Cześć kotkowiczki, mam dziś dla was pytanie takie jak w temacie a mianowicie czy nosicie okulary.? Pewnie , Ci co je noszą często spotykają się z takimi ludźmi, którzy będą się z was naśmiewać. Ja sama noszę okulary i wiem jak to jest. Wada wzroku przeszkadza także m.in w szkole - na wf- w tamtym tygodniu nasza klasa miała skok wzwyż. Ja oczywiście mam okulary -4 wieć tyczki nie widziałam. Zobaczyłam ją dopiero, kiedy już byłam dosłownie 100 cm przez nią. Oczywiście skończyło się to tym ,że obdarłam sobie plecy. Na basenie- gdy ktoś ma większą wadę wzroku( tak jak ja np. -4) może czasami nie wszystko dobrze i wyraźnie widzieć. W kinie- na filmie 3D trzeba zakładać okulary na okulary,i nie którym to przeszkadza. Zasady zakładania okulary na okulary tyczą się także słoneczne dzi,w wakacje. Na zwykłe okulary zakładamy okulary przeciwsłoneczne. Często dziwnie to wygląda, więc rezygnujemy z tego. Nosicie okulary, jaka macie wadę wzroku (np.-3,+2)?? Ja mam na 1 oku -3,25 a na 2 -4,05 (ale 20 grudnia będę zmieniała z -3,25 na mocniejsze). P.s To samo napiszę na bloogu