Dodaj do ulubionych

Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,aniołow..

15.08.11, 16:56
Heeej smile)
Jak było to kosz
Poszukuje jakieś fajnej książki.. Poleciłybyście coś? Ale bez ŻADNYCH FANTASTYCZNYCH POSTACI smile Przynajmiej 250, 300 stron... smile
Obserwuj wątek
    • wampire13 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 15.08.11, 17:01
      100 wątek o tym samym.sciana Czy nie możesz sobie poszukać w innych?! Z tego co widziałam, padawali różne gatunki i tytuły, nie tylko te fantastyczne.
      Nie wiem jak ci mam pomóc, bo czytuję właśnie fantastykę.
      Chyba , że " Przeminęło z Wiatrem ", które dostałam ostanio od mamy.
      • rose_alie Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 02:24
        Nie ma innych książek które bym poleciła... Tylko właśnie fantastyczne...
    • alexis69 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 02:35
      Studnie Piekieł. \m/
      gorąco polecam. kiss
    • nutka.jb. Hej:) 16.08.11, 09:10
      mam dokładnie to samowink
      nie mogę znaleźć dla siebie jakiejś fajnej książki nie fantastycznejcrying
      ale z tego co czytałam kiedyś tam mogę ci polecić :
      Małgorzata Musierowicz: "Ida sierpniowa" "Kłamczucha" i "Kwiat kalafiora"
      Zimmermann Zimmermann: "Matma+stres=miłosne kłopoty"
      Irene Zimmermann: "Miłość, gips i stokrotki" "Jak odzyskać chłopaka"
      jak pewnie zauważyłaś lubię książki młodzieżowe z wątkiem miłosnymsmilesmile;D
      • uchiha Re: Hej:) 16.08.11, 09:56
        Letnia akademia uczuć 1 i 2. naprawdę polecam! właśnie czytam i jest świetna. i jeszcze "pierwsza miłość"
    • ilovevampires16 "Michał jakiśtam" 16.08.11, 10:32
      ta książka jest świetna xD
      Wgl książki tej serii są fajne ;d
    • jagoda1602 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 10:40
      Ja czytam zazwyczaj fantastykę, ale polecam z tych "normalnych (nazywam je tak, bo koleżanka mi mówi, że cały czas nienormalne książki czytam)" ostatnią piosenkę i anioły i demony (pomimo nazwy nie ma tam aniołów ani demonów, tylko ludzie)
    • blizniaczkii Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 10:41
      "Poczwarka"- Dorota Terakowska
      "Kamienie na szaniec"- Aleksander Kamiński
      Polecam wink
    • angela19_96 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 16.08.11, 11:21
      Polecam ci "Arabską żonę" wink Oparta na faktach, żadnych postaci fantastycznych, więc myślę że ci się spodoba smile
    • martynag.1990 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 03:12
      ksiazki-dla-nastolatek-i-nie-tylko.bloog.pl/
      Zapraszam na bloga, tam dowiesz się wszystkiego. big_grinbig_grin
      • karolina336 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 15:02
        Ja gorąco Ci polecam kryminały Agaty Christie. Są naprawdę świetne. wink
        Tutaj masz parę tytułów:
        "I nie było już nikogo"
        "Nemezis"
        "Zło czai się wszędzie"
        "Słonie mają dobrą pamięć"
        "Przyjdź i zgiń"
    • sopwil / 17.08.11, 15:15
      Anioły i Demony
    • beatlemania Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 15:27
      Duma i Uprzedzenia i biografia Johna Lennona brawo
    • justyna1997 Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 15:42
      harlan coben bez skrupułów i inne książki tego wspaniałego pisarza smile
    • ksiezniczkaa Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 15:43
      Przeczytaj Diabeł ubiera się u Prady smile
    • petka Najlepsze: 17.08.11, 15:46
      świetna książka o przyjaźni dziewczyn, które postanawiają wyruszyć w podróż
      dookoła Ameryki, by odnaleźć matkę i powstrzymać chłopaka przed ślubem z inną. Niestety podróż nabiera charakteru ucieczki, gdy nastolatki biorą autostopowiczkę o imieniu Candy, którą ścigają źli ludzie. Jak się okazuje Candy jest 17-letnią prostytutką, która ma 4-letnie dziecko i chce je za wszelką cenę uratować. Powieść jest cudowna, tylko zakończenie strasznie smutne... Polecam! Jest jedna z najlepszych książek jakich czytałam.

Polecam również trylogię "Igrzyska Śmierci"
      Akcja dzieje się w nieokreślonej przyszłości. Na ruinach Ameryki powstało państwo Panem z okrutnie rządzącą stolicą- Kapitolem. Panem zostało podzielone na 12 dystryktów, gdzie każdego roku na znak władzy Panem nad ludźmi zostają zorganizowane Igrzyska Śmierci, gdzie jeden chłopaka i jedna dziewczyna z każdego dystryktu wezmą udział w grze o śmierć i życie na arenie... Główną bohaterką jest Katniss, 16-letnia dziewczyna, która mieszka w najbiedniejszym 12-tym dystrykcie wraz z młodszą siostrą i matką. Kiedy jej siostra zostaje wybrana do Igrzysk Katniss szybko zgłasza się za nią na ochotnika. Jednak jej partnerem jest Peeta, chłopak , który w dzieciństwie uratował jej życie. A na dodatek Katniss i Peeta, by dojść do finału muszą udawać zakochanych w sobie. A na arenie panuje jedna zasada, TYLKO JEDNA OSOBA MOŻE WYGRAĆ....

Są to najlepsze książki, jakie czytałam, bez wampirów, aniołów, a jednak tak najlepsze...
      • petka Ten pierwszy opis to książka: 17.08.11, 15:49
        "Droga do raju" smirk
        • czekoladowa_me ooo moze sb przeczytam :) 17.08.11, 15:53
      • czekoladowa_me do petka :) 17.08.11, 15:52
        A jaki jest tytuł tej pierwszej książki ? smile
        • ilovemusic_ hp! 17.08.11, 19:53
          najfajniejsza książka jaką czytałam ! big_grin
    • uga0 super książka dla nastolatek ! : D 17.08.11, 20:16
      ja ci polecam , książkę pt: ''Kajamoko'' bardzo fajna , nie za cienka ale szybko się czyta - typowa dla nastolatek xD
    • whoa. Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 17.08.11, 23:33
      Polecam Wichrowe Wzgórza, jedna z moich ulubionych książek.
    • plotkaraa Re: Jaką książke polecacie,ale bez wampirów,anio 22.08.11, 19:17
      Jutro 1 i 2smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka