vans Re: Hipsterzy 07.01.12, 11:57 Tak czytam niektóre odpowiedzi i mi się śmiać chcę... Hipster - zwykły CZŁOWIEK ( nie, to nie jakiś ufoludek z innej planety ), który ( ktoś tu zauważył, że słucha jazzu ) słucha indie rock i/lub classic rock. Bardzo często się zdarza, że są homoseksualistami. Najczęściej są to studenci. Niby ich znakiem rozpoznawczym są okulary "kujonki", ale teraz prawie każdy je nosi, dlatego zmienili je na jeszcze bardziej "babcine". Czy podążają za trendami?... Może w jakimś tam stopniu, ale lubią ubierać się inaczej od innych, więc nie kupują ciuchów w popularnych sieciówkach, tylko w sklepach no-name albo lumpeksach. I na koniec. Łatwo ich rozpoznać po postach jakie piszą ( facebook głównie ). Jeśli już piszą ( a piszą rzadko ) to piszą tak.... inaczej. Nie wiem jak to określić. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 07.01.12, 14:34 HEHS MAM KOLEGĘ Z KTÓRYM JESTEŚMY TRU ARTYSTYCZNYMI HIPSTERAMI. A tak serio to w sumie takie lansowanie się mnie bawi (bo tak - to po prostu zwykłe lansowanie się), żyjemy w świecie gdzie komercja jest na porządku dziennym, skoro wszystko co komercyjne jest złe to niech nie używają internetu i aparatów fotograficznych, wyrzucą telefony komórkowe, nie chodzą do supermarketów, barów, klubów, czy czegokolwiek takiego bo przecież to się reklamuje, każdy człowiek ma z tego typu rzeczami styczność więc to takie mainstreamowe. W ogóle mieszkanie na ziemi jest takie mainstreamowe bo wszyscy ludzie tu mieszkają, wylećmy w kosmos i żyjmy tam alternatywnie. Jakby się uprzeć to przecież wszystko można uznać za komercję. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha.12 xxx 14.01.12, 18:58 Oridżinal na siłę do mnie nie przemawia. Death to hipsters. Jeśli jesteś jednym z nich, trzymaj się ode mnie z dala, nie mniej niż 2km. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkaaa_ Re: Hipsterzy 04.06.12, 15:35 Dziwni ludzie , a zarazem bardzo ciekawi Moja ciotka jest taką a 'la hipsterką . Hahaah xD Odpowiedz Link Zgłoś
nessie7 Re: Hipsterzy 01.07.12, 16:52 hipsterzy to tacy idioci co cały czas się lansują i uwarzaja sie za lepszych Odpowiedz Link Zgłoś