Dodaj do ulubionych

Forum fanów metalu symfonicznego

27.10.11, 21:51
No może nie tylko symfonicznego ale power metalu i rock'a gotyckiego też smile Sądzę, że jest to wielu fanów właśnie tego gatunku, więc pomyślałam, że fajnie byłoby z nimi pogadać w jednym miejscu. No więc podst. pytanie. Jakie są wasze ulubione zespoły? Moim jak i zapewne każdego wielbiciele tego gatunku jest Nightwish po za tym: Epica, Sonata Arctica, Within Temptation i Indica (nie wiem czy się zalicza, ale podaje) no i wiele innych, ale tych chyba piosenek znam najwięcej smile

Piszcie tu o swoich ulubionych zespołach lub jakieś nowe newsy na ich temat smile

Pozdrawiam,
lace
Obserwuj wątek
    • lost_in_life Finally! 27.10.11, 22:12
      Wreszcie coś dla mnie! :3
      Ulubione zespoły: zdecydowanie Nightwish [Ave Holopainen!], Within Temptation, Evanescence (chociaż to podchodzi pod rock gotycki) oraz Indiki (też fajnie dziewczyny grają). W sumie od czasu do czasu Epiki się posłucha, czy czegoś w tym rodzaju. ;D
      To ja pociągnę wątek. Ulubione piosenki?
      • lost_in_life shame on me. 27.10.11, 22:31
        zapomniałam o klasyce polskiego, gotyckiego rocka - Closterkeller, proszę państwa! C;
    • kamila885femme Re: Forum fanów metalu symfonicznego 27.10.11, 22:43
      nie słucham metalu symfonicznego, ale innych podgatunków wink mogę się przyłączyć? xd
    • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 15:58
      Wreszcie coś dla mnie serce
      Moje ulubione zespoły wymieniłaś w temacie big_grin

Był ktoś was na którymś z koncertów WT? Ja niestety nie mogłam, a chciałabym dowiedziec się, jak tam było...
    • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 17:35
      Uwielbia metal symfoniczny serce
      Najbardziej z zespołów to:Nighwish,Apocalyptica,Within Temptation i czasami Epica i Sonata Arctica.Z gotyckich to oczywiście Tristania,Flowing Tears,Lacuna Coil i wiele więcejtongue_out

Niestety nie byłam na koncercie WT sad
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 18:52
        Świetne forum wink Ja też nie byłam na koncercie WT a akurat w tym dniu gdy mieli oni koncert w Krakowie to byłam w Krakowie uncertain
        • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 19:07
          A z zespołów to lubie Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, Epica, Evanescence, Lacuna Coil i więcej tongue_out
    • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 19:11
      @lost_i_life moje ulubione piosenki hmm ciągle mi się zmieniają zresztą jak pewnie wielu z was, ale ostatnio katowałam Nightwish-The Escapist.

O koncercie w sumie dowiedziałam się od @nessy96, ale nie byłam i w sumie nic nie wiedziałam, że się odbędzie. Pewnie i tak nie pojechałabym, lubię WT, ale chyba nie aż tak aby jechać na koncert (po mimo że wymieniłam ich w moich ulubionych zespołach, bo znam wiele ich piosenek smile ) Chociaż może gdybym miała więcej zaoszczędzonej kasy to kto wie? smile
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 19:29
        a moje ulubione piosenki to wiele, ale ostatnio naszło mnie na WT - All I need i Our Solemn Hour, no i Lacuna Coil - Trip the darkness tongue_out
    • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 20:38
      Mam bardzo dużo ulubionych piosenek i za dużo byłoby pisać.Ale ostatni katuję Tristanię,a zwłaszcza piosenkę Evenfall tongue_out
      Pewnie słyszałyście,że Nightwish wydaje płytę pod koniec roku i niedawno ukazała się zapowiedź teledysku: www.youtube.com/watch?v=-6YhaJK8TC4
      Co sądzicie ?
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 20:50
        no fajna ta zapowiedź NW, czekam na piosenke i na nową płytę big_grin A Tristanie też lubie. Najbardziej piosenke "angina"
        • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 21:03
          Nie byłam na koncercie WT, niestety :C Ale mam chytry plan pojechania do Pragi na NW! :3 [trzymajcie kciuki xD]
          Odnośnie piosenek, katuję 'The Beauty and the Beast' serce Jeżu, genialna piosenka; a jeżeli chodzi o zapowiedź to, zakochałam się. Mimo, iż jest to niecałe 40 sekund, mogę słuchać ciągle. Zresztą nie obawiam się o album. Tuo to geniusz i ufam mu w 100%. Do tego widząc, jakie postępy zrobiła Nettie to, jestem spokojna C: A Wam jak się podoba? ;D
          • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 21:10
            no to trzymamy kciuki smile A kiedy jest ten koncert NW w Pradze ?
            • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 21:19
              30 kwietnia :3
              dzięki ^^ jeszcze nawet rodzicom o moich planach nie powiedziałam O_o cóż, najwyżej postawię ich przed faktem dokonanych i kupię bilet sama. ;D
              Ktoś jeszcze chętny na koncert? :]
              • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 21:27
                Jasne że bym chciała, ale rodzice nie puszczą mnie na żaden koncert. Ale już sobie postanowiłam : staje się pełnoletnia i jade na koncerty wszystkich moich ulubionych zespołow tongue_out
              • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 21:30
                Ja jestem chętna tongue_out Ale niestety mogę sobie pomarzyć o ich koncercie.
                Jeżeli pojedziesz musisz nam opowiedzieć jak było. wink
                • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.10.11, 21:49
                  hmm... Co tam u was? Ja się cieszę że już weekend, a potem jeszcze mam wolny poniedziałek a we wtorek Wszystkich Świętych tongue_out
                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 11:01
                    Też mam wolny poniedziałek i wtorek,ale tyle nam zadali,że aż strach sad
                    • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 11:25
                      No to życzę powodzenia abyś pojechała na ten koncert smile

Kocham te 49 sekund! Ja już chce singiel jak i całą płytę. Singiel jeśli dobrze liczę wychodzi za niecałe dwa tygodnie.

Wreszcie weekend. Też powinnam się uczyć.
    • morelka227 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 11:45
      Fajny pomysł na wątek wink Mogę się przyłączyć?

Ja osobiście kocham WT i Nightwish, a ostatnio się przekonałam do zespołu Apocalyptica.
      • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 12:18
        @morelka227 Pewnie, że możesz się przyłączyć wink

Ja bardzo lubię Apocalyptica i nie wiem dlaczego nie wymieniłam je w ulubionych zespłach. Pewnie skleroza.
        Osobiście marze o duecie Apocalyptici (zawsze mam problem z odmienianiem nazwy tego zespołu) z Tarją. To byłoby coś.
        • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 13:46
          O takk... taki duet byłby świetny. Apocalyptica jest genialna tongue_out
          • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 13:49
            Też mi się marzy duet Tarja i Apocalyptica lub Tarja i Ville Valo. big_grin
            • morelka227 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 13:56
              Ja wgl. kocham duety. A w takich przypadkach ma się pewność, że wyjdzie coś świetnego. Wcześniej pisałyście o koncercie WT. Niestety nie jadę, choć miałam w planie sad
              • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 14:08
                A jakby Tarja nagrała z Ville Valo to też bym się ucieszyła big_grin I Ville i Tarja mają świetne głosy i wyszło by z tego coś pięknego tongue_out
                • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 17:45
                  Kocham moją mamę. Powiedziała, że jestem za młoda. Miło C;
                  Cóż, życie. Trzeba iść dalej i szukać kolejnych okazji na wynalezienie jakiś koncertów ;D
                  Witajcie w klubie, w środę zaczyna się era cudownych kartkówek: chemia, fizyka, sprawdzian z polskiego i niemieckiego. Cudownie serce
                  Odnośnie w/w duetów, jestem za. Chociaż osobiście najbardziej uwielbiam duet Marco z Tarją :3 Po prostu ubóstwiam piosenkę 'Feel for you', czy 'The Phantom of the Opera' serce
                  Ale na Nettie nie mogę narzekać. Urzekł mnie ich duet [Anette + Marco] w 'The Islander'. Czyż ta piosenka nie jest cudowna? :3
                  Dobra kończę rozpływanie się nad NW, bo przynudzam pewnie. xD
                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 19:24
                    Nie przynudzasz wink Ja czekam na 18. Muszę najpierw uzbierać kasę na prawo jazdy a potem je zdać. Na pewno się przyda po to aby jeździć na koncerty wink

Popieram was. Duet z Ville też byłby fajny smile
                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 19:44
                    Nie przynudzasz, sama lubię się tak 'rozpływac' nad piosenkami :3
                    Chętnie wybrałabym się na koncert NW, ale... gdyby była możliwośc przeniesienia się w czasie sad i gdybym była starsza, bo u mnie ta sama sytuacja - 'jesteś za młoda' -.-
                    Owszem, nowe piosenki mi się podobają, nowa wokalistka śpiewa bardzo fajnie, ale no kurcze, jakoś tego nie trawię. Nie mogę się przekonac, dla mnie to już nie to samo. Ale cóż, ja tego nie zmienię wink
                    • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 20:39
                      Miło, że nie jestem sama. C; Mam skłonności do wałkowania w kółko tego samego tematu, więc nie zdziwcie się, jeżeli znowu zacznę się rozpływać ;D
                      Ja tam lubię i nowe piosenki, i Nettie. Po prostu uwielbiam kobietę - otwarta, szczera. Dzięki jej blogowi można ją lepiej poznać, dowiedzieć się o niej więcej. Taka radosna duszyczka. Podziwiam ją też, że pomimo tylu słów krytyki nie poddała się i pokazała światu, że też potrafi C; Trzymam za nią mocno kciuki i cieszę się, że coraz bardziej rozwija swój głosik, którym mnie oczarowała.
                      • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 20:51
                        A mogłabyś podac adres tego bloga? Nie słyszałam o nim jeszcze, a chętnie bym poczytała smile
                        • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.10.11, 21:58
                          tutaj mam nadzieję, że się spodoba ;D bo ja osobiście jestem zauroczona. ^^
                          • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 30.10.11, 11:25
                            Fajny ten blog. Ogólnie Anette wydaje mi się sympatyczna. Na prawdę bardzo się stara aby fani NW polubili ją jako nową wokalistkę tego oto zespołu.
                          • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 30.10.11, 11:31
                            Dziękuję, bardzo mi się spodobał smile
                            • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 30.10.11, 12:02
                              Mi też się blog Anette podoba, już dość dawno zaczęłam go czytać tongue_out
                              Jeśli chodzi o mnie to lubie obydwie wokalistki, choć chyba bardziej Tarję ale widać że Anette się stara. Niestety, ale Tarja sama sobie była winna że ją wyrzucili.
                              • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 30.10.11, 13:32
                                Blog Nettie od dawna jest moją 'prasą codzienną'. ;D
                                Tak, tez uważam, że Tarja jest sobie winna. Ogromnie się na niej zawiodłam. Chociaż jeszcze bardziej na niektórych fanach. Rozumiem, przyzwyczaili się do Tarji i całego tego klimatu, ale to nie powód by jeździć po Anette. Ktoś odchodzi, ktoś nowy musi go zastąpić. Trzeba po prostu zaakceptować nową wokalistkę i jej pomagać, by stawała się coraz lepsza. C:
                                • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 30.10.11, 16:25
                                  Dzięki zal link do bloga. I zgodzę się z wami co do Anette i Tarji.wink
                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 30.10.11, 23:10
                                    Nie ma za co C: To może kolejne pytanie, który koncert lepszy?
                                    From Wishes To Eternity, czy End of an Era?
                                    • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 12:49
                                      Nie potrafię powiedziec, który jest lepszy, dla mnie oba tak samo świetne big_grin
                                      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 14:20
                                        tak szczerze mówiąc to nie oglądałam jeszcze żadnej piosenki z tego pierwszego koncertu. Musze to nadrobić tongue_out End Of An Era jest świetne zwłaszcza Phantom of the opera. Ale Tarja czasem śpiewa z dziwnym akcentem np. w Wishmaster zamiast "seven" śpiewała "siven" tongue_out
                                        • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 14:28
                                          Tak, trochę dziwny ma ten akcent uncertain
                                          FORIVAEEEEER zamiast 'forever' o.O

A, i dziękuję wam, dziewczyny, bo dzięki temu wątkowi zaczęłam słuchac nowszych utworów tego zespołu i zaczęły mi się bardzo podobac big_grin
                                          • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 14:58
                                            nie ma za co smile I dziękujemy lace że założyła ten wątek big_grin to "foriver" też mnie dobija big_grin
                                            • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 16:50
                                              Widziałam "From Wishes To Eternity" świetny koncert.Dlaczego nie ma wehikułu czasu?
                                              Jak by był to cofnęłabym się właśnie na ten koncert i jeszcze na mnóstwo innych tongue_out
                                              I właśnie dziękujemy lace za ten wątek smile
                                              • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 17:50
                                                Przyłączam się do podziękowań ; )
                                                Odnośnie koncertów, wolę jednak 'From Wishes to Eternity'. Może dlatego, że przypominają mi się najlepsze czasy NW? Nie wiedząc czemu, mam dziwne wrażenie, że na tym koncercie Tarja jeszcze nie była tak wymanierowana jaka stała się na 'End of an Era'. Odczuwacie coś podobnego?
                                                • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 18:02
                                                  Obejrzałam ten koncert przed chwilą i... też mam takie wrażenie, tylko dotąd nie wiedziałam, jak to nazwac.

+także przyłączam się do podziękowań big_grin
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 18:14
                                                    też przed chwilą oglądałam ten koncert i rzeczywiście to była "inna" Tarja.
                                                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 18:34
                                                    Nie wiecie może, gdzie w necie można znaleźc oba koncerty w całości?
                                                    Ja miałam na płycie pożyczone od koleżanki, no, ale kiedyś w końcu trzeba oddac big_grin
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 18:53
                                                    w sensie że chciałabyś te koncerty skądś ściągnąć? Na peb.pl są i na chomikuj o ile się nie mylę tongue_out
                                                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 18:57
                                                    Nie wiem gdzie mogą być oba koncert do pobrania.Może spróbuj przegrać płytę.wink
                                                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 18:59
                                                    Dzięki, poszukam jeszcze smile Płytę próbowałam przegrac, ale errora wywalało o.O

Dziewczyny, nie sądzicie, że ten wątek przeradza się powoli w forum fanów Najtłisza? haha big_grin
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:02
                                                    też dobry pomysł z tym żeby przegrać płytę tongue_out
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:04
                                                    no rzeczywiście też tak mysle wink to może teraz pogadamy o WT?
                                                    i sorry zapoprzedni post ale jak dodawałam to nie widziałam jeszcze odpowiedzi big_grin
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:13
                                                    Zauważyłam ;D
                                                    Przepraszam, ale to jakoś ja ciągle o NW gadam, takie skrzywienie małe XD
                                                    Możemy, możemy ;D
                                                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:20
                                                    To jeśli jesteśmy przy WT...
                                                    Co sądzicie o ich najnowszej płycie?
                                                    Moim zdaniem zmienili się, i to bardzo. Niby chcieli 'otworzyc się na szerszą publicznośc', ale tym samym stracili starych fanów sad
                                                    Ja wolałam ich stare granie. Np. Enter - moim zdaniem, arcydzieło.
                                                    Porównajcie sobie którąś z ich starych piosenek, i jedną z nowej płyty. Jest różnica, prawda?
                                                    No ale WT to zawsze WT - poznałam ten zespół jako dziecko, i nie zanosi się na 'rozstanie' z ich muzyką smile
                                                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:30
                                                    Zdecydowanie wole starsze płyty WT. Jak dla mnie miały w sobie to "coś". A z nowej płyty podoba mi się tylko kilka piosenek.
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:41
                                                    Tamte płyty były magiczne, epickie... Nowa mnie zawiodła, bardzo zmienili styl swojego grania. Mimo to, lubię ich. Na przykład 'Shot in the Dark' mi się podoba z nowych piosenek ; )
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:36
                                                    zmienili się, ale nowa płyta też mi się podoba. Jednak wole ich stare piosenki, najbardziej Our Solemn Hour, All I Need, Frozen, Memories i Restless. Z płyt najbardziej do mnie przemawia The Heart of everything tongue_out
                                                    A mojemu tacie się podoba Utopia, chyba jedyna ich piosenka którą puszczali w radiu. Wogóle dwóch moich starszych kuzynów słucha WT( i NW też), może mam to po nich
                                                    big_grin
                                                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:46
                                                    Tak, to chyba ich jedyna piosenka (był jeszcze duet Sharon z kimśtam, ale to nie WT), która leciała w radiach typu rmf, zet itp. Przez nią moja mama polubiła WT big_grin
                                                    Ten zespół ma coś w sobie. Każdy, komu pokażę choc jedną ich piosenkę, momentalnie zaczyna ich słuchac smile
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 19:50
                                                    pewnie chodzi Ci o piosenke In and Out of Love którą Sharon nagrała z jakimś DJ-ejem ?
                                                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:02
                                                    Tak, dokładnie o tą.
                                                    Plastiki z mojej byłej klasy się nią tak jarały, że chciały się zabic dla niej, dopóki nie dowiedziały, jaką Sharon gra muzykę w innym zespole <buahahahaha> smile
                                                    Sama byłam nieźle zdziwiona, jak ją usłyszałam... no ale cóż smile
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:05
                                                    Też się zdziwiłam, jak ją usłyszałam. Chociaż to nie była taka zbrodnia jak 'Utopia'. No weźcie, porządny metalowy zespół taki popowy kawałeczek nagrywa? No nie przystoi ;D
                                                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:09
                                                    Hehe też się dziwiłam gdy usłyszałam "Utopie"tongue_out
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:18
                                                    Odbiegając trochę od tematu, słyszeliście nową płytę Evanescence? ;D Ja właśnie przesłuchuję i stwierdzam, że jest nawet niezła. ^^
                                                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:21
                                                    Bardzo niezła smile
                                                    Najbardziej podoba mi się "What you want" i "The other side", a wam?
                                                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:34
                                                    Płyta całkiem,całkiem tongue_out Najbardziej podobają mi się : "My heart is broken" i "The other side"
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:27
                                                    Mi sie bardzo podoba, zwłaszcza piosenka Lost In Paradise to coś pięknego smile
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:31
                                                    Ja się dzisiaj za nią wzięłam, podobają mi się wymienione przez Was piosenki oraz 'Sick' serce Lecę słuchać dalej ;D
                                                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:51
                                                    Dobra to ja się wypowie na temat wszystkich i wątków które rozpoczęłyście, a i nie ma za co lubię metal symfoniczny, a że zauważyłam że wiele osób na kocie tego słucha to zrobiłam ten wątek wink

Tak szczerze nie oglądałam tych koncertów NW, idzie obejrzeć je na YT? A jak nie to może w ogóle gdzie indziej obejrzeć?

Co WT jak ich zaczęłam słuchać to właśnie Sharon nagrała piosenkę z tym dj i może to zabrzmieć dziecinnie, ale zniechęciła mnie tym. Ale od nie dawna rozpoczynam przygodę z tym zespołem na nowo i co raz bardziej się wkręcam. Utopie bardzo lubię smile

Nowa płyta Evanescence? "What You Want" puszcza teraz eska rock i kurde i mam wielki sentymepokochałam ta piosenkę. Ogólnie kocham głos Amy. Evanescence było jednym z moich pierwszych rockowych zespołów. Więc nigdy o nich nie zapomnę wink
                                                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:52
                                                    "mam wielki sentyme" tego nie miało być wyskoczyło mi nie chcący.
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:52
                                                    Przesłuchałam i... jestem na tak! Bardzo mi się spodobała całością. Dobry album, dodaję do listy ulubionych ;D
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 20:54
                                                    Są na YT, From Wishes to Eternity oraz End of an Era ;D
                                                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 21:06
                                                    Dziękidziękidzięki!
                                                    Mogę to oglądac 100 razy i mi się nie znudzi big_grin Mam zajęcie na dzisiejszy wieczór. Trudno, że w środę trzy testy big_grin
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 21:17
                                                    Nie ma za co C; ja dzisiaj mam wieczór z Evanescence, oraz z nutką Closterkellera. Nie ma to jak cudowne połączenia. ;D
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 21:22
                                                    Ja lubie kilka piosenek Closterkellera np. Władza no i Agnieszka bo sama mam tak na imię big_grin
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 21:28
                                                    Mnie urzekł 'Ogród Półcieni' serce
                                                  • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 21:39
                                                    Mnie także smile To jeden z niewielu polskich zespołów, których słucham. A jeśli już jesteśmy przy polskich zespołach - słyszeliście może o UnSun?
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 21:48
                                                    słyszałam i nawet mi sie podoba tylko głos wokalistki mnie troche wkurza. Lubie piosenkę Whisper tongue_out
                                                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 22:19
                                                    O dzięki za filmiki. Jak zawsze oglądam jakieś video koncertowe czy teledysk NW to zaraz patrze na Jukke, bo ona gra z taka pasją i tak mocno wali w bębny. Ciekawe jak musi być wykończony po całym koncercie?

Znam parę piosenek Closterkellera. Ostatnio przekonuję się do polskich zespołów i ich polubiłam. O UnSun nie słyszałam, ale postaram się nadrobić zaległości smile Na razie mam w planach wgłębić się bardziej w dyskografie Epica'i (nienawidzę odmieniać nazw zespołów, wybaczcie za błędy) i WT.
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.10.11, 22:24
                                                    Słyszałam o UnSun, nie wciągnęło mnie to za bardzo. Tak, wokalistka ma trochę denerwujący wokal.
                                                    Jukka - uwielbiam człowieka. Tyle pasji wkłada w grę serce
                                                    Też zamierzam wgłębić się w twórczość Epiki. ;D
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 15:48
                                                    a czy mi się tylko tak wydaję, czy Jukka całyczas chodzi w bandankach ? tongue_out
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 17:27
                                                    Nie wydaje Ci się, tak po prostu jest ;D To mu dodaje charakteru, mwhah ^^
    • hiaa Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 17:33
      `. Niestety nie słucham , bardziej pop .
      • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 17:50
        Kiedy pierwszy raz zobaczyłam Jukka'e bez bandamki to go nie poznałam tongue_out
        • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 19:20
          Kurcze muszę znaleźć fotkę Jukki bez bandamki.

Teraz sobie słucham pierwszej płyty Epiki. Stwierdziłam, że w najbliższym czasie przesłucham ich płyty a potem się wezmę za WT albo będę na zmianę słuchać, ale to się zobaczy potem wink
          • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 20:21
            O ile pamiętam, widziałam taką fotkę na fejsbukowym profilu NW i... nie poznałam ;P

Ja się ostatnio bardziej wciągnęłam w WT smile Właśnie kończę "The Heart of Everything".

Hmm... znacie jakieś mega smutne piosenki z gatunku opisanego w forum?
            • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 20:43
              Smutne?
              WT - Somewhere
              NW - Dead Boy's Poem
              Na razie tyle mi przychodzi do głowy ;D
              • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 20:53
                Te już znam, są świetne smile

@lace
                tu masz fotkę:
                Tekst linka
                Stara, ale jest tongue_out
      • smaczniak Re: Forum fanów metalu symfonicznego 02.11.11, 20:41
        To wypier*alaj!
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 21:01
      O, chętnie bym się przyłączyła do dyskusji. Można ? smile

Ja głównie słucham Nightwish. Czasem Evanescence, WT, czy Lacuna Coil.
      • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 21:06
        @yorkie
        Ze smutnych to może: Apocalyptica-Bittersweet,Conclusion
        @diamond_girl12
        Im nas więcej tym lepiej smile
      • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 21:13
        Witamy serdecznie smile
        Fajnie, że nasze 'grono' dalej się powiększa big_grin
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 21:17
      A ze smutnych piosenek to Evanescence - My Immortal .
      • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 22:02
        Powitać, powitać ;D
        Nie poznałam Jukki O_O Zupełnie inny człowiek. ;D
        Właśnie zapomniałam o 'My Immortal'. Może nie symfoniczny metal, ale też przyjemne i smutne są piosenki Placebo. Molko i jego zmysłowy głos, ah ^^

• diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 22:16
          Jukkę rzeczywiście ciężko poznać. ; ]
          A co do Placebo, to przesłuchałam dwie piosenki i przyznam, że mi się podobają.
          • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.11.11, 22:25
            Miło słyszeć, tfu czytać. ;D
            Nie wiedząc czemu, nie każdemu się podobają ich piosenki. A szkoda, bo są genialni. serce
            • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 02.11.11, 19:02
              O ja również lubię Placebo, ale nie będę się o nich na tym forum rozpisywać tongue_out

Smutne piosenki.. To już chyba wiele osób wymieniło powyżej. Ogólnie ten gatunek sam w sobie jest taki, że jest idealny na smutne dni (i nie tylko, żeby nie było) smile

Dzisiaj wciągnęła mnie piosenka "Cry For The Moon" Epiki. Piękna piosenka, a tekst równie cudny. serce

Kojarzycie Emilie Autumn? Może to nie do końca metal symfoniczny itd. ale sądzę, że wielu z wam się spodoba...tak mnie się wydaje Ja lubię od niej piosenki Opheliac i Shalott.
              Krótka biografia od ciotki wikipedi:
              Emilie Autumn (ur. 22 września 1979) – amerykańska piosenkarka, poetka i skrzypaczka. Obecnie mieszka w Chicago. Jest znana z teatralnego stylu koncertów oraz z mieszania różnych stylów muzycznych, głównie muzyki klasycznej z muzyką elektroniczną.

A i witam ciebie @diamond_girl12

@yorkie dzięki za fotkę. Rzeczywiście całkiem inny facet.
              • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 02.11.11, 20:28
                o tak...Cry for the moon jest piękne big_grin Jeszcze genialne jest The Phantom Agony tego samego zespołu tongue_out
                Emilie Autumn znam, najbardziej lubie shalott i dead is the new alive, fajną ma muzyke, taką inną wink
                Ze smutnych piosenek polecam np. Tides of time i Feint Epiki i wogóle myśle że w tym gatunku mozna znaleźć wiele takich piosenek wink
                Rzeczywiscie, widziałam kiedyś tą fotkę NW gdzie Jukka wyglądał jak nie on ale zapomniałam o tym tongue_out
                • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 02.11.11, 22:02
                  Kiedyś przesłuchałam kilka piosenek Emilie Autumn,ale jakoś nie przypadły mi no gustu
                  A co do Palebo to ich uwielbiam wink
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 03.11.11, 14:04
      Cry for the moon - świetna piosenka ;d .

A co do Emillie Autumn to kojarzę, ale nie podoba mi się jej muzyka . ;]

Znacie może zespół Xandria ? Strasznie spodobała mi się piosenka 'Save my life' i zamierzam przesłuchać ich płyty.
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 03.11.11, 15:40
        Xandria? Słyszałam ze dwie piosenki. Jak będę miała czas to przesłucham więcej, w tym tą podaną przez Ciebie tongue_out
        • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 03.11.11, 17:27
          Dawno mnie tu nie było. Idąc od początku:
          - Emilie Autumn - słyszałam, jednak nie zagłębiłam się w jej twórczość.
          - Xandria - słyszałam o zespole, nie słyszałam żadnej piosenki, shame on me.

A widziałyście może wywiad z Tuo? Podsyłam jeżeli kogoś interesują wiadomości o nowym albumie ;D
          [A ja znowu o NW xD]
          • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 03.11.11, 17:57
            chętnie przeczytam ten wywiad, tylko teraz akurat mam mało czasu tongue_out
            • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 03.11.11, 20:53
              Słyszałam o Xandrii,ale jakoś nie słuchałam żadnej ich piosenki wink

i dzięki za wywiad @lost_in_life,chętnie przeczytam

• xxlisaxx Wiadomo 24.05.12, 06:46
          Nightwish, Globus, Two steps from hell, Norther, jest jeszcze trochę, ale nie są takie fajne wink
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 12:15
      Fajny wywiad smile .

Fajnie by było, gdyby przyjechali do Polski.
      • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 12:17
        diamond_girl12 napisał(a):

> Fajny wywiad smile .
        >
        > Fajnie by było, gdyby przyjechali do Polski.

Echh, powtórzyłam się. Za często używam słowa "fajnie" xD .
      • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 15:13
        Baaaaardzo fajnie :3
        W takim wypadku musiałabym jechac na 100%, i nie ma, że nie, normalnie bym z domu uciekła.
        Nie mogę odżałowac tego, że na WT w tym roku się rozchorowałam :<
        • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 15:47
          Mogliby w końcu przyjechać do Polski,chyba od 2008 roku nie było ich u nas crying
          • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 18:48
            Dokładnie, Tuo wpadaj do nas, czekamy! ;D
            Masakrycznie żałuję, że nie pojechałam na Huntera :C Drugi koncert i drugi raz mnie nie ma! -.- Będę musiała to nadrobić! ;D
            • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 20:19
              o współczuje Ci @yorkie, jakby rodzice pozwolili mi jechać na jakiś koncert i akurat bym się rozchorowała i nie mogła jechać to chyba bym się załamała.

Ucieszyłabym się jakby NW przyjechało do nas choć i tak nie mogłabym jechać.
              • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 21:34
                @nessy96
                Nooo nie do końca pozwolili big_grin ale już, już się zgadzali, bilety powoli rezerwowałam, a tu, że tak powiem, dupa.
                Pojechałabym, gdybym była mniej chora, bo 40 stopni gorączki i ból gardła taki, że cię rozrywa przy próbie powiedzenia czegokolwiek to zdecydowanie nie najlepszy stan na koncert uncertain
                Jedyne, co mi pozostaje to nadzieja, że jeszcze kiedyś przyjadą big_grin

Nie wiecie może, czy w przyszłym (lub jeszcze tym) roku będą w PL jakieś interesujące koncerty?
                • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 21:44
                  Ja o żadnym koncercie nie słyszałam. W sumie nie śledze tego specjalnie bo i tak wiem że na żaden nie pojade...

Myśle że jeszcze kiedyś przyjadą, w końcu nie są jeszcze tacy starzy tongue_out

Wogóle mamy na zadanie na angielski żeby przygotować jakieś informacje o jakimś artyście (np o wokaliście) i będziemy to przedstawiać przed klasą. Wybrałam Sharon. W sumie o niej można dość dużo opowiedzieć big_grin Mimo wszystko nie cierpie ustnie czegoś przedstwiać mojej klasie wink
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 21:46
      Coś czytałam, że Tarja będzie u nas w styczniu big_grin .
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 21:53
        Ano tak. Zupełnie zapomniałam. Tarja - 16 stycznia w Warszawie tongue_out
        • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 22:03
          Jak tym razem nie pojadę, to chyba coś sobie zrobię big_grin
          Ale w W-wie... kurde, trochę daleko uncertain
          • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 22:17
            rok temu była w Warszawie i Krakowie tylko wtedy jej jeszcze nie znałam. Wogóle zespołów symfoniczno/gothic metalowych ( i nie tylko, inne podgatunki też słucham) słucham dopiero nie cały rok tongue_out
            A Wy kiedy zaczęłyście interesować się taką muzyką ?
            • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 22:23
              Niedługo. Też coś koło roku. ;]
              • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.11.11, 22:50
                Tak jakoś od szóstej klasy zaczęłam się się interesować metalem,rockem, a to za sprawą dwóch zespołów HIMa i NW,z którymi zapoznała mnie moja siostra wink A później już tak samo poszło i trwa do dziś.
            • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 05.11.11, 10:08
              Ja jakoś tak na początku szóstej klasy zaczęłam.
              • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 05.11.11, 15:15
                Marzec, luty 2010 roku kiedy otworzyły mi się oczy po wysłuchaniu "Dark Passion Play" serce Jestem po prostu wdzięczna mojej ukochanej siostrze, że wałkowała tę płytę!
                Chociaż nawet wcześniej już mi się NW podobało, mając 10 lat usłyszałam 'Dark Chest of Wonders' - nakręciłam się, ale nie zgłębiłam "Once", a szkoda, bo żałuję straconych lat na słuchaniu nie wiadomo czego xD
                • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 05.11.11, 15:37
                  może jakbym miała starszą siostrę która lubiła by taką muzyke, to bym wcześniej zaczęła słuchać Wt, NW i reszte tongue_out Ale cóż, nie mam rodzeństwa. Też żałuje straconych lat jak słuchałam zespołów typu pussycat dolls, blog 27 itp. wink
                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 05.11.11, 16:49
                    Ja jednak doszłam do wniosku, że do wszystkiego trzeba dorosnąć - dorosłyśmy i chwała Bogu ;D
                    Odbiegając od tematu - zakładamy forum fanów Placebo? ;D
                    • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 05.11.11, 17:33
                      Hmmm rockiem zaczęła,m się interesować w szóstej klasie po wpadnięciu na jeden z moich "genialnych" pomysłów i w sumie w tym wypadku był on rzeczywiście genialny, ale nie chce mi się teraz pisać o tym. Metal symfoniczny odkryłam w pierwszej gimnazjum potem jakoś przestałam słuchać tego gatunku na dłuuuugi czas, a jakoś kilka miesięcy temu puściłam sobie NW i zaczęłam żałować, że przez tak długi okres w ogóle nie słuchałam takiej muzyki.

Jeśli któraś z was ma chęci to niech zakłada. Z chęcią będę się na nim udzielać wink
                      • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 05.11.11, 17:35
                        Też z chęcią będę się wypowiadać na forum o Placebo tongue_out
                        • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 05.11.11, 18:26
                          Założyłam ;D
                          Zapraszam! ;d
                          Im więcej, tym lepieej!
                          • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 06.11.11, 13:03
                            Tak więc myśle ze już przegadałyśmy Nightwish i Within Temptation to teraz może Epica? Co myslicie o zespole, wokalistce, jak poznałyscie Epike, jakie są Wasze ulubione piosenki?
                            • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 06.11.11, 14:43
                              Jasne, bardzo fajny temat smile
                              Zespół ten poznałam hmm... jakoś w zimę tego roku, chyba w ferie. A jak? Z nudów big_grin przeglądałam sobie jakieś piosenki na youtube, aż tu nagle Epica - 'maaaamoooo, to jest zajebisteeee!' smile
                              Ulubiona piosenka? Wiele ich jest, ale najbardziej podoba mi się "Unleashed". I ten teledysk...
                              • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 06.11.11, 14:58
                                ja też siedziałam na YT i słuchałam chyba NW i tam z boku w propozycjach była Epica to z ciekawości posłuchałam i mi się spodobało tongue_out Też uwielbiam Unleashed a poza tym Cry for the moon, the phantom agony i ostatnio illusive consensus wink
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 06.11.11, 15:19
      Epice poznałam dzięki koleżance. To ona zaczęła ich słuchać, więc i ja chciałam zobaczyć "co to jest". wink Moje ulubione piosenki to Never Enough i Cry for the moon .
      • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 06.11.11, 20:02
        diamond_girl12 napisał(a):

>Moje ulubione piosenki to Never Enough i Cry for the moon

Podpisuje się pod tym smile

• nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 07.11.11, 17:20
          Ciekawie jest mieć imie prawie identyczne jak nazwisko jak Simone Simons tongue_out A ona ma świetny wokal, jest utalentowana i cały czas się rozwija. Myśle że jeszcze będzie lepiej śpiewać za jakis czas, bo jest jeszcze młoda big_grin
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 07.11.11, 20:36
      To o czym teraz pomówimy ? smile
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 07.11.11, 20:41
        Jak masz jakiś pomysł to dawaj smile Ja już po wkuwaniu WOSu na sprawdzian nie myśle...
        • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 07.11.11, 20:48
          Hmmm... to może After Forever? Znacie? Lubicie?
          • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 07.11.11, 20:56
            Niestety nie znam . Zaraz posłucham .
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 07.11.11, 21:20
      Przesłuchałam kilka piosenek, ale jakoś żadna mi się szczególnie nie spodobała. Może jeszcze potem jakichś posłucham. smirk
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 08.11.11, 15:37
        Lubie After Forever smile Bardzo mi się podoba głos wokalistki.
        • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 08.11.11, 17:48
          Słyszałam, ale nie słuchałam jeszcze. Jest na liście zespołów do przesłuchania.

A propos Simone widziałyście je bloga? Mnie się podoba, pokazuje tam ciekawe stylizacje itd. Oto link: smoonstyle.blogspot.com/
          • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 08.11.11, 17:54
            Widziałam, widziałam big_grin czasami czerpię inspiracje właśnie stamtąd.
            • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 08.11.11, 21:09
              After Foreve- słyszałam kilka piosenek,fajny zespół.
              • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 08.11.11, 21:52
                Spodobała mi się [na razie] ich jedna piosenka.
                • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 09.11.11, 09:56
                  Już jest! Już jest! Najnowszy teledysk Nighwish'a www.youtube.com/watch?v=09MTDBb8qro
                  Miłego oglądania i słuchania big_grin
                  • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 09.11.11, 14:10
                    Właśnie przed chwilą zaczęłam jej słuchać big_grin .
                    Jest świetna !
                    • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 09.11.11, 15:55
                      Właśnie miałam wrzucać ;D
                      Powiem dwa słowa: Zakochałam się! serce i teledysk, i piosenka są genialne. Bardzo podoba mi się pomysł z ukazaniem kulisów. Widać, że po prostu bawili się na planie. Bardzo pozytywna piosenka! Trafia do ulubionych :3
                      • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 09.11.11, 16:45
                        Kocham, kocham, kocham serce
                        Świetny ten teledysk. Ta piosenka na pewno będzie moja ulubioną przez co najmniej tydzień.
                        Po głowie ciągle mi chodzi:
                        "I am the journey,I am the destination"
                        • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 09.11.11, 19:51
                          Mnie też ;D I jeszcze: "Imaginarium, a dream emporium" serce Aż się nie mogę doczekać płyty! Chcę już grudzień xD
                          • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 09.11.11, 19:55
                            Ja już wiem, co chcę dostac na gwiazdkę, huehuehue ^^
                            • swetasna Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.11.11, 17:45
                              hej, mogę się dołączyć ?
                              • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.11.11, 19:02
                                jak lubisz gatunek muzyczny wymieniony w temacie to oczywiscie, witamy tongue_out
                                • swetasna Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.11.11, 19:57
                                  gdybym nie lubiła, to bym nie pisała tongue_out
                                  dzięki smile
                                  • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.11.11, 20:09
                                    Cześć smile .
                                    • swetasna Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.11.11, 20:25
                                      są tu fani Evanescence i Indici ? big_grin
    • g_o_s_i_a Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.11.11, 20:36
      Cześć. Z tych co ty wymieniłaś lubię Nightwish i WT big_grin A ktoś się pytał o Evanescence. Ich wręcz uwielbiam serce
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.11.11, 20:51
        @swetasna, ja lubie te zespoły tongue_out
        • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.11.11, 20:54
          i cześć g_o_s_i_a smile
          • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 11.11.11, 07:57
            Dopiero treraz obejrzałam i posłuchałam "storytime" i jestem zachwycona tongue_out
            • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 11.11.11, 10:47
              Witam @swetasna i @g_o_s_i_a smile

W kółko nucę "Storytime".
              • g_o_s_i_a Re: Forum fanów metalu symfonicznego 11.11.11, 10:59
                Dzięki za powitanie. Jak leci?
                • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 11.11.11, 18:22
                  Witam piwo
                  Chyba jeszcze nie rozmawiałyśmy o Indice więc jaka jest ich wasza ulubiona piosenka. Mnie ostatnio spodobała się "Pida Kadesta".

Jak leci? Nie jest źle, bywało gorzej wink
                  • swetasna Re: Forum fanów metalu symfonicznego 11.11.11, 18:51
                    Moją ulubioną piosenką od Indici jest Precious Dark smile
                    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 12.11.11, 15:18
                      Ja za bardzo nie przepadam za Indicą .
                      • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 12.11.11, 16:30
                        Tak samo jak @diamond_girl12 nie przepadam za ich piosenkami.
                        • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 12.11.11, 16:47
                          Ja nawet lubię ich muzykę, chociaż nie każda piosenkę. Niektóre są zbyt 'popowe'.
                          • swetasna Re: Forum fanów metalu symfonicznego 12.11.11, 17:31
                            to prawda, niektóre są zbyt popowe, ale i tak ich lubie big_grin
                            • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 13.11.11, 19:27
                              Ja nawet lubie ich muzyke ale szału nie ma.
                              • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 14.11.11, 21:33
                                Ejejej, co tu tak cicho? smile
                                Nie wierzę, że się nam tematy skończyły ;P
                                Może znacie jakieś zespoły, które są mało popularne?
                                Wypowiadajcie się! ^^
                                • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 14.11.11, 22:27
                                  Właśnie cicho się zrobiłowink
                                  No to może polecę gotykowy zespół Beseech,mają kilka naprawdę fajnych kawałków
                                  np.'Between The Lines '-www.youtube.com/watch?v=NYT55G4rtMo
                                  Zrobili też przeróbkę Abby-'Gimme gimme gimme'(jak dla mnie świetna).tongue_out
                                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.11.11, 19:40
                                    Ciekawy zespół, podoba mi się głos tej kobiety co śpiewa, jednak nie wiem czy zagości on dłużej na mojej playliście. Może muszę przesłuchać więcej piosenek niż dwie smile
                                    • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 17.11.11, 20:30
                                      chętnie posłucham w najbliższym czasie wink
                                      • yorkie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 17.11.11, 21:19
                                        Ja pewnie też smile Bo na razie stała się rzecz dla mnie straszna - zepsuły się głośniki i wejście na słuchawki w komputerze :<
                                        • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 17.11.11, 21:27
                                          Ojjj źle. Ja nienawidzę jak mi w bezprzewodowych słuchawkach baterie padają. A na kabel wszystkie popsułam i potem się męczę. Tak jestem uzależniona od muzyki.
                                          • lace Nightwish-urywki piosenek 18.11.11, 18:18
                                            Jeśli z niecierpliwość czekacie na album NW to możecie posłuchać 30 sekundowych urywków piosenek soundcloud.com/nightwishband/sets/imaginaerum/
                                            • edith_ Re: Nightwish-urywki piosenek 18.11.11, 18:28
                                              Dzięki, przesłucham sobie.
                                              • nessy96 Re: Nightwish-urywki piosenek 20.11.11, 11:35
                                                podoba mi się ta piosenka between the lines, tylko jest taki problem że mi się nic juz nie mieści na mp3 tongue_out następnym razem musze zainwestować w mp3 z pojemnością conajmniej 4 GB. Co do urywków piosenek NW to posłucham w najbliższym czasie tongue_out
                                                • nessy96 Re: Nightwish-urywki piosenek 23.11.11, 17:07
                                                  świetne te fragmenty NW. Wydaje mi się że Anette troche inaczej spiewa. Lepiej niż na Dark passion play, jak dla mnie tongue_out
                                                  • lace Re: Nightwish-urywki piosenek 25.11.11, 12:34
                                                    Też mam takie wrażenie smile A co myślicie o zespole Marco-Tarot? Ja mam zamiar posłuchać parę piosenek, więc może na początek polecicie jakieś wasze ulubione?
                                                  • edith_ Re: Nightwish-urywki piosenek 26.11.11, 13:28
                                                    Słyszałam kiedyś jedną piosenkę Tarota,ale jakoś nie utkwiła mi w pamięci.
                                                  • nessy96 Re: Nightwish-urywki piosenek 26.11.11, 17:31
                                                    a ja natomiast żadnej nie słyszałam.
                                                  • lace Epica w Polsce! 27.11.11, 18:47
                                                    Przeczytajcie sobie tutaj: muzyka.onet.pl/newsy/metal/epica-na-dwoch-koncertach-w-polsce,1,4931186,wiadomosc.html

Mam tak blisko do Katowic, ale samą mnie rodzice nie puszczą, a nikt z moich znajomych nie słucha Epiki sad Wielka szkoda będę tego żałować przez dłuuuuuugi czas.
                                                  • nessy96 Re: Epica w Polsce! 27.11.11, 19:17
                                                    Już pare dni temu o tym przeczytałam gdzieśtam i też miałam zamiar o tym tu napisać
                                                    tongue_out No i w marcu nowa płyta. Ciekawe czemu w roku 2011/12 wszyscy wydają płyty. Pewnie wzieli na poważnie to że w 2012 będzie koniec świata tongue_out
                                                    to może namówisz rodziców aby z tobą pojechali ? wink
                                                  • lace Re: Epica w Polsce! 27.11.11, 19:57
                                                    Znam moich rodziców, po za tym głupio czułabym się z rodzicami na koncercie tongue_out
                                                    No też na to zwróciłam uwagę, że wiele zespołów wydaje płyty właśnie teraz. Jest bynajmniej co słuchać wink
                                                  • yorkie Re: Epica w Polsce! 27.11.11, 20:52
                                                    AAAAAAA!
                                                    NIE MA BATA KURWA, UCIEKAM Z DOMU I JADĘ! Nie przeżyję drugiej takiej niewykorzystanej okazji jak było z WT...
                                                  • edith_ Re: Epica w Polsce! 28.11.11, 19:08
                                                    Fajnie że przyjadą,ale i tak nie pójdę ich koncert. sad
                                                  • yorkie Re: Epica w Polsce! 28.11.11, 19:14
                                                    A ja odniosłam sukces! Choc bardziej moi rodzice big_grin
                                                    Powiedzieli, ze jeśli sama zdobędę bilet, jeśli wycieczka mi się nie przesunie (jadę 7-13.05) i jeśli będą pracowac tak, że będzie mnie miał kto odwieźc, to pojadę!
                                                    Mam nadzieję, że wszystko się powiedzie...
                                                  • nessy96 Re: Epica w Polsce! 28.11.11, 20:15
                                                    to trzymam kciuki żeby się udało smile Jak pojedziesz to musisz nam wszystko opowiedzieć big_grin
                                                  • lace Re: Epica w Polsce! 28.11.11, 20:50
                                                    @yorkie cieszę się razem z tobą smile I również trzymam kciuki.
                                                  • yorkie Re: Epica w Polsce! 29.11.11, 21:06
                                                    Dziękuję, dziewczyny big_grin
                                                    Jasne, że zdam relację! Postaram się o zdjęcia, może autografy :3
                                                  • diamond_girl12 Re: Epica w Polsce! 30.11.11, 15:43
                                                    Mhmm, dawno mnie tu nie było.

Widzę, że ostatnio sporo fajnych zespołów do nas przyjeżdża. big_grin

@yorkie, mam nadzieję, że pojedziesz . smile
                                                  • edith_ Re: Epica w Polsce! 30.11.11, 21:18
                                                    @yorkie również trzymam kciuki smile
                                                  • nessy96 Re: Epica w Polsce! 04.12.11, 13:07
                                                    Co sądzicie o nowym najtłiszowskim albumie? Mi się bardzo podobaja piosenki Ghost river i I want my tears back tongue_out Ogólnie płyta jest świetna choć do niektórych piosenek będę się pewnie troche dłużej przekonywać big_grin
                                                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 04.12.11, 13:35
                                                    O to już album się ukazał? Jak zwykle wyleciało mi z głosy. Ten czas szybko leci. Jak będę miała chwilkę czasu to przesłucham i powiem co o nim sądzę wink
                                                  • lost_in_life Re: Forum fanów metalu symfonicznego 07.12.11, 18:26
                                                    KOCHAM! KOCHAM! KOCHAM! serce
                                                    Album jest świetny :3 Wszystkie piosenki mi przypadły do gustu. Każda z nich ma swoją magię, która urzeka. Cudo, cudo i jeszcze raz cudo! serce
                                                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 07.12.11, 20:55
                                                    I przesłuchałam. Cudowny. Najbardziej w głowie utkwił mi kawałek" I want my tears back". pewnie aby zobaczyć jeszcze jego większą magię muszę go przesłuchać parę razy. Tak juz mam aby odkryć prawdziwą magię muszę przesłuchać album pare razy.
                                                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 08.12.11, 20:45
                                                    Też przesłuchałam i zakochałam się w Song Of Myself i Scaretale serce
                                                  • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 10.12.11, 14:15
                                                    Tak, album ma w sobie bez wątpienia coś magicznego. Naprawdę, jest świetny.
                                                    Mi też się strasznie spodobała 'Song Of Myself' . ;]
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 11.12.11, 10:45
                                                    song of myself też jest wspaniałe ;P
                                                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 11.12.11, 18:32
                                                    Trzeba przyznać że wszystkie piosenki są cudowne. Tuomas jak zwykle spisała się komponując je. Jeśli wierzyć Wikipedii na płycie jest jedna piosenka skomponowana przez Marco, a mianowicie "The Crow, The Owl And The Dove".
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 17.12.11, 17:10
                                                    no nie wiem czy można wierzyć cioci wiki, ale w sumie możliwe tongue_out

Coś ostatnio się tu cicho zrobiło, więc może polece taki zespół Therion .Ja jakiś czas temu strasznie polubiłam ich utwory. Moje ulubione to To mega therion , Lemuria , Summernight city i sitra ahra Zwłaszcza ta pierwsza piosenka jest genialna.
                                                    Znacie ten zespół? Co o nim myślicie?
                                                  • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 18.12.11, 12:54
                                                    Noo, całkiem niezły zespół . ;D
                                                    Podoba mi się ta piosenka Sitra Ahara .
                                                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 19.12.11, 18:29
                                                    Znam Theriona,świetny zespół. Najbardziej lubię:"Lemuria","To Mega Therion "(ulubiona piosenka serce )"Thor ","Asgard " i jeszcze długo byłoby wymieniać tongue_out
                                                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 21.12.11, 11:47
                                                    a widziałyscie już nowy teledysk Within Temptation do piosenki Fire and Ice? Jak dla mnie najlepszy teledysk z the Unforgiving no i to moja ulubiona piosenka z tej płyty big_grin
                                                  • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 22.12.11, 19:57
                                                    Zespół ciekawy, ale chyba nie będzie moim ulubionym.

Co do teledysku. Na początku nie chciało mi się oglądać, ale jakoś się zmusiłam. Po tym jak się skończył to żałowałam, że już koniec. Świetny jest!
                                                  • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 22.12.11, 20:34
                                                    Na początku wydawał mi się nudy,ale od połowy zrobił się nawet ciekawy.
                                                  • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 22.12.11, 21:18
                                                    Teledysk WT - naprawdę dobry smile .
                                                  • lace Wesołych. 24.12.11, 20:03
                                                    Życzę wam aby wasze najskrytsze marzenia się spełniły oraz spotkania z waszymi ulubionymi gwiazdami wink
                                                  • lace Re: Wesołych. 24.12.11, 20:03
                                                    może lepiej zabrzmiało by artystami*
                                                  • nessy96 Re: Wesołych. 25.12.11, 11:26
                                                    Też zycze wam wesołych swiąt wink
                                                  • edith_ Re: Wesołych. 25.12.11, 16:33
                                                    Dziękuje i też dołączam się do życzeń.
                                                    Wesołych świąt !! santa
                                                  • plotkaragirl Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 15:37
                                                    Nie wink
                                                    Ja słucham przeważnie rapu, popu i dance'u
                                                    Czasem włączę sobie rocka, ale to już The Pretty Reckless, coś z takich zespołów smile
                                                    I lubię techno, ale nie przepadam za metalem, symfonicznym również wink
    • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.12.11, 12:28
      Jeszcze nie rozmawiałyśmy o Apocalyptice. Znacie,lubicie? Macie jakieś ich ulubione piosenki?
      Jeżeli ktoś nie kojarzy to polecę przesłuchać:
      Path vol.2,Bittersweet,Somewhere around Nothing, Not Strong Enough.
      ah i jeszcze zrobili świetne covery utworów Metallici.

Ja osobiście uwielbiam Apo,trudno mi podać ulubione piosenki, wszystkie są świetne. big_grin
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.12.11, 12:59
        o Boże, kocham Apocalyptice big_grin właśnie słucham bittersweet. Maja duzo swietnych piosenek, lubie i te w których ktoś spiewa jak i te z samymi wiolonczelami. wogóle mieli ciekawy pomysł z tymi wiolonczelami. koleżanka z klasy była na ich koncercie, zazdroszcze jej strasznie. Kocham np "bittersweet", "I m not Jesus" "quutamo" "path" i dużo by jeszcze wymieniać tongue_out
        • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.12.11, 14:04
          Apocalyptice baaardzo lubię. Ogólnie jest to chyba jedyny zespół z tego gatunku który bardzo lubi również moja przyjaciółka. Ostatnio polubiłam Farewall vol.2, ale gdybym miała wybrać jedną piosenkę to nie potrafię. Tworzą świetne piosenki, a ich covery są cudne. A skoro mówimy o coverach to wpiszcie sobie na YT Vitamin String Quartet są to covery nagrane przez różne kwartety smyczkowe. Nagrali covery m.in 30 STM, Green Day, Guns'n Roses, HIM, Lacuna Coil i wiele innych. Tutaj macie wszystkie wymienione pl.wikipedia.org/wiki/The_String_Quartet_Tribute
          • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.12.11, 16:56
            Słyszałam o Vitamin String Quartet,mam nawet na komputerze ich covery HIMa,są bardzo fajnewink
            • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.12.11, 20:33
              przesłucham sobie w najbliższym czasie te covery tongue_out
              A wogóle na początku jak zobaczyłam gdzieś zdjęcie Apocalypticy to myslałam ze Eicca Toppinen to kobieta i jeszcze myślałam że ten zespół jest podobny np do NW i że Eicca to wokalistka, brawo dla mnie big_grin
              • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 29.12.11, 22:46
                @nessy96 tutaj Eicca śpiewa razem z Mikko www.youtube.com/watch?v=9AMV9mvilF4
                Mają talent tongue_out
                • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 30.12.11, 19:30
                  hahaha :p dobre, dobre big_grin
                  • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.12.11, 11:38
                    życze wam udanej zabawy na sylwestrze i żeby nadchodzacy rok był dla was lepszy niż 2011 tongue_out piwo
                    • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.12.11, 13:47
                      "tiririrrtitri"-teraz mi to po głowie chodzi. Ostatnio przeglądałam zdjęcia Apocalyptyci i skapowałam się, że oni używają eyelinera. Chyba nigdy nie zrozumiem tego, że faceci lepiej się malują niż ja tongue_out

Też wam życzę szczęśliwego nowego roku brawo
                      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.12.11, 15:28
                        może mają jakichś stylistów którzy ich malują tongue_out
                        • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.12.11, 17:30
                          Happy New Year!! big_grin
                          • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 31.12.11, 20:42
                            Życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku ! I mam nadzieję, że uda Wam się wytrwać z postanowieniami noworocznymi. smile
    • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.01.12, 20:13
      Tak tu jakoś cicho,pochwalcie się kto ostatnio podbił wasze muzyczne serce ? tongue_out
      • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 01.01.12, 21:11
        Ostatnio nie szukałam żadnych zespołów. Wiem, że tylko tyle, że Epica w marcu wydaje nowy album muzyka.wp.pl/title,Epica-wydaje-kolejny-album-w-marcu,wid,645468,wiadomosc.html?ticaid=1da9e (rozmawiałyśmy o tym już? Jeśli tak to przepraszam, ale ja zaspana jestem dziś) Fajnie, że ostatnio tyle zespołów wydaje albumy wink
        • mweezy . 01.01.12, 21:20
          @lace dokładnie, jest czego słuchać. Chociaż ja i tak jestem tak ostatnio do tyłu, że aż mi samej siebie żal, już niedawno był taki czas, że zaczęłam mniej więcej ogarniać, ale oczywiście ukazało się Imaginarium Nightwisha i co robię? Wałkuję całą ich dyskografię od nowa i od nowa, hahaha. Jestem ciekawa Epiki, ale bym chciała, żeby mnie zaskoczyli choć w połowie tak jak Nightwish chociaż nie jestem pewna czy potrzebnie bo mogę się rozczarować, a oni przecież i tak są dobrzy.
          • nessy96 Re: . 02.01.12, 15:27
            ja też ostatnio niczego nowego nie słuchałam tongue_out ach to lenistwo...
            nowe dzieło NW jest oczywiscie wspaniałe jak już pisałam pare razy. czekam na Epike, mam nadzieje ze nowy album będzie świetny wink
            • nessy96 Re: . 02.01.12, 15:29
              @mwezzy fajnego masz bloga smile
              • edith_ Re: . 02.01.12, 18:29
                Tak samo jak wy ostatni nic nowego nie słucham,same starocie.Głownie jest to spowodowane brakiem czasu,ale mam nadziej że nadrobię to w ferie .
                • nessy96 Re: . 02.01.12, 19:59
                  ja chce już ferie! a mam je dopiero od 13 lutego tongue_out
                  • edith_ Re: . 02.01.12, 20:29
                    Ja mam już za dwa tygodnie i wreszcie będzie można poleniuchować tongue_out
                    • diamond_girl12 Re: . 02.01.12, 21:14
                      Ech, ja też mam dopiero od 13 lutego.

Ostatnio też nie słuchałam niczego nowego i w najbliższym czasie muszę czegoś posłuchać.
                      • diamond_girl12 Re: . 07.01.12, 20:02
                        Uuu, ostatnio nikt tu nie pisze.

Macie jakieś tematy ? ;>
                      • lace Tarja Turunen w Polsce 07.01.12, 20:05
                        16 stycznia Tarja zagra koncert w Polsce. Wiedziałyście o tym? Wybieracie się na koncert? Bo ja nie i nie wink Bilety kosztują 120 złoty a w dzień koncertu 130 zł. www.wiadomosci24.pl/artykul/tarja_turunen_ponownie_zagra_w_polsce_221789.html
                        • diamond_girl12 Re: Tarja Turunen w Polsce 07.01.12, 21:44
                          Słyszałam. smile Ale nie jadę.
                          • nessy96 Re: Tarja Turunen w Polsce 08.01.12, 13:00
                            Ja też nie uncertain W każdym razie 16 będe cały dzień słuchać Tarji. zawsze jak w PL jest jakiś fajny koncert to cały dzień słucham tego artysty big_grin
                            • edith_ Re: Tarja Turunen w Polsce 08.01.12, 13:18
                              Wiedziałam już od dawna o tym koncercie,ale niestety nie pojadę sad
                              • nessy96 Re: Tarja Turunen w Polsce 11.01.12, 21:05
                                jak kogoś to interesuje to w gazecie teraz rock jest 14 stron o NW do tego jeszcze artykuł o Evanescence i rózne inne rzeczy. Ja ostatnio rzadko kupuje gazety ale teraz rock od czasu do czasu czytam tongue_out jakby ktoś chciał sobie kupić to kosztuje to 10 zł wink
                                • diamond_girl12 Re: Tarja Turunen w Polsce 12.01.12, 18:13
                                  Muszę się przyznać, że nigdy nie słyszałam o tej gazecie. Ale jeśli gdzieś ją zobaczę to na pewno kupię. smile
                                  • nessy96 Re: Tarja Turunen w Polsce 14.01.12, 11:18
                                    skoro u mnie w kioskach jest to na pewno u ciebie też będzie tongue_out
                                    • diamond_girl12 Re: Tarja Turunen w Polsce 14.01.12, 15:13
                                      Byłam w kilku sklepach i nie było.
                                      Chyba zamówię, na internecie, bo pisało, że przesyłka gratis. ;D
                                      • edith_ Re: Tarja Turunen w Polsce 14.01.12, 16:08
                                        Może kupie Teraz Rock.
                                        • nessy96 Re: Tarja Turunen w Polsce 16.01.12, 15:58
                                          no i dzisiaj Tarka w Warszawie tongue_out strasznie zazdroszcze tym co będą na koncercie i strasznie żałuje ze mnie tam nie będzie. Już w szkole całyczas wyobrażałam sobie że siedzę właśnie w pociągu/aucie/czymś co jedzie do Warszawy i z biletem w portfelu tongue_out
                                          Lubicie może solowe piosenki Tarji? jak dla mnie są tak samo fantastyczne jak piosenki NW z tym że solowa muzyka Turunen jest zdecydowanie słabsza pod względem instrumentalnym ale wokalnie jest oczywiście wspaniała big_grin uhh ale się rozpisałam wink
                                          • edith_ Re: Tarja Turunen w Polsce 16.01.12, 18:31
                                            Też chciałbym być dzisiaj na jej koncercie.
                                            Dla mnie Tarja i NW to najlepsze połączenie pod względem instrumentalnym i wokalnym. Aczkolwiek jej piosenki solowe też są piękne i bardzo je lubię.tongue_out
                                            • lovatic Re: Tarja Turunen w Polsce 16.01.12, 18:49
                                              a co to jest ?
                                              • lace Re: Tarja Turunen w Polsce 16.01.12, 21:44
                                                @lovatic o co ci dokładnie chodzi z tym "a co to jest"? Z przyjemnością wytłumaczę, chyba że jest to marna prowokacja wink

Lubię solową płytę Tarji, ale na pewno nie jest to to samo co z NW. Bardzo lubię I walk alone (tak wiem, że to singiel ;P)
    • a_vie Re: Forum fanów metalu symfonicznego 17.01.12, 20:05
      epica, epica i tylko epica pokazuje poziom metalu symfonicznego. poezja!
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 19.01.12, 16:43
        Epica jest wspaniała, ale oczywiście jest duzo innych świetnych zespołów z tego gatunku tongue_out jednak kilku zespołow symfoniczno metalowych nie lubie. bezsensowne wycie do księżyca mnie nie zachwyca.

ja lubie tarjowe I walk alone ale wole np. damned and divine serce, anteroom of death, in for a kill, falling awake, lost northern star i wiele innych. czasem lubie posłuchać nawet piosenek z płyty henkäys ikuisuudesta tongue_out
        • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 24.01.12, 20:26
          ehh, obawiam się że wraz z czwartkiem będzie to koniec naszych rozmów...
          także teraz jak kogoś to interesuje to Lacuna Coil wydała nową płyte Dark Adrenaline. Polecam sobie przesłuchać póki jeszcze można. jak dla mnie lepsza niż ich poprzednie. Najbardziej mi się podobają piosenki My Spirit, I dont believe in tomorrow, trip the darkness i kill the lights.
          mam nadzieje że to nie będzie jednak koniec forum ale jakby co żegnajcie uncertain
          • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 25.01.12, 11:59
            Dzięki za wiadomość o Lacuna Coil,bo nie słyszałam że wydali płytę smile
            i też się żegnam jakby coś sad miejmy nadzieję,że nie zamkną forum.
            • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 27.01.12, 12:36
              Noo, na razie nie zamknęli i miejmy nadzieję, że nie zamkną.

A co do płyty to postaram się dziś przesłuchać. ; d
              • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 27.01.12, 18:36
                no w sumie narazie nic nie zamkną bo jeszcze parlament i cośtam muszą to podpisac żeby ACTA weszła w życie tongue_out
                • lace Re: Forum fanów metalu symfonicznego 27.01.12, 19:09
                  Miałam kiedyś krótki epizod z Lacuna Coil. Na szczęście YT jeszcze istnieje to sobie przysłucham te nowe piosenki.
                  • mweezy . 27.01.12, 20:45
                    Co do ACTA, to ja wierzę, że nie wejdzie w życie. Jeszcze walczymy, nie?

A co do tematu, to ostatnio słucham sobie bardzo dużo Sirenii i Xandrii oraz tradycyjnie Nightwisha, a oprócz tego jeszcze Leave's Eyes i Delaina. Symfoniczne klimaty, kocham :q Co do Emilie Autumn to nie jest symfoniczny metal, to ni to gotycki metal, ni to industrial, ni to alternatywa, ni to poezja śpiewana. Takie troche electro, troszkę tak teatralnie, klasycznie, hahaha trudno jej przykleić jakąś etykietkę. Ale tak czy inaczej jest świetna.
    • xadax Re: Forum fanów metalu symfonicznego 27.01.12, 22:07
      Within Temptation <3
      • nessy96 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.01.12, 14:08
        Co do Xandrii to nie zabardzo przepadam za ich starymi piosenkami ale teraz mają nową wokalistke o ile sie nie myle i niedługo mają wydać nowy album to zobaczymy jak to wyjdzie :p Sirenii kiedys słuchałam troche ale już też nie przepadam. Leaves' Eyes jest fajne, najbardziej lubie piosenki Njord i ocean's way. Delain czasem posłucham głównie piosenki "no compliance" w której gościnnie spiewała Sharon z WT i Hietala z NW big_grin
        • edith_ Re: Forum fanów metalu symfonicznego 28.01.12, 21:28
          Xandrii w ogóle nie słucham, jakoś nie przypadła mi do gustu,a z Sireniią miałam krótki epizod i później już do niej nie wracałam.

Z grubsza przesłuchałam nową płytę Lacuna Coil,na chwile obecną podobają mi się:
          I Don't Believe In Tomorrow,Trip The Darkness i Give Me Something More.

• mweezy . 30.01.12, 10:42
            A ja szukam właśnie jakiegoś zespołu, gdzie wokalistka miałaby operowy głos, tak jak Tarja. I dla jasności - Simone z Epiki ani Sharon z WT nie mają operowego głosu, są niesamowite, ale to nie jest głos operowy : )
            Może wy coś macie?
            • mweezy . 30.01.12, 11:06
              Mam.
              Demether. Zapowiada się interesująco. <3
              • nessy96 Re: . 31.01.12, 11:53
                Wydaje mi się że wokalistki tego i tego zespołu mają operowe głosy, a w każdym razie przypominaja mi one troche głos Tarji tongue_out Tylko w tym pierwszym chyba jest już inna wokalistka. Raz czytałam jakąś recenzje płyty WT i rozśmieszyło mnie ze tam napisali że Sharon ma operowy głos. Calkiem fajna ta piosenka którą podałaś wink
                • mweezy . 31.01.12, 13:01
                  Hahaha no tak, też trafiam na takie błędy. Ale w sumie jak ktoś się nie interesuje, to może się pomylić. :d
                  Aesma Daeva - tak tu wokalistka ma operowy głos, btw, dziękuję ślicznie, cudna jest niesamowicie. Muszę ogarnąć która wokalistka na jakiej płycie śpiewa.
                  A co do Heidi to też brzmi pięknie. No to biorę się za ogarnianie, może wreszcie przestanę tak uparcie wracać do Nightwisha (Higher than hope <3).
                  • nessy96 Re: . 31.01.12, 14:00
                    ja własnie chce przesłuchac sobie więcej Aesma Daeva bo tylko kilka piosenek słyszałam wink
                    • diamond_girl12 Re: . 05.02.12, 13:21
                      A znacie może UnSun ? To polski zespół grający gothic metal. Przesłuchałam dzisiaj kilka ich piosenek i są naprawdę nieźli. smile

www.youtube.com/watch?v=2ZO4dOgBjLk&feature=related
                      www.youtube.com/watch?v=r0-ujLNfkRI&feature=related
                      www.youtube.com/watch?v=j_BkAZKibWg&feature=fvwrel
                      • lace Re: . 05.02.12, 14:38
                        O tyle tu zespołów znalazłyście. Nie zostaje mi nic innego tylko przesłuchać. Zacznę od Aberian Dawn smile
                        • edith_ Re: . 05.02.12, 16:43
                          Nie znam UnSun,ale chętnie się zapoznam tongue_out
                          • nessy96 Re: . 07.02.12, 20:44
                            juz kiedyś pisałam że niezbyt przepadam za UnSun no ale czasem posłucham tongue_out Whisper jest fajne.
                            • lace Re:. 07.02.12, 20:53
                              Przeglądałam sobie twittera i patrzę a Epica ma nowy singiel www.youtube.com/watch?vshockPExWza-yAY Co myślicie o nim? Wg płyta zapowiada się świetnie, w sumie trochę inny jest niż poprzednie piosenki. Bynajmniej mam takie odczucie wink
                              • mweezy . 11.02.12, 00:13
                                Co do UnSun, lubię słodki głos wokalistki ale podobno na żywo nie daje rady. Co do Epiki to mam w stosunku do tej ich piosenki mieszane uczucia. Niby dobry kawałek, ale brakuje mi mocnych gitar no i słychać, że to już nie to samo co było.
                                • nessy96 Re: . 12.02.12, 10:47
                                  mnie się nowa piosenka Epiki podoba czekam na cały album. tongue_out wreszcie mam ferie to mogę bliżej się zapoznać z wcześniej wymienionymi zespolami big_grin
                                  • diamond_girl12 Re: . 15.02.12, 15:10
                                    Piosenka Epiki bardzo mi się podoba. smile Myślę, że ich nowa płyta będzie jedną z lepszych.
                                    • dusiakowaa Re: . 18.02.12, 00:36
                                      O tak, nowa piosenka Epiki według mnie jest naprawdę dobra, więc liczę na to, ze płyta będzie równie genialna. :3 No i mam nadzieję, że uda mi się pojechac na któryś z majowych koncertów i dane mi będzie usłyszec i zobaczyc Simone na żywo. : )
                                      • nessy96 Re: . 18.02.12, 15:43
                                        też chciałabym jechać na koncert ale niestety nie mogę. Czekam na płyte i mam nadzieje że będzie cała tak fajna jak nowa piosenka tongue_out
                                        • mweezy . 19.02.12, 15:16
                                          @diamond_girl12 cieszę się z twojego optymizmu ale obawiam się, że Epikę czeka los Withinów, których ostatnia płyta choć całkiem dobra, to w porównaniu z całym ich dorobkiem jest słabiutka.
                                          • diamond_girl12 Re: . 20.02.12, 19:27
                                            Co do WT - zgadzam się. Jednak z Epiką może być inaczej.
                                            Zresztą, niedługo się przekonamy.
                                            • nessy96 Re: . 21.02.12, 11:54
                                              nie ma na razie co się zastanawiać nad płytą Epiki, jak wyjdzie to się dowiemy tongue_out
                                              A ostatnio była tu mowa o Xandrii. Ja nie lubie piosenek gdzie śpiewa ta ruda i nie chodzi mi tylko o wokal, bo zespół to nie tylko wokalistka, ale po prostu ogólnie mi się nie podoba. Ale, ale nowa ich piosenka Valentine bardzo mi przypadła do gustu. Nowa wokalistka jest świetna a piosenka jest taka żywa i fajna. i kojarzy mi się z NW wink
                                              • mweezy . 21.02.12, 23:06
                                                Dobra jest ta "Valentine"! A co do 'tej rudej' to szczerze mówiąc wzbudza we mnie bardzo sprzeczne uczucia.
                                                • diamond_girl12 Re: . 26.02.12, 16:56
                                                  Co do Rudej to nie podoba mi się jej wokal. Jest trochę ... dziwny .
                                                  A "Valentine" - fajna piosenka. Też kojarzy mi się z Nightwish.
                                                  A tak w ogóle to Xandria chyba jutro wydaje płytę, nie ?
                                                  • mweezy . 26.02.12, 17:01
                                                    A wiesz, że nie wiem? Wiem tylko, że teraz, w lutym :q Nie ogarniam nic ostatnio.
                                                  • nessy96 Re: . 03.03.12, 20:04
                                                    to już chyba ta płyta wyszła. Musze przesłuchać w najbliższym czasie tongue_out i niedługo tez Epica smile
                                                    a słyszałyście że Apocalyptica wystapi w Krakowie w maju?
                                                  • edith_ Re: . 06.03.12, 19:54
                                                    Słyszałam o koncercie Apo,ale i tak mogę się obejść się smakiem sad
                                                  • nessy96 Re: . 06.03.12, 20:37
                                                    ja znając moich rodziców pewnie też sad a w sumie to oni dość często do PL przyjeżdżają. Który to już ich koncert w Polsce?
                                                  • edith_ Re: . 06.03.12, 21:45
                                                    Nie chce mi się liczyć,ale jak na zespół zagraniczny to dużo razy byli u nas. W sumie co oni zrobili by bez polskich fanów tongue_out
                                                  • lace Re: . 07.03.12, 18:58
                                                    O matko całkiem zapomniałam o tym forum, a założyłam je tongue_out

Ostatnio w ogóle dużo zespołów przyjeżdża do Polski. Xandria fajny zespół, ale muszę przesłuchać więcej piosenek, a na to nie zapowiada się w najbliższym czasie z powodu braku czasu.
                                                  • nessy96 Re: . 08.03.12, 19:01
                                                    hah, no tak polscy fani najlepsi smile Własnie też mi się wydaje że dośc dużo razy byli w PL.
                                                    A wie ktoś czy jest już płyta Epiki?
                                                  • diamond_girl12 Re: . 09.03.12, 15:30
                                                    Dziś wydają. Pewnie niedługo będzie można przesłuchać. ;D
                                                  • nessy96 Re: . 10.03.12, 18:59
                                                    o to musze przesłuchać smile
                                                  • diamond_girl12 Re: . 10.03.12, 20:19
                                                    A słyszałyście, że Nightwish będzie na Ursynaliach ?! Ja właśnie przed chwilą o tym przeczytałam... big_grin I właśnie sobie myślę, jak fajnie byłoby tam jechać. Marzenia. indifferent
                                                  • lace Re: . 10.03.12, 21:05
                                                    Serio NW będzie? Dlaczego wszystkie zespoły przyjeżdżają do Polski wtedy kiedy ja nijak mogę jechać na koncert. Pewnie jak będę mogła to nikt nie przyjedzie tongue_out
                                                  • diamond_girl12 Re: . 11.03.12, 13:53
                                                    Serio, serio. smile

antymuza.pl/2012/03/08/nightwish-na-ursynaliach/
                                                  • nessy96 Re: . 11.03.12, 18:26
                                                    no słyszałam o tym. niestety ja również nie mam jak tam jechać uncertain
                                                  • edith_ Re: . 11.03.12, 19:14
                                                    Załamię się NW w Polsce,a mnie nie będzie na koncerciesad
                                                  • nessy96 Re: . 14.03.12, 21:10
                                                    Tak podsumowując:
                                                    Tarja była w Polsce
                                                    Withini byli w Polsce
                                                    Apocalyptica będzie w Polsce
                                                    Nightwish będzie w Polsce
                                                    Epica będzie w Polsce
                                                    a ja na żadnym z tych koncertow nie byłam ani nie będę uncertain a ci wykonawcy to moim skromnym zdaniem najlepsi w tym gatunku muzycznym wink

Przesłuchał już ktoś nową Epikę? Ja się jutro za to zabiore wink
    • mausercap Re: Forum fanów metalu symfonicznego 14.03.12, 21:44
      Słucham głównie power metalu, moim ulubionym, a właściwie ukochanym, wielbionym zespołem jest Sabaton.  W maju ukaże się nowa płyta tego jakże zaje.bistego Szweckiego zespołu pt. ,, Carolus Rex" w dwóch wersjach - Szweckiej oraz Angielskiej.
      A tak ogólnie to zespół ma się doskonale, zapewne Joakim i spółka zalewają się piwem na koncertach, właśnie wyruszyli w 2 letnią trasę. *-* Odwiedzą w tym roku także Polskę, ale to będzie jedyny koncert na rok 2012, mam bilety *-* .
    • diamond_girl12 Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 13:33
      Ja postaram się dziś przesłuchać tą płytę. Xandrii może też. wink
    • a.s.h Re: Forum fanów metalu symfonicznego 15.03.12, 15:35
      Nie smile To nie moje klimaty wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka