Polecam! Jest jedna z najlepszych książek jakich czytałam. Polecam również trylogię "Igrzyska Śmierci" Akcja dzieje się w nieokreślonej przyszłości. Na ruinach Ameryki powstało państwo Panem z okrutnie rządzącą stolicą- Kapitolem. Panem zostało podzielone na 12 dystryktów, gdzie każdego roku na znak władzy Panem nad ludźmi zostają zorganizowane Igrzyska Śmierci, gdzie jeden chłopaka i jedna dziewczyna z każdego dystryktu wezmą udział w grze o śmierć i życie na arenie... Główną bohaterką jest Katniss, 16-letnia dziewczyna, która mieszka w najbiedniejszym 12-tym dystrykcie wraz z młodszą siostrą i matką. Kiedy jej siostra zostaje wybrana do Igrzysk Katniss szybko zgłasza się za nią na ochotnika. Jednak jej partnerem jest Peeta, chłopak , który w dzieciństwie uratował jej życie. A na dodatek Katniss i Peeta, by dojść do finału muszą udawać zakochanych w sobie. A na arenie panuje jedna zasada, TYLKO JEDNA OSOBA MOŻE WYGRAĆ.... Są to najlepsze książki, jakie czytałam, bez wampirów, aniołów, a jednak tak najlepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa_me do petka :) 17.08.11, 15:52 A jaki jest tytuł tej pierwszej książki ? Odpowiedz Link Zgłoś
uga0 super książka dla nastolatek ! : D 17.08.11, 20:16 ja ci polecam , książkę pt: ''Kajamoko'' bardzo fajna , nie za cienka ale szybko się czyta - typowa dla nastolatek xD Odpowiedz Link Zgłoś
whoa. Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 23:33 Polecam Wichrowe Wzgórza, jedna z moich ulubionych książek. Odpowiedz Link Zgłoś
plotkaraa Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 22.08.11, 19:17 Jutro 1 i 2 Odpowiedz Link Zgłoś