Dodaj do ulubionych

Macie jakieś swoje ulubione cytaty ?

• farnoholiczka Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 16:41
      "Lepiej żeby mnie nie nawidzili takim jakim jestem niż kochali kogoś kim nigdy nie będę"-Kurt Cobain.
    • stopkatka Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 16:43
      'Świat bez miłości jest światem martwym'

'Celem każdej walki jest wygrana. Jeżeli ci na niej nie zależy, bez sensu jest walczyć'

'Kochać samego siebie, to mieć zaufanie do swoich możliwości'

to takie, które najlepiej pamiętam, ale znam ich dość dużo...
    • blogerka212001 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 16:46
      Doprawdy, jak miło coś umieć!
      Molière
    • pacia88 LOL 08.04.12, 16:53
      Sama chciałam o tym samym napisać na bloga,ale napiszę tu. Bardzo lubię cytay z książek.

Oto moja ulubona strona z cytatami:
      lubimyczytac.pl/cytaty
    • never_ Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 16:58

Starajcie się zostawić ten świat choć trochę lepszym, niż go zastaliście.

-Robert Baden-Powell
    • suddenly122 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 17:22
      Tak , przepisuje np: z neta i mam już całkiem sporo big_grin<br />
      Jeden który ostatnio mi sie bardzo spodobał serce, to "Życie się nie kończy po jednym mężczyźnie , życie kończy się przy jednym mężczyźnie"
    • madziuffna :D 08.04.12, 17:26
      Nie mów nic. Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
    • mydream14 alicja z .... 08.04.12, 17:39
      “Przecież tak nie wypada, Alicjo!”
      (Alicja) “A co to znaczy, że coś wypada? Gdyby ludzie się umówili, że wypada nosić twaróg na głowie, nosiłabyś?”
    • paramorelover Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 17:40
      Spotkałam każdy rodzaj ludzi. Ludzi, którzy kochają tego samego Boga co ja. Ludzi, którzy go nienawidzą. Ludzi, którzy go nie rozumieją. Ludzi, którzy nie chcą go rozumieć. Ludzi, którzy są na niego wściekli, są smutni z jego powodu, zranieni przez kogoś kto w niego wierzy. I wiecie co sobie uświadomiłam na temat tych wszystkich różnych ludzi? Że szalenie kocham ich wszystkich.

Hayley Williams
    • beemazzy Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 17:56
      happiness can be found even in the darkest of times - if one only remembers to turn on the light - albus dumbledore.
    • kiniatm1998 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 18:01
      Ten cytat jest skerowany szczególnie do mężczyzn, którzy nie szanują kobiet:
      "Kobieta cię urodziła, więc nie masz prawa żadnej poniżyć" 2Pac Shakur
    • mlecyk_mine Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 18:37
      niestety nie mam ;/
    • brysiaczek Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 18:45
      ja nie mam
    • areska3 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 18:53
      Jeden z moich ulubionych:
      ,,Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas gdy nasze skrzydła zapominają jak latać.''
      smile
    • loveyouariana Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 19:00
      ja rowniez prowadze zeszyt, sama pisze cytaty...zawsze po angielsku bo tak lubie..ale mam tez inne nie swoje takie jak
      'don't worry be happy', 'what doesn't kill you, make you stronger' ect.
    • madisa Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 19:37
      Ja lubię Coelho, ale fajne ma też Horacy, no i Jan Paweł 2, też mam taki zeszyt...
      lubię mnóstwo! serce
      • seli2 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 19:42
        Wolę być szalona i mieć niezapomniane przypały , niż nie mieć o czym opowiadać na starość !
        Moje życie sen wariata , nie pojmuje tego świata !
    • ladyaga13 Re: HP! 08.04.12, 19:54
      "Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light." ~ Steven Kloves

"Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM!" ~ 'TIME'
    • krejzolka2101 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 19:56
      "Don't surrender. Cause you can win" - celine dion big_grin
    • crimson_reaper Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 20:03
      I to ile...
      Najważniejsze trzy:
      > "Dzisiaj jest pierwszy dzień reszty twojego życia. Nie możesz zmienić przeszłości, ale przyszłość nie jest wyryta w kamieniu. Możesz dokonać w niej zmian."

> "To, że możesz, nie znaczy, że powinieneś"

> "Nie możesz okłamać sama siebie, więc nie zawracaj sobie głowy próbowaniem."

I kilka innych:
      > "Zatrzymywanie się tylko na złych rzeczach odbiera cała radość życiu."

> "Łatwo popełnić błąd. Najtrudniejsze to żyć z konsekwencjami."

> „Dobre rzeczy przytrafiają się tym, którzy potrafią czekać."

> "Osoba, która stoi u rozwidlenia dróg i nie potrafi wybrać żadnej z nich, nie osiągnie niczego."

> "W ogniu nie ma nic złego...o ile się człowiek do niego za bardzo nie przybliży."

> "Czasami jest dużo sensu w nonsensie, jeśli zechce się go poszukać"

> "Nie zawsze to co jasne jest dobre i nie wszystko co ciemne jest złe"

> Człowiek się zmienia, jednak jego przeszłość nigdy."

> "Nie możesz wpaść w otchłań, skacząc z urwiska, gdy już i tak wpadłeś po uszy."

> "Można tylko do pewnego momentu odpychać od siebie prawdę, ale ona i tak wypłynie na wierzch."

> "Czas nie ma żadnej władzy nad miłością. Miłość jest jedyną rzeczą, która wykracza poza czas.

> "Jak się okazuje, bycie palantem nierozerwalnie łączy się z byciem facetem."

> "Niektóre rany nigdy się nie zabliźniają, nie leczy ich czas ani zdobyta wiedza."

> "Jaka jest przyszłość? To czysta kartka papieru, na której rysujemy kreski, ale czasami osuwa nam się ręka i kreski nie wychodzą tak, jakbyśmy chcieli"

> "Jesteś winny, dopóki nie udowodnisz swojej niewinności."

> " Życie to podróż, tylko, że ktoś nawalił i zgubił mapę."

I jeszcze wiele, wiele innych. A wszystkie są tutaj www.webook.pl/profil.php?profil=girl995&cmd=ulubione&value=2&page=1 smile
    • paula06 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 20:06
      Never say never serceserce
      • olcia99 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 20:19
        "szkoła nie nauczyła mnie niczego oprócz czytania i pisania" - John Lennon smile))serce tongue_out
    • rememberina Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 20:24
      „Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi.” ~ Terry Pratchett

„Sarkazm to ostatnia deska ratunku, dla osób o upośledzonej wyobraźni.” ~ Cassandra Clare

„Kiedy myślisz, że gorzej już być nie może, zacznij się walić deską po nodze. Zobaczysz jaką poczujesz ulgę gdy przestaniesz.” ~ Winston Groom

„Poezję pisze się łzami, powieść krwią, a historię rozczarowaniem.” ~ Carlos Ruiz Zafón

„Nie ufam tym, którzy są przekonani, że mają wielu przyjaciół. To znak, iż nie znają ludzi.” ~ Carlos Ruiz Zafón

„Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.” ~ Carlos Ruiz Zafón

„Więc kiedy szepce: - Kochasz mnie. Prawda czy fałsz? Odpowiadam: - Prawda.” ~ Suzanne Collins

„- Puść trony! - Utknęły! - Chalkedry? - Walczą ze smokami! - Kurwa! - Kurew też nie mam! - Fajnie...” ~ Maja Lidia Kossakowska

„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.” ~ Alan Alexander Milne

„Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.” ~ Mark Twain

„Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie- tchórzy a słuchanie rzeczą mędrców.” ~ Carlos Ruiz Zafón

smile
    • wika2071 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 20:32
      "Nie próbuję ubliżyć Miley, ale to cukierkowe gó... Disey'a jest żałosne." - Taylor Momsen
    • pamela2105 Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 21:02
      "Jedna jest prawda, tak jak miłość jest jedna" - bas tajpan
    • inna_odinnych Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 21:23
      Jasne, że mam kilka ulubionych cytatówsmile Ponieważ one są po niemiecku, napiszę tylko tu tłumaczenia:
      "To jest czas, by powstać. Będzie czas, by odejść" (Panik "Es ist Zeit")
      "Nowy dzień się zaczyna, nowa nadzieja" (Panik/Nevada Tan "Ein neuer Tag")
      "Walcz! Nigdy się nie poddam, to jeszcze nie koniec!" (LaFee "Ring Frei")
      "Sam decydujesz, kiedy powstaniesz. Sam decydujesz jak szybko idziesz. Sam decydujesz o wszystkim, dlatego nigdy nie jest za późno" (LaFee "Du Allein")
      "Każdy jest inny niż reszta, zupełnie daleki od perfekcji, róbcie to, co wam się podoba i walcie innych" (Panik "Jeder")
      i znalazłoby się tego jeszcze wiecej...
      a i w mojej ulubionej książce "Radość Niedoskonałości" Veronici Chambers jest kilka świetnych cytatów:
      "Czasem tracisz wiarę w zwycięstwo zanim w ogóle rozpoczną się zawody. Powinnaś zrobić, co w Twojej mocy, a resztę pozostawić Bogu."
      "Wierz w to, co ludzie robią, a nie w to, co mówią"
      "Błędy są częścią należności, jakie płacimy za życie pełnią życia" smile
    • tostusiowa Re: Macie jakieś swoje ulubione cytaty ? 08.04.12, 21:42
      "Fight for all you know
      When your backs against the wall
      Stand against the liars

Stronger than before
      When your life becomes a war
      Set The World On Fire"

Black Veil Brides, "Set The World on Fire"

"In the ongoing search for self, there are days when we learn something genuinely new. Something uncovered, hidden, that we never knew was there. Something that surprises us. And on that day of self-discovery, the question remains: What kind of person are we? Does the hero, or the villain inside us, win the day?"

~Mohinder Suresh, HEROES, season 3, episode 3 - "One of us, one of them"

"I asked to be extraordinary. And I promised I'd make the world a better place. So when I got my chance, I lived up to my end of the bargain. For what? I'm running for my life. A lot of people are running for their lives. They're hurt and they're dying and I can't help them."

~Peter Petrelli, HEROES, season 3, episode 21 - "Into Asylum"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka