Dodaj do ulubionych

Trauma z dzieciństwa i nie tylko?????

04.12.11, 16:42
macie może drastyczne przeżycia które wam się ciągle przypominają i nie potraficie o nich zapomnieć?

Ja na przykład spadłam kiedyś mocno ze schodów do piwnicy i potrafię się na nich dziwnie zachwiać. Do tej pory chwieję się i uważam na tych schodach;/

Włożyłam też gwóźdź do gniazdka i tak mnie kopnęło że spadłam z krzesła i pamiętam tylko jak błysło światełko... Do tej pory mam do prądu szeeeeeroki dystans!!!

No i też mam drastyczne przeżycie które ciągle mi się przypomina, ale to nie jest trauma z dzieciństwa...to przeżycie z zeszłego roku szkolnego... z przyjaciółkami które zrobiły mi świństwo (TU) i jak to wspominam to płakać mi się chce! Nie ma co pojechały mi po psychice. sciana Przeczytajcie!

A jakie wy macie straszne przeżycia? Piszcie śmiało
Obserwuj wątek
    • yellowgreenblue Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 04.12.11, 16:58
      Hmmm straszne to może nie ale w 4 klasie robiąc fikołka coś stało mi się w szyję. Przez tydzień nie mogłam wyprostować szyi. Od tej pory nie potrafię go zrobić co jest dziwne bo jako dziecko bardzo dobrze je robiłam uncertain Kiedyś też poraził mnie prąd i teraz omijam gniazdka szerokim łukiem tongue_out
      • olcissia_1998 Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 04.12.11, 21:20
        Jak miałam 10 lat, to prawie mnie przejechał samochód, przez moje "przyjaciółeczki"
        -.-
        Od tej pory 100 razy sprawdzam na tej samej ulicy, czy coś nie jedzie.
    • nusia123 Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 04.12.11, 21:25
      Pamiętam któregoś wieczoru jak miałam może 4 latka weszłam do salonu i akurat leciał taki straszny facet w nocy w lesie i mówił ,, czy boisz się ciemności?". Zaczął się okropnie śmiać i zapalił zapałkę.
      Od tej pory boję się ognia i ciemności
    • cotton.caandyy. Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 04.12.11, 21:43
      ja mam tylko z ubiegłego roku, nie jakieś drastyczne ale.... po prostu moje koleżanki się nade mną znęcały (nie fizycznie) i została mi straszna rana na psychice ;/
      • van50 ... 05.12.11, 21:06
        te psychiczne są najbardziej bolesne...!
    • mysiuniaxpp Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 05.12.11, 21:12
      nie mam niczego podobnego ;p
    • monik4 Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 05.12.11, 21:19
      nie mam wogule traumy z dzieciństwa
      • nicita Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 07.12.11, 00:06
        Jak byłam mała i pojechałam na moją pierwszą kolonię to wracając wysadzili mnie w nie tej miejscowości, byłam sama 9 latka w obcej mi wiosce w środku nocy. gdy mnie znaleźli zaopiekował sie już mną ojciec mojej koleżanki.ale i tak jest to dla mnie przeżycie. Jakieś dwa lata temu wybuchł ogień na kuchence kiedy robiłam obiad, spanikowana wybiegłam na ulicę (bo byłam w domu sama) dwaj mężczyźni się zatrzymali i wbiegli do mnie do domu z gaśnicą samochodową naszczęście to był jednorazowy przypadek. sfajczyła sie patelnia i ucierpiał okap...uncertain masakrone
    • jonasofanka Psy. 07.12.11, 18:34
      Już nie mam tego lęku, poniewaz od roku sama mam psa w domu. Jak byłam mała, poszłam z tatą na górkę, w zimę, a ,że ta ów górka, jest na tzw. polanie, to biegaja tam psy. Więc idę z tata, polaną i nagle ten pies na mnie sie rzucił, tak, że mnie przewrócił, przyszłam do domu zapłakana, cóż... miałam wtedy z 4-5 lat.
      Ale teraz jakoś mnie nie razi. Lubię psy.
      • xxfankajbxx Suwak. 10.12.11, 17:31
        jak byłam mama zawsze mi zasuwała kurtkę to mi szyję przycinała ,i teraz uważam na suwaki big_grin
        • fun Re: Suwak. 10.12.11, 17:42
          Lodowisko kiedys sie na nim przewrocilam zlamalam reke o maly wlos nie mialam operacji. Od tamtgo czasu boje sie wejsc na lod dlatego nie lubie kiedy wszyscy jezdza na lodowiska a ja sie boje.uncertain
          • jenny. Re: Suwak. 10.12.11, 18:01
            jak miałam chyba z 5 lat to zaciełam się w toalecie w przeszkolu;P i do teraz jak sie nawet zamykam w toalecie to z trzy razy sprawdzam zamek w dzwiach.

Kiedys jak byłam mała podeszłam do kucyka od tyłu i mnie kopną do dzis sie boje kucyków i do nich wogóle nie podchodze
    • rememberina Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 10.12.11, 18:00
      Ja prawie wpadłam pod samochód. Przypominam sobie to często, kiedy przechodzę przez ulicę, ale jakoś mnie to nie rusza. Chociaż adrenalina była mega big_grin
    • lena_ Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 10.12.11, 18:11
      ja mam problem z chodzeniem i bieganiem po równoważni, bo w trzeciej klasie podstawówki spadłam z niej i pamiętam, że wtedy się tak bardzo przestraszyłam. ;d
    • inbloom *______* 12.12.11, 17:48
      Kilka razy mało się nie utopiłam , boję się wchodzić do wody .
      • damonlove @inbloom 18.12.11, 14:12
        moja siostra tez sie kiedys topiła i teraz jak jej coś wspominam o wodzie to ona mówi: dzieki ze mi przypomniałas ze sie yopiłam...
        ja to takich strasznych traum nie przezyłam...
        • sophie17 Ojej... 26.12.11, 00:27
          Na wf-e w 5 klasie spadłam ze szczytu drabinki na kark i o mały włos go ńie skrecilamuncertainuncertain
          Ale ogólnie to spxpiwo
    • marsjanka115 x__x 15.01.12, 20:37
      och wiele takich
      boje się odrzucenia , nie lubię się angażować.
    • your_nightmare Re: Trauma z dzieciństwa i nie tylko????? 15.01.12, 21:36
      Utknęła mi noga pomiędzy deskami , aż tak że trzeba było przecinać deski.

Trzepak , robiłam przeróżne fikołki , a drąg był dosyć śliski . Puściłam się rękoma i spadłam na ziemię głową w dół.

Mama lub tata zapinali mi kurtkę , a ja nie podniosłam głowy w górę i suwak przyciął mi skórę .

smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka