Dodaj do ulubionych

Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D

• asia5368 Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 19:06
      Pytasz dlaczego ludzie palą szlugi, więc ci odpowiadam. Nie wiem jak inni ale ja pale żeby się odstresować. Wiem że trochę nie na temat bo temat jest " Nie piję , nie palę..".
      Denerwuje mnie to jak ktoś mówi że kto pali jest głupi. Myślę że jeśli ktoś pali bo znajomy pali to to może być ciut głupie, ale jeśli ktoś pali żeby palić, ale w każdej chwili może przestać to nic w tym złego.
    • beauty12 Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 19:13
      ja też nie palę i nie piję i dumna z siebie jestem z tego powodu ;D
    • karolcia909 Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 19:36
      ok , przyznaję ze kiilka razy zapaliłam papierosa .
      ale i bez fajek itp. jest ZAJEBIŚCIE . ; - DDDD
      wystarczy myślec pozytywnie i myśleć o tym co jest teraz . smile
      pozdrawiam . ; *
    • meredith. Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 19:40
      rzadko piję i palę, ale nie czuję potrzeby, żeby się tym chwalić, bo naprawdę nie ma czym. właściwie to nie wiele osób o tym wie, ludzie lubią rozpowiadać o innych takie rzeczy..
    • demetria_ Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 19:43
      ja też nie piję i nie pale i jestem dumnacool
      papierosy to dla mnie najgorsze świństwo i jeszcze szkodzi zdrowiu!niby co w tym takiego fajnego?sciana
    • btr.love Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 19:48
      U mnie w szkole mnóstwo osób pije i pali dla lansu. To jest dla mnie chore! Nie piłam, nie paliłam i nie ćpałam ! nigdy! i nie mam zamiaru tego robić, nigdy! Zapewne na żaklinadzie będą pili, ale ja i tak powiem NIE! potrafię się bawić bez ćpania czy %.! Wystarczy mi towarzystwo moich kochanych przyjaciół serce i już nie mogę opanować śmiechu big_grin szczególnie na matmie big_grin Chodzę do I gimnazjum i u mnie kilka osób (tylko chłopaków) pali od 2 lat. W III gim niektórzy potrafią palić paczkę dziennie! to chore! Ci którzy palą i piją po prostu chcą się dowartościować, szukają przyjaciół... Myślą, że bądą ich mieli więcej jak będą mieli fajki... Tych którzy ćpają to rozumiem big_grin Chcą być tak jak ja i patatajać na jednorożcach, latać do Hogwartu na miotle itd.
      • sweet143 Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 03.03.12, 11:15
        Jestem w 2 klasie gimnazjum i wiem że większość osób w szkole pali, pije i jara trawkę. Nie wiem co jest w tym takiego fajnego. Większość myśli że przez to się wylansują, ale raczej nie stają się przez to fajniejsi. Ja nie robię żadnej z tych żeczy i bez tego jestem fajna i popularna w szkole. Skoda mi tych którzy się trują. uncertain
    • pusiooooo Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 19:59
      Po co palić, ćpać i pić ?
      Po co ?
      Ja nie palę, nie ćpam, nie piję i żyję !
      Choć połowa mojej klasy popadła w te nałogi...
    • ladies_frutti ........... 20.09.11, 20:11
      A wiecie co ja sądzę? Że osoby, które nie mają nic z tym wspólnego powinny się zamknąć zanim będą wyrażały opinie na temat o którym nie mają zielonego pojęcia. Tak palę, sporadycznie, najczęściej sama, kiedy mam dużo stresu, ale kogo to obchodzi? Piję, ale nie żeby się upić, piję, bo lubię, jak ktoś wspomniał wcześniej niektóre alkohole są dobre, a zwykłe piwo nic mi nie zrobi, nawet się nim nie upiję. Co do narkotyków, nie biorę, nie potrzebuje ich, żeby dobrze się bawić. Również chciałabym powiedzieć, że nie pochodzę z patologicznej rodziny, mam ambicje, dobrze się uczę i nie jestem jakimś idiotą, co biega, klnie co drugie słowo "bo tak", wkleja swoje zdjęcia z fajkiem w ustach na fejsa itp. ( znajomi nie wiedzą, że jaram. ) itp.
      • lilii_95 Re: ........... 20.09.11, 20:23
        przepraszam zapiekanko, ale owacji dla ciebie nie mam.

bzdury, bzdury, bzdury. oceniacie ludzi tylko po tym czy zażywają używek? hm.
    • monia1997n Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 20:31
      nie pale, nie pije,nie ćpam i nie mówię też , że nigdy nie spróbuje- wszystko jest dla ludzi byle z umiarem mam dopiero 14 lat a więc mam czas.
      U mnie w klasie połowa pali i pije i myślą że są fajni, taka prawda, i to jeszcze taki lans jak mówią ile wypili omg masakra i co chcą się poczuć dorośli?
      Oczywiście nic nie mam do osób które palą lub piją z umiarem, nie jarają się tym tylko piją dla siebie a wkurzają mnie ci którzy robią to dla szpanu ; /
      • avrilka_lavigne ............... 20.09.11, 20:35
        Sprobowalam ale jakos glupio... za 2 tyg bd drive (taka impreza w mn w miescie) to moze znowu sprobuje ale to raczej jest tak okazyjnie ...
        • beyourself Nie pale, nie pije i jestem z tego dumna ! :D 24.02.12, 17:05
          Właśnie, dokładnie, robią to dla szpanu lub chcą pokazać jacy to są ''dorośli'', troche żałosne jak dla mnie...
          • vaniney Re: Nie pale, nie pije i jestem z tego dumna ! :D 02.03.12, 18:25
            o lol,a z czego tu być dumnym?masz po prostu inne priorytety i wartości od znajomych.ktoś nie lubi się bawić z alkoholem-to proste,bawi się bez niego.a kto woli wypić-wypije.i nie rozumiem co kto ma do tego.osobista sprawa każdego -.- nienawidzę kiedy ktoś się szczyci,że pije,albo przeciwnie...szczyci się,że tego nie robi.naprawdę nie ma się czym chwalić w obu przypadkach.wszyscy mają swoje rozumy.
    • natka3375a Palę bo mi każą 20.09.11, 20:57
      Niestety mam 12 lat,prawie 13....Palę,na początku to mnie obrzydziło,ale rówieśnicy (mieszkają blisko mnie i się 'kumplujemy")mówią że jestem cienka itp.więc już się przyzwyczaiłam,alkocholu też spróbowałam ale tylko raz w wakacje i to też na ich prośbe,był ochydny....Raz się pociełam a to już zrobiłam z bólu psychicznego,ale to mój problem....
      • lollyana Re: Palę bo mi każą 24.02.12, 15:17
        Mam prawie 18 lat. Piję sporadycznie, na jakichś imprezach lub piwo z chłopakiem. Paliłam nałogowo, ale rzuciłam, teraz palę na imprezach i do narkotyków.
        Ćpam leki i nie tylko nałogowo. Naprawdę różne substancje. Aktualnie jestem na etapie opioidów. Kto jest zainteresowany, co to, zapraszam na wikipedie.
      • charlotte__ .. 24.02.12, 15:28
        Nie palę i nie ćpam.. ale przyznam się zdarza mi się czasem coś wypić..
      • seli2 Re: Palę bo mi każą 24.02.12, 16:42
        Ja nie palę co jest dziwne bo w moim otoczeniu prawie wszyscy palą . Od czasu zdarza mi się coś wypić
    • domi_nika Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 20:59
      Też nie piję, nie palę a tym bardziej nie ćpam. Nie mówię że będę całe życie abstynentem czy nie zapalę, jedynie narkotyków nigdy nie wezmę bo to już jest chyba największa głupota. Moja nauczycielka od polskiego często mówi że wszystko jest dla ludzi ale w odpowiedniej ilości i w odpowiednim wieku. Więc sorry ale dla mnie gimnazjum to jest za wcześnie żeby sobie popijać czy popalać. Jestem w 3 gim. więc widzę jak niektóre dziewczyny uważają się za dorosłe, do tych rzeczy pierwsze ale po zachowaniu na lekcji czasem mam wrażenie że w podstawówce dzieci się lepiej zachowują. Według mnie każdy człowiek powinien mieć w życiu własne zasady i system wartości, więc jeżeli ktoś uważa że picie i palenie w wieku 14 czy 15 lat jest w porządku to okej jego sprawa. Tylko że jak niektóre z was mówią że uprawiają palą i uprawiają sport to życzę powodzenia bo będzie wam coraz ciężej.
      • alis. Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 21.09.11, 16:27
        Czasami aż trudno mi uwierzyć, że palą już w podstawówce. Przecież to jeszcze dzieci! Tak samo jak ja.

Nie wiem co chcą przez to udowodnić...
        Uważam, że to jest nie rozważne i paląc, pijąc itd. rujnują sobie tylko życie. No chyba, że ktoś lubi kopać to proszę bardzo.
    • wercia233 Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 21:09
      bardzo się cieszę, ze nei ćpam i te inne, bo mam świetne towarzystwo. potrafimy się lepiej bawić bez palenia. nom, ale niestety teraz to ,,modne'' i gdy nie palisz nie jesteś fajny. mnie to po prostu obrzydza, ten pogląd niektórych nastolatek - palisz, jesteś koksem uncertain
    • belusia Używki . 20.09.11, 21:25
      niestety musze się przyznać , że zażywam używki wszelakiego typu .
      owszem pale , w sumie można powiedzieć nałogowo ale staram sie jak najmniej .
      również pije , bardzo często .
      zioło również wchodzi w grę , ale nie nie nie to tylko okazyjnie na imprezach . czasem miło jak ryje ci się w bani : ) . Czytałam ze niektórzy mówią , że zioło ładnie pachnie . niestety nie zaprzecze , bo pachnie naprawde świetnie : D
      co do narkotyków typu marichuana koka itp . nie jestem zainteresowana , jakoś mnie do tego nie ciągnie.
      ale wszystkie to używki , to był okres buntowniczy i presja znajomych . mam taką zasadę , że właśnie przedział wiekowy 14 / 16 jest właśnie na popełnianie błędów . próbuje się wszystkiego , bo przecież dzieciństwo przeżywa się tylko raz : >
      co do pytania , czy można się bawić na imprezach bez alkoholu to zgodze się można . niestety w moim przypadku , ta myśl jest niedopuszczalna , na każdej imprezie na której jestem alkohol jest poprostu standem ; d
      ale , wiesz co ciesz się że potrafisz jeszcze odmówić i powiedzieć stanowcze nie . to właśnie świadczy o twojej silnej woli i oby tak dalej ; *
      • chotnick Re: Używki . 04.03.12, 20:44
        belusia napisał(a):

> zioło również wchodzi w grę , ale nie nie nie to tylko okazyjnie na imprezach .
        > czasem miło jak ryje ci się w bani : ) . Czytałam ze niektórzy mówią , że zioł
        > o ładnie pachnie . niestety nie zaprzecze , bo pachnie naprawde świetnie : D
        > co do narkotyków typu marichuana koka itp . nie jestem zainteresowana , jakoś
        > mnie do tego nie ciągnie.

HAHAHAHA dziewczyno, a czy wiesz, że zioło to marihuana? big_grin Lol nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia. Bo jesteś śmieszna. Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak się zaczęłam śmiać jak to przeczytałam ;o
    • mewusia tu tu tu tu tu ! 20.09.11, 21:28
      mam te 15 lat ale co z tego ?
      no ok , przeznam sie , pró○bowałam palić ale jeden buch i tym ciepłam bo mi to sie nie podoba ale nie potempiam ludzi co to robią a mnie osobiście to odraża ;/ DRAGI? NIGDY ! a picie ? piłam jakieś tam drinki na obozie i jak jest okazja ze znajomymi to sie napije , ale znam umiar i na mnie to nie działa że odbija mi tylko prawie wgl. po mnie tego nie widać ;/ troche to dziwnie brzmi ale na mnie tak to działa , ;/
      każdy ma swoje zdanie i jak ktoś tam pije to nie znaczy że jest z patologi ani nie każdy robi to dla szpanu !
      dziękuje smilesmile
    • pyska. Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 21:37
      oczywiście . bez petów i alkoholu impreza też jest świetna .
      jak takie czternastki piją i palą myślą ,że są takie fajne i dorosłe .BZDURY !
    • trufla Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 21:46
      Ja też. I nie mam zamiaru nigdy w życiu sięgnąć po papierosy lub narkotyki. Picia alkoholu w niewielkich ilościach nie wykluczam w przyszłości, ale wtedy kiedy będę już pełnoletnia. To strasznie głupie, że dzieci (do ukończenia osiemnastego roku życia jesteście DZIEĆMI) piją, palą, jarają. Strasznie to głupie i niedojrzałe. Ale to ich życie. I oni je sobie niszczą...
    • realistka. Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 22:09
      Moim zdaniem masz rację ja też nie muszę palić czy pić żeby się dobrze bawić . Moje koleżanki szpanują ile to one nie wypiją , a jak przyjdzie co do czego to wymiotuja i trzeba z nimi siedziec i po zabawie. Z paleniem jest troche inaczej .
    • aguulka Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 20.09.11, 22:11
      jak się nie najebię to nie umiem się bawić , lubię mieć pizde .
    • orzechowka Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 21.09.11, 00:27
      Często jest to kwestia towarzystwa, jeśli trafi się na pozytywnie zakręcone to idzie się ''upić'' nawet sokiem pomarańczowym big_grin
      Oczywiście, każdy chce spróbować ale nie powinno się przesadzać.
      Osobiście uważam, że narkotyki to szczyt głupoty, papierosy zalążek a alkohol jest o tyle mniej niebezpieczny, że po czasie znika z organizmu.
    • asiulka026 Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 21.09.11, 08:12
      popieram cię wink
    • mysterious69 A ja pale , pije i zyje ! ;p 21.09.11, 14:42
      a ja pale i co ? nie robie tego dla szpanu .... jesli nie wiesz o co chodzi to wez sie lepiej nie udzielaj ... i pije tez...!
      to moje zycie i nikt nie bedzie go oceniał
    • wercia14 Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 21.09.11, 15:07
      Hej, mam podobne zdanie do Twojego, z tym, że ja już próbowałam alkoholu. Też uważam, że to głupie jak takie dzieci (bez urazy) piją, palą i ćpają tylko po to aby szpanować, alko udowodnić komuś, że oni też mogą. Takie zachowanie jest po prostu żałosne uncertain
    • kotek.mix Re: Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 21.09.11, 15:18
      Popieram! smileTeż nie wiem czy szkodzenie sobie na zdrowie jest takie fajne...uncertain
    • nadia17 Nie piję ,nie palę i potrafię sie bez Tego bawić!! 21.09.11, 15:27
      A Mam 17 lat xD
      I się tego nie wstydzę . Nawet mogę powiedzieć że jestem dumna ! Potrafię powiedzieć NIE ! ;D
    • avye Nie palę,nie piję i jestem z tego dumna!;D 21.09.11, 15:35
      nie pale i nie pije , jednym słowem jestem czysta . :3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka