danka_96 24.09.11, 15:50 Omawiacie już jakąś lekturę? Jeśli tak to jaką? Ja omawiam obecnie "kamizelkę" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
by_moonlight Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 24.09.11, 20:15 Dobrze, że mi przypomniałaś - muszę przeczytać "Stowarzyszenie Umarłych Poetów". Termin się nieuchronnie zbliża.. Odpowiedz Link Zgłoś
oolluussiiaa96 Jaką lekturę teraz omawiacie? 24.09.11, 20:38 my obecnie stary czlowiek i morze. czytalam tylko streszczenie a ksiazka wedlug mnie jest nieciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
miley138 Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 11:12 Ja omawiam 'Stary człowiek i morze' tzn. tak jakby już nie, ale sprawdzian jest w środę na 2 godzinach Mi tam się nawet podoba I przede wszystkim jakoś tam ją rozumiem, bo np.: 'Quo vadis' nie umiałam zrozumieć i 'Syzyfowych prac'. Wiem też, że tak samo będzie z 'Pamiętnikami z powstania warszawskiego' a to dlatego, że lubię kryminały, więc 'Mordrwstwo w Orient Expressie' i 'Spotkanie w Bagdadzie' też mi świetnie poszło ( no z tego drugiego dostałam 3+, bo nie zrozumiałam paru pytań; ale bez znaczenia) i 'Balladyna' Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 24.09.11, 21:01 Oł, wstyd się przyznać ale olewam lektury. Wolę przeczytać Hamleta, albo coś E. E. Schmitta, niż brnąć przez "Krzyżaków". Tak wiem, nieładnie. Trudno się mówi. Teraz powinnam czytać "Córkę czarownic" Terakowskiej, i chyba nawet się za to wezmę bo nawet ciekawa jest w porównaniu do tego chłamu jaki zazwyczaj nam serwują. Odpowiedz Link Zgłoś
danka_96 Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 24.09.11, 22:49 Szczerze to też nie lubię czytać lektur, ale niestety muszę, bo jak nie przeczytam to dostanę pałę A tak to jak lektura ma ponad 100 stron to mało kiedy przeczytam, bo przeczytam tylko dwie strony i już mam dość no chyba że mnie wciągnie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sakura134 Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 24.09.11, 21:16 ,,skąpiec" Moliera. Całkiem fajna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 24.09.11, 21:24 Stary człowiek i morze - bardzo nudna... Odpowiedz Link Zgłoś
milusia22 Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 24.09.11, 22:55 "Mały książę" współczuję kotkom, które czytają "Starego człowieka i morze" to durna książka i użyli w niej brzydkiego słowa! nie można czytać lektur z takimi słowami lol żartuję. "Kamizelka" spoko bo cieniutka, a "Krzyżacy" uuuu czytałam chyba 3 tygodnie a i tak nie skończyłam. ENJOY Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 24.09.11, 23:13 W sumie to nie lektura, no ale, wybrane "Ballady i Romanse" Mickiewicza, a w tym samym tygodniu "Dziady cz.4" + wspolczuje osobie, ktora ma czytac Krzyzakow, ja nie dotrwalam do konca... Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka_ Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 08:48 Aktualnie nie omawiam żadnej , ale za niedługo zacznę " Siódme wtajemniczenie " . :] Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 09:12 Od środy opowiadania Czechowa .. Odpowiedz Link Zgłoś
nelkusia Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 09:42 Mały Książe od jutra ale taka książka w 3 kl gimn??? To już przesada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wercia321 Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 09:40 Teraz czytamy Krzyżaków, a omawiać będziemy któregoś października Odpowiedz Link Zgłoś
nessy96 Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 10:25 "Kamienie na szaniec" będziemy przerabiać w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
danka_96 Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 10:39 Ja skąpca miałam chyba w 2 gim, ale nie czytałam bo po przeczytaniu pierwszej strony zanudziłam się xD. "Małego księcia" miałam chyba w 1 gim i czytanie tego zajęło mi gdzieś 20 minut. "Krzyżaków" nie czytałam bo stwierdziłam że lektura za gruba i może być nudna i "Dziadów" też nie czytałam bo stwierdziłam, że nudna. Hehe... A "Stary człowiek i morze" to będziemy może omawiać, ale nie wiem bo pani sama mówiła, że jak zdążymy przeczytać wszystkie lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 10:44 "Zemstę" Aleksandra Fredry. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 11:27 Za miesiąc będę omawiała 'Dywizjon 303'... Odpowiedz Link Zgłoś
kokosh_ Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 12:17 ZABIĆ DROZDA - najlepsza lektura ( po chłopcach z placu broni!) którą czytałam ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger17 !!!!! 25.09.11, 12:29 `12 prac Herkulesa` ale tylko przez dwie godziny lekcyjne mieliśmy. Babka powiedziała, że nie będzie marnować czasu, bo i tak tylko jedna osoba przeczytała na 19 xD Odpowiedz Link Zgłoś
ollka Re: Jaką lekturę teraz omawiacie? 25.09.11, 12:58 obecnie omawiam - "Ten Obcy", nawet fajna lekturaa.., Odpowiedz Link Zgłoś