Dodaj do ulubionych

Moda na nirvane,the doors itp..

24.09.11, 11:26
Ostatnio zauważyłam,że modna stała się Nirvana,the doors,Kiss i Queen....I nagle wszyscy noszą t-shirty z tymi zespołami,które sprzedają sieciówki takie jak H&M,Bershka czy Zara...<br />
Mnie osobiście to denerwuje...bo ja to rozumiem tak,że każdy słucha muzyki,która mu się podoba i która trafia do najgłębszych zakamarków jego osobowości a nie dlatego,że "to jest modne" uncertain
I te wszystkie nastolatki,które nie wiedzą nawet kim był Kurt Cobain albo Jim Morrison...dobijające...

Czy wy również macie podobne zdanie do mnie czy jednak wam się to podoba?
Obserwuj wątek
    • allegedidiot Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 11:38
      Nie zauważyłam "mody na the Doors", ale wierzę na słowo. Nirvana jest w obiegu od bardzo dawna, szczególnie w środowisku niezrozumianych przez świat, rozpaczających, nienawidzących życia trzynastolatek, których znajomość angielskiego nie pozwala na całkowite zrozumienie tekstów piosenek.
      The Rolling Stones. Nie denerwowałoby mnie to tak, gdyby to nie był mój najukochańszy zespół od kiedy skończyłam 5 lat. Koszulki z logiem Stonesów. Wszędzie. Noszone przez zdziwaczałe hipstery, które zapoznały się jedynie z utworem "Angie" i czasem nad nim lamentują. Chciałabym takie powybijać.
      Powybijać wszystkich, którzy zakładają "band shirts" nie znając zespołu/wykonawcy.
    • alivemurderer Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 11:48
      bo teraz to jest modne, a pewnie nie wymienią ani jednej piosenki, a oprócz kurt'a nie znają nikogo z nirfanki.
      • abbey_girl Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 11:52
        Sprzedają koszulki ze Stonesami koło koszulek z Bieberem sciana Nie chce nikogo obrażać, ale wydaje mi się, że to "trochę" inny rodzaj muzyki....
    • xxxaniskaxxx Nirvana... 24.09.11, 12:12
      Jedynie jej słucham. Resztę znam, kojarzę, ale mnie nie zachwycają.
      Nawet jeśli lubię Nirvanę to nie mam z nią nawet koszulki. Jakoś mnie to nie kręci.

Po za tym uważam tak samo jak ty. Denerwują mnie osoby noszące koszulki z 'modnymi ludźmi'...
      • klaudia_25 . 24.09.11, 14:18
        U mnie nie noszą...
    • jo. Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 12:20
      denerwują mnie ludzie, którzy tylko udają, że ich znają, a jak dochodzi co do czego, to maksymalnie trzy single potrafią wymienić.
      ja nie zauważyłam mody na queen, dzięki bogu, bo to mój drugi z ulubionych zespołów i tego nie potrafiłabym wytrzymać.
    • pauu26 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 12:22
      a właśnie przedwczoraj mierzyłam tą koszulkę z the doors. akurat w przypadku doorsów nie ma takiego szału, nie spotkałam się też z ludźmi jarającymi się kiss. za to moda na nirvanę nie rozpierdla. straszne dużo jest pseudofanek, znających może 4 piosenki i uważających się za największe fanki. ogółem nie rozumiem jak można słuchać muzyki tylko dlatego, że jest teraz taka moda, no ale cóż.
    • rememberina Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 12:25
      jak podkreśliła moja koleżanka:
      koszulki z zespołami noszą tylko ci, którzy ich nie słuchają.
    • leper_messiah Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 12:29
      U mnie też tak jest : / Ale to głównie dziewczyny. Noszą bluzki np. z Nirvaną właśnie bo podoba im się "Rape Me" i wiedzą kto to był Cobain albo z Ironami, Slayerem, Metą itp. Mnie to osobiście wkurza, bo takie koszulki zakłada się gdy się słucha jakiegoś zespołu, a nie kiedy zna się 1 piosenkę o.O
    • kindzia9777 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 12:33
      Jestem nastolatką i uważam tak jak ty chociaż ja wiem kto to Kurt Cobain smile niestety nie wszyscy to wiedzą ...
    • gabi_989 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 12:48
      Ja słucham Linkin Park i SOAD..smile mam koszulki z tymi zespołami bo je slucham i lubię tongue_out
    • yorkie Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 12:53
      Bardzo denerwujące.
      Połowa słitaśnych pokemonów uważa się za ich wielkie fanki, "bo to jest teraz w modzie", a tak naprawdę znają może jedną piosenkę. Tak dla lansu. Myślą, że w ten sposób będą fajne. Nie są.
      Ostatnio jak powiedziałam to jednemu plastikowi, który uległ takiej 'modzie', odpowiedziała mi, że "ja przecież też tego słucham więc czego się czepiam". Dobra, ale ja zaczęłam już ładne parę lat temu, kiedy rock był jeszcze BE i FU.
    • jane_ Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 12:55
      jak mnie wkurzają takie tematy.

chcą? noszą. nic wam do tego.
      • metalhead Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 13:08
        jane_ napisał(a):

> jak mnie wkurzają takie tematy.
        >
        > chcą? noszą. nic wam do tego.

No OK, ale jaki mają w tym cel i jaki jest sens tego wszystkiego? proszę wytłumacz mi,bo widzę,żę jesteś oburzona tym,ze ktoś może mieć swoje zdanie i wyrażać je na forum...Rozumiem,że możesz uważać,że 'wtrącam się" i że to ich sprawa jak chodzą ubrane,ale ja tylko chcę wiedzięć jaki jest sens robienia z siebie rockowej ale na ogół "grunge'owej" dziewczynki nie znając więcej niż 5 piosenek danego zespołu...
        To tak jakbym była największą fanką Metallici znając tylko Nothing Else Matters -.-
        • jane_ Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 13:42
          dlaczego niby jestem oburzona czyimś zdaniem? równie dobrze Ty oburzasz się moim własnym zdaniem. szanuję wolność słowa i cudze poglądy, dla których jestem tolerancyjna, co nie zmienia tego, że mogę wyrażać własne, odmienne, wynikające z różnych przyczyn. a głównie z takich, ze ludzie mają inne poglądy.

mi to po prostu nie przeszkadza. świat się nie zmieni, jeśli pięć nastolatek na krzyż założy koszulkę z nirvaną nie potrafiąc zanucić "smells like teen spirit". one może i podbudują swoje ego, ale nikt od tego nie umrze, to jest nieszkodliwe dla ogółu. serio, w którymś momencie tak nieistotne rzeczy, jak czyjeś ciuchy przestają grac rolę we własnym życiu. poza tym nie uważam np, że jak założę koszulkę od ysl to musze znać historię tej marki czy coś. ubieramy co chcemy. i nikt nie musi się ze swoich modowych wyborów tłumaczyć. od tego jest ta "wolność", która teoretycznie nam panuje.
          • metalhead Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 15:47
            jane_ napisał(a):

> dlaczego niby jestem oburzona czyimś zdaniem? równie dobrze Ty oburzasz się moi
            > m własnym zdaniem. szanuję wolność słowa i cudze poglądy, dla których jestem to
            > lerancyjna, co nie zmienia tego, że mogę wyrażać własne, odmienne, wynikające z
            > różnych przyczyn. a głównie z takich, ze ludzie mają inne poglądy.
            >
            > mi to po prostu nie przeszkadza. świat się nie zmieni, jeśli pięć nastolatek na
            > krzyż założy koszulkę z nirvaną nie potrafiąc zanucić "smells like teen spirit
            > ". one może i podbudują swoje ego, ale nikt od tego nie umrze, to jest nieszkod
            > liwe dla ogółu. serio, w którymś momencie tak nieistotne rzeczy, jak czyjeś ciu
            > chy przestają grac rolę we własnym życiu. poza tym nie uważam np, że jak założę
            > koszulkę od ysl to musze znać historię tej marki czy coś. ubieramy co chcemy.
            > i nikt nie musi się ze swoich modowych wyborów tłumaczyć. od tego jest ta "woln
            > ość", która teoretycznie nam panuje.

Zgadzam się z Tobą.Ale mi chodziło głównie o to,że to jest irytujące...dlatego postanowiłam zapytać o to innych użytkowników. Też osobiście uważam,że świat się od tego nie zawali..Ja słucham głównie metalu i mam jedną koszulkę z Metallicą,bo jest to dla mnie bardzo ważny zespół...A t-shirty wg mnie niosą pewien przekaz,nie wszystkie oczywiście,ale na ogół. Szkoda tylko,że nie wszyscy potrafią wykorzystywać modę na swoją korzyść...teraz chodzi głównie o 'lans'.
            Ogółem długo można by dyskutować na ten temat,bo każdy może mieć odmienne zdanie,tylko szkoda marnować swój czas na,tak właściwie,głupoty...
    • smileyy776 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 13:04
      Ja mam taką koszulkę z językiem,a pod tym jest napiś Rolling Stones... ; )
    • nickiminaj Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 13:15
      też mnie to wkurza, ale nic na to nie poradzisz, bo takie żałosne osoby były, są i będą.
    • by_moonlight Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 13:43
      Poważnie, w życiu nie widziałam koszulki Kiss w sieciówce. Za to Nirvana... Łoho, gdyby każda dziewczyna nosząca koszulkę tego zespołu słuchała ich muzyki, mielibyśmy w Polsce prawdziwy legion fanów (a raczej fanek) Kurta. Mnie osobiście też to nieco denerwuje. Bądź tu mądry człowieku - widzisz logo zespołu i nie wiesz czy ktoś słucha tej muzyki, czy tylko ulega modzie na nią.
      Ale świata nie zmienisz - podoba im się, jest modne, to będą nosić, póki im się nie znudzi. Czekam aż przeminie ta moda na klasyki rocka - przynajmniej wtedy będzie wiadomo, kto jest fanem, a kto tylko chciał "zabłysnąć".
      I żeby nie było niejasności - nie słucham Nirvany, znam kilka piosenek, które średnio przypadły mi do gustu, wiem, kim był Cobain, nie noszę żadnych koszulek. Sezonowa moda jest dla mnie obcym światem.
    • miastowa. [...] 24.09.11, 14:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • evanescence24 co was obchodzą cudze najgłębsze zakamarki... 24.09.11, 14:31
      ...i ciuchy?
    • dark_candy_ Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 14:49
      na wymienione wyżej zespoły, nie mam fazy.
      owszem słucham muzyki tego typu i okropnie lubię AD/DC (mam koszulkę), ale jednak znam ten zespół już jakiś czas.

ludzie, którzy tylko chcą być fajni i na siłę próbują słuchać tych zespołów i stawiają się ich "wielkimi" fanami, naprawdę mnie irytują...
    • deklove Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 15:38
      Zgodzę sie, ze takie pseudofanki to żenada. Kupią sobie jakaś koszulke zespołu( np.Nirvany) a tak naprawdę znaja jedną piosenkę<góra dwie> a w zaciszu domowym wyją przy disney'owskich "gwiazdeczkach:"sciana Ja również słucham rock'a ale nie dlatego bo teraz sie to "lansuje" tylko lubie ten gatunek muzyki. Nie mam jeszcze zadnej koszuli z zespołem, nie jara mnie to. Zwykły szpan dla plastików. jak to sie mówi ; Kto co lubi.

swiata dziewczyny nie zmienimy, chyba,ze ktoras nauczy sie mowic po "plastikowemu" ja na to siły<i nerwow> nie mam. Pozostało tylko czekac na wybawienie.

• dosiak3_19 Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 16:41
      Nie słyszałam, ani nie widziałam takich koszulek ale nie nosiłabym takiej koszulki z napisem jakiegoś zespołu którego bym nie słuchała i nie interesowała się nim.
    • mweezy . 24.09.11, 17:28
      A niech sobie noszą, to żałosne, ale to ich sprawa.
    • flo. Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 17:37
      nigdy mnie taka moda nie dotknęła, a jeśli już słucham tych zespołów, to wiem, kim są i robię to dlatego, że taką muzykę kocham, a nie dlatego, że panuje moda na nich.
      • hilary_fanka Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 17:48
        A ja pierwsze słyszę o czymś takim. Myślę,że na Twoim miejscu również nieźle bym się wkurzała. Tak więc cieszę się,że u mnie nie ma takiej sytuacji.
        W mojej szkole wszyscy ubierają się tak samo. Morze szarych klonów. Beże, koroneczki, kokardeczki, kwiatuszki i......trampki Converse. Pod koniec pierwszej klasy rodzice kupili mi takie czerwone za kostkę. Uwielbiałam w nich chodzić, dopóki wszyscy nie zaczęli ich kupować przez głupią modą.
        Tak to należy nazwać. Głupia, bezsensowna i omamiająca tylu ludzi moda. Słowo, który znaczy tyle, co nosić i mówić to, co inni. Oznacza sobowtóra; kopię; zwykła kukłę, która nie wysili szarych komórek, by wymyślić swój własny plan na życie. Która tylko spojrzy na innego człowieka i stwierdzi,że należy ją naśladować. A w dodatku być z tego dumnym. Ja nie potrafię tego zrozumieć.
        • norrmalna Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 17:58
          Taaa, teraz w szkole mam wysyp słit faneczek Nirvany, The Doors, nawet widzialam jedna dziewczynke w koszulce Slayera, jesli naprawde tego sluchaja to chwala im za to, ale polowa nosi to dla szpanu. Jak dla mnie przegieciem byla dziewczyna, ktora miala kolczyki z Morrisonem, a nie wiedziala kim jest, coz, dodam, ze ma 17 lat.
    • anahi_loveyou Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 17:54
      przepraszam bardzo . ja kocham Queen za wszystko , a koszulkę Queen'u kupiłam w metalshopie i nigdy nie widziałam osób chodzących w takich koszulkach .

owszem , Nirvana stała się modna i wkurza mnie to,że słitaśne dziewczynki noszą koszulkę Nirvany do jakiś skejtowskich stroi , no żałosne .

mnie też dobijają dziewczynki,które znają parę piosenek i uważają się za wielkie fanki rocka .
    • mary_ Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 18:05
      Słucham rocka, ale niekoniecznie wyżej wymienionych zespołów. Z nich tak bardziej chyba Nirvanę, ale preferuję Nevermind, bo Bleach wcale jakoś mnie nie porwała. Trzeciej płyty nawet nie słyszałam, tylko pojedyncze piosenki. Fanką Nirvany nie jestem/nie uważam się na fankę. Jakiegoś ogólnego szału co do The doors i Queen nie zauważyłam. Co dopiero Kiss...
      Co do koszulek - nie mam i nie zamierzam mieć. Moim zdaniem to właśnie jest to szpanowanie, jaka to ja nie jestem fajna, bo mam koszulkę z Kurem, hihihihi. Nie i jeszcze raz nie. Rocka słucham już chyba trzy lata. Na początku byłam za to trochę krytykowana, teraz nie jestem. Teraz właśnie dużo osób zaczyna doceniać tę muzykę i mi się to podoba. Oczywiście nie mówię o tych pseudo fankach. One mnie denerwują jak nikt. Przykładem jest moja znajoma, która znając jedną piosenkę Metallici (nie wiem czy dobrze odmieniam) chwaliła się jak to bardzo ich lubi, żeby popisać się przed chłopakami. No ale cóż, tacy ludzie już są i nic nie da się na to poradzić.
    • kiwi Re: Moda na nirvane,the doors itp.. 24.09.11, 18:40
      lol, no to niech noszą...sama jestem fanką nirvany, czy the doors, czy nawet pink floyd i chętnie bym sobie kupiła koszulki z logo tych zespołów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka