lace Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 18:44 Ja tam żadnej mody nie zauważyłam, a zresztą wali mnie to. Jak ktoś zapyta ich o ulubiona piosenkę zespołu, który mają na koszulce to one nie będą wiedziały co odpowiedzieć, nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
nessy96 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 19:56 Wkurza mnie to. Ale nie ma co się przejmować, minie moda i pseudofanki zaczną słuchać czegoś innego. A tak wogóle to nie zauważyłam mody na Kiss i The Doors. Odpowiedz Link Zgłoś
metalhead Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 21:19 nessy96 napisał(a): > Wkurza mnie to. Ale nie ma co się przejmować, minie moda i pseudofanki zaczną s > łuchać czegoś innego. A tak wogóle to nie zauważyłam mody na Kiss i The Doors. bluzki kiss widziałam już jakiś czas temu np w new yorker, cubus i chyba diverse lub house (któryś z tych skateowych sklepow..) Co do the doors to można ich teraz znaleźć w zarze i chyba w H&M :p Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 25.09.11, 11:29 ja się nie wypowiadam, bo sama mam w szafie trzy śliczne koszulki The Beatles, ale niech dziewczynki noszą co chcą udając dorosłe i alternatywne. ich sprawa, ich pęczniejące ego. Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 meeh. 01.10.11, 17:59 a ja kupiłam sobie. koszulkę z logiem nirvany. w h&m. okropne faux pas, prawda? i noszę ją tak jak chcę, mimo że jak grunge'owiec nie wyglądam. ubieram się jak chcę. koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
glossyviolet ... 14.10.11, 18:29 Nie mam takiej koszulki, ale chciałabym mieć. Nie dlatego, że taka moda, po prostu takie koszulki mi sie podobają. Nigdy nie kupiłabym koszulki z zespołem którego nie znam, bo uważam, że to takie pozerstwo. Wkurza mnie jednak to, że jakiś wielki fan Nirvany czy Metallicy uważa, że jesli ktoś nosi koszulke z np. Nirvany to od razu musi wiedzieć jaka była ulubiona potrawa Cobaina ( to tylko przykład) Według mnie liczy się muzyka jaką zespoł grają, a nie co jedli, pili, nosili, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
cobain. - 14.10.11, 18:50 Szczerze to byłam w szoku jak zobaczyłam bluzkę z Nirvany w H&M. Mam identyczną bluzkę ale ja jestem tak tępa, tą też kupiłam bo myślałam, że kosztuje 14.95 tylko, że to było € -.- Ale na mnie to wywarło radość jak zobaczyłam tę bluzkę w takim sklepie. Może przyjdzie zbawienie na świat i nie którzy ludzie na prawdę zaczną słuchać czegoś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
pyska017 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 14.10.11, 19:34 naprawdę głupie dzieci w to się bawią ;/ nie znam takich osób-to dobrze, bo mogłyby już nie żyć... na NIrvanę moda była od śmierci Kurta i nadal trwa. ale Queen, Kiss czy Doorsi? chyba zbyt wyolbrzymione ;] Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka_ Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 14.10.11, 19:39 Dokładnie sie z Tobą zgadam . ! Ja rozumiem , że ktoś lubi tą muzyke , słuchał jej wcześniej , czuje w niej to coś .. Ale nie że słuchają tylko dlatego że to jest teraz modne . Zaczyna mnie to wkurzać , co spojrze to " I love rock " , " Nirvana " , " Queen " , System of a down " , " The doors " itp . Ja wcześniej słuchałam rocka i metalu , uwielbiam ten gatunek muzyczny ale nie dlatego że inni tego słuchałam albo że taka moda . Ciekawa jestem czy w ogóle więdzą cokolwiek o tych zespołach itd . Odpowiedz Link Zgłoś
sammy Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 14.10.11, 19:52 Nie cierpię nirvany i mam swoje powody, ale jeszcze bardziej nie cierpię jak jakieś 12, 13 nawet 14 letnie dzieci chwalą się tym że słuchają nirvany. Tak się składa że mój brat słucha tego zespołu od jakiś 6 lat i ja znam prawie każdą piosenkę, w moim domu jest większość płyt, a mój brat ma 3 koszulki. Ale nie mogę polubić tego zespołu i nie będę robiła tego na siłę. Natomiast słucham zespół Queen i nie dlatego że zrobiła się modna, bo gdybym słuchała tego co jest modne słuchałabym takiego ścierwa jak techno czy rap. NIGDY. Dla mnie to nie muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
stayaway *______* 15.10.11, 19:44 zgodzę się , też mnie wku...ają te słit fanki. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 11.11.11, 22:50 ja mam, noszę i jestem z tego dumna. nie robię tego 'dla szpanu'. gdy jakiś pustak idzie w bluzce nirvany aż ma się mu ochotę przypieprzyć, ale cóź. często mam takie odczucia do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
budynwaniliowy [...] 12.11.11, 13:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelka Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 12.11.11, 13:38 Nie mam koszulki z Nirvaną itp. Choć Nirvana jest moim drugim po Michaelu ukochanym zespołem. Już od dłuższego czasu ,, nie tylko od teraz , bo to jest fajne''. Nie noszę koszulek z tymi zespołami ( ani Michaelem rzecz jasna) bo uważam , że to iż mam ich w sercu , jest ważniejsze niż to , że ,,mam ich na koszulce''. Nie kocham./ lubię ich na pokaz. Bo Queen , bardzo lubię i szanuję , ale nie szaleję. Tak samo z innymi zespołami. Odpowiedz Link Zgłoś
hera.xd Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 12.11.11, 14:16 Ja kocham Kiss mam ich koszulke ale niestety xl a mosze s ciotka mi ja przysalała z koncertu ja ich uwielbiam i słucham od kąt pamiętam xd ale teraz troche na temat ostatnio widziałam dziewczyne dosłownie 'słitaśną' z bluzką z Gene z cekinów xd Odpowiedz Link Zgłoś
lara12 ^^ 12.11.11, 14:24 o Jezu,jakie to jest wkurzające. w szkole nasze kółko muzyczne zrobiło takie jakby 'Zaduszki' i przedstawiali właśnie Kurta Cobaina, Jimiego Hendrixa, Johna Lennona i takich tam. wszystko ok, tylko że był to słitaśnie dziewczynki z podstawówki i początku gim, które lubią tylko to, co modne a potem w ankiecie na Facebooku wszystkie zgodnie zaznaczały 'kocham Nirvanę', mimo, iż jedną piosenkę słyszały masakra. mimo, iż jestem raczej tolernacyjna muzycznie, (sama nie słucham tych wykonawców w sumie) i każdy niech słucha tego, co lubi, to taka 'moda' jest bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
hera.xd Re: ^^ 12.11.11, 14:33 u mnie w sql. raczej jest moda na polski hip hop, jp, jakieś rpg czy coś tam haha xd Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 12.11.11, 14:39 hm... sama chciałam sobie kupić z Nirvaną mimo, że nie słucham. Ale mam takie prawo tak? Nie słucham, bo coś jest modne, tylko to co mi sie podoba. A bluzka na pewno sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_. Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 12.11.11, 14:47 Tak. Pozerstwo jest denerwujące, to nie ulega dyskusji. Ale nie rozumiem, jak może być moda na styl muzyczny. O.o Jeżeli ktoś nie lubi danego gatunku, to go nie polubi tak z dnia na dzień. I to jest wiadome. Z drugiej jednak strony, osoby, które nie miały wcześniej styczności z muzyką rockową, mogły się w niej zakochać od pierwszego usłyszenia A to, że dany człowiek ma koszulkę z jakimś zespołem, jeszcze nic nie znaczy. Dobrze o tym wiesz Także radziłabym wrzucić na luz i po prostu olewać dzieciaki, które chcą być takie 'cool'. Nie warto sobie psuć przez nie zdrowia (wiem, że to trudne, bo mnie nieraz też krew zalewa jak widzę takich ludzi) pozdrawiam, czarna. Odpowiedz Link Zgłoś
swetasna Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 12.11.11, 14:52 Słucham Nirvane, ale za jakąś wielką fankę się nie uważam, ma bluzke z Evanescence bo jestem ich fanką. U mnie w szkole jest pełno takich pseudo fanek, moja koleżanka uznała, że chce pójść na koncert Nirvany, bo jej marzeniem jest usłyszenie ich na żywi Odpowiedz Link Zgłoś
psycho.social *,* 12.11.11, 15:12 Też to zauważyłam i mnie to dobija, a najgorsze jest to, że nie jest to przypadek w jednym rejonie, a nawet na skalę globalną. Osobiście od dawna słucham tego typu muzyki i zespołów jak Nirvana, The Doors itp. Dokładnie taki sam przypadek miał miejsce gdy zmarł Michael Jackson czy Amy Winehouse, po prostu dowiadujesz się, że wokół Ciebie są sami najwięksi fani... Odpowiedz Link Zgłoś
sweeting Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 12.11.11, 19:48 To jest zwykłe szpanerstwo żeby można było pokazać że jest się takim "zajebistym" bo się niby zna te zespoły... Ja nie słucham Nirvany, Queen itp. i wcale się z tym nie kryję ani nie czuję się przez to "mniej zajebista" bo nigdy nie miałam jakiejś bliższej styczności z ich muzyką i słucham tego co mi sie podoba i co dobrze znam Odpowiedz Link Zgłoś
demi261 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 12.01.12, 18:23 Hmm... w sumie można, by długo debatować nad tym tematem... ale postaram się krótko;p Rocka nie słucham od, aż tak dawna, tak z rok może, ale wcześniej nie miałam stycznością z tą muzyką, nie miałam takiego szczęścia jak niektórzy, że wychowywałam się na muzyce wielkich legend. Poza tym nie słucham tylko rocka, ponieważ (zacytuję słowa jakiegoś mądrego człowiek) "muzyka jest zbyt piękna, by ograniczać się do jednego gatunku". Co do mody, to u mnie w szkole raczej panuje na rap i ewentualnie reggae (tego drugiego słucham, ponieważ mnie urzekła i tyle), chociaż z rockiem jest też trochę szpanerów. Cóż ja nie wiem czy mogę nazwać się np. fanką Nirvany, tak naprawdę interesuje się nią od kilku miesięcy, ale interesuję się nią naprawdę, a nie słucham jednej piosenki i nazywam się fanką, mają wiele zajebistych piosenek, a Kurt jest niesamowitą postacią, która bardzo wiele zrobiła dla muzyki rockowej. Ale czasami jak rozmawiam z moją koleżanką, która słucha ich podobno z 3 lata, wydaje mi się, że wiem o nich dużo więcej od niej... A teraz co do koszulek, jakoś nie podobają mi się takie ze zdjęciami zespołów, które już nie żyją, dla mnie to dziwnie nosić na sobie zdjęcie osoby, która nie żyje, logo zespołu to co innego, one zostało stworzone właśnie dla fanów, ale to tylko moje zdanie. I przyznaję rację, że głupie jest noszenie koszulki z logiem jakiegoś zespołu, gdy tak naprawdę się go nie zna i nosi się go tylko dla tego, bo jest modne, to strasznie puste, ale nie można ocenić człowieka od razu czy nosi koszulkę tylko dla tego, bo jest modna, czy też ma to dla niej większe znaczenie... Miałam się nie rozpisać, nie wyszło mi, ale chciałam napisać wszystko co uważam, że ma związek z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
demi261 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 12.01.12, 18:32 + dzięki takiej modzie niektórzy mogą poznać rock i naprawdę zakochać się w tej muzyce, wiem coś o tym ponieważ po części miałam tak przy reggae Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat a nawet nie mam zamiaru tego słuchać. 12.01.12, 18:43 ani obnosić się takimi bluzkami. wolałabym założyć już bluzkę z Bieberem. nienawidzę takiej muzyki i nigdy nie polubię. C; Odpowiedz Link Zgłoś
martucha.12 xxx 13.01.12, 22:07 A kogo by to nie denerwowało. U mnie w szkole jeszcze takiego czegoś nie zauważyłam i mam nadzieję, że to się nie zmieni. PS. Bluzy z H&M są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
diabolusxxx Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 14.01.12, 19:52 zależy. w swoim przypadku z tym się nie zgodzę, ponieważ słucham tych zespołów od kilku lat, i to jest po prostu typ muzyki, który lubię. do tego dochodzi fakt, że nie widuje często ludzi z logami tych zespołów. zgodzę się jednak z tym, że denerwuje mnie ktoś, kto niby zna sam zespół Nirvana, a kompletnie nie ma pojęcia kim był Kurt Cobain- i tak, znam takie osoby. To samo z The Doors'ami. poza tym moim zdaniem to moda jest na techno, pop i jakiś pieprzony dupstep . Odpowiedz Link Zgłoś
milk.a Mały Potwór 15.01.12, 19:07 U mnie w szkole nie ma czegoś takiego. Fakt jest parę osób noszące koszuli z Metallicą, Iron maiden czy Guns and roses, ale to raczej nie forma szpanu. Według mnie to nic złego, że ktoś nosi taką a taką bluzkę nawet jeżeli nie jest fanem. Po prostu czasem może być ciekawa fotografia lub krój ubioru co może przeciążyć nad jej kupnem. Gorzej jest w tedy, gdy takie osoby chwalą się tym. Oj w tedy tego już nie można strawić. Sama z resztą kupiłabym sobie koszulkę z KISS, chociaż jak bym ją zrobiła własnoręcznie miała by dla mnie jeszcze większą wartość. A i jeszcze jedno: modę na The doors, The Beatles czy KISS nie zauważyłam. Powiedziałabym tu raczej o muzyce klubowej, techno, rap czy hip hop. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 15.01.12, 19:15 z jednej strony cieszę się że mieszkam w małej miejscowości heh i nie ma u mnie takich pozerów. to nie tak samo jak ja bym założyła koszulkę z rihanną [ boże broń ], bo ja wiem kim ona jest , a te osoby nie mają pojęcia z kim koszulki noszą . irytowałoby mnie to i to jeszcze jak xd Odpowiedz Link Zgłoś
kinia12.11 ;)))) 15.01.12, 19:27 Niby to nie ok, ale z jednej strony nie można myśleć, że jak ktoś nosi koszulkę z Nirvaną, czy coś na podobieństwo tego, to już jest pozerem i robi to dla szpanu. Przecież można nosić takie ciuchy, bo po prostu lubi się dany zespół. A powiem szczerze, że wkurza mnie coś takiego, jak ktoś mówi na kogoś, że cytuje ''OOO on to nie jest fanem **** ( wstawić sobie jakiegoś wykonawcę) bo zna ten zespół od miesiąca, a nie od trzech lat jak ja'' lub '' Ten to pozer, bo nosi koszulki zespołu, a prawie go nie zna''. Z jednej strony kogo obchodzi co oni noszą. Jak pewnego dnia wpadną na fana tego zespołu i zaczną gadać o nim, a dana osoba pokaże, że zna raptem jedną piosenkę na krzyż, to wtedy będzie miała się czego wstydzić po prostu... wszystko wypłynie Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 15.01.12, 21:15 Każdy słucha , to co lubi . Odpowiedz Link Zgłoś
always_rock Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 15.01.12, 21:34 Taak to denerwujące jeśli ktoś mówi: -Ja lubię tylko jedną piosenkę Nirvany -Smells like teen spirit? -Taak, skąd wiedziałeś? Z drugiej strony jeśli ludzie chcą nie tylko słuchać tej muzyki ale i czuć ją to poczytają o tych grupach/artystach i być może znajdą głębszy sens Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowy_swiat tuuuuuuuuuuuuu 15.01.12, 23:21 tak mam takie samo zdanie ja jestem miłośniczkoą metalu i roka od 2 lat i szczerze wku...a mnie to. Ok zajebiście jak słuchasz takiej muzyki ale jak robisz to bo taka moda to jesteś idiotą i latwo cie zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
hejkaa Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 16.01.12, 14:14 Mam takie same zdanie jak Ty. Ja nie słucham Nirvany, wolę inne zespoły czy wykonawców Ale oczywiście jestem tolerancyjna co do słuchania ich czy noszenia takich koszulek... Odpowiedz Link Zgłoś
fuckinrose Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 13.07.12, 10:17 Pozerzy zawsze byki i będą, tego się nie uniknie, ale prawdę mówiąc jest bo bardzo, bardzo, bardzo irytujące. Cholernie denerwuje mnie moda na Nirvanę, Beatlesów, Gunsów i wszystkie podobne zespoły -.- Odpowiedz Link Zgłoś
avrilkaskate Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 13.07.12, 18:23 weź mi nawet nie gadaj. -,- u mnie wszystkie laski chodzą w tych frędzelkowatych koszulkach z Gunsami, a znają Don't Cry i November Rain (przynajmniej jedna, którą znam. jeszcze twierdzi, że slEsz jest najlepszym gitarzystą na świecie xD) Odpowiedz Link Zgłoś