Dodaj do ulubionych

mały problem ; /

01.09.11, 11:36
Hej, mam teki jeden problem. Moja kocica sie okociła i ma pięć małych kotów. Boje się, bo wszyscy w mojej rodzinie chcą je utopić. Wcześniej też się już kociła pare razy i zawsze jakiś kotek zdechł ( crying ) a ostatnio oddaliśmy cztery małe i problem w tym że nie mam komu ich oddać. Co mam zrobić? Nie pozwole, żeby je utopili a nikt oprócz mnie nie chce trzymać kotów w domu i pobliżu ; /
Liczę na waszą pomoc kiss
Obserwuj wątek
    • by_moonlight Re: mały problem ; / 01.09.11, 12:04
      Co chcą, przepraszam bardzo, zrobić? Kto w twojej rodzinie wpadł na tak "genialny" pomysł? Chętnie poznam.
      Okej, nie wnikajmy. Powiem ci tyle: możesz dać ogłoszenie do gazety, że "oddasz kotki w dobre ręce", popytać znajomych, sąsiadów. Ktoś na pewno weźmie choć jednego. A jeśli nie to pozostaje chyba tylko schronisko czy coś, bo nie wyobrażam sobie pozbycia się tych zwierzaków poprzez utopienie.
      • diamond_girl12 Re: mały problem ; / 01.09.11, 12:14
        Utopić ?! Jak można by było coś takiego zrobić ?
        Popytaj ludzi z klasy, nich Twoi rodzice popytają swoich znajomych. Może masz jakąś ciocię lub babcię na wsi, która mogła by się nimi zająć.
        A jak nie to oddaj do schoroniska.
        W każdym razie - NIE TOPCIE ICH ! To jest żywe stworzenie, które też czuje. To tak jakby kobieta urodziła bliźnięta i jedno z nich poszła utopić, bo chce mieć tylko jedno.
        • emwatson Re: mały problem ; / 01.09.11, 14:46
          Jak można utopić jakiekolwiek zwierzę?? Ciekawe kto z Twojej rodziny to wymyślił. Chciałabym go poznać <3 Oddaj je może do schroniska albo napisz ogłoszenie do gazety. ALE NIE DAJ IM ICH UTOPIĆ!!!!!!!!
          • wampire13 Re: mały problem ; / 01.09.11, 14:57
            Ten , kto wpadł na taki pomysł, nie ma serca. Powiedz mu to, wykrzycz to. Ja na twoim miejscu, jakbym usłyszała takie słowa, zrobilabym mega awanturę.
            Spytaj się rodziców lub znajomych, czy nie chcą kota, a jak nie, to oddaj do schroniska.

Biedne kotkisad
            • xxstokrotkaxx ... 01.09.11, 15:41
              lubie moją rodzine, i tez jestem na nich zła. LAe nie dam utopić kotów bo kocham bardzo zwierzęta. Mieszkam na wsi a jedyne schronisko to jakaś dziura, kotów nie chcą u mnie sad zasanawiam sie czy nie dodać ogłoszenia...
              Kur boje sie. Baardzo kocham koty narazie są w moim pokoju i ich nie oddam tongue_out
              • xxstokrotkaxx Re: ... 01.09.11, 15:43
                *ale sor. za błąd
    • stayaway *______* 01.09.11, 15:47
      powiedz temu kto wpadł na pomysł utopienia kotków że nie ma serca.
      spróbuj , porozmawiaj z rodzicami.
      • klaudia_25 . 15.09.11, 20:39
        Kompletnie ich pojebało?!
        Kurwa jak można zwierzęta topić?! Przecież one też czują! Nosz ku... ludzie opanujcie się!

Spróbuj oddać do schroniska, popytaj się koleżanek?
        ALE SWOIM RODZICOM WYBIJ TO Z GŁOWY!!
    • nusska Re: mały problem ; / 01.09.11, 16:05
      wtf ???? utopić koty? scianasciana Chyba kogoś poebało ^
    • nessy96 Re: mały problem ; / 01.09.11, 18:39
      jakby moim rodzicom takie coś wpadło do głowy, to chyba zrobiłabym im największą awanture. Popytaj znajomych, może ktoś będzie chciał kota a jak nie to niestety będziesz musiała oddać je do schroniska. A na przyszłość może poproś rodziców aby pojechali z kocicą do weterynarza i wysterylizowali ją to potem nikt nie będzie chciał topić kotów. nie rozumiem jak można topić jakiekolwiek zwierzęta, to dla mnie okrutne. Powodzenia!
    • twilightowa2226 ................. 02.09.11, 13:33

Napisz ogłoszenie w internecie i porozwieszaj ulotki dookoła domu. Napisz tam, że oddasz kotki w dobre ręce. Dobrze by by.o jakbyś dodała jeszcze do tego zdjęcie tych kotków.
    • miley138 Re: mały problem ; / 02.09.11, 16:07
      Powiedz, że jeśli je potopią to zwyczajnie pójdziesz na policje.

Popytaj znajomych i rodzine, czy nie chcą małego kotkasmile
      Na pewno ktoś zechce wink
      Porozwieszaj ogłoszenia, że masz do oddania kotki wink

Znajdą się chętni.
      Zobaczysz . kiss
      • donkey1010 Re: mały problem ; / 02.09.11, 17:13
        chętni na kotki pewnie się znajdą tylko musisz się postarać , wywieś ogłoszenie popytaj znajomych. A jak już kotki oddasz to wykastruj kotkę kotkę ,żeby więcej nie mieć takich problemów i nie słuchaj innych jak mówią ,że to boli , bo taki zabieg trwa około pół godziny no i na pewno nie jest bardziej bolesne niż tyle porodów które przeżyła ;P
    • gorzata.14 . 02.09.11, 21:36
      Popytaj koleżanki i kolegów czy nie chcą kotów może kilka z nich znajdzie dom.
      • gola. ?! 02.09.11, 22:11
        chcą je utopić ? nie pozwól na to, popytaj czy nikt by ich nie chciał chociażby na jakiś czas aż podrosną. potem można byłoby myśleć dalej. jeśli to nie wypali mogłabyś je jeszcze gdzieś ukryć z tym że to już zależy od Ciebie gdzie itd.
    • nickiminaj Re: mały problem ; / 02.09.11, 22:22
      omg, jak można utopić jakiekolwiek zwierzę ?! ludzie to na prawdę mają poje*ane pomysły. najchętniej sama utopiłabym wszystkich co robią to zwierzętom -.- nienawidzę jak ktoś się znęca nad zwierzętami. już lepiej oddać je do schroniska niż topić -.- albo daj ogłoszenie w gazecie. a najlepszym wyjściem w twoim przypadku to by była sterylizacja, bo kotek w ciąże nie zajdzie i problemu nie będzie. no, to kosztuje, ale warto ..
    • sandrolaxd Re: mały problem ; / 11.09.11, 18:01
      Ja bym zrobiła awanturę.
    • marsjanka115 x__x 15.09.11, 20:49
      ech no powiedz rodzicom że sama znajdziesz im właścicieli jak podrosną.
    • arasha CO kur***?! 15.09.11, 20:57
      ja pier** jak rodizna to tak jakby zalozmy twoja mam spodizlewla sie dziecka a nikt by tego nie chccila i byscie je utopili?! nosz z kad sie biara tacy ludzie?? powiedz mi kocham kto wpadl na taki zajebisty oomysl? hmmm chcete sb z ta osoba porozmawaim mowi serio! a tylko sproboja utopic choc jednego kota to maja przesrane u oborncow praw zwierzat! lepiej gdybyscie oddali je juz do schroniska wiecie istenie takie miejscje jakbysie niewiedizlei!
      I POKAZ TEN KOMENTARZ TWOIM RODZICOM MOZE ICH OSWIECIE A JAK NADAL BEDA CHCIELI ZROBIC COS TAKIEGO TO JA BARDZO SZYBKO WYBIJE IM TEN CHORY I NIEMORLANY POMYSL W GLOW1 MOGE NA GG Z NIMI POGADAC BARDZO CHETNI\E1 JA MAM DAR PRZEKONYWIANIA1
      • xxxaniskaxxx A może wpadlibyście na pomysł żeby wysterylizować 16.09.11, 12:31
        kotkę! Dużo to nie kosztuje, a nie było by problemu z kotami! Sory za słowa, ale twoja rodzina jest porąbana! Jak można komuś odbierać życie... Nawet zwierzak czuje! Jakbym zobaczyła osobę topiącą zwierzę to bym ją zjechała równo... Jeszcze bym ją sfilmowała i na yt dodała, żeby ją upokorzyć. Skąd tacy ludzie się biorą -.-"
        • xxxaniskaxxx ... 16.09.11, 12:34
          A po za tym porozwieszaj kartkę z informacją o tym, że kotki szukają domu. Jeżeli się nikt taki nie znajdzie to spróbuj do schroniska oddać.
          Jeszcze pogadaj ze znajomymi. Może oni znają kogoś kto by przygarnął małą, puchatą, kocią kulkę?
    • rememberina ja pie..., wtf?! 15.09.11, 21:30
      UTO... CO?
    • kiwi Re: mały problem ; / 15.09.11, 21:56
      wystaw na allegro ogłoszenie (oczywiście tylko z odbiorem osobistym). może ktoś się skusi.

no ja bym je wzięła wszystkie, ale moje psy nie potrafią żyć z innymi zwierzętami w zgodzie.
    • selenagomez555 Re: mały problem ; / 15.09.11, 22:29
      U mnie też się okociła wink Naszczęscie nie chcą nic im zrobić smile musze znaleźć osoby chętne na kotki wink a co do twojego problemu to możesz je oddać do schroniska tyle że musiała byś za 1 zapłacić jakieś 150zł ale jadnka najlepszym wyjściem by było je oddanie komuś zaufanemu wink popytaj w szkole, pewnie znajdzie się ktoś chętny a żebyś nie miała więcej takich problem może ją wysterylizuj ;P
    • sweetpati Re: mały problem ; / 15.09.11, 22:45
      oddaj je do schroniska
      • mee1 porozwieszaj ogłoszenia w okolicy i w szkole 15.09.11, 23:04
        popytaj się ludzi w szkole, powieś ogłoszenie w lecznicy dla zwierząt... oddaj do schroniska cokolwiek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka