Dodaj do ulubionych

eh... polityka

14.10.11, 16:25
Wbrew pozorom w tym wątku nie chcę poruszać tematu dotyczącego polityków, ale ich zwolenników, a konkretnie ludzi przepełnionych agresją. Ludzi, którzy nie potrafią w sposób opanowany i kulturalny dzielić się swoimi poglądami politycznymi. Z resztą, co ja będę pisała. Zobaczcie sami.

www.youtube.com/watch?v=L2vudp4qhWg&feature=related
www.youtube.com/watch?v=y0JYhRnDaKg&feature=related
www.youtube.com/watch?v=A7c9aXB7Ne4&feature=related
Najsmutniejsze jest to, że tutaj człowiek człowiekowi bez jakichkolwiek zahamowań życzy śmierci. Ba! Wręcz deklaruje, że sam z chęcią zamordowałby polityka, za którym nie przepada. Co się z tą Polską dzieje?

Nie będę się rozpisywać, po prostu znalazłam dzisiaj te szokujące filmiki i jakoś tak mnie natchnęło, żeby Wam je pokazać.

Jeżeli chcielibyście przedstawić swoją opinię na temat zachowania takich ludzi - zapraszam. Jeśli wątek się nie podoba - skasować ; )
Obserwuj wątek
    • alice087 no, a najgorsi są z PIS-u :( 14.10.11, 17:08
      oni to wgl, nie tylko życzą śmierci, ale jeszcze używają przemocy fizycznej. smutne, że ludzie, którzy teoretyczne mają mózgi, jakoś głosują na nich. sad
      • mee1 najgorsi są z PIS-u :( <-- zgadzam się! 14.10.11, 17:34
        pokazałaś nam filmiki tylko tych którzy obrażają pis, ale filmiki jak w zeszłe wakacje chcieli przenieść krzyż spod pałacu prezydenckiego? staruszki które w autobusie nie mogą ustać 5 minut waliły księży , strażników miejskich i policję... jeśli się coś pokazuje to treba pokazać obie strony konfliktu...
        • trzpiotka Re: najgorsi są z PIS-u :( <-- zgadzam się! 14.10.11, 18:02
          Jak już wcześniej pisałam, wątek nie dotyczy partii politycznych, tylko agresywnych ludzi, podałam te filmiki, na które się dzisiaj natknęłam i to tylko jako przykład, aby pokazać, jakie zachowania mam na myśli. Akurat w tej sprawie wisi mi, czy ktoś najeżdżana PO, PiS, czy ruch Palikota. A że akurat tutaj nie podałam filmiku ze zwolennikem PiSu w roli głównej, to wcale nie oznacza, że takich ludzi uważam za dobrych. Jak już wcześniej pisałam, filmiki są tylko przykładowe, jak ktoś jest zaintetresowany, to może sobie innych sam poszukać.

A tak w sumie, to jeśli tylko chcecie, możecie podawać swoje filmiki. W tym wątku to będzie jak najbardziej na miejscu.
        • trzpiotka + 14.10.11, 18:31
          pokazałaś nam filmiki tylko tych którzy obrażają pis

hm, o ile dobrze pamiętam ten trzeci filmik PiSu nie obraża, więc skąd ten argument?
    • gorzata.14 Re: eh... polityka 14.10.11, 20:36
      Nienawidzę polityki.
    • sammy Re: eh... polityka 15.10.11, 10:32
      Gratuluje dziennikarzowi stalowych nerwów. Ja na jego miejscu chyba bym nie wytrzymała. -ma pani radość z życzenia śmierci drugiej osobie? -niektórym -komu? -wam. jak bym jej przywaliła kurna. co ona sobie myśli do cholery? Jak można życzyć śmierci drugiej osobie nie znając jej? Ale o tym to nikt nie mówi w mediach cisza. Natomiast gdyby zwolenniczka PiS-u obrażała PO to oczywiście trąbiono by o tym w tv i gazetach. Już to widzę jak wszyscy mówią że partia Jarosława Kaczyńskiego wywołuje w ludziach agresje, namawia do życzenia innym śmierci.
      • alice087 sammy 15.10.11, 12:34
        "Natomiast gdyby zwolenniczka PiS-u obrażała PO to oczywiście trąbiono by o tym w tv i gazetach."

ogar! xD
        a co, nie trąbią o tym, że PO nie obraża PIS? ty chyba jakoś na czasie nie jesteś z tą polityką...
        wink
        przecież, gdy Kaczyński przegrywa ( ochhh, jaka szkoda mi Go! xD ) to zawsze wspomina, jaki to on jest biednY, jaka ta Platforma jest zuua, że ona Go obraża a on, to aniołek sad

WIELKIE POZDRO DLA PIS! ; )
        • naomi. Re: sammy 15.10.11, 13:00
          @alice może i powiedzą słówko o tym, że PO obraża PiS no ale ku..., jak PiS obraża PO to wtedy wielka awantura na całą Polske.

mi jest przykro, że PiS przegrywa z tymi pojebańcami z PO i tyle mam do powiedzenia.
          ciesze się, że mieszkam w Polsce ale ten nasz prezydent, premier etc są gó... warci. pie... ich, i za 10 lat ja będę prezydentową! big_grin
          • alice087 Re: sammy 15.10.11, 13:42
            O czym ty gadasz? Kaczyński cały czas drze pysk, że to on jest poszkodowany, a GÓWNO prawda ! on by się ze wszystkimi kłóciłby. Jak nie z Rosjanami, to ze szwabami -,-
            "W wywiadzie zapytano Kaczyńskiego m.in. o to, co napisał w swojej najnowszej książce, że kanclerstwo Angeli Merkel nie było wynikiem czystego zbiegu okoliczności i że jej celem jest podporządkowanie Polski Niemcom.

I GDZIE TU JEST UŻYCIE MÓZGU, PRZEPRASZAM?!?!

a mi, jest bardzo miło, że PO wygrywa z PIS-em.
            no bo błagam, sam wschód Polski głosuje na PIS -,-
            na nich głosują zazwyczaj BEZ WYKSZTAŁCENIA ludzie, starsze babcie, którym na starość odbija głupota. ( takie są realia życia) i które by tylko zawieszały wszędzie krzyże! w kiblu, na budynkach, autobusach i innych miejscach.
            sciana

dobra, bądź tą prezydentową. powodzenia w życiu, bo Ci się przyda wink
            • naomi. Re: sammy 15.10.11, 13:51
              oh uwierz nie tylko stare babcie i nie tylko wschód głosuje na PiS, mieszkam na południowym zachodzie Polski i dużo osób stąd głosuje na nich ale niestety nie wystarczająco.

hahah, dzięki! uprzedzam, że będę w PiS i mam nadzieje, że zmienisz wtedy zdanie big_grin
              • sammy Re: sammy 15.10.11, 15:03
                że się tak wtrącę xD @alice087 jeżeli ktoś jest bez wykształcenia to oznacza że ma nie po kolei w głowie? i że głosuje na PiS? tak wywnioskowałam z twojej wypowiedzi. Otóż ludzie z miast też głosują na PiS, ale jest ich znacznie mniej, ponieważ PO troszczy się głownie o ludzi z dużych miast. Przykre ale prawdziwe. Jeżeli chodzi o babcie to masz racje przesadzają xD Ale też nie może być tak żeby krzyże zniknęły całkowicie np z polskich szkół. Polska to w większości katolicki kraj.
                • alice087 Re: sammy 15.10.11, 18:55
                  napisałam, że "zazwyczaj" nie wykształceni głosują na PIS wink
                  co nie oznacza, że zawsze. bo są pewne wyjątki.

a teraz, sorry , posłużę się pewnym , ale niestety praktycznie prawdziwym stereotypem "ludzie z miast są bardziej wykształceni od tych, ze wsi. W mieście znajdziesz miliony sposobów na rozwijanie swoich zainteresowań, a we wsi masz jedną szkołę i nic więcej" .

nie chcę teraz mówić, że ludzie ze wsi są gorsi, głupsi itp! Ja wcale tak nie uważam. Szanuję tak samo i tych i tych. Ale prawda jest taka, że w mieście znajdziesz mnóstwo możliwości.

dobra, a teraz o polityce, bo trochę zeszłam z tematu tongue_out
                  Dlaczego, gdy patrzę na zwolenników Kaczyńskiego, widzę starsze panie, które wyklinają, chodzą z krzyżami, "plują" w pewnym sensie na ludzi, są bez wykształcenia. Potrafią kilka dni stać pod pałacem z krzyżem,a nie postoją w autobusie 5 min. sciana

bo, jak to powiedział nasz obecny prezydent, kiedyś to Jarosława "pokaż mi swoich przyjaciół, a powiem Ci kim jestem" co chciał przez to powiedzieć? Ci jego zwolennicy to są świrusy, "wielcy" święci katolicy, a są gorsi nieraz od przeciętnego człowieka. Mnie po prostu to rozwala, że nie potrafią się zachować! I dlatego mnie wkurza w pewnym sensie PIS. uwierz mi, gdyby nie te starsze panie, te afery z krzyżem w kiblu itp. nie myślałabym tak źle o tej partii. A to, że z zagranicy przyjeżdżają turyści, idą na starówkę zobaczyć pałac, pozwiedzać, a to co widzą to zwolenników PIS-u , którzy się biją z policjantami, trzymają w ręce różańce, modlą się i trzymają krzyże czy obrazy święte to tacy turyści jedynie mogą powiedzieć: Co to za popie...ny kraj?
                  To jest taki wstyd... Polska chce być uważany za "kraj zachodu" a nie można, bo tacy ludzie niszczą naszą publiczną opinię. Smutne, ale prawdziwe
                  sad

Dobrze, że Polska jest katolickim krajem. Ale z umiarem. sciana
        • trzpiotka @alice087 15.10.11, 16:02
          Chciałam tylko zapytać, dlaczego przytoczyłaś akurat taki filmik? Nikt tu nikogo nie wyzywa, ta pani tylko wyraża swoje zdanie o katastrofie smoleńskiej i robi to w sposób jak najbardziej kulturalny. Potraktuję to jako przeciwieństwo do tych filmików, które sama przytoczyłam. Na moich jest agresja i totalny brak wychowania, na tym spokojne wypowiadanie swoich poglądów.

I proszę cię bardzo, abyś się uspokoiła, twoje komentarze są trochę dziecinne i nie na miejscu, chyba nie do końca zrozumiałaś o co w tym wątku chodzi...
          • alice087 Re: @alice087 15.10.11, 19:01
            "dziecinne".
            aha.
            bo wymieniam swoje poglądy o polityce?
            ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem
            wink

przez ten filmik, chciałam pokazać, sposób myślenia PIS-owców. Wiesz, niektórych rzeczy nie powinno się mówić głośno. Choćby, że kultura na to nie pozwala. A w tym filmiku jej zabrakło. Więc czemu się tak bulwersujesz? Bo pokazałam to, jak myślą PIS-owcy, a co, o PO to mogłabyś wysyłać. Mówiłaś wcześniej, że to był tylko przykład. No dobra. To ja teraz dałam przykład PIS-u. Sama mówiłaś, że w tym wątku nawet należałoby wstawiać tego typu filmiki. A ty masz mi za złe. Więc o co Ci w końcu chodzi, bo Cię nie rozumiem?
            • trzpiotka Re: @alice087 15.10.11, 21:59
              Bulwersujesz to się ty, widać to w komentarzach. "PiS jest głupi jakiś i jego zwolennicy to w ogóle fuj i ble". Ja jednak zachowam tutaj neutralne stanowisko, uważam, że do przesady zdolni są zarówno zwolennkicy PO i PiSu, jeśli już na tych partiach skupiasz się najbardziej. Ale może dlatego jestem nieco bardziej obiektywna, bo po prostu nie lubię ani PO, ani PiS.
              Swoje poglądy o polityce możesz sobie wygłaszać, jednak to jest mimo wszystko wątek o kulturze, której w twoich wypowiedziach troszeczkę brakuje.

Wiesz, niektó
              > rych rzeczy nie powinno się mówić głośno.

Kurde, co ty, za komunizmem jesteś ?? Nie mogę powiedzieć co sądzę o Smoleńsku, bo o pewnych rzeczach nie powinno się mówić głośno?
              Choćby, że kultura na to nie pozwala.
              Akurat ta pani wypowiedziała się bardzo kulturalnie, o ile pamiętam, nie było tam żadnego przekleństwa, ani zdrobnienia, w sensie np. "Bronek"... Wiesz, nic bym nie powiedziała, gdyby w tym filmiku ktoś wrzeszczał, pluł, bił, przeklinał, ale tutaj nic takiego nie było. Mówisz, że dałaś przykład PiSu, ale to bardzo nietrafny przykład w porównaniu do tego co ja pokazałam.

I tylko dlatego zwróciłam ci uwagę, czułam się zobowiązana, bo bądź co bądź to mój wątek i ja tu ustalam reguły ; - )

Po drugie - wątek nie dotyczy Smoleńska. Wydaje mi się, że przytoczyłaś ten filmik dlatego, że w tej kwestii się po prostu z tą panią nie zgadzasz, ale przepraszam bardzo, chyba można mieć odmienne poglądy ? Reasumując, uważam, ze filmik byłby dobry dla wątku o Smoleńsku, w wątku o agresywnym zachowaniu już raczej nie za bardzo.

Mam nadzieję, że teraz mnie zrozumiałaś, jeśli nie - trudno.
              • alice087 Re: @alice087 16.10.11, 18:28
                "bo po prostu nie lubię ani PO, ani PiS. "
                HA! dobra jesteś!
                ja tu piszę złe rzeczy o PIS to ty od razu z ryjem do mnie, że ja to taka zuuaa, niewychowana, bez kultury dziecinka.
                sciana

bo przecież, ja nie mam kultury, bo wyrażam swoje zdanie. to ty chyba nie wiesz, co to kultura.
                nie jestem za komunizmem, tak jak SLD
                wink
                powiesz, murzynowi, że jesteś rasistą?
                powiesz żydowi, że jesteś antysemitą?
                a jeżeli byłaby to prawda.
                to czemu nie powiesz, no?
                BO TROCHĘ KULTURY, NIEKTÓRE RZECZY POWINNAŚ ZACHOWAĆ DLA SIEBIE!

ale to, że powinnaś dla siebie zachować pewne wątki, nie będę tłumaczyć teraz, bo to małemu gó...arzowi się powtarza. a to, że masz braki w wychowaniu, to już nie moja wina.

tekst linka a ten filmik pokazuje, jakim prostakiem jest Jarosław. I on chce zmieniać Polskę? Dzięki Bogu, że nie został wybrany!!! on to wojny by tylko prowadził z ludźmi. Ja już zagłosowałabym na inne partie, tylko nie PIS. to jest NAJGORSZA polska partia.

Tekst linka
                to już nie o Smoleńsku, ale pokazujący TYPOWE zachowanie PIS-uarów. Totalna agresja. Jak już wspominałam " tylko kłócić się i prowadzić wojny". Taką Polskę chcecie? To Głosujcie na PIS!
    • miastowa. Re: eh... polityka 15.10.11, 11:45
      No ale ci z PiS-u są najgorsi . Okropna partia w Polsce niewątpliwie najgorsza
    • saori Re: eh... polityka 16.10.11, 19:32
      Można mieć swoje poglądy polityczne i swoją ulubioną partię, ale bez przesady! Nie trzeba od razu obrażać innych. Ludzie sieją nienawiść między sobą, są wulgarni i życzą innym śmierci. Do czego ta polityka potrafi doprowadzić... A potem tacy cudowni ludzie tak właśnie reprezentują nasz kraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka